Belobreasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Belobreasca

Ingrediente

  • BLAT – toate cantitatile X 2 pt doua foi identice:
  • 5 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • CREMA:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 budinci vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 gr margarina/unt
  • 100 g stafide
  • 200 g Nutella
  • ORNAT: frisca

Mod de preparare

Ingredientele pt blat se amesteca toate si se fac doua foi (se coc la foc mic pentru ca sunt bezea).

CREMA:

-10 galbenusuri se amesteca cu 10 linguri zahar, pe aburi;

-2 budinci vanilie se fierb in 500-750 ml lapte (mai putin decat scrie pe plic) + 4,5 linguri zahar;

Intr-un vas inalt se pune 250 grame margarina sau unt (un pachet + ¼ din altul) si se tot adauga incet cate o lingura din fiecare din cele doua creme de mai sus, dupa ce s-au racit, amestecand continuu cu mixerul.

Crema obtinuta, se imparte in doua: intr-o jumatate se pun 100 gr stafide, iar in cealalta 200 gr Nutella.

Intre cele doua foi se pune crema cu Nutella, iar sus cea de vanilie.

Peste aceasta din urma, se pune frisca.

Se tine la rece.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure