autor:

Roxana_Dinca

» » , Retete de Pasti, Torturi

Belobreasca

Autor: Roxana_Dinca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Serbia


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roxana_Dinca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Serbia


Reteta postata pe: 19 aprilie 2015

Ingrediente
BLAT &ndash toate cantitatile X 2 pt doua foi identice:, 5 albusuri, 100 gr zahar, 100 gr nuca macinata, 1 lingura faina, CREMA:, 10 galbenusuri, 10 linguri zahar, 2 budinci vanilie, 500 ml lapte, 250 gr margarina/unt, 100 g stafide, 200 g Nutella, ORNAT: frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Ingredientele pt blat se amesteca toate si se fac doua foi (se coc la foc mic pentru ca sunt bezea).



CREMA:

-10 galbenusuri se amesteca cu 10 linguri zahar, pe aburi;

-2 budinci vanilie se fierb in 500-750 ml lapte (mai putin decat scrie pe plic) + 4,5 linguri zahar;



Intr-un vas inalt se pune 250 grame margarina sau unt (un pachet + ¼ din altul) si se tot adauga incet cate o lingura din fiecare din cele doua creme de mai sus, dupa ce s-au racit, amestecand continuu cu mixerul.

Crema obtinuta, se imparte in doua: intr-o jumatate se pun 100 gr stafide, iar in cealalta 200 gr Nutella.

Intre cele doua foi se pune crema cu Nutella, iar sus cea de vanilie.

Peste aceasta din urma, se pune frisca.

Se tine la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Belobreasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de crème brûlé

Tort de crème brûlé

Se mixeaza galbenusurile si se amesteca cu frisca lichida, zaharul, vanilia si laptele. Intr-o cratita

9 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Semifreddo cu migdale

Semifreddo cu migdale

1. Infasoara complet cu folie de plastic o tava dreptunghiulara si adanca, astfel incat folia sa

9 voturi    8 comentarii
15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Ardelean , 26 aprilie 2015

    SI EU O FAC MAI MEREU ESTE O PRAJITURA FF FINA SI FF GUSTOASA,EU NU FOLOSESC NUTELA SI NICI BUDINCI,FAC O CREMA DIN GALBENUSURI,FAINA,LAPTE,VANILIE,DUPA CE FIERB CREMA O IMPATR IN 2 SI IN UNA PUN CIOCOLATA NEAGRA SO O LINGURITA DE NESS IAR CEALALTA RAMANE DE VANILIE SI IN FIECARE UN PACHET DE UNT SI DEASUPRA FRISCA,NU DATI GRES DACA AVETI MUSAFIRI O SA VA LAUDE CAT E DE FAINA

  • Fara foto

    Roxana Dinca , 22 aprilie 2015

    este foarte fina, foarte buna !

  • Fara foto

    Viktoria Aranka Kürthi , 21 aprilie 2015

    Arata delicios. Am sa o incerc si eu.

Dificultate

Medie

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • BLAT &ndash toate cantitatile X 2 pt doua foi identice:
  • 5 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • CREMA:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 budinci vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 gr margarina/unt
  • 100 g stafide
  • 200 g Nutella
  • ORNAT: frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Roxana_Dinca
Kojak

Kojak

Toate ingredientele pt compozitie se pun in functie de cat de multe dorim sa facem si dupa gust.

13 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Tort aperitiv

Tort aperitiv

Se amesteca maioneza cu telemeaua rasa si smantana. Compozitia rezultata se imparte in trei. Intr-una

10 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine