748
retete

Alte sectiuni
  • Terci cu fulgi de ovaz si fructe

    Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele, iar dupa ce s-au procesat, se rastoarna in cupe, se orneaza cu fructe si se serveste cu lingurita. Este cea mai simpla,

    0 comentarii

  • Farfalle cu branza dulce si portocale

    Farfallele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si se adauga cubulete si zeama de la portocale. Dupa ce pastele au fiert, se scurg bine si se amesteca cu compozitia de branza si portocale. Se unge cu unt

    0 comentarii

  • Panna cotta

    Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul, miezul lui, zahărul şi frişca se pun la fiert şi se lasă să clocotească uşor, timp de cca 10 min. Apoi se iau

    0 comentarii

  • Orez cu lapte si ananas

    Se taie în două batonul de vanilie, pe lung. Se dă în fiert laptele cu păstaia de vanilie, sarea şi zahărul; se adaugă orezul, se dă într-un clocot şi se reduce apoi focul. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să

    0 comentarii

  • Crema de tapioca

    Fierbem tapioca in apa cu unt, pentru 10-12 minute. Strecuram si lasam sa se raceasca. Punem tapioca in blender, adaugam lapte, crema de branza, zahar si iaurt si amestecam bine. Punem in bol si servim cu dulceata.

    0 comentarii

  • Capsuni cu crema patisera

    Punem in bol faina, zaharul vanilia si oualele si le amestecam cu un tel. Punem laptele in craticioara si incalzim bine. Inainte sa clocoteasca, punem jumatate din lapte peste compozitia de oua si amestecam repede. Punem compozitia aceasta peste laptele

    0 comentarii

  • Jeleu de ciocolata

    Ciocolata rupta se pune pe foc mic, intr-un vas, cu lapte, se amesteca pana se topeste, se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece 5 min; dupa omogenizare, se lasa vasul deoparte sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei

    0 comentarii

  • Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea

    Intr-un bol inalt, mixam ouale cu zaharul, pana devin cremoase si cresc in volum, adaugam uleiul usor, mixam, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia, pe care o turnam

    0 comentarii

  • Budinca de tapioca cu lapte de cocos si lapte de soia

    Se pune tapioca intr-un castron cu apa cat s-o cuprinda si se lasa deoparte 30-40 minute sa se umfle. Se rastoarna apoi in vasul cu lapte de cocos si soia, zahar, 1-2cristale de sare si se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se da vasul deoparte, se incorporeaza

    0 comentarii

  • Orez cu lapte

    Punem laptele la fiert. Adaugam dupa 10 minute, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Intre timp, spalam orezul. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam orezul. Eu l-am fiert pe ochiul mic de la aragaz. Amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda orezul

    0 comentarii

  • Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

    Zmeura decongelata, pasata bine cu blenderul vertical, se trece prin sita, pentru eliminarea semintelor; piureul rezultat se pune intr-un vas mic, pe foc, impreuna cu zaharul, iar cand a ajuns la temperatura de fierbere, se da vasul deoparte, se adauga

    0 comentarii

  • Cheesecake la borcan cu caviar de fructe de padure

    Am început prin a face "caviarul" de fructe de pădure: am pus pe foc fructele, lăsând câteva pentru decor, împreună cu zahărul și cu 100 ml de apă și am lăsat să fiarbă la foc mic pentru aprox. 10 minute, amestecând

    0 comentarii

  • Galatopita reinventata

    Se amesteca intr-un vas, pe foc, laptele, apa, un praf de sare, zahar si gris; cand incepe sa se ingroase, se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca, se adauga vanilia, scortisoara, iar dupa ce s-a racit bine, ouale batute. Dupa omogenizare, se rastoarna

    1 comentariu

  • Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella

    -Se spală toate legumele și se curăță dovleceii de coajă. -Dovleceii, roșiile și mozzarella se taie rondele subțiri, se toacă mărunt frunzele de busuioc (păstrând câteva pentru decor), usturoiul se curăță și se taie mărunt

    1 comentariu

  • Paella cu vinete

    -Se spala vinetele,se feliaza,in felii fine,se sareaza si se coc pe gratar,sau in tigaie,cu putin ulei,apoi se aseaza intr-o tava rotunda.Jumatate de felie sa fie in tava si jumatate sa fie peste margini si ca sa fie toata tava cuprinsa cu felii de vinete,se

    0 comentarii

  • Budinca de paste cu ton salata si branza

    Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca . Intr-un bol mare se bat putin ouale cu branza se adauga ton scurs de apa si faramitat zacusca si la urma pastele

    0 comentarii

  • Fidea cu lapte

    Într-o oală unde am pus apă de o palmă, o lingură de ulei şi o linguriţă de sare, punem fideaua atunci când apa e aproape de punctul de fierbere şi o lăsăm să fiarbă 1 minut. Tragem deoparte şi o lăsăm 1-2 minute cu capacul acoperit

    0 comentarii

  • Budinca de clatite cu piure de spanac

    La toate acestea se adaugă uleiul pentru prăjitul clătitelor dar care este o cantitate mică deoarece, cu ajutorul unei sticle cu picurător, punem atât doar cât să ungem fundul tigăii la fiecare clătită. Pentru clătite procedăm astfel: Punem

    0 comentarii

  • Crema de lamaie

    Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade , torturi dar se poate manca si simpla. Gălbenușurile le frecam cu sare. Se amestecă făina cu zaharul si cu

    0 comentarii

  • Pana cota cu piure din fructe tropicale

    Pentru inceput punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam la hidratat. Intr-o cratita punem laptele, frisca lichida, zaharul vanilat si optional daca frisca nu este indulcita, adaugati zaharul praf. Incalzim compozitia, amestecand usor, pana ajunge

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: