758
retete

Alte sectiuni
  • Budinca de lapte cu Agar agar

    Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop de Agave si stingem focul, amestecam in continuare. Turnam si jumatate din cantitatea de lapte pe care l-am amestecat in

    0 comentarii

  • Budinca pain perdu cu branza –budinca brutarului

    Se amesteca smantana cu ouale batute. Se da branza pe razatoare, se toaca verdeata marunt si se adauga peste smantana. Se adauga si biscuitii sarati sau painea veche uscata, ceapa verde, semintele de dovleac, se condimenteaza cu sare si piper apoi se

    0 comentarii

  • Budinca de chia cu ananas caramelizat

    Se pune laptele la fiert. Cand laptele este fiert, se ia de pe foc si se amesteca cu smantana lichida, pasta de vanilie si trei linguri de zahar. Incorporam semintele de chia spalate si scurse in amestecul de smantana si lapte apoi turnam in vasele de

    0 comentarii

  • Crema de zahar ars, coapta in dovleac

    Se spala dovlecii; se taie un capac si se indeparteaza semintele. In fiecare dovleac se pune cate o lingura de miere si se presara putina scortisoara. Se incalzeste laptele usor impreuna cu semintele din pastaia de vanilie, zaharul, coniacul si batonul

    0 comentarii

  • Budinca de cozonac

    Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie (se poate pune si coaja de portocala, pentru un gust mai intens); se lasa la foc mic pana se incalzeste, insa nu trebuie sa dea in clocot; intre timp batem ouale

    0 comentarii

  • Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

    Pentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se taie in bucati aproximativ egale cu celelalte fructe. Se pun toate fructele intr-un castron, se adauga visinata, apa calduta si se lasa fructele sa se hidrateze

    0 comentarii

  • Budinca de quinoa cu merisoare

    Pentru inceput se pun merisoarele intr-un bol, amestecate cu coniac si se lasa deoparte. In vase mici diferite, se pun pe foc cate o cana cu lapte de cocos, o lingura cu miere si intr-un vas quinoa rosie iar in altul quinoa alba, se lasa pe foc mic, amestecand

    0 comentarii

  • Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

    Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, apoi se imparte compozitia in cupe, deasupra se pun fructe si se lasa la frigider pana in

    0 comentarii

  • Crema cu lapte de cocos

    Pregatesti un caramel auriu din zahar si apa, imparti caramelul in forme mici si misti formele in asa fel, incat sa fie acoperit si fundul si peretii cu caramel. apoi lasi deoparte. Bati intr-un vas usor ouale cu lapte (ambele cutii), smantana, vanilia,

    0 comentarii

  • Malabi cu fructe de padure

    Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit. Intr-un alt vas amestecam amidonul de porumb cu restul laptelui sa se desfaca bine si cand laptele fierbe, se adauga

    0 comentarii

  • Terci cu fulgi de ovaz si fructe

    Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele, iar dupa ce s-au procesat, se rastoarna in cupe, se orneaza cu fructe si se serveste cu lingurita. Este cea mai simpla,

    0 comentarii

  • Farfalle cu branza dulce si portocale

    Farfallele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si se adauga cubulete si zeama de la portocale. Dupa ce pastele au fiert, se scurg bine si se amesteca cu compozitia de branza si portocale. Se unge cu unt

    0 comentarii

  • Panna cotta

    Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul, miezul lui, zahărul şi frişca se pun la fiert şi se lasă să clocotească uşor, timp de cca 10 min. Apoi se iau

    0 comentarii

  • Orez cu lapte si ananas

    Se taie în două batonul de vanilie, pe lung. Se dă în fiert laptele cu păstaia de vanilie, sarea şi zahărul; se adaugă orezul, se dă într-un clocot şi se reduce apoi focul. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să

    0 comentarii

  • Crema de tapioca

    Fierbem tapioca in apa cu unt, pentru 10-12 minute. Strecuram si lasam sa se raceasca. Punem tapioca in blender, adaugam lapte, crema de branza, zahar si iaurt si amestecam bine. Punem in bol si servim cu dulceata.

    0 comentarii

  • Capsuni cu crema patisera

    Punem in bol faina, zaharul vanilia si oualele si le amestecam cu un tel. Punem laptele in craticioara si incalzim bine. Inainte sa clocoteasca, punem jumatate din lapte peste compozitia de oua si amestecam repede. Punem compozitia aceasta peste laptele

    0 comentarii

  • Jeleu de ciocolata

    Ciocolata rupta se pune pe foc mic, intr-un vas, cu lapte, se amesteca pana se topeste, se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece 5 min; dupa omogenizare, se lasa vasul deoparte sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei

    0 comentarii

  • Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea

    Intr-un bol inalt, mixam ouale cu zaharul, pana devin cremoase si cresc in volum, adaugam uleiul usor, mixam, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia, pe care o turnam

    0 comentarii

  • Budinca de tapioca cu lapte de cocos si lapte de soia

    Se pune tapioca intr-un castron cu apa cat s-o cuprinda si se lasa deoparte 30-40 minute sa se umfle. Se rastoarna apoi in vasul cu lapte de cocos si soia, zahar, 1-2cristale de sare si se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se da vasul deoparte, se incorporeaza

    0 comentarii

  • Orez cu lapte

    Punem laptele la fiert. Adaugam dupa 10 minute, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Intre timp, spalam orezul. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam orezul. Eu l-am fiert pe ochiul mic de la aragaz. Amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda orezul

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.