Gateau de riz au caramel

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Gateau de riz au caramel

Ingrediente

  • 175g orez special pentru desert
  • 2oua+1galbenus
  • 175ml lapte
  • 200g zahar
  • 1plic zahar vanilat
  • 1lamaie verde
  • 50g fistic

Mod de preparare

Se pune orezul intr-un vas cu 1lde apa si se lasa pe foc 5min cat sa se umfle;intr-un alt vas se pune laptele,orezul scurs de apa,3linguri zahar,zaharul vanilat,putina sare,se lasa pe foc pana scade si orezul este fiert;se lasa vasul sa se raceasca apoi se amesteca cu coaja rasa de lamaie si ouale batute.

Separat se face un caramel din restul de zahar,80ml apa sizeama de la 1lamaie;dupa ce zaharul a ajuns la culoarea aramie,se da deoparte,si se ung mai multe forme mici termorezistente sau de silicon,avand grija ca peretii sa fie acoperiti cu caramel;se umplu formele cu orez si se lasa la cuptor la foc mic 35min.

Dupa ce s-au racit,se trece cu un cutit usor in jurul prajiturii,se rastoarna pe un platou iar deasupra se presara fistic taiat cu cutitul si se serveste.

Este o prajitura foarte gustoasa si aromata,frantuzeasca,orezul de asemenea este frantuzesc,fiind special pentru deserturi,fierbe mai greu decat orezul obisnuit si nu se spala cand este folosit

Este potrivita pentru concurs!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise