Se pune orezul intr-un vas cu 1lde apa si se lasa pe foc 5min cat sa se umfle;intr-un alt vas se pune laptele,orezul scurs de apa,3linguri zahar,zaharul vanilat,putina sare,se lasa pe foc pana scade si orezul este fiert;se lasa vasul sa se raceasca apoi se amesteca cu coaja rasa de lamaie si ouale batute.
Separat se face un caramel din restul de zahar,80ml apa sizeama de la 1lamaie;dupa ce zaharul a ajuns la culoarea aramie,se da deoparte,si se ung mai multe forme mici termorezistente sau de silicon,avand grija ca peretii sa fie acoperiti cu caramel;se umplu formele cu orez si se lasa la cuptor la foc mic 35min.
Dupa ce s-au racit,se trece cu un cutit usor in jurul prajiturii,se rastoarna pe un platou iar deasupra se presara fistic taiat cu cutitul si se serveste.
Este o prajitura foarte gustoasa si aromata,frantuzeasca,orezul de asemenea este frantuzesc,fiind special pentru deserturi,fierbe mai greu decat orezul obisnuit si nu se spala cand este folosit
Este potrivita pentru concurs!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii