49
retete

»

Delicii de post de la bloggeri

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Rosii umplute cu crema de conopida si dovleac

    Tăiem un căpăcel la rosii şi cu o lingurita scobim tot miezul, apoi le punem cu scobitura în jos să se scurgă bine de tot. Între timp, fierbem conopida şi dovleacul. Incercăm din când în când să vedem dacă e gata.

    0 comentarii

  • Vinete cu usturoi la cuptor

    Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii subțiri pe care le introducem printre crestături. Amestecăm uleiul de măsline cu boiaua de ardei și piperul și-l

    2 comentarii

  • Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post, la slow cooker Crock-Pot

    Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea fina. Se caleste

    0 comentarii

  • Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot

    Pentru inceput se coc ardeii capia pe o plita. Se pudreaza cu sare, se pun intr-un castron apoi se acopera cu folie alimentara sau o punga. Se curata de coaja, seminte si cotoare. Se lasa sa se scurga, apoi se dau prin masina de tocat carne. Ceapa se

    0 comentarii

  • Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

    Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut mere rase la borcan, preparate de toamna. Adaugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare,

    0 comentarii

  • Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

    Decojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot, tapetat cu hârtie de copt. În interiorul merelor, punem mai întâi câte 2-3 bucăți de rahat, așa încât

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole verde si dovlecei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

    Curațăm și spălăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în vasul aparatului de gătit Crock-Pot. Adăugăm peste ele apă clocotită în care am dizolvat puțină sare, așa încât vasul să se umple cam trei

    0 comentarii

  • Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

    Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciurecile curățate și tăiate grosier. Se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit acoperit cca. 30 de

    0 comentarii

  • Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

    Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod de preparare: Pilaful: Se pune apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga legumele taiate grosier.

    4 comentarii

  • Supa crema cu varza de Bruxelles

    Toate legumele curatate, spalate, taiate, verzele curatate de frunzele galbene, se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere si putina sare pe foc si se lasa la fiert 40 min, la foc mic. Dupa ce totul este fiert, se strecoara fara sa se arunce apa, se

    0 comentarii

  • Supa crema de porumb si cartof dulce (vegana)

     Încinge o cratiță neaderentă, adaugă uleiul de măsline și cel de floarea soarelui. Toci ceapa cubulețe și morcovul grosier, și le pui la călit în uleiul încins două minute (cât să se înmoaie puțin). Adaugi

    0 comentarii

  • Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

    Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor. Curățăm, spălăm și tocăm legumele în cuburi, respectiv, rondele. Desfacem zacusca si aducem restul ingredientelor pe masa de lucru. Punem

    0 comentarii

  • Sarmale in varza dulce, cu orez, ciuperci si fructe uscate

    Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras, sarea, ciupercile spălate, curăţate de pieliţă şi tăiate marunt, care îşi vor lăsa sucul, apoi şi orezul spălat bine, se acoperă cu apă

    4 comentarii

  • Zacusca de vinete

    Coaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs. Gogosarii si ardeii ii coaceti, ii puneti intr-o oala, ii presarati cu sare si ii acoperiti. Ii lasati sa se racoreasca, atat cat sa ii suportati

    0 comentarii

  • Supa crema de dovlecei

    Este o reteta de post super, super gustoasa si sanatoasa! Legumele curatate, spalate, taiate, se pun in oala pe fo,c cu apa cat sa le cuprinda, putina sare si se lasa la fiert 30 min. Dupa acest timp, se rastoarna in blender, se paseaza bine, pentru o

    0 comentarii

  • Briose cu ciocolata (GlutenFree)

    Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul, cacaoa, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu și le amesteci. 3. Într-un bol pui zahărul brun, adaugi sucul de

    0 comentarii

  • Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

    Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, apoi se imparte compozitia in cupe, deasupra se pun fructe si se lasa la frigider pana in

    0 comentarii

  • Mix de fasole batuta

    Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita cu bicarbonat; folosind aceasta metoda, nu mai e nevoie ca sa fie pusa fasolea de seara in apa si totodata fierbe foarte

    0 comentarii

  • Curry de naut cu conopida

    Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua linguri de apa. Cei ce nu tin dieta Rina, pot pune ulei.Cand ceapa este sticloasa, adaugam cubuletele de gogosar si

    0 comentarii

  • Supa crema de legume cu fasole verde

    Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand s-a inmuiat bine, adaugam bulionul si mai lasam 2-3 minute la calit. Taiem cartofii, morcovul si dovlecelul in cuburi si le adaugam in oala, punem sare

    0 comentarii

  •   1   2   3 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.