33
retete

»

Delicii de post de la bloggeri

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

    Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, apoi se imparte compozitia in cupe, deasupra se pun fructe si se lasa la frigider pana in

    0 comentarii

  • Mix de fasole batuta

    Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita cu bicarbonat; folosind aceasta metoda, nu mai e nevoie ca sa fie pusa fasolea de seara in apa si totodata fierbe foarte

    0 comentarii

  • Curry de naut cu conopida

    Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua linguri de apa. Cei ce nu tin dieta Rina, pot pune ulei.Cand ceapa este sticloasa, adaugam cubuletele de gogosar si

    0 comentarii

  • Supa crema de legume cu fasole verde

    Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand s-a inmuiat bine, adaugam bulionul si mai lasam 2-3 minute la calit. Taiem cartofii, morcovul si dovlecelul in cuburi si le adaugam in oala, punem sare

    0 comentarii

  • Fasole galbena cu legume

    In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga fasolea curatata si se lasa la fiert cu capac, amestecand din cand in cand. Spre final, cand fasolea e aproape

    0 comentarii

  • Terci cu fulgi de ovaz si fructe

    Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele, iar dupa ce s-au procesat, se rastoarna in cupe, se orneaza cu fructe si se serveste cu lingurita. Este cea mai simpla,

    0 comentarii

  • Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

    Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate se pun intr-un castron, se adauga 1 lingura rasa cu sare, se amesteca si se lasa deoparte 20 minute. Dupa ce si-au lasat zeama, se ia din compozitie cate

    0 comentarii

  • Dovlecel umplut cu legume

    Dovleceiii folositi de mine sunt acei dovlecei mici si rotunzi, dar daca sunt lasati mai mult, asa se fac mari; ei sunt tot atat de fragezi, cu seminte putine, la fel ca si dovleceiii mici. Intr-un vas cu ulei si o ceasca cu apa, se pun morcovii, patrunjelul,

    0 comentarii

  • Negresa de post

    In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si pudra de roscove, arome, dulceata, miezul de nuca taiat. Dupa omogenizare, se rastoarna in tava cu hartie de copt si se

    1 comentariu

  • Ciuperci cu sos de leurda

    Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut apa din ele, se adauga leurda bine spalata, taiata marunt, patrunjelul de asemenea, iar dupa ce s-a inmuiat verdeata,

    1 comentariu

  • Chiftelute manastiresti de post

    Se pune fasolea de seara, la umflat, a doua zi se pune la fiert, dupa 15-20 minute, se scurge, se clateste fasolea si se pune din nou la fiert, in apa fierbinte. Cand incepe sa fiarba, se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, curatate si taiate cuburi,

    2 comentarii

  • Budinca de orez cu cocos la Slow Cooker Crock-Pot – de post

    1. Punem in oala noastra Crock-Pot orezul, laptele de cocos, laptele de migdale, esenta de vanilie, esenta de migdale, scortisoara si nucsoara. Setam temperatura aparatului Crock Pot slow cooker 4,7 L Digital pe HIGH timp de 2 ore. 2. Cand este orezul

    0 comentarii

  • Diplomat de post

    Simplu de tot – asa se face acest desert! Si mai e si delicios, chiar daca e de post si mai de regim asa(pentru ca nu contine decat foarte putin amidon sau zahar). Incepem cu pastaia de vanilie cea minunata. O taiem pe lungime si, cu spatele cutitului

    2 comentarii

  • Trufe de post cu ciocolata

    Combinati curmalele si prunele uscate intr-un bol si acoperiti cu apa fierbinte. Lasati sa se inmoaie 15 minute. Scurgeti curmalele si prunele bine si transferati in vasul robotului de bucatarie. Adaugati restul ingredientelor si mixati bine pana

    1 comentariu

  • Bomboane vegane fara zahar

    Intr-un bol incapator se toarna laptele de migdale, banana pasata bine, faina de in, sarea, pudrele de cacao si roscove. Se omogenizeaza bine cu telul, dupa care se adauga uleiul de floarea soarelui. Se adauga Green Sugar si se omogenizeaza. Se

    0 comentarii

  • Fursecuri de post fara zahar

    Impartim ingredientele in doua astfel: intr-un vas punem 150 gr faina, jumatate din bicarbonatul de sodiu, o lingura si jumatate de indulcitor, 90 gr margarina sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocale. Framantam

    6 comentarii

  • Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata

    Incalziti cuptorul la 160 C si pregatiti o tava cu diametrul de 18-20 cm, putin mai mica decat cea clasica cu inel. Intr-un bol mic, amestecati semintele de in cu apa si puneti deoparte. Intr-un vas la foc mic incalziti uleiul de cocos, zaharul

    3 comentarii

  • Mini cheesecake vegan cu dovleac

    Intr-o tigaie, la foc mic, topiti uleiul de cocos si adaugati biscuiti zdrobiti impreuna cu zaharul, amestecati pana cand biscuitii sunt bine unsi. Incalziti cuptorul la 160 C, pregatiti o tava speciala de briose si puneti cate o fasie de hartie de

    0 comentarii

  • Tort de post cu mousse de ciocolata

    Blat de ciocolata: Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul si sarea intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor si amestecati rapid, doar pana la omogenizare, nu mai mult. Cu cat amestecati mai mult cu atat bicarbonatul se va activa si se vor forma

    4 comentarii

  • Mini tarte de post cu sos de cacao si banane

    Punem intr-un bol uleiul, un varf de sare, zaharul si coaja de portocala. Bicarbonatul il stingem cu sucul de portocala apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam cu mana cand compozitia este deja prea groasa pentru a mai folosi telul. Aluatul

    1 comentariu

  •   1   2 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: