25
retete

»

Delicii de post de la bloggeri

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Chiftelute manastiresti de post

    Se pune fasolea de seara, la umflat, a doua zi se pune la fiert, dupa 15-20 minute, se scurge, se clateste fasolea si se pune din nou la fiert, in apa fierbinte. Cand incepe sa fiarba, se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, curatate si taiate cuburi,

    2 comentarii

  • Negresa de post

    Negresa de post

    In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si pudra de roscove, arome, dulceata, miezul de nuca taiat. Dupa omogenizare, se rastoarna in tava cu hartie de copt si se

    1 comentariu

  • Mini tarte cu crema de dovleac

    Mini tarte cu crema de dovleac

    Incepem cu aluatul, amestecand toate ingredientele pentru crusta, inafara de apa, cu varful degetelor sau cu ustensila pentru aluat de tarte. Odata ce compozitia devine sfaramicioasa, adaugati pe rand lingurile de apa, pana ce aluatul capata forma. Inveliti-l

    1 comentariu

  • Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

    Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

    Amestecam frisca lichida cu Green sugar si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam cu un tel pana se topeste ciocolata. Pregatim cafeaua si o indulcim cu

    4 comentarii

  • Mini tarte cu lime

    Mini tarte cu lime

    Puneti intr-un blender cu cutit nuca si alunele de padure, mixati pana cand acestea sunt maruntite, apoi adaugati 4,5 curmalele fara samburi si continuati sa mixati pana cand compozitia se lipeste de peretii vasului. Verificati compozitia observand daca

    0 comentarii

  • Fursecuri de post fara zahar

    Fursecuri de post fara zahar

    Impartim ingredientele in doua astfel: intr-un vas punem 150 gr faina, jumatate din bicarbonatul de sodiu, o lingura si jumatate de indulcitor, 90 gr margarina sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocale. Framantam

    6 comentarii

  • Tort de post cu mousse de ciocolata

    Tort de post cu mousse de ciocolata

    Blat de ciocolata: Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul si sarea intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor si amestecati rapid, doar pana la omogenizare, nu mai mult. Cu cat amestecati mai mult cu atat bicarbonatul se va activa si se vor forma

    4 comentarii

  • Negresa vegana cu dovlecei

    Negresa vegana cu dovlecei

    Preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Tapetati o tava pentru prajituri cu hartie de copt. Dovleceii ii radeti cu tot cu coaja, excesul de apa il eliminati. Masurati doua cani de dovlecei rasi si bine scursi de apa. Intr-un bol adaugati toate ingredientele

    4 comentarii

  • Tort vegan

    Tort vegan

    Se amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru blat (cu exceptia pudrei de roscove). Se incinge cuptorul. Se tapeteaza o forma cu putin ulei de floarea-soarelui si putina faina de orez. Din toata compozitia se opreste 1/4 si se amesteca usor cu pudra

    0 comentarii

  • Nuci caramelizate

    Nuci caramelizate

    Intr-o cratita amestecati zaharul cu apa, sare si scortisoara. Se pune pe foc iute si se amesteca pana cand incepe sa faca bule si sa se caramelizeze (cca 15 minute). Se ia de pe foc se adauga nucile si esenta de vanilie. Dupa ce s-au glazurat nucile,

    0 comentarii

  • Budinca de orez cu cocos la Slow Cooker Crock-Pot – de post

    Budinca de orez cu cocos la Slow Cooker Crock-Pot – de post

    1. Punem in oala noastra Crock-Pot orezul, laptele de cocos, laptele de migdale, esenta de vanilie, esenta de migdale, scortisoara si nucsoara. Setam temperatura aparatului Crock Pot slow cooker 4,7 L Digital pe HIGH timp de 2 ore. 2. Cand este orezul

    0 comentarii

  • Trufe de post cu ciocolata

    Trufe de post cu ciocolata

    Combinati curmalele si prunele uscate intr-un bol si acoperiti cu apa fierbinte. Lasati sa se inmoaie 15 minute. Scurgeti curmalele si prunele bine si transferati in vasul robotului de bucatarie. Adaugati restul ingredientelor si mixati bine pana

    1 comentariu

  • Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata

    Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata

    Incalziti cuptorul la 160 C si pregatiti o tava cu diametrul de 18-20 cm, putin mai mica decat cea clasica cu inel. Intr-un bol mic, amestecati semintele de in cu apa si puneti deoparte. Intr-un vas la foc mic incalziti uleiul de cocos, zaharul

    3 comentarii

  • Mini cheesecake vegan cu dovleac

    Mini cheesecake vegan cu dovleac

    Intr-o tigaie, la foc mic, topiti uleiul de cocos si adaugati biscuiti zdrobiti impreuna cu zaharul, amestecati pana cand biscuitii sunt bine unsi. Incalziti cuptorul la 160 C, pregatiti o tava speciala de briose si puneti cate o fasie de hartie de

    0 comentarii

  • Mini tarte de post cu sos de cacao si banane

    Mini tarte de post cu sos de cacao si banane

    Punem intr-un bol uleiul, un varf de sare, zaharul si coaja de portocala. Bicarbonatul il stingem cu sucul de portocala apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam cu mana cand compozitia este deja prea groasa pentru a mai folosi telul. Aluatul

    1 comentariu

  • Budinca cu seminte de chia si cacao

    Budinca cu seminte de chia si cacao

    Intr-un bol adaugati toate ingredientele si cu telul para le amestecati bine. Dati budinca la rece pentru cel putin 4 ore. Dar recomandarea mea este sa o tineti peste noapte. Optional adaugati fructe uscate sau/si alune. Budinca este ideala pentru

    3 comentarii

  • Tort de post cu ciocolata

    Tort de post cu ciocolata

    Blat: Preincalziti cuptorul la 170C si tapetati doua tavi cu hartie de copt – 18cm diametru au avut tavile mele, insa ar merge si tavi cu diametrul mai mare, cu mentiunea ca nu veti mai obtine 4 straturi, ci cel mai probabil doua si mai multa

    1 comentariu

  • Salam de biscuiti

    Salam de biscuiti

    Am inlocuit zaharul obisnuit cu Green Sugar, un indulcitor natural (din stevie) cu zero calorii si zero indice glicemic. Astfel, pe langa faptul ca este o reteta de post, se poate consuma fara griji de catre cei care au probleme de sanatate (de pilda diabet)

    0 comentarii

  • Negresa de post fara zahar

    Negresa de post fara zahar

    1. Dizolvam indulcitorul green sugar in laptele de soia, apoi adaugam uleiul si esenta de vanilie. 2. Intr-un vas incapator amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Peste acestea adaugam ingredientele umede

    4 comentarii

  • Ciuperci cu sos de leurda

    Ciuperci cu sos de leurda

    Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut apa din ele, se adauga leurda bine spalata, taiata marunt, patrunjelul de asemenea, iar dupa ce s-a inmuiat verdeata,

    1 comentariu

  •   1   2 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: