autor:

Gustos_Ro

» » Delicii de post de la bloggeri

Mini cheesecake vegan cu dovleac

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente blat, , 40 g ulei de cocos, 70 g biscuiti digestivi, 1 lingura zahar Green Sugar, , Ingrediente crema, , 230 ml piure de dovleac copt, 80 g caju (inmuiat in apa, cel putin 2 ore), aprox. 50 ml apa, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingurita scortisoara, 6-8 picaturi indulcitor natural de stevie Green Sugar, 60 ml ulei de cocos, , Ingrediente topping, , 1 conserva de lapte de cocos (400 ml) sau 200 ml frisca vegetala, 2 linguri zahar Green Sugar, 1 mana de migdale maruntite

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie, la foc mic, topiti uleiul de cocos si adaugati biscuiti zdrobiti impreuna cu zaharul, amestecati pana cand biscuitii sunt bine unsi. Incalziti cuptorul la 160 C, pregatiti o tava speciala de briose si puneti cate o fasie de hartie de copt pe mijloc (1x10cm) peste care veti pune compozitia.



Luati cate o lingura din compozitia de biscuiti si umpleti partea de jos a briosei, apasati cu lingura pentru a forma un strat egal. Folositi compozitia pentru aprox. 8 buc.

Pentru a face crema aveti nevoie de caju inmuiat in apa cu o seara inainte sau cu cel putin 2 ore inainte. Scurgeti caju de apa si puneti-l in vasul blenderului manual, mixati cu blenderul manual pana cand obtineti o pasta cremoasa si pufoasa. Adaugati ulei de cocos, piure de dovleac si aprox. 50 ml. apa, daca este nevoie, pentru ca dovleacul va avea si el apa, continuati sa mixati cu blenderul.



Condimentati cu 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingurita scortisoara si 6-8 picaturi de indulcitor natural de stevie marca Green Sugar. Amestecati bine si gustati, in functie de cat de dulce este dovleacul puteti sa mai adaugati 2,3 picaturi de indulcitor natural de stevie Green Sugar.



Puneti cate 2, 3 linguri din crema obtinuta, peste fiecare strat de biscuiti din tava, in asa fel incat sa umpleti forma briosei.



Introduceti la congelator si lasati timp de 1 ora. Scoateti din congelator dupa 1 ora si lasati la temp. camerei 5 minute, apoi trageti usor de capetele de hartie si mini prajiturica va iesi cu totul afara, fara sa se lipeasca.



Pentru ornat puteti folosi frisca din lapte de cocos sau frisca vegetala batuta cu 2 linguri de zahar natural Green Sugar, daca folositi frisca din lapte de cocos, tineti conserva la rece cu o zi inainte sa o folositi. Inainte de a o prepara scoateti-o de la frigider fara sa agitati conserva, deoarece in partea de sus se va aduna stratul de care avem nevoie pentru frisca. Cu o lingura luati partea aceea (mult mai consistenta si mai alba) afara. Puneti intr-un vas impreuna cu 2 linguri de zahar natural Green Sugar si bateti cu un mixer de la viteza mica la viteza mai mare crescuta treptat.



Puneti frisca pe fiecare mini cheesecake vegan cu dovleac si apoi presarati scortisoara si migdale maruntite.



Se pot servi dupa aprox. 20 min dupa ce sunt scoase de la congelator si se pot pastra la frigider impreuna cu toppingul 1, 2 zile.



Reteta pregatita de catre Dika Pascu, www.articook.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake vegan cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Delicii de post de la bloggeri
Trufe de post cu ciocolata

Trufe de post cu ciocolata

Combinati curmalele si prunele uscate intr-un bol si acoperiti cu apa fierbinte. Lasati sa se inmoaie

5 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Delicii de post de la bloggeri
Nuci caramelizate

Nuci caramelizate

Intr-o cratita amestecati zaharul cu apa, sare si scortisoara. Se pune pe foc iute si se amesteca

2 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii de post de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat
  • 40 g ulei de cocos
  • 70 g biscuiti digestivi
  • 1 lingura zahar Green Sugar
  • Ingrediente crema
  • 230 ml piure de dovleac copt
  • 80 g caju (inmuiat in apa
  • cel putin 2 ore)
  • aprox. 50 ml apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6-8 picaturi indulcitor natural de stevie Green Sugar
  • 60 ml ulei de cocos
  • Ingrediente topping
  • 1 conserva de lapte de cocos (400 ml) sau 200 ml frisca vegetala
  • 2 linguri zahar Green Sugar
  • 1 mana de migdale maruntite

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Delicii de post de la bloggeri

Diplomat de post Diplomat de post

Simplu de tot – asa se face acest desert! Si mai e si delicios, chiar daca e de post si mai de regim asa(pentru ca nu contine

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Trufe de post cu ciocolata Trufe de post cu ciocolata

Combinati curmalele si prunele uscate intr-un bol si acoperiti cu apa fierbinte. Lasati sa se inmoaie 15 minute. Scurgeti curmalele

5 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Delicii de post de la bloggeri
Salam de biscuiti