5301
retete

Alte sectiuni
  • Tort cu ciocolata si menta

    Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a format blatul, se lasa la frigider. Pentru crema, se topeste ciocolata intr-un vas pe bain marie, se adauga lichiorul,

    0 comentarii

  • Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

    Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele, lamaia felii, lichiorul Amaretto si putina apa si le lasam pe foc pana cand se inmoaie, dar fara sa se zdrobeasca,

    0 comentarii

  • Prajitura cu gutui

    Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de zahar si 100 ml apa. Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se pot adauga arome:

    0 comentarii

  • Rulada cu mascarpone si zmeura

    In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam cacao, faina,

    0 comentarii

  • Prajitura Fanta

    Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina de grau cu cacao, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua. Se adauga si uleiul putin cate putin

    0 comentarii

  • Brownies cu pere in sos de vin

    Brownies: Ciocolata si untul se pun pe foc si se topesc. Nu se lasa prea mult, doar sa se lasa sa se topeasca. Cand s-a mai racorit, se adauga ouale si se amesteca bine. Faina, cacaua, zaharul si praful de copt se amesteca intr-un bol. Se adauga si ciocolata

    0 comentarii

  • Prajitura Budapesta

    Mod de preparare pentru foile negre: Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, laptele si se topesc pe bain marie, asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intr-un vas in care s-a pus faina de grau in amestec cu praful de copt si

    0 comentarii

  • Crema cu lapte de cocos

    Pregatesti un caramel auriu din zahar si apa, imparti caramelul in forme mici si misti formele in asa fel, incat sa fie acoperit si fundul si peretii cu caramel. apoi lasi deoparte. Bati intr-un vas usor ouale cu lapte (ambele cutii), smantana, vanilia,

    0 comentarii

  • Tort cu crema de branza si mousse de ciocolata

    Biscuitii pisati in robot, amestecati cu untul topit, se rastoarna in forma de tort, se preseaza cu fundul unui pahar, iar dupa ce s-a format blatul, se lasa deoparte. Pentru crema se amesteca toate ingredientele in robot apoi se rastoarna peste blat. Pentru

    0 comentarii

  • Chec marmorat

    Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa 2 min. Adaugam, lingura cu lingura, zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Adaugam si zaharul vanilat. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul

    0 comentarii

  • Prajitura cu biscuiti si crema de gris

    Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul. Dam la foc mic si tinem pana cand obtinem o crema. Avem grija sa amestecam continuu cu ajutorul unui tel. Tragem de pe foc si adaugam untul taiat cubulete. Amestecam pana

    0 comentarii

  • Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

    O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere, scortisoara, ciocolata si stafide. Mod de preparare: Se rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra

    0 comentarii

  • Placinta cu mere si aluat de casa

    O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau prin răzătoarea mare şi se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi

    0 comentarii

  • Prajitura Valurile Dunarii

    Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor ’60. Asadar nu este o prajitura veche, ramasa de pe la bunici si strabunici, ea ajungand in Romania pe la sfarsitul

    0 comentarii

  • Mosocoarna - Placinta cu prune

    In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute). Intr-un alt vas punem faina, untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita. Turnam laptele

    0 comentarii

  • Prajitura cu struguri si roscove

    Bati spuma tare albusurile cu zahar si zahar vanilat; galbenusurile frecate cu ulei adaugat cate putin, iaurtul, se amesteca totul usor cu albusurile batute, apoi se adauga faina cu praful de copt si se amesteca usor cu o spatula. Intr-un bol mic se pun

    0 comentarii

  • Prajitura Brumarel

    Am pregătit o prajitură cu foi de pişcot, cremă de brânză cu ciocolată şi ness, decorată cu struguri albi şi alune de pădure rumenite şi măcinate. Şi pentru că octombrie se numeşte în tradiţia populară “brumărel”,

    0 comentarii

  • Maamoul mad bil-kashta - prajitura libaneza cu foi si crema nestle

    Maamoul mad bil-kashta - este o prajitura populara, cu specific libanez, dar o gasim in majoritatea tarilor arabe, fiind preferata atat de cei mari, dar si de cei mici pentru gustul ei aromat de la apa de flori de portocala. O gasim in toate restaurantele

    0 comentarii

  • Chec marmorat

    Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama de lamaie batand in continuare si apoi o cana cu zahar pusa toata deodata. Se adauga vanilie si o cana cu faina pusa lingura

    1 comentariu

  • Dulce cu curmale

    Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine o compozitie cremoasa. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile si putin cocos macinat si orezul umflat pana se cuprinde

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: