5402
retete

Alte sectiuni
  • Prajitura Tiramisu

    Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită, depinde de gustul fiecăruia cât de dulce să fie. Eu, prefer cafeaua neagră, fără zahăr deloc. (Acum,

    0 comentarii

  • Budinca de cozonac

    Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie (se poate pune si coaja de portocala, pentru un gust mai intens); se lasa la foc mic pana se incalzeste, insa nu trebuie sa dea in clocot; intre timp batem ouale

    0 comentarii

  • Tort de ciocolata cu biscuiti

    Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald, se adauga si untul; dupa ce untul s-a topit, se adauga zaharul si se amesteca; se adauga 2 lg cacao, esenta de rom

    0 comentarii

  • Pasca cu aluat umplut

    Se cern 300 g faina intr-un castron. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste laptele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand aceasta se dizolva. Se adauga putin lapte cald (50 ml)

    0 comentarii

  • Pasca marmorata (fara aluat)

    Si cum pasca nu poate lipsi de pe masa de Paste, am inventat o reteta pe gustul meu. Punem ouale intr-un castron suficient de mare impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana cand devin spumoase. Adaugam branza sfaramata

    0 comentarii

  • Pasca fara aluat cu branza dulce si stafide

    Mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa. Adaugam branza, omogenizam bine, pe urma untul moale, faina, grisul si amestecam din nou bine, dupa care punem si smanatana, iar la final stafidele, pe care le-am inmuiat putin

    0 comentarii

  • Pasca poloneza

    Blatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza in continuare, apoi se toarna laptele. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga amestecului.

    0 comentarii

  • Oua de ciocolata pentru copii

    Se pregateste o crema fina din unt si zahar, se adauga pe rand ouale mixand energic dupa fiecare, apoi faina cernuta cu praful de copt, esenta de vanilie, iar la final iaurtul; dupa omogenizare, se pune aluat in formele de oua unse si tapetate cu faina,

    0 comentarii

  • Pasca cu branza dulce si aluat cu cacao

    Se pune faina intr-un vas, peste faina in care se amesteca praful de copt, sare,cacao si zaharul, se pune untul la temperatura camerei, esenta si se framanta un aluat. Se pune aluatul la frigider pentru cateva ore, dupa care se poate lucra. Intr-un vas

    0 comentarii

  • Cozonaci Pascali

    Preparare: Se fărâma drojdia şi se dizolvă în puţin lapte cald. Se adaugă zahărul, ouăle, restul de lapte, apa, şi sarea, încorporând făina treptat. Se frământă, adăugând la nevoie ulei, câte puţin,

    1 comentariu

  • Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii

    Se mixeaza ouale impreuna cu 200 g zahar tos si zaharul vanilat. Intr-un alt bol se amesteca branza de vaci cu smantana, untul topit si racit, coaja de lamaie, portocala si pastaia de vanilie. Peste amestecul de branza se adauga oale mixate omogenizand

    0 comentarii

  • Prajitura cu lamaie si mac

    Intr-un bol se mixeaza albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se adauga zeama de lamaie , coaja de lamaie si macul. La final se incorporeaza faina amestecand cu o spatula. Compozitia obtinuta se pune in formele individuale de

    0 comentarii

  • Macarons cu jeleu de rodie

    Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa. Faina de migdale am obtinand-o macinand migdalele intregi intr-o rasnita. Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare si

    0 comentarii

  • Pasca super fina fara aluat

    Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider. Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia. Pe urma, adaugam galbenusurile, batute foarte putin, smantana pentru frisca,

    0 comentarii

  • Cozonac cu caramel, nuci si arahide prajite

    Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Atentie!! Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, iar laptele batut putin cald, eu l-am incalzit pentru 30 secunde la cuptorul

    0 comentarii

  • Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

    Pentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se taie in bucati aproximativ egale cu celelalte fructe. Se pun toate fructele intr-un castron, se adauga visinata, apa calduta si se lasa fructele sa se hidrateze

    0 comentarii

  • Tort cu bezea si capsuni

    Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se pun albusurile in vasul robotului se adauga un praf mic de sare, se mixeaza 2-3 minute. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile se amesteca cu untul topit,

    0 comentarii

  • Cheesecake cu portocale

    Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se amesteca si se pune compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul

    0 comentarii

  • Prajitura cu bulion

    Pentru foi: cel mai simplu lucrati cu un robot de bucatarie. Puneti in bolul robotului uleiul, zaharul, sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Mixati cateva secunde pentru un amestec uniform. Adaugati faina, mixati pana aluatul se leaga.

    0 comentarii

  • Briose Lalele

    Briose cu pandispan pufos, crema de ness, crema ganache, decorate cu lalele din crema de ciocolata in diferite culori. Mod de preparare: Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile,

    1 comentariu

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: