5249
retete

Alte sectiuni
  • Tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

    Se bat cu telul ouale, se adauga zaharul si putina sare, apoi se mixeaza putin, dupa care se pune iaurtul, untul topit si se amesteca bine, faina si praful de copt si se toarna totul intr-o tava de tarta. Eu am o forma de silicon, asa ca nu e nevoie sa

    0 comentarii

  • Zbrownies

    Întâi am tăiat dovleceii mărunt, apoi, folosind blender-ul vertical, am făcut un piure. Am adăugat mierea, oul, untul de arahide și am încorporat cu mixerul. Am adăugat cacao, bicarbonat, ciocolată și am omogenizat. Am pregătit

    0 comentarii

  • Tort de clatite

    Intr-un castron incapator, punem apa minerala, mai mult de jumate de castron, adaugam un praf de sare si un sfert de lingurita bicarbonat de sodiu. Se cerne faina printr-o sita, se pune peste apa minerala si se amesteca cu telul. Se face o compozitie mai

    0 comentarii

  • Placinta cu budinca de ciocolata si capsuni

    Intr-un castron, se face aluatul. Se pun 350 ml de apa la 900 gr faina, drojdia uscata si uleiul. Se framanta aluatul 20 minute, apoi se pune la dospit, in loc cald. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava. Se curata si se spala capsunile, se taie felii

    0 comentarii

  • Cheesecake cu capsuni

    Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă compactă. Compoziția se așază într-o tavă cu fundul

    0 comentarii

  • Tarta cu mere

    Mod de preparare pentru crumble: Untul trebuie sa fie rece din frigider. Se pune faina, zaharul, untul si se framanta usor cu mana, sa iasa o compozitie faramicioasa, dupa care se presara pe hartie de copt si se coace la foc potrivit, pret de 15-20 minute,

    0 comentarii

  • Tarta cu caise din blat de pandispan

    Tarta cu caise este una din cele mai delicioase tarte, cel putin pentru mine, desigur in sezonul fructelor de vara. Blatul pufos din pandispan va fi usor insiropat de caise si in acelasi timp va parfuma tarta noastra, iar atunci cand o vom rasturna, vom

    0 comentarii

  • Prajitura cu foi si crema de caise

    Aceasta prajitura este una din prajiturile de sezon, de ce zic asta, pentru ca este foarte gustoasa atunci cand e preparata cu caise proaspete. Desigur se pot inlocui caisele si cu un gem de caise, dar gustul nu va fi acelasi. Mai intai vom incepe cu

    0 comentarii

  • Prajitura Krantz

    Facem 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel : batem albusurile cu un praf de sare pana cand obtinem o spuma consistenta, adaugam zaharul si continuam pana cand se dizolva acesta. Incorporam faina, apoi si nucile macinate. Punem o foaie de copt

    0 comentarii

  • Tort-Cos cu flori si zmeura

    Florile de unt: Se amesteca intr-o cescuta untul cu zaharul pudra vanilat si sirop sau zeama de dulceata de cirese, atat cat s-o coloreze si sa-i dea aroma. Se fac florile cu posul pe o tavita in care am pus hartie de copt, se decoreaza cu un strop

    2 comentarii

  • Prajitura Ciresica

    Pandispanul: Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, zaharul si zeama de lamaie, se adauga treptat, galbenusurile, uleiul, cafeaua, faina si praful de copt, omogenizand. Compozitia se toarna intr-o tava cu foaie de copt, se da la cuptorul

    0 comentarii

  • Tort deliciu primavaratec

    Mod de preparare a blaturilor: Se separa galbenusurile de albusuri si se pun in vasul de la robot, albusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat; se mixeaza pana se obtine o pasta alba si foarte densa, adaugam apoi galbenusurile si continuam mixarea pana

    0 comentarii

  • Chec

    Topim untul/margarina (fără a-l arde) intr-o craticioara sau la microunde. Adaugam zaharul si batem cu un tel pentru 1 minut. Adaugam oualele, laptele, vanilia si coaja de portocala ( dar amestecam in continuu, ar fi bine sa aveti un ajutor linga voi)

    0 comentarii

  • Fursecuri Americane (American Cookies)

    Se pune faina într-un bol, se amesteca cu cacaua si lingurița de praf de copt, pana când faina devine maro. Se adaugă zaharul si se amesteca. Se topește untul (eu l-am topit la microunde) si se adaugă peste celelalte ingrediente. Se adaugă

    1 comentariu

  • Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea

    Intr-un bol inalt, mixam ouale cu zaharul, pana devin cremoase si cresc in volum, adaugam uleiul usor, mixam, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia, pe care o turnam

    0 comentarii

  • Prajitura cu ciocolata, crema si capsuni

    Vom separa albusul de galbenus si mixam albusurile bine; dupa ce a devenit ca o spuma, vom adauga zaharul si mixam in continuare, pana cand totul devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema,

    1 comentariu

  • Tiramisu reinventat

    Cu numele de Speculos, se gasesc in comert biscuiti foarte buni, mai ales pentru copii, cu scortisoara, iar crema Speculos este o crema tot din comert, facuta din acesti biscuiti, folosita in prepararea diferitelor dulciuri. Intr-un bol, se amesteca branza

    0 comentarii

  • Pasca cu branza si ciocolata

    Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune un praf de sare, oul, untul topit, drojdia stinsa cu lapte dulce caldut si zaharul vanilat si se framanta un aluat, dupa care se face semnul crucii peste aluat, se pune un prosop peste vas si se lasa sa

    0 comentarii

  • Prajitura cu cozonac

    Se capitoneaza o forma de tort sau orice alta forma, cu folie alimentara, se pun felii de cozonac, in asa fel, ca sa fie acoperit tata baza tavii, se insiropeaza cu zeama de compot si sucul de portocale proaspat stors, apoi se lasa deoparte. Intr-un vas,

    0 comentarii

  • Chec tigrat

    Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare, pina se intareste bezeaua tare de tot. Adaugam uleiul, amestecam de data aceasta, cu o spatula si la final, adaugam

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: