5283
retete

Alte sectiuni
  • Chec marmorat

    Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama de lamaie batand in continuare si apoi o cana cu zahar pusa toata deodata. Se adauga vanilie si o cana cu faina pusa lingura

    0 comentarii

  • Dulce cu curmale

    Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine o compozitie cremoasa. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile si putin cocos macinat si orezul umflat pana se cuprinde

    0 comentarii

  • Chec in doua culori

    Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un ibric. Lasa sa se dilueze complet zaharul, apoi mai lasa un minut la fiert. Astepti doua minute sa se racoreasca

    0 comentarii

  • Briose cu morcovi

    Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful de copt + sarea + scortisoara 3. Zaharul + uleiul + ouale adaugate unul cate unul. Peste amestecul 3 se adauga amestecul2,

    0 comentarii

  • Cheesecake cu jeleu de zmeura

    Blat: Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit. Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se asaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider. Crema de branza: Se pune o cratita cu

    0 comentarii

  • Tort cu fructe de padure

    Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt vas se mixeaza frisca, apoi peste ea se pune compozitia cu branza si se omogenizeaza. Se inmoaie 7 piscoturi in siropul

    0 comentarii

  • Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

    Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza, pe rand, ouale. Se adauga faina, sarea,

    0 comentarii

  • Prajitura cu piersici si zmeura

    Aceasta tarta este de sezon si vom putea inlocui fructele cu orice fel de fructe dorim noi din sezonul de vara. Eu am facut-o cu piersici pentru ca le-am gasit mai aromate si nu prea dulci, iar pentru culoare, am adaugat si cateva bucati de zmeura, care

    0 comentarii

  • Tarta cu branza si piersici

    Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator. Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura. Intr-un

    0 comentarii

  • Samba cu crusta de nuci

    Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat cu o lingura. Se pun la fiert 2 cani de apa, impreuna cu 3 linguri de zahar. Cand apa da in clocot, se pun perlele de

    0 comentarii

  • Prajitura cu caise

    Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina cernuta cu praful de copt, iar la final, albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se rastoarna in tava cu hartie

    0 comentarii

  • Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

    Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se baga aluatul in celofan si se da la rece, cca. 30 minute (la frigider). Se intinde foaia rotunda, cu 2 cm mai mare in

    0 comentarii

  • Prajitura Ciresica cu bezea

    Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se presara jumatatile de cirese. Se da la copt in cuptorul preincalzit,

    0 comentarii

  • Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

    Biscuitii dati la robot, maruntiti, se framanta cu untul moale si miezul de nuca, apoi se intinde in strat uniform in forma de tort cu diametrul de 25 cm, se preseaza cu dosul unei linguri. Se scurg bucatile de ananas de sirop, apoi se dau la blender

    0 comentarii

  • Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

    Se pune grisul la inmuiat in lapte, in care punem esenta, zaharul si uleiul. Lasam cca. 30 minute, dupa care mixam cu un praf de sare, adaugand ouale, pudra de roscove si o lingurita de praf de copt. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, apoi adaugam

    0 comentarii

  • Briose cu visine si banane

    Va recomand din suflet desertul pe care l-am facut, este ultra sanatos, in concluzie se poate....... manca si face un desert bun... fara calorii multe. Se mixeaza 2 oua cu 2 banane si 2 linguri miere, esenta de vanilie. Se pregateste o forma de briose.

    0 comentarii

  • Clafoutis cu prune

    Se spala prunele, se scot samburii si se asaza jumatati, intr-un vas yena uns cu unt. Pentru prepararea aluatului, se amesteca ingredientele solide cu cele lichide pana se omogenizeaza si se formeaza un aluat ca de clatite. Se toarna aluatul peste prunele

    0 comentarii

  • Tarta Tatin cu mere

    Cuptorul se încinge la 200 grade C. Merele se curată de coaja și cotor, se taie in felii mai groase pudrandu-se cu scorțișoara. Intr-o tava de tarta sau cratiță nu foarte înaltă, se topește zaharul in totalitate și se adauga untul

    0 comentarii

  • Tort cu fructe de sezon

    Blatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Separat, se amesteca faina, nuca de cocos si praful de copt. Se toarna peste albusuri si se omogenizeaza prin rasturnare de jos in

    0 comentarii

  • Prajitura marmorata cu caise

    Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja de lamaie si esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, apoi se opreste o jumatate de cana din compozitie. Se tapeteaza

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: