5587
retete

Alte sectiuni
  • Placinta cu rubarba

    Rubarba se spală, se şterge cu prosop de hârtie şi se taie în felii de 1 cm . Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul , se adaugă uleiul , apoi laptele şi la urmă făina amestecată cu praful de copt . Aluatul se deşartă în

    0 comentarii

  • Rulada cu ciocolata si capsuni

    Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia. La final incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le adaugati in compozitia de

    0 comentarii

  • Chec cu lapte condensat

    Mixez laptele condensat si ouale, apoi adaug drojdia uscata si 50 ml unt topit. Mixez bine, iar la sfarsit adaug treptat faina; mixez bine tot, apoi adaug continutul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Dau la cuptor 45-50 minute, la 160

    0 comentarii

  • Domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta

    Am pregătit aceste domuri care au la bază fursec de ciocolată, sunt umplute cu cremă de cafea, în interior au trufă crocantă și apoi le-am învelit în glazură de ciocolată. Mod de preparare: Baza-fursecurile: se topește

    0 comentarii

  • Prajitura Televizor

    Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele si se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se

    0 comentarii

  • Prajitura Ora 12

    Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar si cu esenta de vanilie pana cand devin ca o crema. Se adauga esenta de rom, apa si untul moale. Albusurile se bat

    2 comentarii

  • Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

    Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa sa se racoreasca. Se cern 300 g de faina intr-un castron mare. Se adauga sarea, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de

    0 comentarii

  • Ecleruri cu crema de vanilie

    Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce aluatul s-a racit complet,

    0 comentarii

  • Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

    Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si faina (treptat) si se incorporeaza usor, amestecand totul cu o

    0 comentarii

  • Prajitura Regina Maria

    Blat pandispan: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se mixeaza. Se adauga faina (treptat)

    0 comentarii

  • Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

    Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta si amestecam cu o paleta

    0 comentarii

  • Prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune

    Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se continua mixarea. La final se adauga iaurtul, se amesteca apoi

    0 comentarii

  • Buturuga Rocher Ferrero

    Blatul: Intr-un bol se pun ouale cu praful de sare si zaharul. Se mixeaza impeuna timp de 10 minute pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul. Devine o compozitie cremoasa si mai albicioasa. Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt. Se pun

    0 comentarii

  • Ecleruri-inel cu crema de lamaie

    Eclerurile-inel: Se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se dă cratița de pe foc, se adaugă făina deodată, se amestecă energic, se lasă la răcit, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând

    1 comentariu

  • Prajitura cu nuca si cafea

    Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam faina cernuta, nuca macinata, esenta si amestecam cu o lingura de jos in sus. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am la cuptorul

    0 comentarii

  • Prajitura cu cocos si ananas

    Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, cernem faina cu amidonul si amestecam

    0 comentarii

  • Indiene

    Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie data prin razatoare si amestecam cu o lingura pana ce se

    0 comentarii

  • Cozonac Babka

    Intr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare, amestecam si facem o adancitura, adaugam ouale batute cu sare, untul moale si amestecam la inceput cu furculita dupa care framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen. Acoperim

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema de mure

    Blat-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si laptele, adaugam nutella si amestecam pana ce se omogenizeaza; cernem faina impreuna

    0 comentarii

  • Tort diplomat

    Se pune gelatina in putina apa calduta, se amesteca cu o lingurita si se lasa sa se inmoaie. Se pune intr-o craticioara patru linguri de zahar, galbenusurile, amidonul alimentar, esenta de vanilie si se amesteca bine.Se asaza cratita pe ochiul cel mic

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.

Cookie Settings