5331
retete

Alte sectiuni
  • Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

    Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi

    0 comentarii

  • Rulouri cu crema de branza

    Intr-un bol adaugam untura, zaharul, sarea, amoniu si laptele, amestecam dupa care adaugam treptat faina,pana rezulta un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora. Intr-un bol adaugam branza de vaci proaspata, smantana,

    0 comentarii

  • Amandine de casa

    Una dintre prăjiturile mele preferate în copilărie, atunci când mergeam la cofetărie era amandina. Asta după eclere şi Ora 12. Reţeta originală presupune folosirea de zahăr ars la blat, în loc de cacao, iar glazura se face din

    0 comentarii

  • Ora 12 de casa

    Blatul: Se freacă untul cu zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, esenţă de vanilie, laptele, un praf de sare şi cacaua. Se încorporează cu grijă albuşurile bătute spumă, apoi făina, praful de copt şi se amestecă bine. Se obţine

    0 comentarii

  • Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate

    Blat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugam 1 lingura de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas, adaugam uleiul, laptele si amestecam cu o spatula, adaugam faina amestecata cu praful de copt,

    0 comentarii

  • Cannoli siciliani

    Intr-un vas punem faina, cacao (eu am pus capuccino cu gust de ciocolata) sarea, cafea, zaharul si amestecam, facem o gaura in mijloc, adaugam untura, oul, vinul, otetul. Framantam un aluat omogen si elastic, invelim in folie alimentara si dam la rece

    0 comentarii

  • Cornulete fragede

    Intr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam amoniacul dizolvat in otet, uleiul si treptat apa minerala rece, framantam un aluat omogen si nelipicios. Impartim aluatul in 3 bucati. Fiecare

    0 comentarii

  • Salam de biscuiti

    Zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu rahatul (sau stafidele) taiat bucati mici, daca folositi. Intr-o craticioara puneti 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (cca 1 minut dupa ce incepe sa faca

    0 comentarii

  • Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere

    Se mixeaza margarina moale cu zaharul si galbenusurile. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc. Se incorporeaza bezeaua obtinuta in amestecul de margarina si se toarna faina amestecata cu amidonul alimentar. Se mixeaza

    0 comentarii

  • Salam de biscuiti Chorizo

    Biscuitii ii sfarami cu mana, astfel incat sa mai ramana si bucati printre ei. Pui la fiert apa cu zaharul timp de 5 minute, pana cand se leaga siropul ( curge in fir nu picatura). Adaugi cacaoa, margarina , piperul si esenta de rom si omogenizezi, lasand

    0 comentarii

  • Prajitura cu miere si smantana

    Pentru Revelion am pregătit prăjitură cu foi de miere şi cremă cu nucă şi smântâna, dar de data aceasta, am pregătit-o în cantităţi mai mici, dar şi cu conţinut scăzut de zahăr. De asemenea, eu am avut 2 tipuri de smântână,

    0 comentarii

  • Tort inteligent cu jeleu de fructe

    Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste ca o bezea. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si untul moale pana ce obtinem o crema spumoasa in care turnam,

    0 comentarii

  • Prajitura cu afine si lavanda

    Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu uleiul, se adauga esenta de vanilie si la urma se incorporeaza faina. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie pentru

    0 comentarii

  • Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumata

    Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se adauga untul topit si praful de roscove, se amesteca bine cu o lingura, pana se omogenizeaza bine amestecul, apoi se intinde cu sucitorul intre 2 folli de plastic sau hartie pentru copt, avand forma rotunda si mai

    0 comentarii

  • Fursecuri americane cu cafea

    Se amesteca faina, praful de copt, cele 2 tipuri de zahar, sarea, cafeaua solubila, cacaua, faina de migdale si mierea. Separat se bate oul ca pentru omleta si se adauga untul topit. Se toarna peste amestecul de faina. Se amesteca cu lingura sau cu mana

    0 comentarii

  • Rulada marmorata de cafea

    Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema care curge in fir neintrerupt. Se adauga alternativ faina si amidonul, amestecate in prealabil si cernute. Se incorporeaza si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. La final se adauga

    0 comentarii

  • Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese

    Biscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit, sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit. Se intinde amestecul de biscuiti in forma de tort cu inel detasabil, se preseaza cu dosul unei linguri intr-un strat uniform. Pe marginea formei,

    0 comentarii

  • Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocos

    Se amesteca faina de migdale cu pudra de roscove, nuca de cocos deshidratata, laptele de cocos si lingura de cafea. Se mixeaza albusul de ou cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste si se obtine o bezea. Se adauga bezeaua in amestecul ingredientelor

    0 comentarii

  • Gelle-cheesecake cu ananas si krantz

    Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca bine cu untul topit si miezul de nuca. Se toarna si se intinde in forma cu margine detasabila, se niveleaza cu o lingura. Pe marginea formei se asaza jeleurile ovale din fructe, una langa alta, pe toata

    0 comentarii

  • Deliciu cu crema de dovleac copt

    Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc ca bezeaua, galbenusurile se mixeaza cu lingura de ulei si se incorporeaza in bezea. Se adauga in ploaie, faina amestecata cu faina de migdale si pudra de roscove. Se rastoarna

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: