5483
retete

Alte sectiuni
  • Prajitura Kati

    Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen care se desprinde de pe mana si se imparte in trei bucati. Se intind trei foi care se coc pe dosul tavii

    0 comentarii

  • Chec cu mac si lamaie

    Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul. Faina amestecata cu praful de copt se amesteca in compozitia de unt. Am pus comozitia intr-o forma de guguluf din silicon unsa cu putin ulei. Se coace

    0 comentarii

  • Prajitura cu nuca si crema de vanilie

    Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le amestecam separat intr-un castron. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si sunt

    0 comentarii

  • Inghetata falsa

    Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se topească zahărul, se adaugă gălbenușurile frecate puțin, se adaugă cîte o lingură din făina amestecata cu cacao și praful de copt pînă o terminăm, amestecand

    0 comentarii

  • Prajitura magica

    Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati, avem nevoie de doar 2 ingrediente. Dat fiind faptul ca muncim foarte mult, avem la dispozitie foarte putin timp pentru

    0 comentarii

  • Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

    Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam cu unt.O punem deoparte. Intr-o oala punem apa cu sare la fiert.Cand incepe sa fiarba turnam pastele si le lasam sa

    0 comentarii

  • Ghisman cu piure de gutui

    Ghismanul este o prajitura dobrogeana, usoara si sanatoasa, o reteta care se poate pregati mai ales copiilor. Compozitia aminteste de cea a papanasilor datorita branzei de vaci, doar ca ghismanul se coace in cuptor. Este o prajitura aromata, satioasa,

    0 comentarii

  • Trandafiri cu mar

    Merele se spala, se curata de samburi și se dau pe răzătoare ptr a obține feliute subțiri. Intr-o craticioara punem sucul de lamaie si apa. Adaugam feliutele de mere si punem craticioara pe foc. Lasam feliutele inca aproximativ 3 minute dupa ce apa

    0 comentarii

  • Prajitura pufoasa cu mere (de toamna)

    Faina se amesteca cu untura, apoi se adauga celelalte ingrediente si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina, se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi. Intr-o tava dreptunghiulara

    0 comentarii

  • Cheesecake cu clementine

    Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept.

    0 comentarii

  • Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

    Pentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam, fara a ne opri din mixat. Zaharul trebuie sa se dizolve complet si sa obtinem o spuma densa si lucioasa. Adaugam otetul si mai

    0 comentarii

  • Placinte cu mere, smochine si nuci

    Merele curatate de coaja se taie in cubulete mici, iar smochinele in 4. Se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul, margarina, sucul de lamaie, cardamomul, scortisoara si un praf de sare. Se tin la foc mic pana merele se inmoaie, iar daca este necesar,

    0 comentarii

  • Prajitura steluta cu gem de gutui

    Se pun intr-un vas untura rece de la frigider, ouale de la frigider, laptele dulce, fiert si racit tot de la frigider, se adauga esenta de rom, praful de copt stins cu putin otet de mere si faina si se framanta un aluat suficient de tare. Daca la prima

    0 comentarii

  • Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe

    Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia, 1 lingura zahar, 1 lingura faina se pun intr-un bol. Se amesteca si se lasa 10 minute, pana drojdia incepe sa faca basici. In

    0 comentarii

  • Prajitura cu gust de toamna

    Pregatim umplutura ca sa poata sa se raceasca putin inainte de a o adauga in prajitura. Curatam de coaja merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le stoarcem si le punem impreuna cu zaharul sa se caleasca.Dupa ce s-au inmuiat, adaugam scortisoara si amidonul

    2 comentarii

  • Prajitura cu piure de castane

    Mai intai, se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste ca o bezea, apoi se incorporeaza galbenusurile mixate cu uleiul. Se toarna in forma cu inel detasabil si se da la copt cca. 20 minute, la foc potrivit.

    0 comentarii

  • Prajitura cu kiwi si jeleu din sirop mentolat de pin

     Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste ca o bezea, apoi se incorporeaza galbenusurile mixate cu uleiul. Se toarna in forma cu inel detasabil si se da la copt cca. 20 minute, la foc potrivit. Se scoate

    0 comentarii

  • Prajitura de toamna cu biscuiti si jeleu de ananas

    Se amesteca ingredientele pentru blat, apoi se toarna intr-o forma cu inel detasabil, se uniformizeaza si preseaza cu dosul unei linguri. Se asaza ciocolata rupta in cate 2 bucatele, asezate vertical, una langa alta, presand usor in blat. Se mixeaza 100

    0 comentarii

  • Prajitura cu lamaie si fructe

    Ouale se bat bine cu un praf de sare, zahar si zahar vanilat, se adauga uleiul adaugat cate putin, mixand energic, apoi iaurtul, apoi faina cu praful de copt, amestecand usor, iar la final zeama si coaja de lamaie. In tava cu hartie de copt se rastoarna

    0 comentarii

  • Tort cu nuca si dulceata de mure (fara zahar)

    Foi: Preîncălzești cuptorul la 200 grade Celsius. Cerni 450 g făină într-un vas, adaugi praful de copt, drojdia (nedizolvată), merdenchiul (eu l-am folosit rece, de la frigider), untul, uleiul de cocos, iaurtul (rece de la frigider)

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.