5554
retete

Alte sectiuni
  • Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

     Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna și mixăm ușor, adăugăm în ploaie și făina, amestecând continuu, iar la final presărăm

    0 comentarii

  • Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

    Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei. De obicei,eu prefer să înlocuiesc blatul de biscuiţi cu pandişpan,însiropat şi acesta pentru a fi şi mai răcoros.Stiu că

    0 comentarii

  • Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

    Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca pana rezulta un aluat omogen, sau se framanta manual. Aluatul rezultat se pune

    0 comentarii

  • Briose cu fructe de padure si ciocolata alba

    Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea si lasam deoparte. Mixam (cu mixerul sau in vasul robotului) untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam laptele treptat, alternand

    0 comentarii

  • Pandispan cu visine

    Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie, esnta de portocale si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga

    0 comentarii

  • Tiramisu cu capsuni

    Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora. Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar intr-o craticioara pusa pe baie de abur pana cand devin cremoase.

    0 comentarii

  • Rulada cu piure de piersici, crema de vanilie si mac

    Preparare foaie rulada : Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se

    0 comentarii

  • Cheesecake fara coacere cu caise

    Pentru crusta de biscuiti: biscuitii cu macha si migdale eu i-am avut facuti de aproximativ o saptamana. I-am amestecat cu biscuitii de ovaz doar pentru a roma. Nu este necesar sa-i folositi… Rupeti biscuitii si ii puneti intr-un robot. Dati cateva

    0 comentarii

  • Tarta cu caise si budinca de vanilie

    Incepem cu prepararea budincii. Amestecam praful de budinca cu zaharul si 5 linguri de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam budinca dizolvata si amestecam pana se ingroasa. Dam de pe foc si acoperim cu folie alimentara

    0 comentarii

  • Prajitura rasturnata cu prune si nuci

    Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele (spalate, taiate pe jumatate si cu samburele scos) cu miezul pe

    0 comentarii

  • Musuroi de cartita cu zmeura

    Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit, apa minerala si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza

    0 comentarii

  • Tort Seherezada cu fructe de padure

    Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator. Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se obtine o bezea cremoasa, apoi se adauga alternativ sosul

    0 comentarii

  • Prajitura bicolora cu caise si branza

    Se spala caisele si se taie cubulete. Se pun intr-un castron si se amesteca cu 150 g zahar. Se mixeaza ouale cu un praf de sare si 16 linguri zahar. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, smantana si apa minerala si se mixeaza. Se adauga faina si praful

    0 comentarii

  • Prajitura turnata cu branza si visine

    Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara o treime din visine din loc

    0 comentarii

  • Tort racoros de vara- cocktail cu fructe

    Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili ( 28 cm diametru), o imbracam cu folie alimentara, asezam pe marginea formei piscoturi inmuiate in siropul de la compot, asezam si o baza de piscoturi inmuiate in sirop. Separat punem la hidratat in apa rece

    0 comentarii

  • Tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

    Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Se adauga

    0 comentarii

  • Choux a la framboise

    Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă energic, cu un tel, pentru a dizolva eventualele cocoloașe. Se dă crăticioara de pe foc și se continuă amestecarea,

    1 comentariu

  • Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

    Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute. Făina

    0 comentarii

  • Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para

    Un desert de week-end special pentru copii. Am înlocuit cacaua cu pudră de roșcove, pentru că nu conține cofeină și poate fi consumată și de copii. În plus, are un gust asemănător cu al pudrei de cacao, este bogată în în

    2 comentarii

  • Prajitura usoara cu caise si zmeura

    Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa. Se mixeaza galbenusurile cu 150 gr zahar, 6 linguri de apa si lichiorul de caise pana obtinem o pasta. Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri amestecand usor. Incorporam

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.