Negresa cu ciocolata, branza dulce si zmeura. Reteta delicioasa si usor de preparat

Incearca cea mai buna reteta de negresa cu ciocolata, branza dulce si zmeura! Un desert simplu, delicios si plin de aroma, perfect pentru orice ocazie.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Negresa cu ciocolata, branza dulce si zmeura. Reteta delicioasa si usor de preparat

Ingrediente

  • Pentru compozitia de negresa:
  • 200 g unt (82% grasime)
  • 200 g ciocolata neagra (minim 50% cacao)
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 250 g branza dulce de vaci (cremoasa tip Philadelphia, mascarpone sau ricotta)
  • 1 ou
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Strat de zmeura:
  • 150-200 g zmeura proaspata sau congelata (bine scursa, daca este congelata)

Mod de preparare

Prepararea compozitiei de negresa
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza tava (25x35 cm) cu hartie de copt.
Topeste untul impreuna cu ciocolata neagra pe baie de aburi sau la foc mic. Amesteca pana devin omogene, apoi lasa sa se raceasca usor.

Intr-un bol, bate ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga compozitia de ciocolata topita in fir subtire, amestecand constant.
Cerne faina, cacao, praful de copt si sarea, apoi incorporeaza-le treptat in compozitia lichida. Adauga si esenta de vanilie. Amesteca pana obtii o compozitie omogena.

Prepararea cremei de branza
Intr-un bol separat, mixeaza branza dulce cu oul, zaharul pudra si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine.

Toarna jumatate din compozitia de negresa in tava pregatita si niveleaza.
Cu ajutorul unei linguri, pune din loc in loc crema de branza, formand un strat discontinuu.
Distribuie zmeura peste stratul de branza.
Toarna restul compozitiei de negresa, niveland usor, astfel incat sa acopere crema de branza si zmeura, dar sa pastreze un aspect usor marmorat daca doresti.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace prajitura timp de 30-35 de minute sau pana ce trece testul scobitorii.
Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava inainte de a o portiona.

Daca iti place, poti decora negresa cu zahar pudra sau zmeura proaspeta inainte de servire.
Poti adauga si cateva picaturi de ciocolata in compozitia de negresa pentru un gust mai intens.

Incearca si reteta de negresa pufoasa si delicioasa cu cocos, negresa de post fara zahar sau negresa cu oreo. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise