Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente accesibile, perfecta pentru orice ocazie.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de 25x30 cm cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si un praf de sare pana devin spumoase si usor albe. Adauga uleiul, esenta de vanilie sau rom, si continua sa amesteci pana la omogenizare.
Incorporeaza iaurtul si apa, amestecand usor.
Intr-un alt bol, cerne faina, cacao si praful de copt. Adauga-le treptat in amestecul umed, amestecand usor cu o spatula sau cu mixerul la viteza mica, pana obtii un aluat omogen.
Adauga fulgii de cocos si ciocolata neagra maruntita, amestecand usor pana se distribuie uniform.
Toarna aluatul in tava pregatita si niveleaza-l cu o spatula.
Coace negresa in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (scobitoarea iese curata).
Lasa negresa sa se raceasca complet in tava, apoi taie-o in patrate. Poti sa o servesti simpla, decorata cu fulgi de cocos sau cu o glazura de ciocolata, daca doresti.
Incearca si reteta de negresa cu picaturi de ciocolata si zmeura, negresa pufoasa de post sau negresa cu stafide si nuca. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii