1342
retete

Alte sectiuni
  • Chec cu ananas nectarine si ciocolata

    Amestecă făina cu nuca de cocos, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea într-un castron mai larg. Fă o gropiță în mijloc cu lingură și toarnă zeama din compotul de ananas și uleiul. Amestecă totul pana se omogenizeaza.

    0 comentarii

  • Cartofi noi inabusiti, cu salata de varza

    Se taie cartofii în felii destul de groase. Ceapa se toaca, ardeiul si usturoiul, felii și se pun în uleiul încălzit. Se adaugă cartofii, se acopera cu un capac și se lasă la foc mic. După 10 minute se pun 3-4 linguri apa, sare

    0 comentarii

  • Crema de vanilie

    Punem laptele cu un praf de sare in craticioara care nu lipeste. Când s-a înfierbântat, adaugăm margarina și zahărul. După ce s-au topit, punem amidonul cernut și amestecăm bine ca să nu rămână cocoloașe, apoi adaugam

    0 comentarii

  • Iahnie de naut

    Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul. După ce năutul a fiert, curatam legumele, apoi le spalam și le taiem marunt. Înăbușim legumele în

    0 comentarii

  • Crema de naut

    Asta este rețeta originală pentru crema de naut. Există multe variante în care poate fi preparat dar, la început, trebuie să facem rețeta de bază, cea originală și apoi să încercăm variante noi.   Punem nautul la innmuiat

    0 comentarii

  • Negresa de post

    In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si pudra de roscove, arome, dulceata, miezul de nuca taiat. Dupa omogenizare, se rastoarna in tava cu hartie de copt si se

    1 comentariu

  • Ciuperci cu sos de leurda

    Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut apa din ele, se adauga leurda bine spalata, taiata marunt, patrunjelul de asemenea, iar dupa ce s-a inmuiat verdeata,

    1 comentariu

  • Mucenici de post

    Pentru inceput, pregatim aluatul astfel: amestecam faina cu zaharul, sarea si apa calda. Urmeaza uleiul, coaja de lamaie si esenta de lamaie si framantam bine pentru vreo 15 minute. Punem aluatul intr-un vas curat si il lasam la dospit, pentru 1 ora. Dupa

    1 comentariu

  • Chiftelute manastiresti de post

    Se pune fasolea de seara, la umflat, a doua zi se pune la fiert, dupa 15-20 minute, se scurge, se clateste fasolea si se pune din nou la fiert, in apa fierbinte. Cand incepe sa fiarba, se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, curatate si taiate cuburi,

    2 comentarii

  • Prajitura de ciocolata vegana

    Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate- faina cu praf de copt, cacao si nes cafe. In robotul de bucatarie, se amesteca tahini cu curmale, sucul de portocala, esenta de vanilie si pireu de mere si zaharul; se amesteca, treptat se adauga componentele

    1 comentariu

  • Pasta din linte neagra vegana

    Se spala lintea si se fierbe intr-o craticioara cu multa apa, pana se inmoaie comple. O strecor de apa si las putin sa se raceasca. Prajesc ceapa in ulei pana se rumeneste usor si las putin sa se raceasca. Intr-un robot de bucatarie, punem lintea, ceapa

    1 comentariu

  • Iahnie de fasole

    Se spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a doua zi dimineață. A doua zi, se scurge de apă, se adaugă alta, se pune la fiert, cu un praf de sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Se

    1 comentariu

  • Bors de sfecla rosie

    Toate legumele, mai putin cartofii, curatate, spalate, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiate cubulete, dupa cum doreste fiecare; 1/4din sfecla rosie se opreste pentru finalul borsului, apoi totul se pune in oala cu ulei si 1 ceasca cu apa pe

    0 comentarii

  • Bomboane raw cu quinoa si cocos

    Aceste bomboane sunt foarte usor de preparat, la fel ca toate felurile de dulciuri raw.  In vasul robotului, punem curmalele, fulgii de cocos, semintele de canepa, quinoa fiarta in prealabil (la o ceasca de seminte quinoa, se pun 3 cani de

    0 comentarii

  • Placinta frageda cu dovleac si nuca

    -Mai întâi se pun la copt miezurile de nucă într-o tavă în cuptorul încins la 180 grade C pentru cca. 10 minute (depinde de cuptor), sau până când acestea sunt ușor prăjite. Se scot din cuptor și se lasă

    0 comentarii

  • Prajitura cu mere

    Intr-un vas se amesteca cu un tel foarte bine apa minerala cu ulei pana devine un lichid alb, se adauga zahar amestecand din nou,coaja de lamaie, faina amestecata cu praf de copt,iar la sfarsit merele curatate de coaja, seminte si taiate cubulete. Dupa

    0 comentarii

  • Zacusca cu ardei capia si ciuperci (hulughite)

    -Se coc ardeii capia urechi de elefant (sunt ardei foarte mari si foarte carnosi, sunt tare dulci si plini de vitamine), se curata de seminte, cotoare, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne. -Se coc vinetele, la foc

    0 comentarii

  • Zacusca cu gogosari

    Gogosarii si ceapa se curata si se spala in apa rece. Se toaca apoi marunt. Vinetele (spalate in prealabil) se coc uniform, pe tava de aragaz. Se curata de coaja si se aseaza intr-o sita pentru a se scurge de sucul continut, dupa care se toaca foarte

    0 comentarii

  • Tocana de gogonele

    Se curata ceapa, se toaca julien si se pune la prajit. Cand isi schimba putin culoarea, se adauga morcovul tocat si celelalte legume tocate si se lasa sa se patrunda la foc potrivit.Se adauga sare,oregano si se fierbe totul la foc, mic. Cand sunt fierte,se

    0 comentarii

  • Mancare munteneasca de vinete cu ciuperci si sos de rosii

    Spălăm vinetele şi le tăiem în felii de 0.5 - 1 cm grosime. Le presărăm cu sare şi le lăsăm într-un vas cu strecurător, cel puţin o oră, ca să se scurgă din ele cât mai mult lichid amar Spălăm bine restul legumelor. Rupem

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: