1401
retete

Alte sectiuni
  • Prajitura cu mere si gris (de post)

    Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram de ea din vremea copilariei, mai ales in post sau toamna, în sezonul merelor. SI acum sa trecem la lucru. Într-un

    0 comentarii

  • Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

    Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite. Cand se mai racoresc se curata de pielite sub jet de apa,se scot cotoarele si se lasa la scurs pe chiuveta. Se curata

    0 comentarii

  • Sarmalute cu hribi si malai

    Se clatesc frunzele de vita de vie si cele de hrean si se oparesc. Se fierbe apa si cand apa fierbe, se opreste focul si se scalda frunzele in apa clocotita,dupa care se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Se dau prin masina de carne,hribii,ceapa,morcovii

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole galbena

    Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel. Se curăță și se spală legumele. Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa,

    8 comentarii

  • Melcisori deliciosi cu legume

    Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste faina amestecata cu jumatate de lingurita de sare si se framanta bine. Aluatul rezultat se unge cu ulei de masline ca sa

    0 comentarii

  • Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

    Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute. Se scoate conopida si in aceeasi apa se pun la fiert pastele timp de 5-8 minute. Dupa ce fierb pastele se scurg de apa si se trec sub un jet de apa rece. Se spala rosiile

    0 comentarii

  • Sote de galbiori si ciuperci champignon pe pat de orez

    Se curata ciupercile cu o pensula de eventualele impuritati. Se taie felii ciupercile champignion. Se curata si se taie marunt ceapa rosie si usturoiul. Intr-o cratita punem doua linguri de ulei de masline si calim ciupercile champignion si galbiorii

    0 comentarii

  • Tocana de galbiori

    Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se lasa sa se patrunda, dupa care se adauga rosiile taiate cubulete, se mai adauga o canita de apa, cam 100 ml. si se lasa

    0 comentarii

  • Saramura de macrou

    Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun la fript pe grătar sau în tigaia grill. Când sunt gata se ţin la cald. Separat se pun ardeii şi roşiile

    0 comentarii

  • Rosii umplute cu crema de conopida si dovleac

    Tăiem un căpăcel la rosii şi cu o lingurita scobim tot miezul, apoi le punem cu scobitura în jos să se scurgă bine de tot. Între timp, fierbem conopida şi dovleacul. Incercăm din când în când să vedem dacă e gata.

    0 comentarii

  • Vinete cu usturoi la cuptor

    Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii subțiri pe care le introducem printre crestături. Amestecăm uleiul de măsline cu boiaua de ardei și piperul și-l

    2 comentarii

  • Porumb copt

    Se încinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz. Se desfac porumbii de frunze și se pun pe plită. Se rumenesc, întorcându-i, cu un clește, pe toate părțile, treptat și verificându-i să nu se ardă. Pentru a nu se usca,

    2 comentarii

  • Saratele de post cu masline

    In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam si adaugam treptat apa pana se formeaza un aluat. Framantam si adaugam maslinele, framantam cateva minute si il lasam acoperit cam jumatate de ora. Taiem

    0 comentarii

  • Humus gatit la slow cooker Crock-Pot 3.5 l

    Se pune nautul spalat in vasul slow cooker Crock Pot 3.5 l impreuna cu 2 l de apa, sare si piper. Se lasa la gatit pe functia high timp de 4 ore. Dupa ce a fiert nautul, il scurgem de apa in care a fiert, dar oprim putina. Pasam nautul cu blenderul

    0 comentarii

  • Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post, la slow cooker Crock-Pot

    Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea fina. Se caleste

    0 comentarii

  • Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

    Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut mere rase la borcan, preparate de toamna. Adaugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare,

    0 comentarii

  • Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

    Decojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot, tapetat cu hârtie de copt. În interiorul merelor, punem mai întâi câte 2-3 bucăți de rahat, așa încât

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole verde si dovlecei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

    Curațăm și spălăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în vasul aparatului de gătit Crock-Pot. Adăugăm peste ele apă clocotită în care am dizolvat puțină sare, așa încât vasul să se umple cam trei

    0 comentarii

  • Varza cu sos de ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

    Tocăm varza mai grosier și o frecăm cu puțină sare. Punem uleiul într-un vas pe foc, la încins și călim ceapa tocată solzișori, dar nu definitiv, pentru a nu obține acel gust intens de ceapă calită. O lăsăm până începe

    0 comentarii

  • Ratatouille la slow cooker Crock-Pot

    Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele. Restul legumelor le spalam, le stergem cu servet de bucatarie si le taiem si pe acestea rondele, cu tot cu coaja. In vasul de la slow cooker Crock-Pot 2.4 l, punem uleiul de masline, apoi asezam legumele

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.