1346
retete

Alte sectiuni
  • Ciorba de vara cu dovlecel

    Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se stinge cu apa, apoi se adauga ceapa si telina. Se lasa sa

    0 comentarii

  • Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

    Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate se pun intr-un castron, se adauga 1 lingura rasa cu sare, se amesteca si se lasa deoparte 20 minute. Dupa ce si-au lasat zeama, se ia din compozitie cate

    0 comentarii

  • Ardei umpluti-reteta de post

    Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca si se pune la prajit cu ulei; se curata ceapa, se toaca si se pune peste praz la prajit, cand isi schimba putin culoarea,

    0 comentarii

  • Mancare de legume la Crock Pot

    Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam toate legumele in vasul de la oala Crock Pot, condimentam cu sare si putin piper, apa si uleiul, amestecam putin si

    0 comentarii

  • Dovlecel umplut cu legume

    Dovleceiii folositi de mine sunt acei dovlecei mici si rotunzi, dar daca sunt lasati mai mult, asa se fac mari; ei sunt tot atat de fragezi, cu seminte putine, la fel ca si dovleceiii mici. Intr-un vas cu ulei si o ceasca cu apa, se pun morcovii, patrunjelul,

    0 comentarii

  • Chec cu ananas nectarine si ciocolata

    Amestecă făina cu nuca de cocos, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea într-un castron mai larg. Fă o gropiță în mijloc cu lingură și toarnă zeama din compotul de ananas și uleiul. Amestecă totul pana se omogenizeaza.

    0 comentarii

  • Cartofi noi inabusiti, cu salata de varza

    Se taie cartofii în felii destul de groase. Ceapa se toaca, ardeiul si usturoiul, felii și se pun în uleiul încălzit. Se adaugă cartofii, se acopera cu un capac și se lasă la foc mic. După 10 minute se pun 3-4 linguri apa, sare

    0 comentarii

  • Crema de vanilie

    Punem laptele cu un praf de sare in craticioara care nu lipeste. Când s-a înfierbântat, adaugăm margarina și zahărul. După ce s-au topit, punem amidonul cernut și amestecăm bine ca să nu rămână cocoloașe, apoi adaugam

    0 comentarii

  • Iahnie de naut

    Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul. După ce năutul a fiert, curatam legumele, apoi le spalam și le taiem marunt. Înăbușim legumele în

    0 comentarii

  • Crema de naut

    Asta este rețeta originală pentru crema de naut. Există multe variante în care poate fi preparat dar, la început, trebuie să facem rețeta de bază, cea originală și apoi să încercăm variante noi.   Punem nautul la innmuiat

    0 comentarii

  • Negresa de post

    In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si pudra de roscove, arome, dulceata, miezul de nuca taiat. Dupa omogenizare, se rastoarna in tava cu hartie de copt si se

    1 comentariu

  • Ciuperci cu sos de leurda

    Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut apa din ele, se adauga leurda bine spalata, taiata marunt, patrunjelul de asemenea, iar dupa ce s-a inmuiat verdeata,

    1 comentariu

  • Mucenici de post

    Pentru inceput, pregatim aluatul astfel: amestecam faina cu zaharul, sarea si apa calda. Urmeaza uleiul, coaja de lamaie si esenta de lamaie si framantam bine pentru vreo 15 minute. Punem aluatul intr-un vas curat si il lasam la dospit, pentru 1 ora. Dupa

    1 comentariu

  • Chiftelute manastiresti de post

    Se pune fasolea de seara, la umflat, a doua zi se pune la fiert, dupa 15-20 minute, se scurge, se clateste fasolea si se pune din nou la fiert, in apa fierbinte. Cand incepe sa fiarba, se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, curatate si taiate cuburi,

    2 comentarii

  • Prajitura de ciocolata vegana

    Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate- faina cu praf de copt, cacao si nes cafe. In robotul de bucatarie, se amesteca tahini cu curmale, sucul de portocala, esenta de vanilie si pireu de mere si zaharul; se amesteca, treptat se adauga componentele

    1 comentariu

  • Pasta din linte neagra vegana

    Se spala lintea si se fierbe intr-o craticioara cu multa apa, pana se inmoaie comple. O strecor de apa si las putin sa se raceasca. Prajesc ceapa in ulei pana se rumeneste usor si las putin sa se raceasca. Intr-un robot de bucatarie, punem lintea, ceapa

    1 comentariu

  • Iahnie de fasole

    Se spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a doua zi dimineață. A doua zi, se scurge de apă, se adaugă alta, se pune la fiert, cu un praf de sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Se

    1 comentariu

  • Bors de sfecla rosie

    Toate legumele, mai putin cartofii, curatate, spalate, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiate cubulete, dupa cum doreste fiecare; 1/4din sfecla rosie se opreste pentru finalul borsului, apoi totul se pune in oala cu ulei si 1 ceasca cu apa pe

    0 comentarii

  • Bomboane raw cu quinoa si cocos

    Aceste bomboane sunt foarte usor de preparat, la fel ca toate felurile de dulciuri raw.  In vasul robotului, punem curmalele, fulgii de cocos, semintele de canepa, quinoa fiarta in prealabil (la o ceasca de seminte quinoa, se pun 3 cani de

    0 comentarii

  • Placinta frageda cu dovleac si nuca

    -Mai întâi se pun la copt miezurile de nucă într-o tavă în cuptorul încins la 180 grade C pentru cca. 10 minute (depinde de cuptor), sau până când acestea sunt ușor prăjite. Se scot din cuptor și se lasă

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: