Incearca reteta noastra de biscuiti de post cu gem, decupati in forma de inimioara. Sunt fragezi, usor de preparat si perfecti pentru o gustare dulce de post.
Pregateste aluatul: Intr-un bol mare, amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si un praf de sare. Adauga uleiul si apa treptat si framanta pana obtii un aluat elastic si omogen.
Decupeaza biscuitii: Pe o suprafata presarata cu faina, intinde aluatul intr-o foaie de aproximativ 5 mm grosime. Foloseste o forma de inimioara pentru a decupa biscuitii. Poti face si o forma de inimioara mai mica in mijlocul unora dintre ele pentru a crea efectul de "fermoar" (adica, o inimioara goala).
Coace-i: Pune biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-i in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 10-12 minute sau pana devin usor aurii pe margini.
Lipeste-i cu gem: Lasa biscuitii sa se raceasca, apoi pune un strat subtire de gem pe fiecare inimioara intre doua bucati de biscuiti. Daca ai facut si inimioare cu inimioara mica in mijloc, o sa arate ca niste gemuri delicioase in forma de inima.
Poti sa ii decorezi cu zahar pudra, daca vrei sa le adaugi un pic de eleganta.
Incearca si reteta de negresa de post cu gem si nuci, cornulete de post cu ulei si bors sau prajitura de post cu mere. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii