Biscuiti de post cu gem – Reteta simpla de inimioare fragede

Incearca reteta noastra de biscuiti de post cu gem, decupati in forma de inimioara. Sunt fragezi, usor de preparat si perfecti pentru o gustare dulce de post.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti de post cu gem – Reteta simpla de inimioare fragede

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • gem la alegere (capsuni, prune, caise)

Mod de preparare

Pregateste aluatul: Intr-un bol mare, amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si un praf de sare. Adauga uleiul si apa treptat si framanta pana obtii un aluat elastic si omogen.

Decupeaza biscuitii: Pe o suprafata presarata cu faina, intinde aluatul intr-o foaie de aproximativ 5 mm grosime. Foloseste o forma de inimioara pentru a decupa biscuitii. Poti face si o forma de inimioara mai mica in mijlocul unora dintre ele pentru a crea efectul de "fermoar" (adica, o inimioara goala).
Coace-i: Pune biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-i in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 10-12 minute sau pana devin usor aurii pe margini.
Lipeste-i cu gem: Lasa biscuitii sa se raceasca, apoi pune un strat subtire de gem pe fiecare inimioara intre doua bucati de biscuiti. Daca ai facut si inimioare cu inimioara mica in mijloc, o sa arate ca niste gemuri delicioase in forma de inima.

Poti sa ii decorezi cu zahar pudra, daca vrei sa le adaugi un pic de eleganta.

Incearca si reteta de negresa de post cu gem si nuci, cornulete de post cu ulei si bors sau prajitura de post cu mere. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise