Reteta de negresa de post cu gem si nuci. Negresa de post cu gem si nuci reteta simpla. Negresa de post. Dulciuri de post.
Reteta de negresa de post cu gem si nuci o am de foarte multi ani. Este cea mai simpla si gustoasa din cate am incercat, iar rezultatul este grozav.
Este o prajitura economica, aromata, umeda, cu o crusta crocanta de nuci si zahar pudra.
Negresa de post cu gem si nuci se prepara foarte simplu. Aveti nevoie doar de un bol si o spatula.
Asadar, puneti in bol faina, zaharul, cacaua, sarea, nucile si praful de copt. Amestecati bine pentru omogenizare.
Adaugati gemul (eu am ales de caise), uleiul, apa minerala si mai amestecati cat sa se distribuie bine ingredientele.
Ungeti cu ulei si tapetati cu faina o tava de 22x30 cm, transferati aluatul si nivelati-l bine. Presarati nucile si cerneti deasupra zaharul pudra vanilat.
Coaceti negresa de post cu gem si nuci la 170 de grade C, cuptor praincalzit, pentru 35-40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea.
Taiati negresa numai dupa ce s-a racit complet. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii