5965
retete

Alte sectiuni
  • Ficatei de pui cu mazare

    Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se rumenesc, se adauga ceapa maruntita, usturoiul tocat fin si mazarea scursa si se soteaza. Se adauga apa fiarta si se

    0 comentarii

  • Piept de pui tailandez

    Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai e nevoie,sosul de soia, legumele iar dupa 15 min. se opreste focul. Se pune intr-un vas pe foc apa si sare,cand clocoteste

    0 comentarii

  • Dovlecei umpluti-reteta tipica de la noi din Augsburg

    Dovleceii se taie in doua dealungul, se curata de seminte cu o lingurita, o jumatate si umple cu sunca afumata rulata sul si cascaval de vaca sul, cealalta si unge cu pasta de rosii. Dovleceii se impreunaza si de invelesc cu kaiser care se prinde cu scobitori,

    0 comentarii

  • Cartofi taranesti

    Se curăță, se spală legumele. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în apă clocotită, cu sare, apoi se scurg. Ceapa și gogoșarul se taie rondele. Se

    0 comentarii

  • Pui la cuptor pe pat de legume

    Aceasta mâncare este de sezon, după cum vedeți, sunt majoritatea legumelor pe care le găsim momentan pe piață, carnea de pui fiind mult mai usoara. Si acum sa trecem la modul de preparare. Puiul, după ce l-am spălat bine, il frecam cu putina

    0 comentarii

  • Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

    Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la cuptor fie la ceaun, la foc mai iute, dar in ambele modalitati, vom obtine acelasi rezultat. Dupa cum vedeti si din ingredientele

    0 comentarii

  • Linte verde cu lamaie si carne de porc

    Lintea se clateste in apa rece, apoi se fierbe in apa cu sare. Se curata si se taie ceapa, rosiile, usturoiul. Se calesc in putin ulei, se adauga si carnea cuburi si se inabusa pe foc, adaugand din cand in cand, apa calda. Cand sunt gata, se amesteca

    0 comentarii

  • Pulpe de pui cu smantana

    Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas wok si dupa ce acesta se topeste, se adauga carnea. Se prajeste 7-10 min la foc potrivit, amestecand din cand in cand. Apoi

    0 comentarii

  • Sarmalute in foi de vita

    Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o lingura si intindeti-le pe o farfurie. Într-un castron, punem carne tocată si cele 2 linguri de apa, sare si

    0 comentarii

  • Piept la gratar cu legume

    Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura zeama de lamaie; se acopera si se lasa la frigider cateva ore, dar bine ar fi pana a doua zi. Intr-un vas cu unt pe foc,

    0 comentarii

  • Supa crema de dovleac servita in paine

    Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele

    0 comentarii

  • Iepure cu vegetale si smantana

    Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock Pot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare. Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent,

    0 comentarii

  • Ciorba de iepure

    Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă și praz dinstuit. După ce legumele

    0 comentarii

  • Copanele de pui cu orez cu ciuperci

    Se pun intr-o tava 2 linguri de ulei. Se adauga o ceapa tocata solzisori si 4 catei de usturoi. Se spala bine pulpele, se pun 2 cani de apa, se adauga condimente de pui, piper,chimen, busuioc si cimbru. Se pun la cuptor, la 180 grade C, aproimativ 40

    0 comentarii

  • Sarmalute in foi de hrean

    Poate multi dintre noi nu cunoastem ca frunzele de hrean pot inlocui cu succes frunzele de vita de vie sau cele de varza, obtinand niste sarmalute cu un gust deosebit de placut si putin amarui. Nu vreau sa va enumar beneficiile hreanului, eu cred ca stim

    0 comentarii

  • Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

    Inainte de a trece la modul de preparare a spanacului, sa facem totusi o mica introducere. Despre beneficiile spanacului, s-a scris si s-a vorbit mult, dar, e posibil ca multi dintre noi sa nu cunoastem ca aceasta planta simpla, pe care o avem toti la

    0 comentarii

  • Pulpe de pui la tigaie

    Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici sau dupa cum doriti. Pulpele se spala si se lasa sa se zvante bine de apa, eventual se mai sterg

    0 comentarii

  • Rulouri de pui cu carnaciori

    Se desfac pieptii de pui pentru a mari suprafata de lucru si se bat cu ciocanelul de snitele pentru a iesi cat mai fragede. Se taie carnatii in bucati mai mici. Se umple fiecare piept cu cate un carnacior si se ruleaza. Se asaza rulourile in tava cu

    2 comentarii

  • Rata gotica umpluta cu carnati afumati

    Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata, dupa caz si se curata de pene in curtea casei, apoi se parleste cu o lampa speciala cu gaz, se scot intestinele si maruntaiele, se spala bine pe interior, dar si pe exterior si se pune la scurs pe chiuveta. Se

    0 comentarii

  • Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )

    Se toaca ceapa si se pune la prajit, se adauga dovleceii taiati cubulete, morcovii taiati rondele, rosia felii julien, pieptul taiat cuburi si se prajesc usor pana cand isi schimba culoarea si gusturile se intrepatrund. Spre final, se adauga si costita

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: