5957
retete

Alte sectiuni
  • Pulpe de pui cu smantana

    Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas wok si dupa ce acesta se topeste, se adauga carnea. Se prajeste 7-10 min la foc potrivit, amestecand din cand in cand. Apoi

    0 comentarii

  • Sarmalute in foi de vita

    Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o lingura si intindeti-le pe o farfurie. Într-un castron, punem carne tocată si cele 2 linguri de apa, sare si

    0 comentarii

  • Piept la gratar cu legume

    Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura zeama de lamaie; se acopera si se lasa la frigider cateva ore, dar bine ar fi pana a doua zi. Intr-un vas cu unt pe foc,

    0 comentarii

  • Supa crema de dovleac servita in paine

    Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele

    0 comentarii

  • Iepure cu vegetale si smantana

    Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock Pot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare. Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent,

    0 comentarii

  • Ciorba de iepure

    Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă și praz dinstuit. După ce legumele

    0 comentarii

  • Copanele de pui cu orez cu ciuperci

    Se pun intr-o tava 2 linguri de ulei. Se adauga o ceapa tocata solzisori si 4 catei de usturoi. Se spala bine pulpele, se pun 2 cani de apa, se adauga condimente de pui, piper,chimen, busuioc si cimbru. Se pun la cuptor, la 180 grade C, aproimativ 40

    0 comentarii

  • Sarmalute in foi de hrean

    Poate multi dintre noi nu cunoastem ca frunzele de hrean pot inlocui cu succes frunzele de vita de vie sau cele de varza, obtinand niste sarmalute cu un gust deosebit de placut si putin amarui. Nu vreau sa va enumar beneficiile hreanului, eu cred ca stim

    0 comentarii

  • Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

    Inainte de a trece la modul de preparare a spanacului, sa facem totusi o mica introducere. Despre beneficiile spanacului, s-a scris si s-a vorbit mult, dar, e posibil ca multi dintre noi sa nu cunoastem ca aceasta planta simpla, pe care o avem toti la

    0 comentarii

  • Pulpe de pui la tigaie

    Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici sau dupa cum doriti. Pulpele se spala si se lasa sa se zvante bine de apa, eventual se mai sterg

    0 comentarii

  • Rulouri de pui cu carnaciori

    Se desfac pieptii de pui pentru a mari suprafata de lucru si se bat cu ciocanelul de snitele pentru a iesi cat mai fragede. Se taie carnatii in bucati mai mici. Se umple fiecare piept cu cate un carnacior si se ruleaza. Se asaza rulourile in tava cu

    0 comentarii

  • Rata gotica umpluta cu carnati afumati

    Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata, dupa caz si se curata de pene in curtea casei, apoi se parleste cu o lampa speciala cu gaz, se scot intestinele si maruntaiele, se spala bine pe interior, dar si pe exterior si se pune la scurs pe chiuveta. Se

    0 comentarii

  • Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )

    Se toaca ceapa si se pune la prajit, se adauga dovleceii taiati cubulete, morcovii taiati rondele, rosia felii julien, pieptul taiat cuburi si se prajesc usor pana cand isi schimba culoarea si gusturile se intrepatrund. Spre final, se adauga si costita

    0 comentarii

  • Stufat de iepure

    Se pun intr-un vas vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure si se lasa peste noapte la macerat. Dupa circa 12 ore, se prajeste carnea in ulei incins, se scoate si se asaza pe un platou. Se toaca ceapa si usturoiul si se prajesc in uleiul ramas de

    0 comentarii

  • Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor

    Aceasta placinta, poate fi servita, fie ca un aperitiv delicios, fie ca o cina usoara, fiind satioasa. Este usor de preparat, nu necesita prea mult timp, iar in afara de asta este si delicioasa, aspectoasa si foarte aromata de la umputura cu carnea suculenta

    0 comentarii

  • Chiftelute cu cartofi la cuptor

    Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat, ceapa taiata foarte marunt, oul si painea, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam bine, pana obtinem o compozitie omogena, apoi formam chiftelutele. Intr-o tava unsa cu ulei, asezam chiftelutele,

    0 comentarii

  • Burger

    Se pune carnea intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, putin cimbru, boia iute, 1 ou. Se lasa la frigider circa 30 minute. Intre timp, se amesteca maioneza cu ketchup, mustar si putin piper. Se taie cartofii si se prajesc. Se formeaza 4 burgeri, cu

    0 comentarii

  • Platou taranesc (2)

    Pentru un pranz in familie, am pregatit carne de porc in stil “pomana porcului”, cu oua ochiuri romanesti, putina mazare (preferata mea) si mamaliguta :) Se portioneaza carnea de porc in bucatele mici si se rumeneste intr-o cratita incapatoare

    0 comentarii

  • Bors cu afumatura si praz

    Se clateste carnea si se pune la fiert cu apa si condiment de legume, se adauga prazul taiat fideluta, mixul de gogosari, cartofii taiati cubulete si se fierb la foc potrivit. Cand totul este fiert, se adauga sucul de rosii, plicul de bors, sare dupa

    0 comentarii

  • Piept de rata gotica cu sos de afine

    Se cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea, se sareaza, se pipereaza si se pune in tigaia rece, antiaderenta, pret de cateva minute, asa cam cat sa se rumeneasca usor, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste cateva minute, tot

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: