6017
retete

Alte sectiuni
  • Sarmale cu varza dulce in vas de lut

    Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii, dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine. Intr-un

    0 comentarii

  • Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin

    Amestecam intr-un bol usturoiul dat prin presa cu sarea, boiaua, piperul, ulei si condimentele cu cafea, pana se omogenizeaza. Ungem coastele cu acest amestec, cu o pensula, punem coastele la rece, acoperite pentru macar o ora. Punem apoi coastele intr-un

    0 comentarii

  • Toba

    Intr-o oala adaugam apa, sare, boabe de piper, foaie de dafin, adaugam ingredientele (curatate, spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie. Vom scoate ficatul si limba mai devreme decat soricul,

    0 comentarii

  • Parjolute moldovenesti in sos, cu garnitura de piure de cartofi

    Parjoalele moldovenesti, sunt de fapt chiftelute obisnuite din carne tocata, care au tot o forma rotunda, de fapt difera de la o bucatareasa la alta. Dupa ce carnea a fost curatata de pielite si eventual zgarciuri se toaca la masina de carne de doua ori

    0 comentarii

  • Traistutele lui Craciun

    Se framanta un aluat elastic din faina, ou, sare, amestecul de condimente si legumele deshidratate. Se imparte in 4 bucati care se intind cu sucitorul in discuri subtiri cu diametrul de cca 25 cm. Se curata ceapa si se taie marunt, ardeiul se taie cubulete,

    0 comentarii

  • Cartofi umpluti cu branza si piept de pui afumat

    Se fierb cartofii in apa cu sare, cca. 13 minute, sa nu fie foarte fierti, apoi se lasa sa se raceasca bine si se taie pe lung, in jumatati egale care apoi se scobesc cu o lingurita, lasand cca 0,5 cm, grosimea peretilor cartofilor. Se stropesc in interiorul

    0 comentarii

  • Rulouri din pulpe de pui cu prosciutto si patrunjel verde

    Pulpele spalate si zvantate se subtiaza cu lama unui cutit, se condimenteaza si se sareaza. Peste fiecare se asaza cate un strat de prosciuttto si se da 30 de minute la rece. Patrunjelul spalat si zvantat se toaca marunt, apoi se da la blender cu un praf

    0 comentarii

  • Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)

    Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper. Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust. Morcovul

    0 comentarii

  • Raci de Dunare fierti

    Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inante cu apa rece (se trec in sita sub jet de apa rece de mai multe ori, pentru a indeparta urmele de mal si resturi vegetale de pe burta

    0 comentarii

  • Rulada de carne cu prune uscate

    Muschiuletul de porc se bate cu batatorul de snitele pana se obtine o bucata mare de carne. Apoi condimentam carnea cu condimente pentru carne de porc, asezam felii de bacon, prunele uscate taiate mai marunt, apoi rulam si obtinem 2 rulade pe care le legam

    0 comentarii

  • Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

    Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare. Se spumeaza dupa primele clocote, apoi se adauga ciupercile curatate si feliate. Cand aripioarele au fiert, se scot din supa si se rumenesc bine in ulei. Se scot pe o farfurioara

    0 comentarii

  • Poienita cu ciuperci

    Cartofii in coaja se pun la fiert. Morcovii si pieptul de pui se fierb si ei. Maioneza se face din ou, mustar si ulei. Castraveciorii ii taiem cubulete. Intr-o cratita punem folie alimentara, asezam ciupercutele cu palaria in jos, apoi punem patrujelul

    0 comentarii

  • Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare

    Se spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja. Se taie in felii, pe lung, cu grosimea de 0,5-1 cm, apoi se calesc pe ambele fete in ulei incins. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga, dupa ce am presarat

    0 comentarii

  • Prepelite marinate, la cuptor

    Se amesteca ingredientele pentru marinada, apoi se toarna intr-o tava in care am asezat prepelitele. Tava sa fie mai inalta si mai mica astfel incat marinada sa acopere prepelitele. Se acopera cu capac sau folie si se lasa in frigider de seara pana a 2

    0 comentarii

  • Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porc

    Varza murata se spala si se stoarce bine, apoi se taie frunzele pentru sarmale, iar mijlocul se pastreaza pentru tocat. Carnea tocata se amesteca bine cu verdeata tocata fin, cu ceapa taiata marunt, cu orezul, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga

    0 comentarii

  • Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

    Pulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza. Pe fiecare bucata de pulpa se pune cate o felie de cascaval si deasupra lui, 2 jumatati de pruna, se ruleaza cu grija, apoi se prinde cu o scobitoare. Fiecare rulou

    0 comentarii

  • Salata de pui cu maioneza

    Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita usor, ii scurgem de apa, ii clatim cu apa rece si ii lasam sa se raceasca bine. Pieptul se pune la fiert cu radacinoasele

    0 comentarii

  • Rulada de carne cu sunca si felii de branza

    Intr-un vas, se amesteca carnea tocata cu oul, pesmetul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine, apoi se ia carnea si se pune pe o bucata de hartie de copt. Se intinde cu ajutorul mainilor sau al sucitorului sub forma de dreptunghi. Se

    0 comentarii

  • Ciorba de potroace

    Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa. Intr-o oala mare, se pun 4 litri de apa impreuna cu sarea. Se adauga carnea si pipotele si se lasa

    0 comentarii

  • Polpettone umplut invelit in bacon

    Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Primele 6 ingrediente le punem intr-un bol de plastic si amestecam bine de tot sa se omogenizeze toate. Daca doriti, puteti adauga si verdeata tocata marunt. Luam o hartie de copt, o mototolim si o udam bine, o stoarcem

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: