6068
retete

Alte sectiuni
  • Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

    Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim uleiul si prajim bucatile de carne pana isi schimba culoarea si le punem deoparte. In uleiul ramas prajim legumele putin,

    0 comentarii

  • Pui cu sos garam masala

    Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa si usturoiul taiate marunt, sare dupa gust si amestecam pana ceapa incepe sa se inmoaie, dupa care punem garam masala

    0 comentarii

  • Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

    Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam bine de tot. Pulpele taiate in doua le dam prin aceasta marinata si le lasam acoperite, la rece, cat mai multe ceasuri.

    0 comentarii

  • Rulada de carne

    Carnea se taie in cubulete, apoi se toacă la robot, de preferinta, de două ori. Se adaugă sare, piper, boia. Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt/ se rad. Se adaugă peste compoziția de carne. Se adaugă și uleiul,

    1 comentariu

  • Aspic de legume si oua de prepelita

    Punem oasele de vitel la fiert in apa cu sare. In alta oala punem la fiert si broccoli, tot in apa cu sare. Punem si ouale la fiert. Intre timp curatam si feliem morcovii si radacina de patrunjel, tocam ardeii si sunca cubulete. Dupa ce spumuim bine zeama

    0 comentarii

  • Friptura de miel insotita de sparanghel copt

    Se pun pulpele de miel, spalate in prealabil, intr-o tava, se presara condimentele, se toarna berea si se lasa la marinat pentru circa 30 de minute. Se dau cartofii la cuptor. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune sparanghelul spalat si se da

    0 comentarii

  • Drob din carne de vita in crusta de bacon

    Carnea se spala si se fierbe pe jumatate intr-un vas cu apa cat sa o acopere si o lingurita de sare. Dupa ce s-a fiert, carnea se taie in bucati mici si se pune pe o tava. Ceapa si usturouiul se curata, se spala si se taie rondele. Se pun langa carne. Patrunjelul

    0 comentarii

  • Friptura de miel cu cartofi si ghimbir

    Punem piciorul de miel intr-o tava/cratita cu apa (aproximativ 250 ml apa), foi dafin, piper boabe, sare, usturoiul curatat si boia. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mic, aproximativ 30-40 de minute, pana incepe carnea sa se patrunda. Adaugam

    0 comentarii

  • Drob de pui cu leurda

    Pentru început punem la fiert ficatul curățat, in apa fără sare. Tăiem verdețurile mărunt si le punem intr-un bol. După ce s-a răcit ficatul, il tăiem cubulețe si il adăugăm peste verdețuri. Adăugăm ouăle crude si condimente după

    0 comentarii

  • Friptura de miel la cuptor

    Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam bine si o uscam. Facem o pasta din 5 catei de usturoi, 1 lingurita paprika, sare, piper si 2-3 linguri de ulei de masline, apoi ungem carnea pe toate partilhe cu aceasta pasta, asezam crengutele de cimbru, foile

    0 comentarii

  • Friptura de miel

    Se spala bine pulpa de miel, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se presara peste pulpa sare, piper si condimente pentru friptura. Intr-un bol se prepara marinada. Se pune vinul, se amesteca cu boiaua, se adauga piperul boabe, frunzele de menta si

    0 comentarii

  • Drob de pui in aluat de foietaj

    Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert, se lasa la racit. Este de preferat ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit,

    0 comentarii

  • Ciorba de ied

    Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga ceapa taiata marunt, ardeiii de asemenea, radacinoasele eu le dau pe razatoarea mare sau taiate

    0 comentarii

  • Bors de miel

    Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa ce da in clocot, aruncam apa, punem alta (fierbinte) si mai lasam la fiert cca. 40 de minute. Se spumeaza ocazional,

    0 comentarii

  • Iepure la cuptor

    Pentru ca nu am gatit niciodata iepure, in acest an pe Paste, l-am preferat in locul mielului. Intr-o tigaie mai mare, se pune uleiul, se adauga carnea portionata, spalata, uscata cu prosoape de hartie, se lasa pe foc pana se albeste carnea, se adauga

    0 comentarii

  • Drob de miel

    Intr-o oala cu apa punem carnea de miel cu tot cu os, foaia de dafin si cateva boabe de piper si o fierbem cca 40 de minute. Intre timp taiem plamanul, inima, splina si rinichii cubulete, le spalam bine si le calim impreuna cu uleiul si jumatate din cantitatea

    0 comentarii

  • Drob cu ciuperci

    Cum nu am avut mai mult ficat de pui, am pus doar doi, mititei, la fiert timp de 10 minute. Apoi i-am tocat impreuna cu ciupercile. Intr-un castron am amestecat carnea tocata cu ciupercile si pateul. Am adaugat apoi cele 3 oua batute, verdeturile, grisul,

    0 comentarii

  • Drob de pui cu smantana

    Ficateii ii fierbi in multa apa rece, la foc mic, inlaturand din cand in cand spuma. Cand sunt aproape fierti, adaugi 1 lgt sare. Intre timp fierbi doua oua, speli verdeata si o toci marunt. Scurgi ficateii de apa, ii lasi sa se racoreasca si ii dai

    0 comentarii

  • Drob

    Se pun la fiert maruntaiele de la miel cu apa, sare, piper, foi de dafin. Se fierb, se clatesc si se dau prin masina de carne. Se pun intr-un vas maruntaiele date prin masina de carne, carnea tocata, albusurile, oul crud, piper macinat, sare dupa gust,

    0 comentarii

  • Supa crema de spanac si coaste de miel

    Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele de miel intr-un vas mai mare, adaugam vinul, uleiul de masline, cimbrisorul, apoi asezonam cu sare si piper. Acoperim

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: