6332
retete

Alte sectiuni
  • Salata boeuf

    Se fierb ingredientele, cartofii, morcovii, carnea. Se taie cubule?e, se adaug? maz?rea apoi ne ocup?m de maionez?. 2 g?lbenu?uri fierte, 2 nefierte, o linguri?? de mu?tar, se mixeaz? cu ulei, adaug?m pu?in? zeam? de l?mâie. Mixam pân? ajungem

    0 comentarii

  • Piftie de peste

    Se pune la fiert tacamul de peste cu putina sare, se fierbe pana se desprinde carnea de pe oase. Se scoate carnea, se dezoseaza si se strecoara zeama. Se pune zeama la fiert, se adauga legumele, o capatana de usturoi, condimentele si se fierb, se adauga

    0 comentarii

  • Dorada in vas de paine

    Se pune pestele intr-o tava, cartofii curatati si taiati in doua, toate ingredientele si la final se adauga apa, asa ingredientele se vor imprastia in toata tava. Mod de preparare pentru vasul de paine: Se pune faina de grau intr-un bol si peste faina

    0 comentarii

  • Frigarui cu porc si legume

    Se taie carnea de porc în cuburi m?ricele. Se cur???, se despieli?eaz? ?i se spal? ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spal? ?i se taie fâ?ii scurte, dar groase. ?unca ??r?neasc? se taie fâ?ii mici. Cârnatul

    0 comentarii

  • Pot roast, pui grecesc cu lamaie pe pat de legume gatit in cratita de fonta

    Se condimenteaza puiul atat la exterior cat si la interior cu sare, piper proaspat macinat si cimbru , se stropeste cu ulei de masline si se maseaza bine. Dupa ce a fost condimentat puiul se introduce in interior cateva fire de cimbru, o foaie de dafin

    0 comentarii

  • Salata cu piept de pui si muschiulet de porc

    Se pun muschiul de porc si pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Se pun ouale la fiert in apa cu un praf de sare timp de 8 minute. Se scot ouale in apa rece, apoi se decojesc ,se taie pe jumatate si se separa albusurile de galbenusuri. Maioneza se

    0 comentarii

  • Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

    Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei de floarea soarelui si prajim copanelele pe care le-am condimentat putin pe o parte si cealalta. Dupa ce le-am prajit

    0 comentarii

  • Pulpe de rata cu ciuperci brune si vin Marsala

    Se tapeteaza cu un servet de bucatarie absorbant pulpele de rata ca sa se elimine excesul de apa, deoarece astfel se vor rumeni mai frumos. Intr-o cratita pentru sotat se pune la incins uleiul de masline. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat

    0 comentarii

  • Ciorba de miel acrita cu corcoduse

    Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se spala , se curata de coaja si se toaca marunt morcovul.Se spala si se taie marunt ardeiul kapia, ardeiul gras si dovleceii.Se

    0 comentarii

  • Supa de bibilica

    Am vrut ceva mai deosebit si usor pentru sarbatorile pascale. Am contactat furnizorul si am primit o bibilica minunata! Nu este complicat, dar foarte savuroas?. Nou am adus în supa de carne, frunzele de leurd?, v? asigur c? a fost tare gustoas?,

    0 comentarii

  • Iepure cu cartofi dulci, busuioc si rozmarin

    Iepurele întreg se spal? se cur??? de eventualul puf r?mas, apoi se maseaz? cu ulei de m?sline, sare ?i boia de ardei dulce. Cartofii dulci se cur???, apoi se taie rondele generoase de cca. 1 cm. L?mâile se spal?, temeinic sub jet de ap?

    0 comentarii

  • Supa groasa de miel

    Carnea se spal?, se por?ioneaz? ?i se pune la fiert în ap? rece cu pu?in? sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumeaz? la nevoie. Zarzavaturile se cur???, se spal? ?i se taie buc??ele, de aceast? dat?. Verde?urile se cur???,

    0 comentarii

  • Coaste de miel si ciuperci umplute

    Coastele de miel por?ionate, se asezoneaz? de sare ?i piper apoi se a?az? într-o tav? termorezistent?. Din ulei, mu?tar, bere, vin ?i mirodenii se face un sos omogen, cu care se ung coastele. Ceapa ?i usturoiul verde se cur???, toac? m?runt ?i

    0 comentarii

  • Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

    Anul acesta, în loc de drob am ales acest aperitiv satios. Acest mu?uroi de cârti??, sigur nu va sup?ra niciun gr?dinar, din contra, îl va bine dispune! ;) E preparat din carne tocata ?i o umplutur? s??ioas? in cartofi, bacon ?i ca?caval.

    0 comentarii

  • Drob traditional de miel

    Ce este deosebit la reteta mea de drob, este faptul ca toate organele au fost taiate cubulete din cutit, nu au fost fierte, ci au fost calite in ulei de masline.Este o mare diferenta si va indemn sa incercati macar o singura data sa incercati sa faceti

    0 comentarii

  • Stufat de rata

    Se pune intr-un vas vinul, ceapa si usturoiul tocat, bulionul de gogosari, sarea, piperul, condimentele, chili, leusteanul tocat marunt si se amesteca. Se pune jumatate din cantitate intr-o tava. Se adauga bucatile de carne si se toarna cealalta jumatate

    0 comentarii

  • Friptura de iepure

    Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se toarna vinul, ueliul si se adauaga crengutele de rozmarin si

    0 comentarii

  • Cozonaci din carne de porc

    Se portioneaza carnea de porc si se pune la foc cu apa si putina sare, se lasa sa clocoteasca vreo zece minute, dupa care se opreste focul si se clateste carnea cu apa rece. Asa cozonacii vor iesi curati si frumosi. Se da carnea si painea inmuiata in lapte

    0 comentarii

  • Friptura de ied

    Intr-un vas se pun vinul alb, mustarul, sarea, tarhonul, cimbru, chili, piperul boabe, bulionul de gogosari si foile de dafin. Se amesteca si se obtine marinata. Se portioneaza carnea de ied si se adauga in marinata. Se lasa de seara pana dimineata la

    0 comentarii

  • Friptura de miel

    Intr-un vas mic (500 ml) punem ingredientele pentru marinada: sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie,100 ml vin alb demisec, uleiul si leusteanul. Leusteanul o parte l-am tocat ,si am lasat cateva frunze intregi pe care le-am batut putin cu muchia

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.