6085
retete

Alte sectiuni
  • Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

    Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo, apoi il legam cu ata de bucatarie ca sa fixam bine sunculita pe el. Invelim apoi cotletul in hartie de copt umezita stransa

    0 comentarii

  • Cotlet de porc cu sos de mustar

    Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Cotletele astfel pregatite se asaza intr-un vas rezistent la foc, se acopera cu

    0 comentarii

  • Tarta cu ton si rosii

    Se capitoneaza tava de tarta cu aluat, in interior se pune tonul bine scurs si facut bucatele, deasupra rondele de rosii, se pudreaza cu sare si ierburi de Provence si se lasa deoparte. Separat intr-un bol se bat ouale cu un praf de sare, piper, se adauga

    0 comentarii

  • Turnulete de pui, vinete si dovlecei

    Taiem vanata felii rotunde, le saram si le punem la scurs. Un dovlecel il dam pe razatoarea mica, iar celalalt il taiem la fel ca pe vanata si il lasam sa se scurga. Tocam marunt ceapa verde, patrunjelul, mararul si usturoiul. Amestecam carnea tocata cu

    0 comentarii

  • Ciorba de castraveti murati cu scaricica afumata

    Spalam si curatam legumele, apoi le tocam cubulete si/ sau felii. Tocam si scaricica cubulete. Intr-o oala incapatoare, calim ceapa si ardeiul in ulei incins, adaugand apoi morcovii si scaricica. Dupa ce le calim cateva minute, adaugam cartofii si acoperim

    0 comentarii

  • Salata cu pui

    Spalam salata, o uscam bine si o taiem potrivit, clatim rosiile si le taiem in patru. Pentru aceasta salata, am folosit paste fundite pe care le fierbem, le scurgem bine si le adaugam in salata. Cu cateva zile in urma am facut un pui la rotisor din

    0 comentarii

  • Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

    Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii. Lăsăm la foc mediu cam 30 - 40 de minute, sau pana vedem ca sunt moi, ținem cont ca va mai fierbe un pic și în

    2 comentarii

  • Tapas cu jambon

    Intr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita, usturoiul zdrobit, ulei de masline, sare, piper; amestecam bine si dam deoparte pana ce prajim feliile de paine. Intr-un bol adaugam rosiile taiate felii, usturoiul verde taiat felii,

    0 comentarii

  • Cartofi acordeon

     Se spală și se crestează cartofii în felii, cât se poate de subțiri, fără a merge cu cuțitul până jos.  Se pun in tavă, pe hartie de copt și printre feliile de cartofi, se pun felii subțiri de unt. Se dau cu sare

    0 comentarii

  • Aripioare de pui impanate, la cuptor

    Incalzim cuptorul la 220 de grade C. Intr-o farfurie adanca batem ouale spuma si condimentam cu sare si piper. Pe un platou sau o farfurie mare amestecam faina cu pesmetul si mirodeniile. Pe tava cuptorului punem o foaie de copt si ungem cu putin ulei. Dam

    0 comentarii

  • Dovlecei la cuptor cu carnati de casa

    Se spala dovleceii, se taie in jumatati pe verticala, se scobesc si se scoate mijlocul cu ajutorul unei linguri, se asaza in tava in care s-a pus hartie de copt. Se asaza pe mijloc cate un carnacior de casa. Se bat ouale cu sare, piper macinat si ierburi

    0 comentarii

  • Omleta cu dovlecei si carnati de casa cruzi

    Se pune la robot miezul de la dovlecei, se adauga cateii de usturoi, ceapa taiata in patru si se mixeaza pana la maruntire completa. Se pun ouale intr-un bol, sare, piper macinat, ierburi aromate si se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna peste ouale

    0 comentarii

  • Ragu de carne pe mamaliguta

    Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa care vom adauga carnea si amestecam pana isi schimba culoarea; adaugam vinul si lasam putin sa fiarba pana alcoolul dispare,

    0 comentarii

  • Vinete la cuptor, cu garnitura de orez si legume

    Este o mancare de sezon cu legume proaspete, ce contine o multime de vitamine, minerale, proteine, carbohidrati pe care organismul nostru nu le poate produce singur, de aceea trebuie sa le administram prin intermediul alimentatiei. Vinetele la cuptor sunt

    0 comentarii

  • Rulouri cu vinete si piept de pui

    Se feliaza vanata pe verticala, se pun feliile in tava de la aragaz in care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptor pentru cateva minute, cam asa cat pregatiti restul ingredientelor, cu grija insa sa nu se patrunda, doar sa poata fi rulate; apoi se

    0 comentarii

  • Sarmalute in foi de vita cu orez si legume yalangi (arabesti)

    Sarmalutele "yalangi", sunt foarte gustoase si apetisante. Ele se servesc, fie reci fie calde. Este o reteta apreciata de toate varstele. Aceste sarmalute le vom gasi ca aperitiv in majoritatea restaurantelor orientale. Sa trecem acum la modul

    0 comentarii

  • Kebab de pui in stil mediteranean

    Taie pieptul de pui în bucăți de aproximativ 2 cm. Pregătește primele 4 kebab-uri, introducând o bucată de carne de pui pe țepușă, apoi o caisă uscată și continuând astfel până când țepușa este plină. Amestecă

    0 comentarii

  • Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

    Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim uleiul si prajim bucatile de carne pana isi schimba culoarea si le punem deoparte. In uleiul ramas prajim legumele putin,

    0 comentarii

  • Pui cu sos garam masala

    Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa si usturoiul taiate marunt, sare dupa gust si amestecam pana ceapa incepe sa se inmoaie, dupa care punem garam masala

    0 comentarii

  • Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

    Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam bine de tot. Pulpele taiate in doua le dam prin aceasta marinata si le lasam acoperite, la rece, cat mai multe ceasuri.

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.