Pilaf de orez cu pui

Pilaf de orez cu carne de pui, o reteta simpla, gustoasa si usor de preparat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pilaf de orez cu pui

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 500-600 g carne de pui
  • 5-6 linguri de ulei (puteti folosi si de masline)
  • 1 ceapa medie
  • un morcov mic
  • sare dupa gust
  • piper boabe
  • patrunjel pentru decor

Mod de preparare

Pilaf de orez cu carne de pui, o reteta simpla, gustoasa si usor de preparat. O puteti face deasemeni si cu carne de rata sau curcan.

Ideal este sa folositi un pui gustos de tara, va avea un gust mult mai bun.

Intai de toate puneti carnea de pui la fiert intr-un litru de apa. Spumati ori de cate ori este nevoie si stingeti focul cand puiul este aproape fiert.

Intr-o cratita puneti uleiul si caliti ceapa tocata si morcovul dat pe razatoarea fina, la foc mic. Presarati si putina sare, astfel ceapa si morcovul nu se vor arde.

Cand s-au inmuiat, adaugati orezul si mai caliti cateva minute pana ce devine translucid.

Apoi puneti carnea de pui, supa strecurata, sare si piper boabe.

Fierbeti la foc lent cu capac, pana cand orezul este gatit si a absorbit toata supa. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta