8197
retete
Prima pagina » Retete Traditionale
Afacerea asta e una serioasă şi presupune o pregătire psihică adecvată! Cu o seară înainte, izolezi bucătăria şi pregăteşti
Se curata si se taie fideluta ardeiul gras , brânză se rade pe răzătoare. Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si
Capatana se spala foarte bine, se tine in apa cu putin otet cca 10-15 minute,dupa care se clateste pana va iesi apa perfect curata. Capatana
Se amestecă drojdia cu mierea şi lapte călduţ, se adaugă făină ca să avem ceva de consistenţa smântânii. Făina, sarea, coaja
Dezghețăm foile de plăcintă până ajunge la temperatura camerei. Curățăm, spălăm ceapa (cepele) și o călim în
Friptura de curcan Curcanul daca este congelat trebuie dezghetat lent in frigider si nu la temperatura camerei; exteriorul se dezgheata
Merele se curata de coaja, se taie in sferturi si scot samburii, apoi se rad pe razatoarea mare sau cu ajutorul mixerului. Se freaca
Cele 500 gr branza se pun intr-un bol, se adauga cele 2 oua, sarea, lingura de zahar, grisul si coaja de lamaie. Toate se amesteca,
Prima este maiaua: drojdia + 2 linguriţe de zahăr, puţin lapte călduţ (nu fierbinte!)+ făină să fie ca o smântănă groasă. Peste
Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusele,
Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Aluat: Drojdia se amesteca cu
Ouăle se scot din timp din frigider şi se spală cu apă şi detergent de vase, apoi se clătesc bine. Se pun să se scurgă. Se
Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in
In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam
Blatul Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc . Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se
Intr-un bol se pune faina de malai cu apa si o ligurita de sare. Se pune in cuptorul cu microunde la temperatura maxima 5 minute. Se
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile,
Se curata cartofii si se taie cuburi mari dupa care se fierb circa 20 min pana nu se sfarama, apoi se storc de apa. Intr-o cratita
Se macina alunele fin. Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu untul, zaharul si galbenusul; se adauga alunele macinate. Se
Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi
Se curata cartofi, se spala, se tau cubulete apoi se pun la prajit in uleiul incins.Iar intre timp, curatam ceapa, ardelul le taiem
Blatul 1 Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de copt stins cu lamaie si nuca macinata. Se
Se face un blat care se coace într-o tava rotundă, unsă şi tapetata cu făină. Se lasa la răcit la temperature camerei. Se poate
Spalam bine pieptul de pui il taiem in cubulete. Punem intr-o craticioara 2 linguri de ulei din samburi de struguri si dupa ce s-a incins
Spalam rosiile si apoi le taiem in patru si iar pe jumatate, adica cubulete. Curatam telina, o taiem in ce forma dorim, taiem si frunze
Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,
Reteta ce o prezint mai jos poate parea un pic bizara, caci e un melanj de influente, arome si gusturi din felurite regiuni. Mai e si
Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca si untul topit si se toarna in forma circulara cu inel detasabil, apoi se preseaza
Parjoalele moldovenesti, sunt de fapt chiftelute obisnuite din carne tocata, care au tot o forma rotunda, de fapt difera de la o bucatareasa
Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si