Rate umplute, pe gratar

Se curata ratele bine, fara a se portiona trebuie sa ramana intregi.

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
medie
Rate umplute, pe gratar

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -2 rate mari din ograda proprie;
  • -2 morcovi;
  • -1 lamaie;
  • -1 portocala;
  • -1 lingurita piper macinat;
  • -o lingurita oregano;
  • -1 lingurita cimbru;
  • -1 lingurita piper de cayenne;
  • -1 lingura sare;
  • -500 ml vin rosu;
  • -1 kg.cartofi;
  • -1 capatana de usturoi;
  • -2 linguri smantana.

Mod de preparare

Se curata ratele bine, fara a se portiona trebuie sa ramana intregi. Se pun condimentele intr-un vas, se omogenizeaza si se ung bine ratele. Se dau ratele la rece pentru circa 48 ore.

Se umplu ratele cu felii de lamaie, portocala, bucati de morcovi, catei de usturoi si se pun pe gratarul de la aragaz. Sub gratar se pune tava plina cu apa si se da drumul la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand se mai adauga apa daca este nevoie, asta pana cand ratele se vor rumeni frumos. Cand apa se va evapora si va ramane doar grasimea de la rata se vor pune cartofii si se vor lasa pret de 30 minute pana cand se vor rumeni. Se va opri focul si se va pregati un mujdei de unsturoi din catei de usturoi, sare si smantana.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine