Ingrediente
Ingrediente:, , -2 rate mari din ograda proprie, , -2 morcovi, , -1 lamaie, , -1 portocala, , -1 lingurita piper macinat, , -o lingurita oregano, , -1 lingurita cimbru, , -1 lingurita piper de cayenne, , -1 lingura sare, , -500 ml vin rosu, , -1 kg.cartofi, , -1 capatana de usturoi, , -2 linguri smantana.
Dificultate: Medie | Timp: 6h
0 voturi
Mod de preparare
Se umplu ratele cu felii de lamaie, portocala, bucati de morcovi, catei de usturoi si se pun pe gratarul de la aragaz. Sub gratar se pune tava plina cu apa si se da drumul la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand se mai adauga apa daca este nevoie, asta pana cand ratele se vor rumeni frumos. Cand apa se va evapora si va ramane doar grasimea de la rata se vor pune cartofii si se vor lasa pret de 30 minute pana cand se vor rumeni. Se va opri focul si se va pregati un mujdei de unsturoi din catei de usturoi, sare si smantana.
Sa aveti pofta si la pofta dragilor!