autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Rate umplute, pe gratar

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 ianuarie 2021

Ingrediente
Ingrediente:, , -2 rate mari din ograda proprie, , -2 morcovi, , -1 lamaie, , -1 portocala, , -1 lingurita piper macinat, , -o lingurita oregano, , -1 lingurita cimbru, , -1 lingurita piper de cayenne, , -1 lingura sare, , -500 ml vin rosu, , -1 kg.cartofi, , -1 capatana de usturoi, , -2 linguri smantana.

Dificultate: Medie Timp: 6h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata ratele bine, fara a se portiona trebuie sa ramana intregi. Se pun condimentele intr-un vas, se omogenizeaza si se ung bine ratele. Se dau ratele la rece pentru circa 48 ore.



Se umplu ratele cu felii de lamaie, portocala, bucati de morcovi, catei de usturoi si se pun pe gratarul de la aragaz. Sub gratar se pune tava plina cu apa si se da drumul la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand se mai adauga apa daca este nevoie, asta pana cand ratele se vor rumeni frumos. Cand apa se va evapora si va ramane doar grasimea de la rata se vor pune cartofii si se vor lasa pret de 30 minute pana cand se vor rumeni. Se va opri focul si se va pregati un mujdei de unsturoi din catei de usturoi, sare si smantana.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rate umplute, pe gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

6h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -2 rate mari din ograda proprie
  • -2 morcovi
  • -1 lamaie
  • -1 portocala
  • -1 lingurita piper macinat
  • -o lingurita oregano
  • -1 lingurita cimbru
  • -1 lingurita piper de cayenne
  • -1 lingura sare
  • -500 ml vin rosu
  • -1 kg.cartofi
  • -1 capatana de usturoi
  • -2 linguri smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tochitura simpla