607
retete

Alte sectiuni
  • Prajitura Tiramisu

    Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită, depinde de gustul fiecăruia cât de dulce să fie. Eu, prefer cafeaua neagră, fără zahăr deloc. (Acum,

    1 comentariu

  • Fursecuri cu vanilie si ciocolata

    Ciocolata se taie in bucati mici. Untul se lasa sa fie la temperatura camerei. Untul se mixeaza cu zaharul si estenta de vanilie. Se adauga oul. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se amesteca. Se adauga chipsurile de ciocolata si se amesteca

    0 comentarii

  • Buzele lui Dilber...din dragoste pentru baklava

    Se fierbe siropul - Punem apa si zaharul impreuna la fiert si lasam pe foc sa fiarba bine pana se ingroasa siropul, apoi punem zeama de lamaie, batonul de scortisoara si lasam la racit. Asamblare: Foile de yufka se asaza una peste alta, se decupeaza cercuri

    0 comentarii

  • Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura

    Pentru crusta: se rup biscuitii cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc bine biscuitiii. Se adauga untul topit si racit, zaharul, cacaoa, se porneste robotul si in cateva secunde ingredientele sunt amestecate. Se adauga si putin

    0 comentarii

  • Prajitura Dragobete

    Prăjitură cu două foi de pandişpan şi un strat delicios de cremă de cafea, îmbrăcată în cremă ganache, pentru o notă finală am pregătit şi câteva decoraţiuni din zahăr. Mod de preparare: Pentru foile de pandişpan: se separă

    2 comentarii

  • Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone

    Merele caramelizate: Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite. Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul. Punem cratita pe foc, amestecam bine pana zaharul este topit, apoi le lasam 5 minute la foc mic sa fiarba. Cand

    0 comentarii

  • Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si zmeura

    Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam laptele, apoi nuca de cocos, faina si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam cu paleta in compozitia de albusuri, cu miscari lente. Tot acum punem si

    0 comentarii

  • Margarete (macarons fals)

    Intr-un bol se mixeaza cele 2 oua intregi cu zaharul vanilinat, apoi zaharul pudra cernut se pune peste oua in 3 reprize si se mixeaza foarte bine aproximativ 20 minute pana se topeste tot zaharul. Cand zaharul s-a topit, se pune faina si se amesteca

    0 comentarii

  • Chec Battenberg

    Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta, faina de migdale si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte, se adauga colorant rosu, iar in celalalt, galben.Se captuseste

    0 comentarii

  • Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta

    Eclerurile: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina, se amesteca energic pana se omogenizeaza si se da de pe foc. Se lasa la racit cam o ora. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand

    1 comentariu

  • Prajitura cu crema de lamaie

    Blat. Mai intai, separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul mixand pana se dilueaza complet. Galbenusurile freaca-le cu uleiul ca la maioneza apoi adauga apa si omogenizeaza. Adauga-le peste

    1 comentariu

  • Aperitiv cu spanac, crema de branza si somon

    Iubesc sa gatesc pentru cei care imi sunt aproape si tin la mine. Iubesc oameni corecti si pentru asta am pregatit un aperitiv gustos. Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata. O tava de 20x30 o tapetam

    0 comentarii

  • Prajitura cu ciocolata si nuca

    Pentru prepararea retetei este nevoie de multa ciocolata si multa dragoste. De altfel nici o reteta nu iese daca nu adaugam putina dragoste la ea. Blatul: Am folosit o tava de 25 x 20 cm si am copt o singura foaie pe care am taiat-o apoi in 3 bucati.

    0 comentarii

  • Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

    Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi

    0 comentarii

  • Sarmale cu varza dulce in vas de lut

    Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii, dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine. Intr-un

    0 comentarii

  • Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin

    Amestecam intr-un bol usturoiul dat prin presa cu sarea, boiaua, piperul, ulei si condimentele cu cafea, pana se omogenizeaza. Ungem coastele cu acest amestec, cu o pensula, punem coastele la rece, acoperite pentru macar o ora. Punem apoi coastele intr-un

    0 comentarii

  • Fursecuri de iarna

    Frecăm untul cu zahărul pudra, apoi adaugăm galbenușul crud și cele fierte pasate, esența vanilată și făina amestecată cu sarea. Frământăm aluatul până se desprinde de pe măini, îl înfășurăm în folie alimentară

    0 comentarii

  • Toba

    Intr-o oala adaugam apa, sare, boabe de piper, foaie de dafin, adaugam ingredientele (curatate, spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie. Vom scoate ficatul si limba mai devreme decat soricul,

    0 comentarii

  • Rulouri cu crema de branza

    Intr-un bol adaugam untura, zaharul, sarea, amoniu si laptele, amestecam dupa care adaugam treptat faina,pana rezulta un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora. Intr-un bol adaugam branza de vaci proaspata, smantana,

    0 comentarii

  • Amandine de casa

    Una dintre prăjiturile mele preferate în copilărie, atunci când mergeam la cofetărie era amandina. Asta după eclere şi Ora 12. Reţeta originală presupune folosirea de zahăr ars la blat, în loc de cacao, iar glazura se face din

    2 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.