535
retete

Alte sectiuni
  • Rulada cu mascarpone si zmeura

    In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam cacao, faina,

    0 comentarii

  • Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

    Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec din crupe (adica pe intelesul tuturor faina de porumb macinata mai mare, orez, ceapa tocata si jumari). Taiem jumarile

    0 comentarii

  • Fursecuri cu unt si gem de capsuni

    Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc zahăr pudră în care am adăugat semințe și păstaia uscată de vanilie. Dacă preferați, puteți adăuga aromele

    0 comentarii

  • Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

    Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si gustos este in framantarea aluatului si nu numai in cantitatea de oua folosita. Si acum sa trecem la lucru! Mai intai,

    0 comentarii

  • Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

    Pentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta. Intr-un vas mare, cernem faina impreuna cu sarea, iar in centrul vasului, facem o gropita si rasturnam drojdia dizolvata, presaram putina faina deasupra si lasam vreo 10 minute,

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

    Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna. Se presara peste albusuri si se incorporeaza

    0 comentarii

  • Prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine

    Se pregătește o tavă cu hârtie de copt în care se așază pișcoturile în mod uniform. Se desface conserva de mandarine, sucul se strecoară, iar mandarinele se lasă la scurs. Cu sucul din conservă, se însiropează pișcoturile,

    2 comentarii

  • Sarmale cu foi de vita si carne de curcan

    Se framanta bine carnea tocata de curcan cu orezul, ceapa tocata fin, oul, verdeata tocata fin, condimentele si legumele deshidratate, morcovul si radacina de patrunjel, date prin razatoarea fina, lingura de pasta de tomate si un praf de sare. Din acesta

    0 comentarii

  • Sarmalute in foi de vita

    Foile de viţă se opăresc în apă cu sare, până îşi schimbă culoarea, aproximativ 4-5 minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se taie apoi codiţele şi nervurile mai groase. Separat se pregăteşte umplutura.

    0 comentarii

  • Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

    Pentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea, acum foarte multi ani si aceasta oala este cam de varsta mea :) Am spalat si am pregatit oala de lut a mamei si am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :) Se curata

    0 comentarii

  • Parjolute marinate

    Mod de preparare a parjolutelor: Intr-un vas, punem carnea de porc tocata, peste ea adaugam faina de grau, piper macinat, condimente cu gust de legume, ierburi aromate, boia de ardei dulce, oua, painea muiata si data prin masina de carne, ceapa data prin

    0 comentarii

  • Rulada cu carne tocata

    Spanacul se fierbe si se lasa la scurs, apoi se toaca si se amesteca cu usturoiul. Carnea, ouale si restul de ingrediente se amesteca bine impreuna. Pe o folie de aluminiu, se presara putina faina, se intinde compozitia de carne, deasupra am presarat

    0 comentarii

  • Carnati de casa

    Se tin matele cateva ore, in apa cu otet si se clatesc de cateva ori cu apa calduta. Carnea tocata se amesteca impreuna cu celelalte condimente si ingrediente, apoi se umplu matele cu carne cu ajutorul masinii de tocat, la care am montat palnia pentru

    1 comentariu

  • Rulada invelita in bacon

    Punem intr-un vas carnea tocata de vita si de porc, peste carne adaugam 3 oua crude, patrunjelul tocat marunt, ceapa tocata marunt, atat cea uscata, cat si cea verde, usturoiul tocat marunt, condimente, piper, sare dupa gust, tarhon si boia de ardei iute

    0 comentarii

  • Paine Floarea Soarelui

    Aluatul il pregatim in vasul robotului, in care punem pentru inceput laptele caldut, uleiul, sarea si cele doua oua. Adaugam apoi celelalte necesare pentru aluat si dam drumul la robot, 30-60 de secunde incet ,apoi pe programul de framantat. Lasam sa

    0 comentarii

  • Pulpa de porc cu sos de portocale

    Garnitura: Cartofii noi (bine spalati) se fierb in coaja in apa sarata si se pun la cald, pana la servire. Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se taie batoane si se fierb 10 minute, sa ramana usor crocanti. Se pun in putin unt, intr-o tigaie

    0 comentarii

  • Sarmale in cuib

    Tocam ceapa marunt, spalam orezul si le punem intr-un castron peste carnea tocata. Amestecam si adaugam sare, piper si cimbru si omogenizam. Punem lecio si 1 lingura de bulion si amestecam din nou. Eu am avut foi de vita congelate si nu a fost nevoie

    0 comentarii

  • Chec cu banane si ciocolata

     Se amestecă romul cu zeama de portocală, se adaugă fructele deshidratate și coaja de portocală și se lasă la înmuiat. Bananele se fac piure. Separat, se bate untul la temperatura camerei cu zahărul, pana devine spumos. Se adaugă piureul

    1 comentariu

  • Tunischi, prajitura sarbeasca

    Ungem o tava patrata ( eu am avut dreptunghiulara) cu ulei si presaram nucile taiate. Separam albusurile de galbenusuri si preparam aluatul pentur blat din cele 8 albusuri batute spuma. Adaugam 8 linguri de zahar si 2 linguri de gem de caise, amestecam

    0 comentarii

  • Toba de pasare

    Dezosam pulpa si pieptul de pasare si le taiem in fasii lungi si subtiri. Presaram boia, busuioc, sare si piper dupa gust. Adaugam usturoiul pisat si pudra de gelatina si amestecam bine. Punem compozitia intr-o punga pentru friptura, o legam la gura si

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:

Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania