617
retete

Alte sectiuni
  • Prajitura Kinder Bueno

    Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu

    0 comentarii

  • Fursecuri Sugarcookies cu glazura Royal Icing

    Prima data se fac fursecurile. Untul la temperatura camerei se spumeaza bine cu mixerul. Se incorporeaza zaharul si dupa ce se amesteca totul bine, se adauga oul si esenta de vanilie. Intr-un vas separat se amesteca faina cu praful de copt si cu un praf

    0 comentarii

  • Muschi de porc sibian

    Feliile de carne le batem ca pentru snitele, apoi le condimentam cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne asezam o felie subtire de cascaval iar apoi una de sunca si rulam. Daca este nevoie se pot prinde rulourile cu scobitori. Dam rulourile prin

    0 comentarii

  • Cozonac Leopard

    Cozonacul leopard nu numai ca este usor de preparat, dar este si un deliciu cu care va puteti impresiona musafirii oricand, dar mai ales de sarbatori. Il puteti face simplu sau dupa preferinta, iar in aluat se pot adauga: stafide, merisoare, sau fructe

    0 comentarii

  • Tort Alba ca Zapada

    Ouale le batem cu zaharul pana devin albicioase, pe urma adaugam uleiul, laptele si zeama de lamaie, mai mixam putin si la final cernem faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu. Framantam bine totul pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Impartim

    0 comentarii

  • Prajitura Kati

    Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen care se desprinde de pe mana si se imparte in trei bucati. Se intind trei foi care se coc pe dosul tavii

    0 comentarii

  • Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

    Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am conectat aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent. In cuva aparatului am

    0 comentarii

  • Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

    Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper. Am framantat bine cu mana pana la omogenizare. Cu mainile umezite am format perisoarele si le-am pus in vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire

    0 comentarii

  • Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe

    Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia, 1 lingura zahar, 1 lingura faina se pun intr-un bol. Se amesteca si se lasa 10 minute, pana drojdia incepe sa faca basici. In

    0 comentarii

  • Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

    Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo, apoi il legam cu ata de bucatarie ca sa fixam bine sunculita pe el. Invelim apoi cotletul in hartie de copt umezita stransa

    0 comentarii

  • Prajitura Tiramisu

    Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită, depinde de gustul fiecăruia cât de dulce să fie. Eu, prefer cafeaua neagră, fără zahăr deloc. (Acum,

    1 comentariu

  • Fursecuri cu vanilie si ciocolata

    Ciocolata se taie in bucati mici. Untul se lasa sa fie la temperatura camerei. Untul se mixeaza cu zaharul si estenta de vanilie. Se adauga oul. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se amesteca. Se adauga chipsurile de ciocolata si se amesteca

    0 comentarii

  • Buzele lui Dilber...din dragoste pentru baklava

    Se fierbe siropul - Punem apa si zaharul impreuna la fiert si lasam pe foc sa fiarba bine pana se ingroasa siropul, apoi punem zeama de lamaie, batonul de scortisoara si lasam la racit. Asamblare: Foile de yufka se asaza una peste alta, se decupeaza cercuri

    0 comentarii

  • Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura

    Pentru crusta: se rup biscuitii cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc bine biscuitiii. Se adauga untul topit si racit, zaharul, cacaoa, se porneste robotul si in cateva secunde ingredientele sunt amestecate. Se adauga si putin

    0 comentarii

  • Prajitura Dragobete

    Prăjitură cu două foi de pandişpan şi un strat delicios de cremă de cafea, îmbrăcată în cremă ganache, pentru o notă finală am pregătit şi câteva decoraţiuni din zahăr. Mod de preparare: Pentru foile de pandişpan: se separă

    2 comentarii

  • Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone

    Merele caramelizate: Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite. Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul. Punem cratita pe foc, amestecam bine pana zaharul este topit, apoi le lasam 5 minute la foc mic sa fiarba. Cand

    0 comentarii

  • Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si zmeura

    Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam laptele, apoi nuca de cocos, faina si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam cu paleta in compozitia de albusuri, cu miscari lente. Tot acum punem si

    0 comentarii

  • Margarete (macarons fals)

    Intr-un bol se mixeaza cele 2 oua intregi cu zaharul vanilinat, apoi zaharul pudra cernut se pune peste oua in 3 reprize si se mixeaza foarte bine aproximativ 20 minute pana se topeste tot zaharul. Cand zaharul s-a topit, se pune faina si se amesteca

    0 comentarii

  • Chec Battenberg

    Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta, faina de migdale si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte, se adauga colorant rosu, iar in celalalt, galben.Se captuseste

    0 comentarii

  • Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta

    Eclerurile: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga faina, se amesteca energic pana se omogenizeaza si se da de pe foc. Se lasa la racit cam o ora. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand

    1 comentariu

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.