531
retete

Alte sectiuni
  • Cozonac domnesc: pas cu pas

    Afacerea asta e una serioasă şi presupune o pregătire psihică adecvată! Cu o seară înainte, izolezi bucătăria şi pregăteşti vasul mare pentru oficierea ceremoniei. Dacă ai unul de lemn ca mine, e foarte bine; dacă nu ai, un vailing mare

    26 comentarii

  • Curcan la cuptor

    Curcan la cuptor

    Friptura de curcan Curcanul daca este congelat trebuie dezghetat lent in frigider si nu la temperatura camerei; exteriorul se dezgheata mai rapid decat interiorul si exista pericolul dezvoltarii bacteriilor. Trebuie calculat cca 1 zi pentru fiecare kg

    9 comentarii

  • Cozonăceii mei cu mac şi nucă

    Cozonăceii mei cu mac şi nucă

    Prima este maiaua: drojdia + 2 linguriţe de zahăr, puţin lapte călduţ (nu fierbinte!)+ făină să fie ca o smântănă groasă. Peste făină se pune amestecul celorlalte ingrediente: Gălbenuşurile se freacă împreună cu sarea, apoi cu zahărul.

    5 comentarii

  • Tort de ciocolata, vanilie si fructe

    Tort de ciocolata, vanilie si fructe  

    Am facut un tort cum n-am mai facut niciodata pana acum, de ziua mamei mele. Am facut blatul cu gem. A disparut imediat de pe masa. Puneti gemul intr-un castron (eu am folosit gem de bobite de soc), 3 galbenusuri, uleiul si zaharul vanilat, amestecati

    19 comentarii

  • Sarmale cu orez si cimbru

    Sarmale cu orez si cimbru

    Se calesc toate ingredientele cu o cescuta de ulei, vreo 2, 3 minute, ca sa se dezvolte putin aromele. Se impacheteaza in foi de varza, se aseaza in straturi intr-o cratita, se intercaleaza legume si carnati de casa , se toarna putin bulion, se pun firicele

    22 comentarii

  • Sarmale in cuib

    Sarmale in cuib

    Tocam ceapa marunt, spalam orezul si le punem intr-un castron peste carnea tocata. Amestecam si adaugam sare, piper si cimbru si omogenizam. Punem lecio si 1 lingura de bulion si amestecam din nou. Eu am avut foi de vita congelate si nu a fost nevoie

    0 comentarii

  • Carnati de casa

    Carnati de casa

    Punem matele in apa rece si putin otet pentru circa 30 de minute. Tocam carnea, impreuna cu slanina. Apoi dam prin masina de tocat si usturoiul. Amestecam bine. Adaugam vinul si condimentele si omogenizam compozitia. Clatim matele. Montam tulumba (accesoriul

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

    Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

    Blat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat

    0 comentarii

  • Cozonac cu rahat

    Cozonac cu rahat

    Am facut aluatul la masina de paine.Cand a fost gata,l-am rasturnat pe planseta tapetata cu faina si l-am împartit în 2 parti. Am intins prima foaie am pus rahat si am rulat-o.La fel am procedat si cu a doua,dupa care le-am împletit. Am îmbracat

    3 comentarii

  • Sarmale cu ciuperci

    Sarmale cu ciuperci

    Orezul se pune la inmuiat in apa cat sa-l acopere. Daca varza e prea sarata se clateste in cateva ape. Se desfac foile de varza. Frunzele exterioare se arunca daca e nevoie. Nervurile se decupeaza cu grija sau se bat usor. Se aleg frunzele pentru

    10 comentarii

  • Sarmale cu orez in foi de varza dulce

    Sarmale cu orez in foi de varza dulce

    Daca folositi varza dulce proaspata si nu congelata , aceasta se spala,se opareste pana se inmoaie in apa cu putina sare si bors(nu trebuie sa se inmoaie prea tare). Foile se folosesc intregi sau pe jumatate in functie de marimea lor. Eu am scos foile

    36 comentarii

  • Tort Craciun

    Tort Craciun

    Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat

    0 comentarii

  • SALATĂ BOEUF CU CARNE DE VIŢEL  - PHILIPS MULTICOOKER

    SALATĂ BOEUF CU CARNE DE VIŢEL - PHILIPS MULTICOOKER

    Legumele se curată, se spală şi se fierb împreună cu carnea. Cartofii se pun în vasul de gătit întregi deoarece fierb mai repede, iar morcovul, albitura şi ţelina se taie bucăţi. Carnea se spală, se scurge de apă şi se taie

    7 comentarii

  • Cozonac presarat cu mac

    Cozonac presarat cu mac

    Dizolvam drojdia cu apa,zahar si faina, lasam maiaua la cald sa-si dubleze volumul. Intre timp incorporam celelalte ingrediente la care adaugam maiaua crescuta si framantam pana se desprinde aluatul de mana si de vas, apoi lasam la cald sa creasca pana

    4 comentarii

  • Placinta creata cu branza dulce si stafide

    Placinta creata cu branza dulce si stafide

    Intr-un castron se toarna apa minerala,se adauga sarea, uleiul si faina putin cate putin amestecandu-se continuu pana se formeaza un aluat nu prea tare,dar foarte bun de intins foile. Separat intr-un castron punem branzica scursa in prealabil de zeama,ouale

    16 comentarii

  • Turta dulce decorata cu royal icing

    Turta dulce decorata cu royal icing

    Aluat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale si galbenusurile cu zaharul si cu mierea. Se adauga sucul proaspat de clementine, scortisoara, ghimbirul si nucsoara si se amesteca. Se incorporeaza treptat faina, praful de copt si

    0 comentarii

  • Chocolate Crinkles

    Chocolate Crinkles

    Intr-o craticiora, la foc potrivit, punem untul si ciocolata, amestecand continuu. Mixam ouale impreuna cu zaharul, pana ce obtinem o spuma cremoasa. Adaugam ciocolata (la temperatura camerei) si amestecam pentru incorporarea completa. Adaugam faina

    0 comentarii

  • Salam De Biscuiti Cu Banane

    Salam De Biscuiti Cu Banane

    Puneti biscuitii intr-o punga de plastic si sfaramatii cu ajutorul unui facalet, apoi punetii intr-un castron incapator. Intr-o cratita puneti cana cu apa, zaharul tos, ciocolata, cacao si esenta apoi puneti-o pe focmic pana se topeste ciocolata. Se

    8 comentarii

  • Plăcintă cu carne şi ciuperci

    Plăcintă cu carne şi ciuperci

    Intr-o cratiţă se pune uleiul , ceapa tăiată mărunt,se adaugă carnea şi se călesc câteva minute. Se adaugaă si ciupercile din borcan care au fost scurse si se călesc impreună. Eu am dat prin maşina de tocat gălbiorii. Se ia cratiţa deoparte

    10 comentarii

  • Sarmale de legume in foi de vita

    Sarmale de legume in foi de vita

    Sarmalutele de legume nu sunt cu nimic mai prejos decat cele cu carne, mai ales ca ciupercile au aceeasi valoare nutritiva ca si carnea. Curatati si taiati marunt morcovii, pastarnacul, cepele, ciupercile, telina si caliti-le in ulei, adaugati orezul

    2 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: