Prajitura cu foi si crema caramel

Reteta de prajitutra cu foi si crema caramel. Cum faci acasa reteta de prajitura cu foi si crema caramel.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi si crema caramel

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 650 g faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 lingurite amoniac
  • 2 linguri de otet
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • Crema
  • 300 g zahar
  • 1 l lapte
  • 100 g faina
  • 250 g unt

Mod de preparare

Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita pana se dizolva complet zaharul. Adaugam uleiul si amoniacul ( bicarbonat de amoniu) stin cu doua linguri de otet.

Apoi incorporam faina si formam un aluat potrivit de tare.

Il impartim apoi in 6 bucati ( a cate 200-220 g fiecare) si intindem foi subtiri. Le asezam pe dosul tavii, tapetata inainmte cu faina sau hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem fiecare foaie cate 13-15 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor.

Crema se prepara extrem de simplu. Intr-o cratita se pune zaharul si se lasa sa se caramelizeze. Nu-l lasati sa capete o culoare foarte inchisa deoarece crema va avea un gust usor amarui.

Adaugati untul taiat cubulete si lasati pana se topeste, apoi turnati cu grija 800 ml lapte. Cei 200 de ml ramasi ii amestecati cu faina.

Lasati sa fiarba pana se topeste caramelul, apoi adaugati faina si mai fierbeti inca 5 minute. Opriti focul si lasati crema sa se racoreasca, timp in care se va mai ingrosa.

Umpleti apoi foile si puneti o greutate peste ele. Pana a doua zi se vor inmuia si crema se va intari complet.

Taiati ptrajitura in forma dorita si presarati-o cu zahar pudra vanilat, Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise