Reteta de prajitutra cu foi si crema caramel. Cum faci acasa reteta de prajitura cu foi si crema caramel.
Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita pana se dizolva complet zaharul. Adaugam uleiul si amoniacul ( bicarbonat de amoniu) stin cu doua linguri de otet.
Apoi incorporam faina si formam un aluat potrivit de tare.
Il impartim apoi in 6 bucati ( a cate 200-220 g fiecare) si intindem foi subtiri. Le asezam pe dosul tavii, tapetata inainmte cu faina sau hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem fiecare foaie cate 13-15 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor.
Crema se prepara extrem de simplu. Intr-o cratita se pune zaharul si se lasa sa se caramelizeze. Nu-l lasati sa capete o culoare foarte inchisa deoarece crema va avea un gust usor amarui.
Adaugati untul taiat cubulete si lasati pana se topeste, apoi turnati cu grija 800 ml lapte. Cei 200 de ml ramasi ii amestecati cu faina.
Lasati sa fiarba pana se topeste caramelul, apoi adaugati faina si mai fierbeti inca 5 minute. Opriti focul si lasati crema sa se racoreasca, timp in care se va mai ingrosa.
Umpleti apoi foile si puneti o greutate peste ele. Pana a doua zi se vor inmuia si crema se va intari complet.
Taiati ptrajitura in forma dorita si presarati-o cu zahar pudra vanilat, Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii