autor:

Laura_Nechita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Iahnie de fasole

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2017

Ingrediente
500 gr fasole albă, cu bob mare, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină de țelină, 4 cepe uscate, 50 gr bulion de tomate, 50 ml ulei de floarea soarelui, cimbru uscat, sare, boia afumată dulce, boia afumată iute

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a doua zi dimineață.

A doua zi, se scurge de apă, se adaugă alta, se pune la fiert, cu un praf de sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu.

Se curăță și se spală legumele. În oala în care fierbe fasolea, se adaugă un morcov, o rădăcină de pătrunjel, o rădăcină de țelină, o ceapă mare. Se lasă la fiert, până se pătrund legumele. Se verifică și bobul de fasole, dacă este aproape fiert, se dă deoparte.

Morcovul ramas se rade, cepele se toacă mărunt.

Se pune la încins o tigaie mare, se adaugă uleiul. Se adaugă legumele, se lasă să se rumenească puțin, apoi se adaugă un praf de sare, un praf de boia și dulce și iute, bulionul. Se adaugă cam 500 ml din apa în care a fiert fasolea. Se amestecă cu o lingură de lemn.

Fasolea se scurge de apă, se adaugă în tigaia mare. Se amestecă ușor, apoi se transferă toată compoziția într-un vas de lut. Se adaugă puțin cimbru, încă puțin ulei, se potrivește gustul cu sare.

Se pune în cuptor, neîncălzit în prealabil, se lasă la foc mic, timp de 1,5 h-2 h, cât să scadă și să iasă după cum preferă fiecare.

Nu vă pot descrie cât de bună iese, scăzută așa la foc mic, în cuptor, dar mai ales în vasul de lut.

Se servește cu mămăliguță caldă și murături!

Să vă fie de folos!
Se spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a doua zi dimineață. A doua zi, se scurge
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole boabe

Iahnie de fasole boabe

Fasolea se spala si se da in clocot prin trei ape. Se separa cojile daca s-au desprins, se schimba

26 voturi    14 comentarii
30h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole boabe

Iahnie de fasole boabe

Se pune fasolea alba la inmuiat in apa rece, astfel incat boabele sa se umfle si se se fragezeasca,

15 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2017

    este bine sa se arunce si prima apa in care fierbe fasolea.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr fasole albă
  • cu bob mare
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de țelină
  • 4 cepe uscate
  • 50 gr bulion de tomate
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • cimbru uscat
  • sare
  • boia afumată dulce
  • boia afumată iute

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Paste de casa, cu hribi si bacon

Paste de casa, cu hribi si bacon

Se pregătesc pastele, pentru a le putea lăsa puțin la uscat. Într-un castron, se mixează

0 voturi    0 comentarii
2h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de pui, cu legume si iaurt

Salata de pui, cu legume si iaurt

Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pieptul de pui si se lasa la fiert, pana

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine

Prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine

Se pregătește o tavă cu hârtie de copt în care se așază pișcoturile în mod

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

mira (Chef de cuisine)

este bine sa se arunce si prima apa in care fierbe fasolea.

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Ciuperci cu sos de leurda Ciuperci cu sos de leurda

Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut

1 vot    1 comentariu
45 min
Delicii de post de la bloggeri
Negresa de post Negresa de post

In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si

4 voturi    1 comentariu
1h
Delicii de post de la bloggeri