295
retete

»

Retete traditionale din Tarile Arabe

  • "Um Ali"-Prajitura

    Aluatul de foi de placinta se scoate din congelator cu o seara inainte si se lasa in frigider pana dimineata. A doua zi se scoate din

    10 comentarii

  • Tortilla arabeasca

    In mare ingredientele folosite sunt aproape de tortilla spaniola, dar fiind o reteta originala am numit-o tortilla arabeasca. Se curata

    0 comentarii

  • Maftoul cu pui- specific

    Puiul se curata, se taie in sferturi si se pune la fiert intr-o cratitat de fiert sub presiune in apa cu sare , 1 ceapa mare intreaga

    16 comentarii

  • "Sambusek" cu carne-specific

    Se pune la incins intr-o tigaie anti aderenta uleiul de masline si se caleste ceapa 2-3 minute, apoiu se adauga carnea toccata, sarea

    6 comentarii

  • Sayadieh bi samak-

    Pestele se spala, se taie in bucati mai mari,se sareaza , se pipereaza dupa gust si se condimenteaza cu condiment pentru sayadieh.Se

    8 comentarii

  • Frigarui de miel

    Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa, asa ca eu am ales o pulpa nu prea mare, ca sa fiu sigura

    0 comentarii

  • Maqlube-mancare arabeasca

    Aceasta este o mancare traditionala, specifica Iordaniei si Palestinei, dar in ultimul timp o gasim si in bucataria turceasca sub numele

    2 comentarii

  • Nopti libaneze-“Layali

    Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pune pe aragaz la foc mediu amestecand incontinuu pentru

    8 comentarii

  • “Sfiha” sau

    Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute. Se acopera cu

    17 comentarii

  • Cheesecake cu visine

    Este un desert bogat, dens si foarte delicios. Ce-i drept necesita rabdare pana feliem prima portie, pentru ca pe langa timpul de gatire,

    0 comentarii

  • Tort de ciocolata

    Un tort de ciocolata, care e usor de preparat, cu o glazura de ciocolata delicioasa, care este destul de dulce, ideal eu il pregatesc

    2 comentarii

  • Croissante cu nutella

    Am ales aceste croissante pentru ca sunt numai potrivite pentru un mic dejun rapid. Sunt crocante pe exterior, pufoase in interior,

    0 comentarii

  • Rozete cu branza

    Aluatul: Aluatul este foarte usor de facut si foarte rapid, nu trebuie sa-l lasam la crescut ci doar 10-15 minute sa se odihneasca,

    0 comentarii

  • Pateuri cu masline

    Aluatul: Aluatul este foarte usor de facut si foarte rapid, nu trebuie sa-l lasam la crescut ci doar 10-15 min sa se odihneasca, depinde

    0 comentarii

  • Covrigei umpluti

    Sa facem si o mica introducere, inainte de a trece la modul de preparare. Cred ca toti stim cum arata curmalele.Ce e drept nu arata

    0 comentarii

  • Sarmalute arabesti

    Nu se poate sa nu facem si o mica introducere inainte de a trece la lucru. Aceste sarmalute cu specific arabesc, se fac in general

    2 comentarii

  • Triunghiuri cu spanac

    Triunghiurile cu spanac sunt specifice regiunelor noastre, Palestina-Iordania si zonele vecine. Aceste placinte sunt remarcate prin

    1 comentariu

  • Pizza cu aluat fraged

    Punem intr-un lighean apa, laptele caldut, uleiul si amestecam bine;apoi adaugam zaharul, sarea si drojdia. Amestecam cu o lingura pana

    0 comentarii

  • "Kabsa" cu pui si

    Puiul se condimenteaza cu condiment pentru pui , se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore. Se pun la fiert

    2 comentarii

  • Sarmalute in foi

    Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol . Ceapa se

    1 comentariu

  • "Mamool"- Prajituri

    Intr-un bol se pun grisul cu faina si se amesteca bine cu margarina si uleiul.Se adauga zaharul, apa de roze si flori de portocal,mahlab

    7 comentarii

  • Cataief ”pasarele”-Cataief

    Cataief Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand

    12 comentarii

  • Basbousa- Prajitura

    Se amesteca grisul, fulgii de cocos,zaharul si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat se freaca spuma untul cu smantana,

    16 comentarii

  • Anghinare cu carne

    Cand facem anghinare umpluta la cuptor, putem lasa 2-3 cm de tulpina, insa curatata foarte bine de invelisul exterior. Inainte de toate,

    0 comentarii

  • Magdus (vinete mici

    Mai intai alegem vinetele, care trebuie sa fie nu prea mari, ci doar intre 5 si 7 cm lungime. Chiar daca nu sunt culese in ziua cand

    0 comentarii

  • Sarmalute in foi

    Sarmalutele "yalangi", sunt foarte gustoase si apetisante. Ele se servesc, fie reci fie calde. Este o reteta apreciata de

    0 comentarii

  • Peste umplut cu legume

    Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

    0 comentarii

  • Kulaj -rulouri cu

    Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

    2 comentarii

  • Mancarica de spanac

    Inainte de a trece la modul de preparare a spanacului, sa facem totusi o mica introducere. Despre beneficiile spanacului, s-a scris

    0 comentarii

  • Mic dejun traditional

    Dupa ce s-a uscat bine oregano, se macina la rasnita de condimente (cafea), dupa care se freaca bine cu uleiul de masline. Si celelalte

    1 comentariu

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.