autor:

tania

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 08 ianuarie 2018

Ingrediente
1 peste mare -2,5 kg, 1 lingura cumin, suc de la 1 lamaie, sare, piper dupa gust, , Umplutura:, 1 legatura patrunjel, 1 ardei gras rosu mediu, 1 ardei gras verde mediu, 1 ardei iute mijlociu, 1 capatina mare usturoi, 1 lingura coriandru macinat, 4 rosii mari, sare, piper, dupa gust, Sosul:, 1 kg rosii, suc de la 2 lamai, 10 catei usturoi, 1 lingura vegeta, 50 ml ulei masline, , Garnitura de orez:, 400 gr orez basmati, 3 cepe mijlocii, 4-5 catei usturoi, 30 ml ulei masline, 1 lingura curry, 2 linguri pasta rosii, 1 lingura vegeta, 300 ml suc de rosii, proaspat sau conservat, sare dupa gust, apa calda pentru gatit orezul

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc de lamaie in interior si exterior. In crestaturi vom pune felii de lamaie, care vor da un gust aromat pestelui. Toate legumele pentru umplutura se vor spala si se vor toca marunt, iar la sfarsit se vor asezona, dupa gust. Cu aceasta compozitie vom umple pestele. Dupa ce am umplut pestele ne ocupam de sos si orez. Mai intai spalam orezul in 3-4 ape, dupa care il punem la inmuiat pana finalizam cu pestele. Si acum trecem la sos. Rosiile curatate de coaja se vor taia marunt si se vor amesteca cu usturoiul tocat, sucul de lamaie, vegeta, uleiul de masline, piperul si sarea dupa gust. Intre timp vom incalzi cuptorul la temperatura de 180 de grade.Vom folosi o tava mai incapatoare in care vom pune mai intai compozitia pentru sos, peste care vom aseza pestele, apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si o vom da la cuptorul incins aproximativ 40 de minute. Pana se gateste pestele, ne vom ocupa de garnitura de orez, care este usor de pregatit. Cele 3 cepe, dupa ce au fost in prealabil curatate si spalate le vom taia solzi de peste si le vom pune intr-o cratita de teflon la calit, alaturi de usturoiul care a fost taiat rondele. Dupa ce s-au calit, vom adauga, pasta de rosii, curry, vegeta si sare dupa gust. Amestecam bine apoi vom adauga orezul, care a fost in prealabil scurs bine de apa, sucul de rosii si cantitatea de apa necesara pentru pregatirea orezului.
Cantitatea de apa necesara pentru orezul basmati, vorbesc de orezul pe care il folosesc eu este: la fiecare pahar de orez inmuiat se pune un pahar fara un sfert de apa fiarta; Daca orezul a fost pus la inmuiat o perioada mai mare de timp va trebui sa micsorati cantitatea de apa.(Trebuie sa tinem cont ca avem si 300 ml de suc de rosii, inainte de a adauga apa necesara ). Nu invartiti in orez decat la inceput cand adaugati apa si pana incepe sa fiarba orezul, dupa aceea il lasati pana se gateste singur. Deci pot spune ca se vor finaliza in acelasi timp pestele si orezul. Se serveste cu o salata de cruditati sau cu orice altceva ce doriti.
Este o mancare, care se poate servi la oricare sarbatoare, fiind nu numai gustoasa, ci si aspectoasa.
Va doresc pofta buna.
Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Ceatal la grill (gratar) cu sos alb

Ceatal la grill (gratar) cu sos alb

Ceatalul este un pestisor marin,foarte gustos, mic,dar mai mare decat hamsia... Cu mirosul lui \"innebuneste\"

8 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Sayadieh bi samak- Orezul pescarului- specifica  tarilor arabe

Sayadieh bi samak- Orezul pescarului- specifica tarilor arabe

Pestele se spala, se taie in bucati mai mari,se sareaza , se pipereaza dupa gust si se condimenteaza

16 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 peste mare -2,5 kg
  • 1 lingura cumin
  • suc de la 1 lamaie
  • sare
  • piper dupa gust
  • Umplutura:
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ardei gras rosu mediu
  • 1 ardei gras verde mediu
  • 1 ardei iute mijlociu
  • 1 capatina mare usturoi
  • 1 lingura coriandru macinat
  • 4 rosii mari
  • sare
  • piper
  • dupa gust
  • Sosul:
  • 1 kg rosii
  • suc de la 2 lamai
  • 10 catei usturoi
  • 1 lingura vegeta
  • 50 ml ulei masline
  • Garnitura de orez:
  • 400 gr orez basmati
  • 3 cepe mijlocii
  • 4-5 catei usturoi
  • 30 ml ulei masline
  • 1 lingura curry
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 lingura vegeta
  • 300 ml suc de rosii
  • proaspat sau conservat
  • sare dupa gust
  • apa calda pentru gatit orezul

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
File de peste la cuptor
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide