Ciorba de stevie - reteta traditionala simpla si sanatoasa

Incearca o rețeta traditionala si foarte simpla pentru ciorba de stevie, o optiune sanatoasa si reconfortanta pentru un pranz sau o cina. Aceasta rețeta autentica este plina de arome delicioase si este usor de preparat, oferindu-ti o experienta culinara autentica si hranitoare. Bucura-te de savoarea unei ciorbe clasice, gata in cațiva pasi simpli!

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
25 minute
Ciorba de stevie - reteta traditionala simpla si sanatoasa

Ingrediente

  • 5-6 linguri de ulei
  • 2 ceape
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • 1 bucata de telina
  • 1 radacina mica de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 3-4 legaturi de stevie
  • 3 linguri de orez
  • 150 ml suc de rosii
  • 200 g rosii in suc propriu
  • zeama de lamaie sau bors (300 ml)
  • 1 legatura de leustean

Mod de preparare

Reteta de ciorba de stevie am invatat s-o prepar de la bunica. Este o ciorba simpla, delicioasa si foarte usor de preparat. Se poate face si cu urzici, loboda, salata sau spanac.

Intai de toate am spalat bine stevia in cateva ape, am oparit-o scurt si am lasat-o la scurs. Dupa ce s-a mai racit, am tocat-o marunt.

Intr-o oala am incalzit uleiul si am calit usor ceapa, morcovul, ardeiul, telina, radacina de patrunjel, cea de pastarnac, toate tocate. Cand s-au inmuiat usor, am adaugat orezul, stevia tocata, sare dupa gust si apa. Am lasat la fiert, la foc mic, in jur de 10-15 minute, pana s-a umflat orezul.

Apoi am pus sucul de rosii si rosiile cuburi, cu tot cu suc. Am mai lasat sa dea un clocot si am acrit cu borsul incalzit. Am potrivit de sare si am stins focul, apoi am pus leusteanul tocat.

A iesit o ciorba de stevie foarte gustoasa, care s-a mancat pana la ultima lingura.

Si reteta de mancare de stevie este minunata, iar de sarmalele in foi de stevie am numai cuvinte de lauda.

De incercat este si supa de stevie cu smantana, absolut delicioasa. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise