autor:

Gigi_Bigi

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Turte (Scutecele Domnului)

Autor: Gigi_Bigi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gigi_Bigi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Ingrediente
Pentru foi:, , 500 gr faina, un praf de sare, o cana cu apa calda, , Pentru umplut:, , 300 gr miez de nuca, zahar dupa gust, coaja rasa de lamaie si portocala, , Esente pentru insiropat.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru foi, se amesteca ingredientele, pana se obtine un aluat omogen, elastic.

Se imparte in bucati egale, din care se vor intinde foile.

Acestea se coc pe o tava de aragaz, la foc potrivit.

Dupa coacere, se inmoaie fiecare foaie de turta intr-un sirop pregatit din apa, zahar si esente (rom) dupa gust.

Se asaza (pe un platou), foaie peste foaie, intre acestea presarandu-se miez de nuca macinat, amestecat cu zahar si optional, coaja rasa de lamaie si portocala.

Se procedeaza astfel pana la terminarea foilor.

Se acopera cu folie si se lasa la rece, o zi sau peste noapte, pentru insiroparea completa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte (Scutecele Domnului)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Turte sau Pelincile Domnului

Turte sau Pelincile Domnului

Din faina, sare si apa se framanta aluatul cu o consistenta solida si se lasa la rece 20-30 minute.

20 voturi    4 comentarii
6h
Retete de post
Turte

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • o cana cu apa calda
  • Pentru umplut:
  • 300 gr miez de nuca
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • Esente pentru insiropat.

Raporteaza reteta

Retete
de Gigi_Bigi
Sarmale

Sarmale

Ceapa tocata se caleste in putin ulei. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga sucul

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Salata de pui cu legume si maioneza

Salata de pui cu legume si maioneza

Se spala carnea si se pune la fiert. Legumele se curata si se fierb la foc potrivit. Cartofii

2 voturi    0 comentarii
2h
Salate de legume
Sunca de casa

Sunca de casa

Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca, cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute.

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Retete de Craciun
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Prajitura cu zmeura si rodie