Reteta de Scutecele Domnului, Julfa, turte de Craciun sau Pelincile Domnului, sunt doar cateva dintre denumirile sub care se regaseste acest desert tradițional pregatit de majoritatea gospodinelor în Ajun de Crăciun. Retete traditionale. Retete de Craciun.
Pentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic.
Se imparte in bucati egale, din care se vor intinde foile.
Acestea se coc pe o tigaie, pe aragaz, la foc potrivit.
Dupa coacere, se inmoaie fiecare foaie de turta intr-un sirop pregatit din apa, zahar si esente, dupa gust.
Se asaza pe un platou, foaie peste foaie, intre acestea presarandu-se miez de nuca macinat, amestecat cu zahar si optional, coaja rasa de lamaie si portocala.
Se procedeaza astfel pana la terminarea foilor.
Se acopera cu folie si se lasa la rece, o zi sau peste noapte, pentru insiroparea completa.
Reteta de turte Scutecele Domnului este usor de pregatit si merita pregatita o data pe an. Pofta buna!
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Salata cu paste, piept de pui si porumbRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii