Reteta de Scutecele Domnului, Julfa, turte de Craciun sau Pelincile Domnului, sunt doar cateva dintre denumirile sub care se regaseste acest desert tradițional pregatit de majoritatea gospodinelor în Ajun de Crăciun. Retete traditionale. Retete de Craciun.
Pentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic.
Se imparte in bucati egale, din care se vor intinde foile.
Acestea se coc pe o tigaie, pe aragaz, la foc potrivit.
Dupa coacere, se inmoaie fiecare foaie de turta intr-un sirop pregatit din apa, zahar si esente, dupa gust.
Se asaza pe un platou, foaie peste foaie, intre acestea presarandu-se miez de nuca macinat, amestecat cu zahar si optional, coaja rasa de lamaie si portocala.
Se procedeaza astfel pana la terminarea foilor.
Se acopera cu folie si se lasa la rece, o zi sau peste noapte, pentru insiroparea completa.
Reteta de turte Scutecele Domnului este usor de pregatit si merita pregatita o data pe an. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii