Turte Scutecele Domnului

Reteta de Scutecele Domnului, Julfa, turte de Craciun sau Pelincile Domnului, sunt doar cateva dintre denumirile sub care se regaseste acest desert tradițional pregatit de majoritatea gospodinelor în Ajun de Crăciun. Retete traditionale. Retete de Craciun.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Turte Scutecele Domnului

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • 250 ml apa calda
  • Pentru umplut:
  • 300 gr miez de nuca
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic.

Se imparte in bucati egale, din care se vor intinde foile.

Acestea se coc pe o tigaie, pe aragaz, la foc potrivit.

Dupa coacere, se inmoaie fiecare foaie de turta intr-un sirop pregatit din apa, zahar si esente, dupa gust.

Se asaza pe un platou, foaie peste foaie, intre acestea presarandu-se miez de nuca macinat, amestecat cu zahar si optional, coaja rasa de lamaie si portocala.

Se procedeaza astfel pana la terminarea foilor.

Se acopera cu folie si se lasa la rece, o zi sau peste noapte, pentru insiroparea completa.

Reteta de turte Scutecele Domnului este usor de pregatit si merita pregatita o data pe an. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise