Reteta de Scutecele Domnului, Julfa, turte de Craciun sau Pelincile Domnului, sunt doar cateva dintre denumirile sub care se regaseste acest desert tradițional pregatit de majoritatea gospodinelor în Ajun de Crăciun. Retete traditionale. Retete de Craciun.
Pentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic.
Se imparte in bucati egale, din care se vor intinde foile.
Acestea se coc pe o tigaie, pe aragaz, la foc potrivit.
Dupa coacere, se inmoaie fiecare foaie de turta intr-un sirop pregatit din apa, zahar si esente, dupa gust.
Se asaza pe un platou, foaie peste foaie, intre acestea presarandu-se miez de nuca macinat, amestecat cu zahar si optional, coaja rasa de lamaie si portocala.
Se procedeaza astfel pana la terminarea foilor.
Se acopera cu folie si se lasa la rece, o zi sau peste noapte, pentru insiroparea completa.
Reteta de turte Scutecele Domnului este usor de pregatit si merita pregatita o data pe an. Pofta buna!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii