7162
retete

Alte sectiuni
  • Tort racoritor fara coacere

    Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt , se preseaza bine si apoi se lasa la racit. Se amesteca iaurtul cu esenta

    0 comentarii

  • Spirale cu mere si stafide

    Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care sunt foarte mandra) . Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si apoi o dizolvam in putin lapte caldut. Lasam 5-10 minute

    0 comentarii

  • Poale-n brau

    Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina până când aluatul devine consistent. Se frământă,

    0 comentarii

  • Fursecuri fragede

    Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat. Aluatul se pune intr-o tava neunsa cu pistolul special pentru fursecuri,

    0 comentarii

  • Gogosi cu gem, coapte in cuptor

    Drojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute. Faina o punem intr-un vas in care framantam aluatul, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie,si incepem sa le mixam cu robotul, amestecand drojdia crescuta.Ouale le batem bine impreuna

    0 comentarii

  • Prajitura Arlechin cu capsuni

    Capsunile proaspete le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator. Cele congelate le scoti in frigider. Pornesti cuptorul. a. blat: Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca blatul

    0 comentarii

  • Cozonac Leopard

    Cozonacul leopard nu numai ca este usor de preparat, dar este si un deliciu cu care va puteti impresiona musafirii oricand, dar mai ales de sarbatori. Il puteti face simplu sau dupa preferinta, iar in aluat se pot adauga: stafide, merisoare, sau fructe

    0 comentarii

  • Prajitura cu foi de pandispan cu crema de vanilie si mac

    Preparare foi : Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga in

    0 comentarii

  • Tort cu crema de clementine si cappucino

    Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Incorporati amestecul de ciocolata cu unt. Adaugati esenta de rom, cacaoa si la final faina cernuta. Albusurile

    0 comentarii

  • Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwi

    Biscuitii se maruntesc si apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit, cu ciocolata si untul topit, se omogenizeaza si se intinde in strat uniform, presand cu o lingura, in forma circulara cu inel detasabil. Se mixeaza frisca pana se intareste

    0 comentarii

  • Minitarte fragede cu mandarine si cirese confiate

    Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios. Se agauga apoi galbenusurile, coaja rasasa de lamaie si portocala, esenta de vanilie si praful de copt stins

    0 comentarii

  • Mousse de ciocolata neagra

    Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am folosit cafea columbiană). Lăsaţi vasul cu amestecul de ciocolată topită şi cafea la răcit timp de 5 minute. Apoi,

    0 comentarii

  • Choux a la Cluj

    Intr-o craticioara pui apa la fiert impreuna cu uleiul, laptele si sarea. Adaugi faina amestecata cu zaharul . Cand apa fierbe iei craticioara de pe foc si adaugi faina, amestecand energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara.

    0 comentarii

  • Cheesecake cu fructe de padure

    Se faramiteaza biscuitii pe masa de lucru cu sucitorul. Se topeste untul la bain marie,se pun ambele ingrediente intr-un vas si se amesteca cu paleta dupa care se toarna compozitia intr-o tava cu fund detasabil,se preseaza bine cu paleta,apoi se pune

    0 comentarii

  • Prajitura rasturnata cu mere

    Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul. Se adauga esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga in aluat praful de copt

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine

    Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si apoi galbenusurile. Incorporam ciocolata topita si racorita, apoi faina, cacaua si praful de copt amestecand usor. Compozitia se intinde in tava de copt in care am pus hartie de copt. Se coace 20 min la 170

    0 comentarii

  • Prajitura cu gem de caise si bezea

    Avem nevoie de o tava de 35 x 30 cm. Cuptorul il incalzim la 180 de grade C. Untul taiat bucati il mixam cu 150 g zahar si un plic de zahar vanilat, pana cand se topeste zaharul. Separam albusurile de galbenusuri, la 4 oua. Adaugam apoi 4 galbenusuri

    0 comentarii

  • Chec cu cacao

    Se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga galbenusurile frecate un pic cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute cu zaharul, se toarna in fir subtire si laptele, la temperatura camerei, esenta si faina care s-a amestecat

    0 comentarii

  • Cupcake cu ciocolata si cafea

    Ouale se bat spuma cu zaharul. Adaugam ciocolata topita amestecata cu uleiul. Se adauga laptele, esenta de cafea si apoi faina si praful de copt. Compozitia se omogenizeaza bine. Punem in fiecare forma compozitie pana la 3/4 din spatiu de coacere. Se

    0 comentarii

  • Caciuli rusesti sau Sapca cazacului

    Batem albusurile cu apa, la care adaugam zaharul, apoi galbenusurile si uleiul. Incorporam faina cu praful de copt. Punem compozitia in tava mare de copt a aragazului in care am pus hartie de copt. Se coace 15 min la 180 gr C. Se lasa sa se raceasca,

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.