7288
retete

Alte sectiuni
  • Prajitura Raffaelo

    Pentru blat: se bat ouale cu zaharul spuma apoi se amesteca cu restul ingredientelor si se da la cuptor la 180 grade pentru aprox 20 minute. Tava 35*25 cm. Pentru crema: gelatina se hidrateaza in apa rece. Se bate frisca neindulcita la mixer pana devine

    0 comentarii

  • Mini cozonac cu nuca si rahat

    incalzesc putin laptele, apoi adaug 1 plic zahar vanilat,150 gr zahar il amestec pana se dizolva zaharul. Pasez 25 gr drojdie cu o lingurita de zahar, una de faina si 3 linguri de lapte, amestec bine, apoi las la crescut 15 minute. Intre timp cern 500

    0 comentarii

  • Trandafiri din uscatele

    Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana, sarea si se framanta un aluat nu prea vartos. Se infasoara in folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute. Se

    0 comentarii

  • Placinta cu rubarba

    Rubarba se spală, se şterge cu prosop de hârtie şi se taie în felii de 1 cm . Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul , se adaugă uleiul , apoi laptele şi la urmă făina amestecată cu praful de copt . Aluatul se deşartă în

    0 comentarii

  • Rulada cu ciocolata si capsuni

    Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia. La final incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le adaugati in compozitia de

    0 comentarii

  • Tort cu morcovi si nuca

    Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea. Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri. Adaugati morcovul ras, amestecati

    0 comentarii

  • Chec cu lapte condensat

    Mixez laptele condensat si ouale, apoi adaug drojdia uscata si 50 ml unt topit. Mixez bine, iar la sfarsit adaug treptat faina; mixez bine tot, apoi adaug continutul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Dau la cuptor 45-50 minute, la 160

    0 comentarii

  • Domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta

    Am pregătit aceste domuri care au la bază fursec de ciocolată, sunt umplute cu cremă de cafea, în interior au trufă crocantă și apoi le-am învelit în glazură de ciocolată. Mod de preparare: Baza-fursecurile: se topește

    0 comentarii

  • Tort 8 Martie, cu nuca, stracciatella, frisca si capsuni

    Un tort delicat, feminin, cu blat de nucă, cremă stracciatella frișcă, multă frișcă. Pentru că am găsit la promoție și căpșuni frumoase (și chiar dulci!), am luat câteva și le-am păstrat într-o caserolă la frigider câteva

    0 comentarii

  • Tort Ora 12

    Le-am pregătit alor mei un mărțișor dulce: tort Ora 12, a ieșit ciocolatos, aromat, însiropat, dar nu foarte tare, ci atât cât trebuie, ca să nu iasă grețos. Am pus niște flori mari de frișcă, preferatele mele și am adăugat

    0 comentarii

  • Tort cutie cadou

    Aveam de multă vreme dorința de a face un tort-cutie cadou și mă tot gândeam cu ce să-l umplu: cu flori, cu bomboane? Iar Valentine’s Day a fost ocazia perfectă să le fac părinților mei o surpriză: le-am cumpărat flori și bomboane,

    0 comentarii

  • Tort cu glazura oglinda de caramel

    Tort cu blat de cacao ce nu necesită însiropare, jeleu de caise în interior, cremă de cafea și glazură oglindă de caramel. Mod de preparare: Blatul: Se încinge cuptorul. Se separă ouăle. Se dă untul rece pe răzătoare,

    0 comentarii

  • Tort duo, cu nuci, cacao si crema de lamaie

    Tort feminin si in ton cu primavara, are două blaturi: unul de nucă, altul de cacao, cremă de lămâie, este decorat cu flori și fluturi. Mod de preparare: Blatul: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul,

    0 comentarii

  • Prajitura Televizor

    Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele si se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se

    0 comentarii

  • Prajitura Ora 12

    Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar si cu esenta de vanilie pana cand devin ca o crema. Se adauga esenta de rom, apa si untul moale. Albusurile se bat

    2 comentarii

  • Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

    Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa sa se racoreasca. Se cern 300 g de faina intr-un castron mare. Se adauga sarea, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de

    0 comentarii

  • Ecleruri cu crema de vanilie

    Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce aluatul s-a racit complet,

    0 comentarii

  • Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

    Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si faina (treptat) si se incorporeaza usor, amestecand totul cu o

    0 comentarii

  • Prajitura Regina Maria

    Blat pandispan: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se mixeaza. Se adauga faina (treptat)

    0 comentarii

  • Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

    Pentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas. Se adauga untul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si plicul cu lamaia Finesse. Se framanta un aluat nelipicios si se mai adauga faina daca este necesar. Se formeaza o bila care se da la rece pentru cel

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.

Cookie Settings