7056
retete

Alte sectiuni
  • Placinta cu aroma de toamna

    Se separa galbenusurile de albusuri si se pun la robot doar albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se fac spuma. Se pun galbenusurile cu zaharul si se miexaza separat cu mixerul, se adauga si uleiul, se pune totul intr-un vas mai mare, acolo va

    0 comentarii

  • Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

    Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să se dezgheţe. Mai departe, se călesc merele rase împreună cu 5 linguri de zahăr, iar când sunt fierte şi

    0 comentarii

  • Guguluf cu ciocolata

    Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Mixul de galbenusuri se adauga peste spuma de albusuri, amestecand usor de jos in sus, apoi se incorporeaza faina. Se

    0 comentarii

  • Budinca de lapte cu Agar agar

    Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop de Agave si stingem focul, amestecam in continuare. Turnam si jumatate din cantitatea de lapte pe care l-am amestecat in

    0 comentarii

  • Prajitura desteapta cu dovleac

    Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie de copt pana cand acesta a fost moale la atingere. l-am lasat sa se raceasca, am indepartat coaja, am pus miezul in

    0 comentarii

  • Guguluf de toamna cu dovleac si pere

    Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase... Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf mic de sare,

    0 comentarii

  • Rasturnata cu dovleac

    Se curata dovleacul, se da prin razatoarea mare si se pune pe foc cu zahar si scortisoara macinata, se fierbe pana scade lichidul si devine un gem consistent. Mod de preparare pentru prajitura: Se separa albusurile de galbenusuri, peste albusuri se

    0 comentarii

  • Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure

    Se pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat, se amesteca cu putina apa calda ca sa de dizolve complet. Intr-o cratita nonaderenta punem smantana impreuna cu mierea si vanilia, apoi amestecam bine si lasam pe foc pana da

    0 comentarii

  • Budinca de chia cu ananas caramelizat

    Se pune laptele la fiert. Cand laptele este fiert, se ia de pe foc si se amesteca cu smantana lichida, pasta de vanilie si trei linguri de zahar. Incorporam semintele de chia spalate si scurse in amestecul de smantana si lapte apoi turnam in vasele de

    0 comentarii

  • Prajitura rapida cu mere, struguri si aluat sfarmicios

    Se spala merele, se indeparteaza cotoarele si se taie cubulete. Se pun merele in tigaia non aderenta alaturi de zahar, scortisoara si anason alaturi de boabele de struguri. Se gatesc pana se caramelizeaza merele. Se sfarmiteaza biscuitii si se amesteca

    0 comentarii

  • Crema de zahar ars, coapta in dovleac

    Se spala dovlecii; se taie un capac si se indeparteaza semintele. In fiecare dovleac se pune cate o lingura de miere si se presara putina scortisoara. Se incalzeste laptele usor impreuna cu semintele din pastaia de vanilie, zaharul, coniacul si batonul

    0 comentarii

  • Tarta cu prune si alune de padure

    Pentru aluat, frecam untul cu zaharul si putina sare, dar dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma. Adaugam pe rand ouale, bicarbonatul diluat in otet si treptat faina. Va rezulta un aluat nu foarte tare, nelipicios si sfaramicios. Lasam aluatul

    0 comentarii

  • Prajitura cu mere si boti cu crema caramel

    Faina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios. Se adauga sarea si ouale impreuna cu praful de copt. Se pune laptele si se framanta, pana devine un aluat care sa se poata intinde cu sucitorul.

    0 comentarii

  • Chec

    Intr-un bol se cern faina si praful de copt. Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ uleiul si laptele si se amesteca. Se adauga in bolul cu faina si se amesteca. Se tapeteaza tava de copt cu ulei si faina. Se pune trei sferturi din compozitie. Restul

    0 comentarii

  • Ciocolata de casa

    Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste. Se adauga laptele praf si cacaua care se pot da prin sita ca sa nu se formeze cocoloase. Se pune intr-o

    0 comentarii

  • Chec rapid de ciocolata si orez expandat

    Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam bine pana se formeaza o crema pe care o amestecam bine sa nu fie cocoloase sau ciocolata nedizolvata. O luam de pe cratita

    0 comentarii

  • Cremsnit cu foi de pandispan

    Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa la culoare, adaugam 1 lingura de ulei si mai amestecam usor si 3 linguri de faina cu 1 lingurita praf de copt. Pe o tava

    0 comentarii

  • Gem de capsuni

    Se spal? c?p?unile, se acoper? cu zah?r ?i se las? peste noapte, pentru a-?i l?sa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecând din când în când, s? nu se lipeasc?. Când este legat, se d? de pe foc. Se toarn?

    0 comentarii

  • Mere la borcan pentru deserturi

    Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat. Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita mai mare puneti uleiul. Adaugati merele rase pe care le scurgeti inainte intre maini (asa va bucurati si de o cana de suc proaspat

    0 comentarii

  • Dulceata din fructe de padure

    Se spal? delicat fructele. Într-o crati?? mai mare se pun la fiert apa cu zah?rul, care se las? s? fiarb?, iar când începe s? se lege siropul, se adaug? fructele, amestecând u?or. Se culege spuma format?. Se fierbe, la foc

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.