7037
retete

Alte sectiuni
  • Dulceata din fructe de padure

    Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când începe să se lege siropul, se adaugă fructele, amestecând uşor. Se culege spuma formată. Se fierbe,

    0 comentarii

  • Dulceata de pere padurete (salbatice)

    Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara, pana da in primul clocot, apoi adaugam vinul rose si anasonul si lasam sa clocoteasca pana se leaga un pic siropul,

    0 comentarii

  • Jeleu din struguri Kis Mis

    Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu apa si 500 g zahar, timp de 15 minute, adunand continuu spuma facuta deasupra, dupa care am scos cu o spumiera boabele

    0 comentarii

  • Nectar de caise

    Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii. Se pun intr-o cratita cu fund dublu, apoi se adauga apa si se fierb in clocote, la foc domol, cca. 30 minute, dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza caisele sau

    0 comentarii

  • Gem de caise

    Caisele se spala, se desfac pe jumatate si se scot samburii. In cratita in care veti fierbe gemul, se presara zaharul peste fructe in straturi alternative fructe, zahar, se amesteca cu lingura pentru ca toate fructele sa ramana in contact cu zaharul si

    0 comentarii

  • Dulceata de afine

    Se curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert cu apa si zaharul. Cand incep sa dea in clocot, se incetineste focul si se aduma spuma in continuu pana ce se leaga bine. Dulceata este gata cand

    0 comentarii

  • Dulceata de zmeura

    Se pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece sub un jet de apa rece, se lasa sa se scurga un pic. Se presara deasupra zmeurei cca.100 g zahar, iar restul de zahar se pune la fiert cu apa pana se topeste si se leaga un sirop. Se adauga fructele peste

    0 comentarii

  • Dulceata de cirese amare (sau salbatice)

    Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi ajutandu-ne de o agrafa de par, le indepartam samburii care sunt foarte mici, fructele de cirese fiind foarte marunte si pline de suc. Se toarna zaharul si se lasa cca. o ora sa isi lase fructele

    0 comentarii

  • Dulceata de cirese

    Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi le indepartam samburii. Se toarna zaharul si se lasa cca. o ora sa isi lase fructele un pic de suc, apoi se pun la foc, intai iute, pana ce clocotesc, apoi se da focul incet, amestecand usor cu o

    0 comentarii

  • Dulceata de dude

    Se curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa. Se pune apa cu zaharul sa fiarba pana ce se leaga bine siropul, apoi se adauga dudele si se fierb la foc domol, cca. 45 minute,

    0 comentarii

  • Gem de afine

    Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc potrivit, amestecând din când în când, să nu se lipească. Când începe să fiarbă

    0 comentarii

  • Coronite cu ricotta

    Este o reteta frantuzeasca, cu un gust deosebit. Se bat bine ouale cu zahar, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie, iar dupa ce si-au dublat volumul, se adauga ricotta, se amesteca bine, apoi faina cernuta cu praful de copt, iar la final apa de flori

    0 comentarii

  • Inghetata de lavanda

    Intr-un vas cu 1 l de apa rece, se pun florile de lavanda, se fierb 10 min, apoi se da vasul deoparte, se acopera si se lasa la frigider pana a doua zi. Se strecoara, pasand usor cu o lingura florile in sita, apa se masoara cu un pahar/cana, se pune intr-un

    0 comentarii

  • Mini tarte cu fructe

    Intr-un vas de mixer punem untul si zaharul si frecam bine. Apoi adaugam un ou si amestecam, apoi celalalt si amestecam din nou. Punem si un praf de sare. Amestecam pana se topeste zaharul. Dupa aceea punem faina si amestecam pana aluatul este omogen. Punem

    2 comentarii

  • Cosulet cu surprize

    Se face un aluat, apoi se fac bilute si se asaza in formele cosulet. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul cu mixerul. Cu o lingura de lemn se adauga apoi nuca, amestecand usor apoi esenta de rom. Peste aluat, in cosulet se adauga

    0 comentarii

  • Rulada cu afine

    Batem albusul spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul cate un pic. Adaugam galbenusul unul cate unul mixam usor pana se incorporeaza, spre final adaugam faina si zaharul vanilat. Incingem cuptorul, tapetam tava de aragaz cu hartie de copt. Intindem

    0 comentarii

  • Krem a la Krem

    Separam ouăle, albușurile le batem spuma cu zaharul, apoi adăugăm gălbenușurile pe rand. Punem și plicul de Crem Ole de ciocolata amestecam și turnam totul într-o tava cu inel detașabil de 28 cm. Dam la cuptor pentru 20 min. Crema Punem

    0 comentarii

  • Tiramisu cu visine

    Spalam visinele si le scoatem samburii, apoi le presaram cu zahar si le lasam sa se scurga. Preparam cafeaua (fara zahar) si o lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam mascarpone si

    0 comentarii

  • Strudel cu visine, capsuni, migdale si ulei de cocos

    Foile de plăcintă se lasă la dezghețat în frigider cca. 30 minute. Vișinile se lasă și ele la dezghețat în frigider cca. 30 minute. Dacă avețți vișine proaspete, cam tot 30 de minute durează, dezosatul, adică scos sâmburii. Între

    0 comentarii

  • Prajitura cu caise si zmeura

    •Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja de lamaie. •Se toarna

    1 comentariu

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.