7186
retete

Alte sectiuni
  • Tort spirala de ciocolata si cafea

    Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare. Se amestecă gălbenuşurile cu uleiul şi se încorporează în spuma de albuşuri. Se amestecă uşor şi

    0 comentarii

  • Rulada cu crema de vanilie, mac si cirese confiate

    Preparare foaie rulada : Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga

    0 comentarii

  • Pasca moldoveneasca cu branza dulce si aluat de cozonac

    La noi in Moldova nu este Paste fara pasca cu branza dulce, aceasta fiind o traditie, care se mosteneste de la strabunii nostri! Desigur ca sunt nelipsite de pe masa acestei frumoase sarbatori crestine, alaturi de cozonac, ouale frumos vopsite si fripturica

    0 comentarii

  • Cozonac cu dovleac

    Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc. Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia,le adaugam in mijlocul faini si lasam pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il adaugam

    0 comentarii

  • Paleuri cu ciocolata

    Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea. Rezultă un aluat moale din care se formează cu poşul grămăjoare pe tava tapetată

    0 comentarii

  • Broscute cu nuca

    Pentru aluat am amestecat toate ingredientele, mai putin cele 100 g de unt. Pentru început puneti doar 330 g faina, mai adaugati daca este necesar. Când am obtinut o compozitie omogena, am împatit aluatul în trei, apoi l-am lasat

    0 comentarii

  • Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

    O prăjitură delicioasă, stiam că aşa va fi, încă de când m-am gândit la această combinaţie care mie îmi place tare mult. Foile se frăgezesc atât de mult după ce se pune umplutura încât se topesc în

    0 comentarii

  • Pasca cu branza dulce

    Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa dospeasca. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare, se adauga vanilia. Untul se topeste. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema de vanilie

    Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza, adaugam faina, praful de copt, zaharul vanilat, esenta de vanilie, adaugam albusurile amestecand

    0 comentarii

  • Pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

    Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie si

    0 comentarii

  • Cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

    Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia. Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam

    0 comentarii

  • Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

    Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Blat : Separam albusurilem de galbenusuri. Albusurile cu un praf de

    0 comentarii

  • Tort Cos de Paste

    Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apa şi uleiul. Se încorporează şi praful de copt cu făina, amestecând de-acum cu o spatulă. Compoziţia se toarnă

    0 comentarii

  • Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

    Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma tapetata cu hartie pentru copt.Se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit se aseaza pe hartia de copt cu josul in sus,se

    0 comentarii

  • Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

    1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza merisoarele in apa fiarta cateva minute(cca 15 minute)apoi se scurg bine.Merisoarele hidratate se incorporeaza in

    0 comentarii

  • Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

    Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc ca bezeaua. Galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta apoi se incorporeaza in albus.Se adauga si faina turnata in ploaie. In tava tapetata cu hartie pentru copt se adauga aluatul

    0 comentarii

  • Prajitura Kinder Bueno

    Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu

    0 comentarii

  • Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

    Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat bine cu un tel sa se defaca amidonul si l-am adaugat peste zmeura. Am pus chili si am amestec usor cu o lingura, sa

    0 comentarii

  • Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

    Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut mere rase la borcan, preparate de toamna. Adaugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare,

    0 comentarii

  • Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

    Decojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot, tapetat cu hârtie de copt. În interiorul merelor, punem mai întâi câte 2-3 bucăți de rahat, așa încât

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.