7330
retete

Alte sectiuni
  • Aluat fraged cu untura si cidru

    Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul fraged: Mai întâi scoți untura din frigider și o lași la temperatura camerei astfel încât

    0 comentarii

  • Cozonac cu aluat oparit

    Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa ce s-a racorit, punem drojdia uscata, inca 50 ml de lapte caldut, 1 lingura de zahar, apoi amestecam si lasam la

    0 comentarii

  • Tort cu zmeura si whisky

    Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. Adaugam faina cu cacaos

    0 comentarii

  • Prajitura cu ciocolata

    Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Dupa ce le-am amestecat bine facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepem sa mixam la viteza

    0 comentarii

  • Mini cozonaci cu nuca

    Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp, pregatim umplutura. Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul,

    0 comentarii

  • Cozonaci cu ciocolata, stafide si rahat

    Se incalzeste laptele putin. Se pun intr-un vas circa 100 ml lapte, putin zahar, drojdia si vreo cinci linguri faina de grau. Se omogenizeaza compozitia si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. In restul de lapte se pune zaharul si se topeste,

    0 comentarii

  • Tort cu blat cu gem de gutui

    Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma densa. Galbenusurile se pun ca zahar si se mixeaza cu un mixer de mana pana se obtine o crema. Se unesc cremele

    0 comentarii

  • Briose Red Velvet de Craciun

    Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi pe rând oțetul, apoi și gălbenușurile, uleiul, iaurtul și sucul de la rodie, amestecând după fiecare. Adaugi cacaoa și colorantul.

    0 comentarii

  • Cozonac de la Moldova

    Două mâini de făină se opăresc în 250 ml lapte clocotit. Se amestecă până iese o pastă fără cocoloașe. In restul de lapte se topește zahărul. 9 gălbenușuri se bat cu sarea. Când maiaua se răcește, se adaugă

    0 comentarii

  • Babka cu dulceata de lapte si fistic

    Într-un vas încăpător sau direct în bolul mixerului se cerne făina, se adaugă sarea și drojdia uscată, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele. Apoi se adaugă apa călduță și ouăle, mixându-se

    0 comentarii

  • Crumble cu prune si afine la slow cooker Crock Pot

    Untul adus la temperatura camerei se amestecă cu făina de migdale, făina de cocos și eritriolul, se frământă până ce se obține un aluat omogen. Acesta se pune la rece, eventual congelator pentru minim 20 minute. Între timp, fructele

    0 comentarii

  • Gem de gutui cu lavanda, la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune

    Avem nevoie de gutui bine coapte si parfumate. Eu am avut unele perfecte, mari, carnoase, zemoase,din gradina de la tara. Nu sunt tratate sau stropite, sunt asa cum le-a lasat natura. Lavanda se gaseste si ea in gradina mea... Pentru gatirea gemului am

    0 comentarii

  • Tort Raffaello

    Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic (eu folosesc vegetala, dacă folosiți naturala aveți mai multa grija la ea sa nu se taie la mixare). Când aproape

    0 comentarii

  • Desert fitness

    Se amesteca iaurtul natural cu semintele, apoi se asaza in pahar in straturi cu fructele taiate. Inainte a-l sevi punem desertul in frigider pentru 15 min.

    0 comentarii

  • Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

    Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si uscate, se despica putin, se scoate sâmburele, iar în locul acestuia se va pune o bucata din miezul de nuca

    0 comentarii

  • Prajitura cu mere si gris (de post)

    Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram de ea din vremea copilariei, mai ales in post sau toamna, în sezonul merelor. SI acum sa trecem la lucru. Într-un

    0 comentarii

  • Cheesecake cu aroma de vanilie

    Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii maruntiti si ii intindem uniform, apoi dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura: Separam ouale, albusurile

    0 comentarii

  • Pandispan zebra cu nectarine

    Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând continuu. Adaugi uleiul în același fel . Presari făina în ploaie și amesteci ușor cu o spatulă. Adaugi

    0 comentarii

  • Inghetata de vanilie cu zmeura

    Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic. Amestecati continuu cu telul, pana zaharul este complet topit. Dupa ce zaharul este bine topit, dati cratita de

    0 comentarii

  • Strudel cu visine si zmeura

    Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura o spalati usor si o lasati putin la scurs intr-o sita. Puneti visinele cu indulcitorul intr-o cratita si le transferati

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.