6818
retete

Alte sectiuni
  • Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

    Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi cremă ganache albă. Mod de preparare: Decoraţiuni: Miejii de nucă se rumenesc 10 minute la cuptor, se lasă la

    0 comentarii

  • Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

    O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere, scortisoara, ciocolata si stafide. Mod de preparare: Se rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra

    0 comentarii

  • Prajitura cu branza si stafide

    Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, apoi treptat si uleiul, faina si praful de copt. Se obtine un aluat potrivit de moale,

    0 comentarii

  • Tarta cu mere si aluat foietaj

    Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in lucrurile simple. Aseara am vrut un desert mai altfel cu mere, asa ca am optat pentru un aluat foietaj, e crocant, se sfarama

    0 comentarii

  • Placinta cu mere si aluat de casa

    O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau prin răzătoarea mare şi se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi

    0 comentarii

  • Malabi cu fructe de padure

    Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit. Intr-un alt vas amestecam amidonul de porumb cu restul laptelui sa se desfaca bine si cand laptele fierbe, se adauga

    0 comentarii

  • Prajitura Valurile Dunarii

    Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor ’60. Asadar nu este o prajitura veche, ramasa de pe la bunici si strabunici, ea ajungand in Romania pe la sfarsitul

    0 comentarii

  • Mosocoarna - Placinta cu prune

    In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute). Intr-un alt vas punem faina, untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita. Turnam laptele

    0 comentarii

  • Prajitura cu struguri si roscove

    Bati spuma tare albusurile cu zahar si zahar vanilat; galbenusurile frecate cu ulei adaugat cate putin, iaurtul, se amesteca totul usor cu albusurile batute, apoi se adauga faina cu praful de copt si se amesteca usor cu o spatula. Intr-un bol mic se pun

    0 comentarii

  • Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

    Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care se poate folosi ca chisleac sau cum se zice mai nou, iaurt de casa. Mod de preparare pentru alivanca: Se pune branza

    0 comentarii

  • Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

    Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt foi speciale, rotunte, mari si subtiri, care au in compozitie gris, faina, apa, ulei de masline si putina sare. Uneori

    2 comentarii

  • Prajitura Brumarel

    Am pregătit o prajitură cu foi de pişcot, cremă de brânză cu ciocolată şi ness, decorată cu struguri albi şi alune de pădure rumenite şi măcinate. Şi pentru că octombrie se numeşte în tradiţia populară “brumărel”,

    0 comentarii

  • Maamoul mad bil-kashta - prajitura libaneza cu foi si crema nestle

    Maamoul mad bil-kashta - este o prajitura populara, cu specific libanez, dar o gasim in majoritatea tarilor arabe, fiind preferata atat de cei mari, dar si de cei mici pentru gustul ei aromat de la apa de flori de portocala. O gasim in toate restaurantele

    0 comentarii

  • Cornulete cu foietaj si magiun

    Se scoate aluatul de foietaj din congelator si se lasa sa se dezghete. Se preincalzeste cuptorul. Pe masa de lucru, se presara faina si se intinde aluatul de grosimea dorita. Se taie aluatul de foietaj in dreptunghiuri si se pune magiun in mijloc, cu

    0 comentarii

  • Tort Anca, cu nuca

    Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi Pentru ca nuca să fie mai gustoasă şi mai aromată, mai întâi se rumeneşte la cuptor, apoi se lasă la răcit şi se macină. Pentru

    2 comentarii

  • Tort Eufrosina

    Pentru onomastica mamei, am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă cu alune de pădure, decorat cu crema ganache, frişcă şi floricele de zahăr. Blatul: Se separă ouăle. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă

    1 comentariu

  • Chec marmorat

    Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama de lamaie batand in continuare si apoi o cana cu zahar pusa toata deodata. Se adauga vanilie si o cana cu faina pusa lingura

    1 comentariu

  • Dulce cu susan

    Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga susanul si celelalte ingrediente si se amesteca repede ca sa nu se intareasca si se intinde intr-un strat subtire pe o

    0 comentarii

  • Dulce cu curmale

    Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine o compozitie cremoasa. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile si putin cocos macinat si orezul umflat pana se cuprinde

    0 comentarii

  • Tort de morcovi cu nuca

    Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un castron, apoi se toarna suc proaspat de portocale, cat sa ii acopere. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: