7313
retete

Alte sectiuni
  • Chec cu lamaie

    Mixez 3 oua bine, apoi adaug 220 gr zahar in ploaie si mixez pana se topeste zaharul. Apoi adaug zeama de lamaie, mixez bine (dupa fiecare ingredient se mixeaza bine), apoi apa, apoi 120 ml ulei turnat treptat, apoi 100 gr amidon treptat, apoi 300 gr faina

    0 comentarii

  • Pasca fara aluat

    Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se incorporeze bine, apoi adaugi faina treptata cate o lingura incorporezi bine totul. Se adauga si o lingurita de coaja

    0 comentarii

  • Prajitura Cartof

    Biscuitii se faramiteaza prin robotul de bucatarie. Se mixeaza untul, laptele condensat si cacaua, apoi se adauga 1 lg coniac. Compozitia se toarna peste biscuitii faramitati. Se omogenizeaza bine, se ung mainile cu putin ulei si apoi se modeleaza o forma

    0 comentarii

  • Prajitura cu gem

    Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale. Amestecati bine cu un tel sau mixer. Adaugati apoi faina cernuta, un plic praf de copt si amestecati pana obtineti un aluat moale si neted. Impartiti aluatul in doua bucati de

    0 comentarii

  • Clatite Tiramisu

    Se prepară aluatul pentru clătite prin mixarea ouălor cu laptele și esența de vanilie. Într-un bol se amestecă făina cu cacao, zahărul vanilat și praful de sare, apoi se pune treptat peste compoziția umedă. Se amestecă pentru omogenizare.

    0 comentarii

  • Cozonac

    Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de lapte. Amestecam și lăsăm la dospit. După ce a crescut maiaua pregătim aluatul. Într-un bol mai mare punem

    0 comentarii

  • Faguri

    Se amesteca toate ingredientele, apoi se pune câte puțin în forma de copt incinsa. Se coc și pe o parte și pe cealaltă, apoi se umplu cu finetti!

    0 comentarii

  • Inghetata cu caise si lamaie

    Se pune laptele dulce intr-o cratita, peste lapte se pun smantana si patru linguri de zahar. Se pune cratita la bain marie si se amesteca mereu pana la omogenizare. Intr-un castron se pun galbenusurile cu patru linguri de zahar,zaharul vanilat si se mixeaza

    0 comentarii

  • Cheesecake cu fructe congelate

    Mod de preparare pentru blat: se topeste untul la foc mic. Se maruntesc biscuitii, se toarna untul peste biscuiti, se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava detasabila.Se preseaza bine cu ajutorul unui obiect dur,in cazul meu cu fundul unui

    0 comentarii

  • Panettone de casa

    Un desert italian (originar din Milano) deosebit, care ne-a cucerit cu textura și aromele lui. Nu mă așteptam să-mi placă atât un cozonac, altul în afară de cel cu nucă și cacao, sau cel cu unt, așa cum ne-am obișnuit cu toții,

    4 comentarii

  • Prajitura aromata cu capsuni si esenta de mandarine servita cu sos de capsuni

    Se preincalzeste cuptorul. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana ajung la consistenta de bezea. Galbenusurile se mixeaza cu 100 gr zahar pana se albeste compozitia, apoi se adauga trei sferturi din esenta

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema cheesecake cu aroma de citrice

    Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie, esnta de portocale si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga

    0 comentarii

  • Cozonac

    Aparatul se conecteaza la sursa de curent, se programeaza la modul de aluat, framantat si dospit, se închide capacul și se lasă la treabă pentru cca. 90 de minute. Între timp se prepară umplutura de nucă și fructe. Albușurile se bat

    0 comentarii

  • Prajitura cu suc de portocale

    Într-un bol încăpător se sparg ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se adaugă uleiul, puțin, câte puțin, în fir ca și la

    0 comentarii

  • Pasca fara aluat

    Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, adauga treptat jumatate din cantitatea de zahar. Cand obtii o bezea ferma opreste mixerul. Galbenusurile le mixezi cu zaharul ramas pana se albesc. Adauga untul topit si racit. Urda

    0 comentarii

  • Pasca fara aluat

    Intr-un vas se pun ouale, zaharul, sarea, esenta si se mixeaza pana devine spuma. Se adauga branza de vaca si smantana si se omogenizeaza cu ajutorul unei palete. Se adauga faina de grau, grisul, stafidele si se omogenizeaza bine compozitia,dupa care

    0 comentarii

  • Prajitura Fantezie 2

    Este una din cele mai bune prajituri pe care le-am mancat in ultimul timp. Am vazut aceasta reteta scrisa undeva pe facebook, la comentarii, apoi cautand pe net am descoperit prajitura la Miremirc. Foarte buna prajitura, multumesc! Este ceva de lucru

    0 comentarii

  • Cozonac cu aluat foietaj

    Mod de preparare pentru aluat: intr-un vas se pune faina de grau si oul. Intr-un bol se pune drojdia, putina sare si putin chisleac; se omogenizeaza compozitia, se toarna peste faina de grau si se incepe framantarea, se mai adauga si restul de chisleac

    0 comentarii

  • Cozonac pufos cu ciocolata si nuca

    Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute. Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar, galbenusurile, coaja de la o lamaie, untul topit si racit. Amestecam

    0 comentarii

  • Prajitura Felie de lapte

    Separa albușurile de gălbenușuri. Mixează albușurile cu un praf de sare. Gălbenușurile se mixează cu zahărul, se adaugă uleiul câte puțin, apoi laptele. Cerne făina împreună cu cacao și prunele peste gălbenușuri. Amesteca, iar

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.