Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită, depinde de gustul fiecăruia cât de dulce să fie. Eu, prefer cafeaua neagră, fără zahăr deloc. (Acum,
Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se adaugă puțin lapte călduț și se lasă 10 minute deoparte. Într-un castron mare, se cerne făina. Se face
Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se adauga un praf de sare. Se face un locas in mijoc, se adauga drojdia si se amesteca foarte usor, dupa care se adauga ouale,
Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie (se poate pune si coaja de portocala, pentru un gust mai intens); se lasa la foc mic pana se incalzeste, insa nu trebuie sa dea in clocot; intre timp batem ouale
Tort cu morcovi si crema de branza
Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie de copt, iar dupa ce le-am umplut in mod egal cu compozitia, le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade C,
Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald, se adauga si untul; dupa ce untul s-a topit, se adauga zaharul si se amesteca; se adauga 2 lg cacao, esenta de rom
Fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing
Intr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie. Se cerne o parte din faina si se incepe amestecarea ingredientelor. Se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se formeaza o bila
Se cern 300 g faina intr-un castron. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste laptele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand aceasta se dizolva. Se adauga putin lapte cald (50 ml)
Cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide
Se cern 500 g faina intr-un vas mare. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste lapele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu doua linguri de zahar pana cand aceasta se dizolva. Se adauga putin lapte cald (50-100
Si cum pasca nu poate lipsi de pe masa de Paste, am inventat o reteta pe gustul meu. Punem ouale intr-un castron suficient de mare impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana cand devin spumoase. Adaugam branza sfaramata
Pasca fara aluat cu branza dulce si stafide
Mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa. Adaugam branza, omogenizam bine, pe urma untul moale, faina, grisul si amestecam din nou bine, dupa care punem si smanatana, iar la final stafidele, pe care le-am inmuiat putin
Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie
Punem prunele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom, pentru circa 30 de minute, apoi le punem la scurs. Scoatem semintele de rodii si le punem si pe acestea la scurs. Separam galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci,
Blatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza in continuare, apoi se toarna laptele. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga amestecului.
Se pregateste o crema fina din unt si zahar, se adauga pe rand ouale mixand energic dupa fiecare, apoi faina cernuta cu praful de copt, esenta de vanilie, iar la final iaurtul; dupa omogenizare, se pune aluat in formele de oua unse si tapetate cu faina,
Fursecuri cu vanilie si ciocolata
Ciocolata se taie in bucati mici. Untul se lasa sa fie la temperatura camerei. Untul se mixeaza cu zaharul si estenta de vanilie. Se adauga oul. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se amesteca. Se adauga chipsurile de ciocolata si se amesteca
Pasca cu branza dulce si aluat cu cacao
Se pune faina intr-un vas, peste faina in care se amesteca praful de copt, sare,cacao si zaharul, se pune untul la temperatura camerei, esenta si se framanta un aluat. Se pune aluatul la frigider pentru cateva ore, dupa care se poate lucra. Intr-un vas
Preparare: Se fărâma drojdia şi se dizolvă în puţin lapte cald. Se adaugă zahărul, ouăle, restul de lapte, apa, şi sarea, încorporând făina treptat. Se frământă, adăugând la nevoie ulei, câte puţin,
Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii
Se mixeaza ouale impreuna cu 200 g zahar tos si zaharul vanilat. Intr-un alt bol se amesteca branza de vaci cu smantana, untul topit si racit, coaja de lamaie, portocala si pastaia de vanilie. Peste amestecul de branza se adauga oale mixate omogenizand
Intr-un bol se mixeaza albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se adauga zeama de lamaie , coaja de lamaie si macul. La final se incorporeaza faina amestecand cu o spatula. Compozitia obtinuta se pune in formele individuale de
Preparare aluat : Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut. Galbenusurile se freaca cu putina sare pana se dizolva complet. Se trasnfera in bolul robotului(sau intr-un vas mai mare daca framanatam la mana) , drojdia dizolvata