7233
retete

Alte sectiuni
  • Gem de mure

    Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm să fiarbă la foc mic 15-20 minute (din momentul în care ating punctul de fierbere). Oprim focum și lăsăm

    0 comentarii

  • Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

     Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna și mixăm ușor, adăugăm în ploaie și făina, amestecând continuu, iar la final presărăm

    0 comentarii

  • Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

    Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei. De obicei,eu prefer să înlocuiesc blatul de biscuiţi cu pandişpan,însiropat şi acesta pentru a fi şi mai răcoros.Stiu că

    0 comentarii

  • Inghetata cu caise, nuci si caramel

    Care este prima opţiune în ce priveşte desertul în aceste zile toride? In ce mă priveşte, cu siguranţă este îngheţata. Bine,eu prefer îngheţata chiar şi iarna. Cel mai mult îmi place îngheţata cu fructe, aşa

    0 comentarii

  • Inghetata cu mango si zmeura

    Pentru că am folosit lapte condensat, îngheţata a avut o textură cremoasă. Am mixat smântâna pentru frisca.Nu trebuie sa fie foarte ferma. Am curatat mango,l-am taiat cubulete si l-am pasat cu ajutorul blederului Breville. Am

    0 comentarii

  • Inghetata de cirese

    Lasam ciresele la dezghetat intr-o sita, le scoatem samburii, iar sucul lasat il pastram. Vom obtine circa 270-300 g cirese fara samburi si fara sucul pe care l-au lasat. Dam prin blender ciresele, dar fara a face o pasta, doar cat sa se vada si ceva

    0 comentarii

  • Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

    Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca pana rezulta un aluat omogen, sau se framanta manual. Aluatul rezultat se pune

    0 comentarii

  • Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

    Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură. Se pun ciocolata, frişca, cacaoa şi esenţa de rom într-un vas la foc mic. Se amestecă până la omogenizare,

    0 comentarii

  • Biscuiti cu coacaze si stafide

    Amestecam cu mana faina, zaharul, praful de copt, untul si sarea, pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam ouale batute cu smantana, omogenizam, apoi framantam aluatul pana devine nelipicios. Adaugam coacazele, stafidele si coaja de lamaie. Formam

    0 comentarii

  • Briose cu fructe de padure si ciocolata alba

    Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea si lasam deoparte. Mixam (cu mixerul sau in vasul robotului) untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam laptele treptat, alternand

    0 comentarii

  • Pandispan cu visine

    Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie, esnta de portocale si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga

    0 comentarii

  • Tiramisu cu capsuni

    Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora. Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar intr-o craticioara pusa pe baie de abur pana cand devin cremoase.

    0 comentarii

  • Rulada cu piure de piersici, crema de vanilie si mac

    Preparare foaie rulada : Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se

    0 comentarii

  • Patratele cu branza si capsuni

    Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta de vanilei si amestecam bine. Dam la rece 20 min, Intindem aluatul putin pe masa infainata,taiem patratele/dreptunghiuri. Intepam

    0 comentarii

  • Cheesecake fara coacere cu caise

    Pentru crusta de biscuiti: biscuitii cu macha si migdale eu i-am avut facuti de aproximativ o saptamana. I-am amestecat cu biscuitii de ovaz doar pentru a roma. Nu este necesar sa-i folositi… Rupeti biscuitii si ii puneti intr-un robot. Dati cateva

    0 comentarii

  • Tarta cu caise si budinca de vanilie

    Incepem cu prepararea budincii. Amestecam praful de budinca cu zaharul si 5 linguri de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam budinca dizolvata si amestecam pana se ingroasa. Dam de pe foc si acoperim cu folie alimentara

    0 comentarii

  • Prajitura rasturnata cu prune si nuci

    Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele (spalate, taiate pe jumatate si cu samburele scos) cu miezul pe

    0 comentarii

  • Musuroi de cartita cu zmeura

    Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit, apa minerala si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza

    0 comentarii

  • Tort de inghetata cu banane si capsuni

    Capsunile curatate de codite se spala si se taie in patru. Se fierb cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade zeama lasata. Se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical, obtinand astfel un piure. Se mixeaza jumatate din

    0 comentarii

  • Tort cu ciocolata si zmeura

    Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza.

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.