6849
retete

Alte sectiuni
  • Fursecuri cu tahini

    Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava si cu o lingurita iau gramajoare de aluat si le formez fursecuri. Este bine de udat putin mainile asa se formeaza mai

    0 comentarii

  • Tort alpahores

    In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua a bate puternic pana se cuprinde uleiul, se coboara puterea mixerului si se adauga smantana si sucul de portocala. In

    0 comentarii

  • Fursecuri

    Se face o coca din ingredientele de mai sus, se imparte coca in 4-5 parti si se pun 30 de minute la frigider. Se scoate cate o bucata, se intinde coca de cam 2 cm grosime. Se decupeaza apoi in diferite forme si se asaza in tava pe hartia de copt. Se coc

    0 comentarii

  • Placinta aromata de toamna

    Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita incapatoare se pune margarina la topit, apoi se pune dovleacul la calit impreuna cu 4-5

    0 comentarii

  • Tort Steliana

    Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure glazurate. Mod de preparare: Blatul: Se bat cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare şi, când

    1 comentariu

  • Chec coronita cu fructe uscate si mac

    Se taie caisele si curmalele in bucati mici si se amesteca cu celelalte fructe uscate, apoi se stropesc cu esentele de vanilie si lamaie. Se bat ouale impreuna cu zaharul si apoi se dauga faina cernuta, se amesteca bine si apoi se pune praful de copt

    0 comentarii

  • Chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

    Albușurile, (atenție!!! să fie la temperatura camerei) se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat, se adaugă zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă. Se adaugă

    0 comentarii

  • Cinnabon

    Reteta aceasta poate fi adaptata cu usurinta ca fiind si un produs de post, folosind margarina in loc de unt, iar laptele poate fi inlocuit cu lapte de soia. Vom inlocui caramelul cu un caramel vegan, care se face din lapte de cocos sau soia. In acest

    0 comentarii

  • Crumble cu turta dulce, mere si pere

    Se spala merele si perele si se usuca. Se indeparteaza cotoarele si se taie cubulete. Se amesteca merele si perele cu scortisoara pudra, 100 gr zahar, coaja rasa de portocala cu coniacul si se dau la cuptor. Se farmiteaza turta dulce. Se bat albusurile

    0 comentarii

  • Crema di limoncello amalfi

    Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).Adaugam zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia. Adaugam

    0 comentarii

  • Pere posate in vin roze

    Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din pastaia de vanilie. Se lasa la fiert la foc mic circa 40 de minute. Se scot apoi perele si se lasa sa scada vinul pana

    0 comentarii

  • Pere posate in visinata

    Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute sa se intrepatrunda. Pentru cei care iubesc caramelul sarat, se va pune sare afumata. Va iesi o minunatie. Intr-o alta

    0 comentarii

  • Tort cu ciocolata si menta

    Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a format blatul, se lasa la frigider. Pentru crema, se topeste ciocolata intr-un vas pe bain marie, se adauga lichiorul,

    0 comentarii

  • Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

    Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele, lamaia felii, lichiorul Amaretto si putina apa si le lasam pe foc pana cand se inmoaie, dar fara sa se zdrobeasca,

    0 comentarii

  • Tarta Rapsodia

    Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor 10 minute, la foc mic spre mediu, o scoţi ca s-o ungi cu gălbenuşul bătut. Vei observa că se desumflă, dar nu-ţi

    2 comentarii

  • Prajitura cu gutui

    Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de zahar si 100 ml apa. Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se pot adauga arome:

    0 comentarii

  • Rulada cu mascarpone si zmeura

    In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam cacao, faina,

    0 comentarii

  • Prajitura Fanta

    Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina de grau cu cacao, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua. Se adauga si uleiul putin cate putin

    0 comentarii

  • Brownies cu pere in sos de vin

    Brownies: Ciocolata si untul se pun pe foc si se topesc. Nu se lasa prea mult, doar sa se lasa sa se topeasca. Cand s-a mai racorit, se adauga ouale si se amesteca bine. Faina, cacaua, zaharul si praful de copt se amesteca intr-un bol. Se adauga si ciocolata

    0 comentarii

  • Prajitura Budapesta

    Mod de preparare pentru foile negre: Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, laptele si se topesc pe bain marie, asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intr-un vas in care s-a pus faina de grau in amestec cu praful de copt si

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: