6928
retete

Alte sectiuni
  • Tort cu mango si cafea si multa dragoste

    Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile esenta de fistic, untul topit la bain marie si se omogenizeaza bine. Se pune faina de grau, nuca macinata cu migdale, praful de copt,

    0 comentarii

  • Fursecuri cu bezea si nuca

    Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul, faina amestecata cu amidonul si se mixeaza la putere maxima, pana la o omogenizare perfecta. Aluatul obtinut se imparte in doua

    0 comentarii

  • Prajitura cu trufe din ciocolata

    Pentru blat se mixeaza albusurile separate cu un praf de sare, apoi se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina cernuta. Se toarna compozitia intr-o tava, pe hartie pentru copt. Se da la copt cca. 20 minute, pana se rumeneste usor, apoi se

    0 comentarii

  • Prajitura Amestec de arome

    Se prepara blatul din biscuitii maruntiti, miere si untul topit, amestecand bine ingredientele, apoi intinzand si niveland cu dosul unei linguri in forma cu inel detasabil prima crema; piure din 2 kaki coapte si 5-6 clementine (fructele curate se maruntesc

    0 comentarii

  • Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura

    Pentru blat: punem biscuitii in vasul robotului de bucatarie si ii macinam. Adaugam untul topit, amestecam tot cu ajutorul robotului si adaugam cateva linguri de lapte pt a se lega mai bine compozitia. Punem biscuitii intr-o tava cu inel detasabil, unsa

    0 comentarii

  • Catifea rosie cu capsuni

    Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit in fir subtire, ca la maioneza. La final se adauga laptele batut si extractul de vanilie si se amesteca cu

    0 comentarii

  • Clatite festive si indragostite

    Pentru pancakes: oul, zaharul, extractul de vanilie, sarea si chefirul le amestecam bine intr-un castronel cu un tel tip para. Adaugam laptele de cocos si laptele dulce si amestecam din nou compozitia. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la

    0 comentarii

  • Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura

    Pentru crusta: se rup biscuitii cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc bine biscuitiii. Se adauga untul topit si racit, zaharul, cacaoa, se porneste robotul si in cateva secunde ingredientele sunt amestecate. Se adauga si putin

    0 comentarii

  • Tort cu visine si ciocolata

    Dragostea poate fi exprimata cu ingredientul preferat -ciocolata. Blat: 1. Pornim cuptorul si il setam la 180 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam albusurile spuma cu praful de sare. 4. Adaugam indulcitorul peste albusuri

    0 comentarii

  • Strudele romantice cu gutui si mere

    Se pregateste aluatul din faina framantata cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, un praf de sare, otetul si uleiul. Framantam bine pe o planseta data cu faina, apoi impartim aluatul in 5 bile egale. Gutuia si merele se spala bine si se sterg, apoi

    0 comentarii

  • Prajitura Dragobete

    Prăjitură cu două foi de pandişpan şi un strat delicios de cremă de cafea, îmbrăcată în cremă ganache, pentru o notă finală am pregătit şi câteva decoraţiuni din zahăr. Mod de preparare: Pentru foile de pandişpan: se separă

    0 comentarii

  • Prajitura cu kaki si clementine, frisca si piure de castane

    Se amesteca biscuitii maruntiti cu untul moale si ciocolata topita, apoi aluatul obtinut il intindem si presam cu dosul unei linguri intr-o forma cu inel detasabil, de tort, cu diamentrul de 20 cm, apoi dam la rece cateva minute. Pregatim piureul de kaki

    0 comentarii

  • Prajitura cu dulceata de coacaze

    Se pregateste un blat din 7 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie. Se mixeaza galnenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri, se toarna si esenta si pesmetul alb, turnat in ploaie. Se coace blatul in tava

    0 comentarii

  • Prajitura Paradise Fanny

    Se maruntesc piscoturile, apoi se amesteca cu mierea de albine si untul moale, apoi se intinde intr-un strat uniform, se preseaza bine cu o lingura, intr-o forma circulara cu inel detasabil, se asaza pe marginea formei biscuitii si se da la rece. Se mixeaza

    0 comentarii

  • Prajitura racoroasa cu kaki si kiwi

    Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana obtinem o bezea consistenta. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in bezea, se adauga vanilia si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul in tava in care

    0 comentarii

  • Prajitura cu jeleu de fructe

    Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita, apoi se intinde intr-un strat uniform, bine presat cu o lingura, in forma cu margine detasabila. Se mixeaza bine smantana cu zaharul vanilt, apoi se adauga si branza dulce de vaci si gelatina

    0 comentarii

  • Prajitura cu blat din fulgi de porumb

    Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul, apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine. Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila, pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de capsuni. Se mixeaza frisca cu nesul si zaharul pudra

    0 comentarii

  • Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

    Se dau la blender biscuitii, apoi se framanta cu untul si ciocolata topite. Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil (diametrul de 20 cm) Se prepara nectarul din morcovii curatati de coaja, taiati cubulete si fierti

    0 comentarii

  • Prajitura cu mere caramelizate, piscoturi si crema cu mascarpone

    Merele caramelizate: Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite. Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul. Punem cratita pe foc, amestecam bine pana zaharul este topit, apoi le lasam 5 minute la foc mic sa fiarba. Cand

    0 comentarii

  • Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si zmeura

    Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam laptele, apoi nuca de cocos, faina si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam cu paleta in compozitia de albusuri, cu miscari lente. Tot acum punem si

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: