6758
retete

Alte sectiuni
  • Chec alb cu lamaie

    Se pornește cuptorul, la 170 grade C. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin dense și albe, se adaugă zahărul și se mixează până se obține o spumă fermă și lucioasă. Se adaugă

    0 comentarii

  • Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar)

    Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă făina, se încorporează, apoi se desface cu lapte. Compoziția trebuie să fie smântânoasă,

    0 comentarii

  • Fursecuri cu unt si gem de capsuni

    Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc zahăr pudră în care am adăugat semințe și păstaia uscată de vanilie. Dacă preferați, puteți adăuga aromele

    0 comentarii

  • Tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

    Se bat cu telul ouale, se adauga zaharul si putina sare, apoi se mixeaza putin, dupa care se pune iaurtul, untul topit si se amesteca bine, faina si praful de copt si se toarna totul intr-o tava de tarta. Eu am o forma de silicon, asa ca nu e nevoie sa

    0 comentarii

  • Zbrownies

    Întâi am tăiat dovleceii mărunt, apoi, folosind blender-ul vertical, am făcut un piure. Am adăugat mierea, oul, untul de arahide și am încorporat cu mixerul. Am adăugat cacao, bicarbonat, ciocolată și am omogenizat. Am pregătit

    0 comentarii

  • Tort de clatite

    Intr-un castron incapator, punem apa minerala, mai mult de jumate de castron, adaugam un praf de sare si un sfert de lingurita bicarbonat de sodiu. Se cerne faina printr-o sita, se pune peste apa minerala si se amesteca cu telul. Se face o compozitie mai

    0 comentarii

  • Panna cotta

    Gelatina se hidrateaza în ap? rece. Se cresteaz? batonul de vanilie ?i se scoate miezul cu vârful cu?itului. Batonul, miezul lui, zah?rul ?i fri?ca se pun la fiert ?i se las? s? clocoteasc? u?or, timp de cca 10 min. Apoi se iau de pe foc ?i

    0 comentarii

  • Chec cu ananas nectarine si ciocolata

    Amestecă făina cu nuca de cocos, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea într-un castron mai larg. Fă o gropiță în mijloc cu lingură și toarnă zeama din compotul de ananas și uleiul. Amestecă totul pana se omogenizeaza.

    0 comentarii

  • Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

    Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru

    0 comentarii

  • Inghetata de banane cu nutella

    Bananele curatate, taiate, se pun in robot impreuna cu nutella si zeama de lamaie, se proceseaza, iar dupa ce a rezultat o crema fina, se rastoarna in masina de inghetata, se amesteca 30 min, apoi se serveste. Pentru cine nu are masina de inghetata, se

    0 comentarii

  • Vafe reteta clasica

    Inchideti gaufriera si incalziti-o. Bateti oualele si amestecati-le cu zaharul si margarina/unt pana obtineti un aluat omogen. Apoi adaugati faina si praful de copt si amestecati, apoi adaugati treptat laptele si vanilia si amestecati pana cind aluatul

    0 comentarii

  • Tort cu cirese si ciocolata

    Cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un bol si dai deoparte. Mixezi untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugi cele 3 galbenusuri si mixezi bine. Incorporezi amestecul de faina apoi transferi aluatul intr-o tava rotunda (24cm diametru)

    0 comentarii

  • Placinta cu budinca de ciocolata si capsuni

    Intr-un castron, se face aluatul. Se pun 350 ml de apa la 900 gr faina, drojdia uscata si uleiul. Se framanta aluatul 20 minute, apoi se pune la dospit, in loc cald. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava. Se curata si se spala capsunile, se taie felii

    0 comentarii

  • Cheesecake cu capsuni

    Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă compactă. Compoziția se așază într-o tavă cu fundul

    0 comentarii

  • Tarta cu mere

    Mod de preparare pentru crumble: Untul trebuie sa fie rece din frigider. Se pune faina, zaharul, untul si se framanta usor cu mana, sa iasa o compozitie faramicioasa, dupa care se presara pe hartie de copt si se coace la foc potrivit, pret de 15-20 minute,

    0 comentarii

  • Tarta cu caise din blat de pandispan

    Tarta cu caise este una din cele mai delicioase tarte, cel putin pentru mine, desigur in sezonul fructelor de vara. Blatul pufos din pandispan va fi usor insiropat de caise si in acelasi timp va parfuma tarta noastra, iar atunci cand o vom rasturna, vom

    0 comentarii

  • Inghetata de visine

    Mai intai, se scot sâmburii vi?inelor, se pun în congelator peste noapte, împreun? cu bananele decojite. Dup? ce s-au congelat, se pun la blender ?i se amestec? împreun? cu mierea ?i laptele. Vom pbtine o compozi?ie omogen?, asem?n?toare

    0 comentarii

  • Prajitura cu foi si crema de caise

    Aceasta prajitura este una din prajiturile de sezon, de ce zic asta, pentru ca este foarte gustoasa atunci cand e preparata cu caise proaspete. Desigur se pot inlocui caisele si cu un gem de caise, dar gustul nu va fi acelasi. Mai intai vom incepe cu

    0 comentarii

  • Briose bio

    Curmalele, stafidele si merisoarele spalate, se pun de cu seara, fiecare in cate un bol, acoperite cu apa. (Doar atat cat sa le acopere ). In bol, se pun ouale intregi, un praf de sare si aromele si se bat bine cu mixerul, apoi se adauga treptat, uleiul,

    0 comentarii

  • Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

    Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: