Paleuri cu ciocolata – reteta pas cu pas de fursecuri fine de cofetarie

Prepara o delicioasa reteta clasica de paleuri cu ciocolata, fragede si aromate, exact ca la cofetarie. Coji crocante, crema fina si decor elegant!

Portii
50
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Paleuri cu ciocolata – reteta pas cu pas de fursecuri fine de cofetarie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 4 oua medii
  • 300 g faina
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g ciocolata de menaj
  • Pentru decor:
  • 70 g ciocolata amaruie (70% cacao) sau ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Daca iti plac deserturile delicate, aceste paleuri cu ciocolata te vor cuceri de la prima muscatura. Au gustul acela fin si nostalgic al fursecurilor de cofetarie, cu coji fragede si o crema catifelata de ciocolata. Sunt perfecte langa cafea, la ocazii speciale sau pur si simplu cand vrei ceva dulce facut acasa. Iar daca te atrag si alte retete de cofetarie de altadata, poti incerca si eclerele clasice, fursecurile fragede cu unt si gem sau piersicutele colorate, toate la fel de rafinate si usor de preparat.

Prepararea cremei (prima, ca sa aiba timp sa se raceasca)
Pune smantana pentru frisca intr-o craticioara si incalzeste-o pana aproape de punctul de fierbere (nu o lasa sa fiarba).
Adauga ciocolata tocata si amesteca pana se topeste complet.
Las-o la rece cateva ore.
Dupa ce s-a racit bine, mixeaza crema pana isi dubleaza volumul si devine pufoasa.

Prepararea cojilor
Intr-un bol, freaca untul moale cu zaharul pudra, zaharul vanilat si sarea, pana devine o crema fina.
Adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Incorporeaza faina si amesteca cu o spatula sau lingura de lemn.
Pune aluatul intr-un pos (sau intr-o punga groasa cu varful taiat).
Formeaza mici gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele (se vor lati la copt).
Din aceasta compozitie ies cam 4 tavi a cate 25 de bucati.

Coacerea
Coace paleurile la 180°C, timp de 10–12 minute, pana se rumenesc usor pe margini.
Daca vezi ca se coc prea repede, scade temperatura la 160–170°C.
Cand sunt gata, trage hartia de copt din tava pe o suprafata rece, ca sa nu se usuce cojile.

Asamblarea si decorul
Alege cojile de dimensiuni asemanatoare si lipeste-le doua cate doua cu crema racita.
Topeste ciocolata amaruie si decoreaza paleurile cu dungi fine sau stropituri.
Poti folosi un pos cu varf subtire sau o punga mica taiata putin la colt.

Sfaturi:
Daca vrei paleuri mai crocante, coace-le putin mai mult.
Daca le preferi moi, scoate-le cand marginile abia incep sa se rumeneasca.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise