44
retete

»

Retete cu peste de la bloggeri

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Hering prajit cu rosii si usturoi

    Peştii se curăţă de capete şi intestine, se desfac pe jumătate într-o singură bucată şi li se scoate uşor şira spinării. Se pun într-un castron cu ulei, zeamă de lămâie, sare, piper şi usturoi. Se lasă la rece cam 30

    1 comentariu

  • Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi

    Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill. Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se presară cu sare şi se freacă maioneză cu un pic de ulei. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, zeamă

    0 comentarii

  • Somon crocant cu legume

    Deși știu câte beneficii are asupra organismului, gătesc destul de rar somon. Poate datorită faptului că nu pot întotdeauna să aleg cel mai bun produs ( de multe ori peștele expus în galantare nu este foarte proaspăt) și aleg

    0 comentarii

  • Saramura de macrou

    Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun la fript pe grătar sau în tigaia grill. Când sunt gata se ţin la cald. Separat se pun ardeii şi roşiile

    0 comentarii

  • Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript

    Se spala rosiile si se scobesc pentru umplere. Capacele de la rosii se toaca marunt.Se spala castravetii si ceapa verde si se toaca marunt. Se frige macroul si se desface bucatele mici. Intr-un borcan punem bucatelele de ansoa tocate marunt, otet balsamic,

    0 comentarii

  • Chiftele de cartofi cu ton

    Cartofii fierţi se decojesc şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă cu peştele din conservă bine scurs, mărar şi ceapă tocate fin, sare, piper şi făină cât să obţinem un aluat uşor modelabil. Se formează chifteluţele

    0 comentarii

  • File de crap in aluat de bere, cu mamaliga

    Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să rămână pe peşte. Se prăjeşte, întâi cu pielea în

    2 comentarii

  • Somon cu piure de conopida

    Somonul spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune intr-un bol; se adauga putin ulei de masline si 3-4 linguri zeama de lamaie, se maseaza bucatile de peste, se acopera si se lasa la frigider. Conopida desfacuta buchetele, se spala cu apa rece,

    0 comentarii

  • Somon cu ciuperci

    Somonul se condimenteaza cu sare si piper. Se stoarce lamaia si zeama se toarna peste peste. Lasam pestele sa absoarba gustul condimentelor 30 min. Prajim apoi pestele stropit cu putin ulei de masline pe tigaia grill. Pe o alta tigaie cu putin ulei de

    0 comentarii

  • Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

    Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și lase sucul, timp în care pregătim și restul îngredientelor. Scurgem fileul de ton și îl stropim

    0 comentarii

  • Salata orientala cu ton

    In castron se pun cartofii fierti, curatati de coaja si taiati cubulete sau rondele, ceapa curatata si taiata julien, castravetele cubulete si ouale de asemenea, tonul scurs si maruntit, ambele cutii cu fasole clatite cu apa rece si scurse, sare, ulei,

    0 comentarii

  • Tarta cu ton si rosii

    Se capitoneaza tava de tarta cu aluat, in interior se pune tonul bine scurs si facut bucatele, deasupra rondele de rosii, se pudreaza cu sare si ierburi de Provence si se lasa deoparte. Separat intr-un bol se bat ouale cu un praf de sare, piper, se adauga

    0 comentarii

  • Salsa cu capsune si creveti

    Se spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie. Se taie rosiile cubulete, la fel si ardeiul capia, ceapa verde taiata rondele, ardeiul iute taiat marunt (eu am folosit doar jumatate de ardei de la care am inlaturat semintele si nervurile). Adaugati

    0 comentarii

  • Rulada tricolora cu mousse de ton

    Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam

    0 comentarii

  • Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

    Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele. Se inlatura excesul de apa de pe macrou, folosind servetele de hartie absorbanta. Se condimenteaza macroul cu sare si piper. Se introduce in interiorul bucatilor de

    0 comentarii

  • Ciorba de sardine in sos tomat

    Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta. Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea galbena. Adaugam rosia si ardeiul gras taiate marunt, apoi telina si patrunjelul taiate marunt. Punem 4 litri de

    0 comentarii

  • Peste pane

    Bucatile de peste spalate, uscate cu un prosop de hartie, pudrate cu putina sare, se lasa deoparte. Intr-un bol se amesteca ouale batute cu sare, piper, putin cimbru, usturoiul pisat si faina; dupa omogenizare se trec bucatile de peste prin acest amestec,

    0 comentarii

  • Dorada la cuptor

    Pestele curatat, bine spalat, uscat, se pudreaza cu sare si piper, in burta se pun cateva frunze de salvie, se pun intr-un vas de yena, deasupra se stropesc cu ulei, se acopera vasul cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 30 min; dupa acest timp, se

    0 comentarii

  • Crochete de peste

    Pestele se curata de piele, se verifica sa nu aiba vreun os. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul si dovlecelul curatate si taiate cuburi. Se paseaza pana se omogenizeaza. Se adauga oul, sarea, grisul si pesmetul. Se amesteca

    0 comentarii

  • Chiftele de ton si salsa de porumb

    Se scurge tonul, se pune intr-un castron, se adauga painea stoarsa, ceapa tocata marunt si morcovul ras fin, calite in 2 linguri ulei, patrunjel taiat marunt, faina, sare, piper si se amesteca foarte bine compozitia. Cu palmele umede, se formeaza chiftelute

    2 comentarii

  •   1   2   3 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.