Ingrediente
500 g inele de calamar decongelate de la Sea-Way.ro, 150 g faina + 50 g faina, 20 g amidon, 1 praf boia de ardei, 2 oua mici, 200 ml bere, sare, piper, ulei pentru prajit, , Pentru servit:, 4 linguri maioneza, 50 g iaurt grecesc, 1 lingurita suc lamaie, cateva fire de patrunjel verde, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Cernem 150 g faina si o amestecam cu amidon, un praf de sare si putin piper proaspat macinat. Batem ouale, adaugam berea si omogenizam, apoi incorporam faina. Trecem inelele de calamar prin aceasta compozitie, apoi le prajim in uleiul incins pana se rumenesc uniform pe ambele parti.
Cand sunt gata le scoatem pe un servet de bucatarie, pentru a fi absorbit surplusul de ulei.
Le servim calde, cu un sos din maioneza cu iaurt si usturoi, in care am pus si putin suc de lamaie, sare, piper si patrunjel verde tocat. Sa aveti pofta!
Reteta pregatita de Cristina @www.divainbucatarie.ro cu inele de calamar oferite de Sea-Way.ro
Anaghe Grigore , 28 aprilie 2014
Se servesc cu cartofi prajiti si deasupra la calamari si stoarce o lamaie, dupa gustul fiecaruia.
Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2014
Cred ca sunt gustoase!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2013
Sunt atat de delicioase!!!