65
retete
Prima pagina » Retete Traditionale
Se incalzeste cuptorul la 170 de grade si se unge o tava de chec cu lingura de ulei dupa ce am tapetat-o cu pergament.Se pun cantitatile
1. Se rade castravetele pe razatoarea mare. 2. Se pune intr-un vas iaurtul, apa si se amesteca bine. 3. Se amesteca iaurtul cu castravetele,
Mai intai se coace vanata si ardeii grasi.Vanata dupa ce s-a copt se curata si se lasa la scurs.Ardeii se coc si ei si se curata.Se
Intr-o tigaie de teflon se pune putin ulei si se prajeste ceapa tocata si ardeiul tocat si se lasa sa se moaie putin,se adauga si ardeiul
Intr-o tigaie se inabusa ceapa pina devine sticloasa,se amesteca cu prazul fiert si scurs de apa si cu pieptul de pui macinat se amesteca
1) Se spala salatele sub jet de apa 2) In apa fiarta cu sare se fierb panglicile de orez (aprox 3 min), apoi se spala sub jet apa
Tocati marunt castravetele, nucile si mararul. Se pun toate acestea intr-un bol si se aduga peste ele sare, iaurt si usturoi pisat. Se
Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat inima, am rulat si am inceput sa
Atentie la sare!Eu nu am mai folosit deoarece branza a fost fff sarata (cum imi place:D) si de asemenea si sunca.Eu am taiat legumele
Se spala bine borcanele si se scurg. Se spala castravetii, se curata ceapa si usturoiul, morcovii. Se taie rondele ceapa si morcovii. Se
Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea si piperul. O tava mare se unge cu
Se fierb cartofii, curatati de coaja si taiati cubulete, adaugand la fiert si putina sare. Cand sunt gata fierti, se rastoarna intr-un
Se firbe oul si se curata.Se fierb carnaciori de bere,se taie casul,se spala rosiile castravetele,ardeiul sau gogosarul si se taie inr-un
Se taie, cartofii cubulete, ca la orice ciorba, morcovii, si albitura, asemeni. Ceapa, tocata marunt, si castravetii , felii de circa
Reteta se prepara la tigaie cu capac sau wok. Ardeiul se taie felii subtiri, pe lungime; ceapa se taie rondele, care nu trebuie desfacute;
Se fierb toate ingredientele saramurii si pe rand se fierb timp de 1 minut fiecare dintre legume (morcovii dati pe razatoarea mare iar
Dupa spalarea, in prealabil, a legumelor, se taie rosiile , castravetii (curatati de coaja) cubulete, ceapa solzisori si ardeii. Se
Se pregateste un gratar, se unge cu unt si la foc mare se frig antricoatele, avand grija sa nu le uscam. Dupa ce luam antricoatele
Ardeii se spala,se pun la copt pe o tabla,pe aragaz,se curata de coaja si se taie bacati mai mari,pe latime; Rosiile se spala,se oparesc
Ardeii, carora li s-a scos in prealabil cotorul, se pun 1-2 minute in apa clocotita, putin sarata; se scot apoi pe o sita ca sa se scurga.
Se taie vinata bucatele si se prajeste in putin ulei. Separat se prajesc ardeii taiati cubulete, apoi se adauga ceapa, si apoi usturoiul.
Taie marunt cartofii , ouale si branza . Adauga boabele de porumb , ceapa verde tocata si verdeata. Potriveste de sare, piper , boia
Se spala legumele, se taie fisii salata verde si ardeiul gras, castravetii si rosiile se taie rondele, ouale fierte se taie cubulete,
Varza se taie fideluta, se freaca cu sare, zahar, apoi se adauga otet si ulei dupa gust; Pieptul de pui, morcovii si merele se
Ciupercile se inabusa, se lasa sa se raceasca apoi se taie in felii; Pestele se dezoseaza si se taie in cubulete mici; Ceapa
Salata de dovleac cu miere si nuci - Probabil ca, n-ati intalnit pana acum o reteta mai rapida ca aceasta. Salata de doveac cu miere
Dovleacul se da pe razatoarea mare, se amesteca cu suc de lamaie si miere.
Se spala salata, apoi se taie marunt intr-un castron, ardeiul se taie rondele, morcovul se da pe razatoare, se taie o rosie in 4 buc,
Se spala salata, apoi se taie marunt intr-un castron, ardeiul se taie rondele, morcovul se da pe razatoare, se taie o rosie in 4 buc,
1) Se spala legumele sub jet apa. 2) Se curata de coaja dovlecelul, avocado, morcovul. 3) Ardeiul capia se poate cumpara copt