autor:

Brindusa_Aluculesei

» » Aluaturi si Foietaje

Burek cu branza

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 500 gr.faina de grau,, 1 ou,50 gr.unt,, esenta,, o canita de zahar,, un cub mic de drojdie , , Pentru compozitie am folosit:, branza de vaci dulce1 kg,, branza de oi sarata 200 g,, 4 oua ,, esenta,, zahar o cana de 300 gr,, 200 gr stafide

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat inima, am rulat si am inceput sa le asez din interior spre exterior, apoi am uns cu ou batut cu 2 ling.de miere, am pus deasupra seminte de susan si dupa ce am scos de la cuptor, am uns iarasi cu miere indoita cu apa .Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Spirale cu ciocolata si cu crant de alune de padure

Spirale cu ciocolata si cu crant de alune de padure

Se intinde aluatul, iar deasupra se pune cacaoa amestecata cu zahar, apoi punem si ciocolata facuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Coronită cu ciocolată din aluat dospit

Coronită cu ciocolată din aluat dospit

Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva,in ordinea urmatoare:

14 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Happy's World of Food (Chef de cuisine) , 26 mai 2015

    Gustoasa aceasta reteta. De aia se numeste asa site-ul, fiindca toate retetle de aici sunt gustose si ca se potriveste titlul...

  • Fara foto

    @vicky numele retetei este una croata! , 07 aprilie 2015

    abetina

  • Fara foto

    Brindusa Aluculesei , 07 aprilie 2015

    ai dreptate mie imi place sa pun multe poze cu toti pasii parcursi

    • Fara foto

      Iliescu Gabriela Dana , 05 aprilie 2015

      Pacat ca in retetele postate nu sunt poze si cu pasii intermediari pana la realizarea produsului, ca in alte situri sau bloguri culinare. Poate ar fi necesare, mai ales pentru inepatoare, dar si pentru anumite detalii, ca de exemplu, consistenta, culoarea, produsul folosit. poate...

    • Fara foto

      Vicky Wilde , 29 aprilie 2014

      Nu stiu de ce acest preparat se numeste Burek, pentru ca Bourek este un preparat aperitiv specific alrgerian, cu coca preparata in casa din care se fac pateuri umplute cu diverse compozitii si care apoi se prajesc in ulei incins. Fara indoiala ca reteta prezentata este gustoasa, nu pot spune ca gustul dulce-sarat este delicios, dar e interesant...am mai mancat asa ceva, nu e grozav, dar nici rau nu este. Stii cumva origina denumirii acestei prajituri?

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 26 aprilie 2014

      gustos ,placut la vedere si cred ca merita facut

    • Fara foto

      Brindusa Aluculesei , 26 aprilie 2014

      Luminita ,intr-adevar este usor de preparat,are un aspect placut si branza sarata face deliciu acestui preparat.

    • Fara foto

      Brindusa Aluculesei , 25 aprilie 2014

      orice fel de esenta aveti in casa,nu conteaza,nu am scris sa las la placerea fiecaruia siiiiiiii da branza dulce in amestec cu branza sarata da un anume gust si savoare,incercati si in mod clar nu veti regreta .

    • Fara foto

      Jeaneta Dobrescu , 23 aprilie 2014

      Esenta de care? De vanilie ? Nu ati precizat de care esenta.

    • Fara foto

      Jeaneta Dobrescu , 23 aprilie 2014

      Nu stiu de ce acest preparat se numeste Burek, pentru ca Bourek este un preparat aperitiv specific alrgerian, cu coca preparata in casa din care se fac pateuri umplute cu diverse compozitii si care apoi se prajesc in ulei incins. Fara indoiala ca reteta prezentata este gustoasa, nu pot spune ca gustul dulce-sarat este delicios, dar e interesant...am mai mancat asa ceva, nu e grozav, dar nici rau nu este. Stii cumva origina denumirii acestei prajituri?

    • Fara foto

      Luminita Ticolea , 23 aprilie 2014

      Pare buna si foarte foarte foarte rapida Se poate incerca Nu stiu insa cam cum este asta branza dulce-branza sarata Poate ne spune cineva

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr.faina de grau,
  • 1 ou,50 gr.unt,
  • esenta,
  • o canita de zahar,
  • un cub mic de drojdie 
  • Pentru compozitie am folosit:
  • branza de vaci dulce1 kg,
  • branza de oi sarata 200 g,
  • 4 oua ,
  • esenta,
  • zahar o cana de 300 gr,
  • 200 gr stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Happy's World of Food (Chef de cuisine)

Gustoasa aceasta reteta. De aia se numeste asa site-ul, fiindca toate retetle de aici sunt gustose si ca se potriveste titlul...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Krapfen