Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi aromate, pufoase, cu umplutura delicioasa de gem.
Intr-un bol mic, dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar si cateva linguri de lapte caldut. Lasa amestecul sa stea 10 minute, pana devine spumos.
Intr-un bol mare, pune faina, zaharul ramas si sarea. Adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie si ouale, apoi amesteca bine.
Adauga laptele caldut si drojdia activata in bolul cu faina si incepe sa framanti. Cand aluatul devine omogen, adauga untul moale si framanta pana cand obtii un aluat elastic si nelipicios. Framanta 10-15 minute.
Acopera aluatul cu un prosop si lasa-l la dospit intr-un loc caldut pentru 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Intinde aluatul pe o suprafata usor infainata pana cand are o grosime de aproximativ 1-1,5 cm. Taie cercuri cu ajutorul unui pahar sau a unui decupator rotund.
Asaza gogosile pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le sa mai dospeasca inca 20-30 de minute.
Intr-o cratita adanca, incalzeste uleiul la foc mediu. Prajeste gogosile pe ambele parti pana devin aurii si pufoase. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Dupa ce s-au racit putin, foloseste o seringa pentru patiserie sau un pos cu varf lung si umple fiecare gogoasa cu gemul preferat. Infige usor varful in lateralul gogosilor si umple-le cu grija pentru a nu se rupe.
Presara gogosile cu zahar pudra pentru un aspect si un gust delicios.
Sfaturi:
Ai grija ca uleiul sa nu fie prea fierbinte, pentru ca gogosile sa se prajeasca uniform.
Poti folosi diferite umpluturi, cum ar fi gem de capsuni, gem de caise, crema de ciocolata, de vanilie sau orice gem sau crema la alegere. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii