Prepara cea mai simpla si delicioasa reteta pentru gem de capsuni, făra conservanti. Bucura-te de prospetimea si aroma naturala a capsunilor in fiecare lingurita. Aceasta reteta simpla si sanatoasa este perfecta pentru a pastra gustul aromat al capsunilor, într-un mod autentic și natural. Incearca acum si prepara-ti propriul gem de capsuni, fara aditivi sau conservanti!
Spalati capsunile cu codite in cateva 2-3 ape si lasati-le la scurs. Curatati-le apoi de codite si taiati-le in jumatate sau, pe cele mai mari, in patru. Puneti-le intr-un vas cu fund dublu, adaugati zeama de lamaie si asezati vasul la foc mare. Amestecati continuu pana incep sa-si lase suc.
Continuati fierberea 20-25 de minute sau pana cand compozitia a scazut la jumatate, luand spuma formata ori de cate ori este nevoie.
Adaugati apoi zaharul, amestecati si mai continuati fierberea inca 10-15 minute.
Probati daca gemul este gata punand o lingura din el pe o farfurie rece. Daca are consistenta dorita, stingeti focul si transferati gemul in borcane curate si sterilizate.
Puneti-le pentru cateva minute cu capacul in jos sa se formeze vidul, apoi inveliti-le bine cu prosoape de bucatarie.
Lasati-le pana se racesc complet, apoi etichetati-le si asezati-le in camara.
Din cantitatile date ies 5 borcane de 375 de ml si un bol micut pentru degustare. Este un gem parfumat, gustos, cu o culoare superba.
Iar daca vrei un gem aromat si racoritor, incearca reteta de gem de capsuni cu menta. Sau, daca iti place aroma ghimbirului, incearca reteta de gem de capsuni cu ghimbir . Si reteta de gem simplu de capsuni este un deliciu. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii