370
retete

Alte sectiuni
  • Burger

    Se pune carnea intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, putin cimbru, boia iute, 1 ou. Se lasa la frigider circa 30 minute. Intre timp, se amesteca maioneza cu ketchup, mustar si putin piper. Se taie cartofii si se prajesc. Se formeaza 4 burgeri, cu

    0 comentarii

  • Burrito

    In primul rand, ne ocupam de piept; se dezoseaza, se feliaza, se condimenteaza cu plicul de condimente, se pune intr-un bol si se adauga zeama de lamaie, uleiul; se amesteca bine, se acopera bolul si se lasa la frigider 1 h, dar ideal ar fi pana a doua

    0 comentarii

  • Toast la cuptor

    Taiem marginile de paine. Punem cascaval si salam, paine, cascaval si mortadellla, paine, cascaval si salam si tot asa pana terminam. Taiem in patru. Punem fiecare sfert de toast pe bat, sa avem 4 sau 5 sferturi. Batem ouale cu sare, piper, ketchup si

    0 comentarii

  • Briose cu salam, mazare, porumb si morcov

    Mazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se fierb 10-15 minute. Salamul se taie cubulete, se prajeste, dupa care se da deoparte pe un servetel absorbant. Se mixeaza oul cu un praf

    0 comentarii

  • Croque Madame

    Spanacul spalat, bine scurs, se pune in tigaie cu 1 lingura de ulei, pentru 2 minute, amestecand mereu, iar la final, se adauga sare, piper si ghimbir ras. Se prajesc ouale separat, in uleiul ramas, intr-o forma de inimioara sau alta forma. Pe felia

    0 comentarii

  • Paine cu ou

    Se foloseste paine veche de o zi, daca e proaspata painea, se inmoaie prea mult feliile. Batem ouale cu sare si putin patrunjel tocat marunt (de cand apare patrunjelul proaspat, il folosesc la orice si va sfatuiesc sa il folositi si voi, pentru ca este

    0 comentarii

  • Sandwich cu piept de pui si sos de avocado

    Intr-o oala mica, se pune pieptul intreg cu apa, cat sa-l acopere si inca putin se lasa sa fiarba cu morcov, ceapa, frunza de dafin si enibahar, pana se face moale si se poate rupe cu mana in bucati. Avocado se curata de coaja si se sfarama cu furca,

    0 comentarii

  • Mic dejun cald

    Intr-un vas/tava asezam hartie de copt (cu dimensiuni mai mari, astfel incat sa putem acoperi continutul), asezam feliile de paine, iar printre acestea cascavalul, kaizerul/sunca si ardeiul gras taiat rondele. Presaram ceapa verde tocata marunt, adaugam

    0 comentarii

  • Sandvis acordeon

    Este un mic dejun satios si tare bun, iar copiilor le place mult. Se taie bagheta in felii potrivit de subtiri, dar nu pana jos. Se ung cu unt feliile crestate, apoi se asaza intre ele felii de salam, cascaval si gogosar taiat felii subtiri. Se taie apoi

    0 comentarii

  • Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

    Este o reteta extrem de simpla, ideala pentru un mic dejun rapid, sanatos si nepretentios. Se pregătește forma de brioșe, care se unge cu ulei sau unt în fiecare cupă. Se aprinde cuptorul la 200 grd.C și se lasă să se încingă bine. Fiecare

    0 comentarii

  • Mic-dejun Regal

    Nu degeaba micul dejun este considerat cea mai importanta masa a zilei si se spune ca trebuie sa il servesti ca un rege.Inspirata de acest adevar am pregatit un mic-dejun "regal" pentru sotul meu: Felia de paine o decupezi in mijloc si o asezi

    0 comentarii

  • Sandwich-uri calde cu sunca si cascaval la cuptor

    Mai intai pregatim vasul in care vom pune la cuptor sandwich-urile, pe care il tapetam cu hartie de copt si il ungem bine cu unt.Eu am folosit un vas yenna, l-am ales mai marisor ca sa incapa cele 8 felii de paine. Feliile de paine le vom taia in doua

    0 comentarii

  • Pateuri cu masline negre si mozzarella

    Aluatul: Aluatul este foarte usor de facut si foarte rapid, nu trebuie sa-l lasam la crescut ci doar 10-15 min sa se odihneasca, depinde si de temperatura camerei. Din 3 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10

    0 comentarii

  • Sandwich cu Ou Posat si Guacamole

    Guacamole - Rețeta originală este și cu roșie, însă am preferat să folosesc roșia întreagă la sandwich, așa că în guacamole nu am mai folosit; - Curățați și pisați avocado, amestecând bine cu sarea și cu zeama

    1 comentariu

  • Mic dejun cu capsuni

    Taiem chifla in doua pe lungime. O punem in prajitor si o prajim pentru 3-4 minute. Stropim feliile cu putin ulei de dovleac. Luam 4-5 capsuni, le indepartam coditele si le taiem cuburi. Le punem intr-un castronel, adaugam putin ulei de dovleac si un praf

    0 comentarii

  • Bruschete de toamna

    Am pregatit aceste bruschete saptamana trecuta, intr-o dupa amiaza cand as fi rontait ceva mai satios :) Pot fi luate si la pachet. Ingredientele sunt pentru 4 persoane (am considerat cate 2 bruschete de persoana). Mod de preparare: Intr-un castronel

    0 comentarii

  • Mini baghete cu cartofi, usturoi si cascaval afumat

    Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert in apa cu putina sare iar cand sunt fierti pe jumatate ii scoatem pe o farfurie si ii zdrobim cu o furculita. Punem uleiul intr-o tigaie, adaugam usturoiul taiat bucati si putina

    0 comentarii

  • Sandwich-uri din aluat, cu omleta si alte ingrediente

    De cum am primit acest Panini Maker Breville, m-am gandit sa testez aceste sandwich-uri la el, pentru ca sunt gustarile cele mai indragite de baietii mei. Fac o omleta cu de toate in ea: preparate din carne, ciuperci, masline, ardei, etc, apoi o asez

    0 comentarii

  • Sandvis Yam-yam

    Se taie chifla pe jumatate. Se taie salata, pastrandu-se doar partea de sus, creata, si se pune o frunza pe chifla (partea inferioara). Se adauga doua felii de muschi afumat, apoi o felie de branza topita. Rosia se curata de piele si se taie 3 rondele

    0 comentarii

  • Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

    Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider. Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia. Adaugam condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incepem sa incorporam, treptat,

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: