autor:

merisor

» » , Aperitive, Sandviciuri

Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 septembrie 2016

Ingrediente
Acest aperitiv l-am conceput facand curatenie in camara si frigider., A iesit ceva bun de rontait in fata PC-urilor, sau de luat la pachetelul de drum lung sau de scoala., 250 gr cascaval afumat, Delaco, 200 gr unt, 2 oua, 100 gr fulgi de ovaz, 250 gr faina, boia de ardei dulce, piper, chimen, 1 varf cutit sare, 1/2 lingurita praf de copt, felii de salam crud - uscat

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider.

Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia.

Adaugam condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incepem sa incorporam, treptat, faina amestecata cu praful de copt.



Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios, pe care il vom pune intr-o folie sau punga si il vom da la frigider pentru o ora.



Apoi, feliem salamul, dar nu foarte subtire, infainam masa de lucru si intindem aluatul in foaie subtire de 2 mm grosime.

Decupam aluatul cu un pahar, astfel incat diametrul decupajului sa fie mai mare decat diametrul feliilor de salam.

Asezam cate o felie de salam peste cate o rondea de aluat si acoperim cu alta rondea de aluat.

Presam marginile aluatului, ca sa ramana lipite in timpul coacerii si asezam rondelele in tava tapetata cu hartie de copt.



Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumenesc rondelele.



Mie mi-au rezultat doua tavi de aperitive, unele cu salam si altele simple.

Sunt asa de bune si langa cafeaua sau ceaiul de dimineata!

Data viitoare cred ca am sa incerc fara faina, sau cu mai putina faina si mai multi fulgi de ovaz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sandviciuri
Sandwich in lipie

Sandwich in lipie

Curatam ceapa si o taiem rondele subtiri. Spalam castravetele si rosiile, iar apoi le taiem in

0 voturi    0 comentarii
20 min
Sandviciuri
Sandvis cu jambon & branza vaci

Sandvis cu jambon & branza vaci

Untul se amesteca bine cu branza de vaci, apoi se adauga boiaua de ardei. Se paseaza bine. Chifla

4 voturi    2 comentarii
1h
Sandviciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Acest aperitiv l-am conceput facand curatenie in camara si frigider.
  • A iesit ceva bun de rontait in fata PC-urilor
  • sau de luat la pachetelul de drum lung sau de scoala.
  • 250 gr cascaval afumat
  • Delaco
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 250 gr faina
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • chimen
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • felii de salam crud - uscat

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

22 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sandviciuri

Sandwich cald cu cascaval Sandwich cald cu cascaval

Intr-un bol amestecam toate ingredientele mentionate (usturoiul curatat si trecut prin presa). Le omogenizam pana obtinem o pasta cu

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Tapas cu jambon Tapas cu jambon

Intr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita, usturoiul zdrobit, ulei de masline, sare, piper; amestecam bine

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Ouã umplute cu pastã de ton si maionezã