8764
retete

Alte sectiuni
  • Pateuri cu branza sarata si vanata

    Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul si amestecam bine si adaugam inca putin zatar si amestecam din nou. Intindem o foaie de aluat, impartim in patrate

    0 comentarii

  • Zacusca de vinete

    Coaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs. Gogosarii si ardeii ii coaceti, ii puneti intr-o oala, ii presarati cu sare si ii acoperiti. Ii lasati sa se racoreasca, atat cat sa ii suportati

    0 comentarii

  • Zacusca cu fasole

    Ardeii kapia si gogosarii ii coacem pe o tabla pe aragaz. Noi am copt o cantitate mai mare si am copt la tara, pe o tabla mare. Ii punem fierbinti intr-o oala mai mare, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. Cand s-au racit, ii curatam

    0 comentarii

  • Oua ochiuri in paine toast

    Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se decupeaza feliile de paine toast, in asa fel incat sa se pastreze coaja intacta. Se asaza cojile de paine in tigaie si se sparg ouale in interiorul lor. Se asezoneaza cu sare si piper si se prajesc circa 5 minute,

    0 comentarii

  • Tarta cu ton si rosii

    Se capitoneaza tava de tarta cu aluat, in interior se pune tonul bine scurs si facut bucatele, deasupra rondele de rosii, se pudreaza cu sare si ierburi de Provence si se lasa deoparte. Separat intr-un bol se bat ouale cu un praf de sare, piper, se adauga

    0 comentarii

  • Turnulete de pui, vinete si dovlecei

    Taiem vanata felii rotunde, le saram si le punem la scurs. Un dovlecel il dam pe razatoarea mica, iar celalalt il taiem la fel ca pe vanata si il lasam sa se scurga. Tocam marunt ceapa verde, patrunjelul, mararul si usturoiul. Amestecam carnea tocata cu

    0 comentarii

  • Dovlecei pane cu branza de vaci

    Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam sa se scurga de apa cca 30 min-1 ora daca avem timp. Batem ouale cu condimentele, adaugam branza de vaci proaspata, amestecam

    0 comentarii

  • Vinete pane in crusta crocanta

    Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele parti. Asezam rondele in strecuratoare si lasam cca 1 ora, sa se scurga de apa. Batem ouale cu condimentele intr-un bol. In

    0 comentarii

  • Tapas cu jambon

    Intr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita, usturoiul zdrobit, ulei de masline, sare, piper; amestecam bine si dam deoparte pana ce prajim feliile de paine. Intr-un bol adaugam rosiile taiate felii, usturoiul verde taiat felii,

    0 comentarii

  • Mini ardei umpluti cu branza

    Intr-un bol amestecam branza de vaci cu telemeaua data prin razatoare, untul moale la temperatura camerei. Adaugam smantana, ouale date prin razatoare, ceapa, marul tocat marunt. Potrivim de sare si piper dupa gust, dam la rece cat pregatim ardeii. Ardeii

    1 comentariu

  • Cartofi acordeon

     Se spală și se crestează cartofii în felii, cât se poate de subțiri, fără a merge cu cuțitul până jos.  Se pun in tavă, pe hartie de copt și printre feliile de cartofi, se pun felii subțiri de unt. Se dau cu sare

    0 comentarii

  • Salsa cu capsune si creveti

    Se spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie. Se taie rosiile cubulete, la fel si ardeiul capia, ceapa verde taiata rondele, ardeiul iute taiat marunt (eu am folosit doar jumatate de ardei de la care am inlaturat semintele si nervurile). Adaugati

    0 comentarii

  • Chec aperitiv multicolor

    Intr-adevar acest chec este un aperitiv gustos, avand in compozitie o multime de ingrediente care-i dau o aroma deosebit de placuta si cu care iti poti impresiona invitatii la masa sau de ce nu familia.Trecem acum la prepararea checului: Mai intai ne

    0 comentarii

  • Dovlecei la cuptor cu carnati de casa

    Se spala dovleceii, se taie in jumatati pe verticala, se scobesc si se scoate mijlocul cu ajutorul unei linguri, se asaza in tava in care s-a pus hartie de copt. Se asaza pe mijloc cate un carnacior de casa. Se bat ouale cu sare, piper macinat si ierburi

    0 comentarii

  • Omleta cu dovlecei si carnati de casa cruzi

    Se pune la robot miezul de la dovlecei, se adauga cateii de usturoi, ceapa taiata in patru si se mixeaza pana la maruntire completa. Se pun ouale intr-un bol, sare, piper macinat, ierburi aromate si se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna peste ouale

    0 comentarii

  • Rulouri cu vinete si piept de pui

    Se feliaza vanata pe verticala, se pun feliile in tava de la aragaz in care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptor pentru cateva minute, cam asa cat pregatiti restul ingredientelor, cu grija insa sa nu se patrunda, doar sa poata fi rulate; apoi se

    0 comentarii

  • Pateuri cu branza vegana si masline verzi

    Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie din foietaj destul de subtire cam de 1/2 de cm si impartim in bucati cat sa cuprinda branza si sa se poata inchide. Se

    0 comentarii

  • Chiftele din cartofi noi cu marar

    Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar, piperul macinat, sare, turmeric, faina de grau si se omogenizeaza compozitia. Intr-o tava se pune hartie de copt,

    0 comentarii

  • Placinte sarate cu branza

    Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se activeze. Separat, într-un castron mare, se cerne făina cu sarea. Se face un locaș și se adaugă maiaua, se

    0 comentarii

  • Rulada de carne

    Carnea se taie in cubulete, apoi se toacă la robot, de preferinta, de două ori. Se adaugă sare, piper, boia. Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt/ se rad. Se adaugă peste compoziția de carne. Se adaugă și uleiul,

    1 comentariu

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.