8677
retete

Alte sectiuni
  • Chec aperitiv cu verdeata

    Cum se face: Curatam si spalam ceapa si ardelul apoi taiem ceapa verde, ardelul si le calim putin in 2 lg de ulei. Amestecam galbenusurile cu uleiul, iaurtul, cascavalul ras pe razatoarea mare,ceapa,ardelul, faina si praful de copt. Punem sare, piper. Apoi

    17 comentarii

  • Plăcinte uşoare pentru fiecare moment al zilei

    Plăcinte uşoare pentru fiecare moment al zilei

    Se amestecă făina cernută proaspăt cu praful de copt. Restul se bat împreună: ouă, ulei, sare, iaurt. Se adaugă făina şi puţină apă călduţă ca să iese un aluat elastic.Se lasă 10 minute la odihnă. Se ia cu mâna aluat, se face o mică

    18 comentarii

  • Dovlecel în multe feluri

    Dovlecel în multe feluri

    Varianta 1: Spală dovleceii şi răzuieşte-i. Taie fin ceapa. Toacă patrunjelul. Sărează şi lasă 10 minute, apoi scurge bine. Amestecă tot , pune pesmet încât să nu fie moale, ouăle, btânza rasă, piperează. Fasonează chifteluţe cu ajutorul

    6 comentarii

  • Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)

    Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)  

    Se spala bine ficateii si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa clocoteasca 5-6 minute, se strecoara si se lasa sa se racoreasca. Tocati marunt cepele si ciupercile si puneti-le la calit intr-o tigaie antiaderenta in ulei. Adaugati peperoni

    32 comentarii

  • VINETE SI DOVLECEI PANE

    VINETE SI DOVLECEI PANE

    1.Prima varianta Vanata si dovlecelul se spala,se sterg bine,se indeparteaza capetele,apoi se taie pe oblic in felii de cca 1,5 cm,se sareaza,se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa cca 10 min,dupa care se preseaza usor in palme pentru a iesi surplusul

    26 comentarii

  • Cordon Bleu

    Cordon Bleu

    Se taie piepti de pui in felii ca de snitele,se bat apoi se pune o feliuta de cascaval si una,doua de sunca apoi se ruleaza; se da prin faina alba, prin oua unde am pus sare, piper si boia, iar apoi prin pesmet. Se pune intr-o tigaie ulei si cand e incins

    15 comentarii

  • Chec de cascaval cu cabanos si oua

    Chec de cascaval cu cabanos si oua

    Dati cascavalul pe razatoarea mare. Fierbeti 2 oua tari (5 minute). Tocati sunca si ardeiul gras cubulete foarte mici si adaugati-le peste cascavalul ras (pastrati cateva fasiute de ardei rosu pentru decor) si adaugati praful copt stins cu otet. Separat

    35 comentarii

  • Mic dejun cu oua si pasta de peste

    Mic dejun cu oua si pasta de peste  

    Fierbeti 2-3 oua tari (minim 5 minute). Preparati o maioneza rapida dintr-un galbenus crud, mustar, sare, piper, zeama de lamaie si ulei. Tocati foarte marunt ceapa si ardeiul rosu (pastrati cateva feliute pentru decor). Puneti intr-un blender conserva

    5 comentarii

  • Salata de cruditati cu omleta si afumatura

    Salata de cruditati cu omleta si afumatura

    1. Se spala legumele si se sterg cu un prosop. 2. Intr-un bol se taie rosiile felii, castavetele se curata de coaja si se taie si el, se taie ardeii juliene, se toaca ceapa verde si ridichiile. 3. Branza telemea se taie cubulete si se adauga in bol. 4.

    5 comentarii

  • Aperitiv cu de toate

    Aperitiv cu de toate  

    Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja intr-un litru de apa rece, cu putina sare, 20 minute la foc mic. Puneti la fiert ouale in apa rece cat sa le acopere pentru ~5-6 minute de cand a inceput sa clocoteasca apa. Intre timp taiati toate ingredientele

    8 comentarii

  • Rulada cu creier

    Rulada cu creier

    Creierul se tine 20 minute in apa rece apoi se curata de pielite. Ceapa se taie solzisori , se caleste in ulei se adauga apoi creierul , piper si se caleste pina creierul se albeste. Se adauga la sfarsit sare si doua oua batute. Mai amestecam de cateva

    24 comentarii

  • Lasagna cu legume

    Lasagna cu legume

    Se călesc legumele în ulei. Se adaugă sare, piper, ras-el-hanout, sos de soia şi plicul de pesto cu seminţe, precum si susanul prăjit putin. Se prepară separat sosurile. Foile de lasagna se fierb( ale mele au fost făcute de mine). Cele din comerţ

    9 comentarii

  • Chec sarat ca la bunica

    Chec sarat ca la bunica

    Sunca se taie felii si se rumeneste putin. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt.Se adauga ouale, sare, piper, ulei, apa, sunca , cascavalul( poate fi orice fel de branza sarata) feliutele de gogosar si patrunjelul verde. Intr-o forma de chec

    11 comentarii

  • Clatite umplute, aromate cu ierburi amestecate

    Clatite umplute, aromate cu ierburi amestecate

    Pentru clatite 1. Amesteca faina cu sarea.Adauga ouale, 50 ml lapte si 1 lingura ulei si amesteca bine.Amestecand, adauga incet apa minerala si laptele ramas, pana vei obtine un aluat subtire si omgen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).Adauga

    22 comentarii

  • Chec aperitiv Gustos

    Chec aperitiv Gustos

    Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare. Mezelurile si telemeua se taie cubulete si de pune la prajit baconul. Dupa ce au fiert cartofii se scurge apa de pe ei si se lasa la racit.Cind sunt reci se sfarma si se amesteca mine

    18 comentarii

  • Aperitive cu brânză şi legume

    Aperitive cu brânză şi legume

    1.Chec sărat de dovlecei : Spală şi taie cubuleţe dovleceii de 5/5 mm. La fel şi caşcavalul sau telemeaua. Fierbe 10 min la abur, sărează uşor, apoi lasă la scurs. Preîncălzeşte cuptorul la 180°C (termostat 6). Bate ouăle, amestecă

    3 comentarii

  • Checuri sărate

    Checuri sărate

    1.Taie felii usturoiul, măslinele şi roşiile. Amestecă faina cu praful de copt, adaugă gălbenuşurile, laptele şi uleiul treptat. Piperează. Bate albusurile spumă, cu puţină sare. Încorporează usor în preparat. Adaugă legumele şi brânzeturile,

    5 comentarii

  • Rulada pentru Paste

    Rulada pentru Paste

    Mixam bine de tot ouale, adaugam untul taiat cubulete, faina, condimentele si la sfarsit subtiem compozitia cu laptele. Tapetam o tava cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt.Rasturnam blatul si aranjam rondelele de masline bine scurse , cat mai

    4 comentarii

  • Poienita cu ciuperci

    Poienita cu ciuperci

    Morcovii, pieptul si cartofii se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert si s-au racit se dau pe razatoarea cu gauri mari, punandu-se in castronase separate, fiecare.Se rade si cascavalul si ouale si se pun fiecare separat. Pieptul se taie cubulete. Intr-o

    14 comentarii

  • Tarta cu dovlecel si branza sarata

    Tarta cu dovlecel si branza sarata

    Curatam (sau nu) dovlecelu-l de coaja, il spalam si il taiem in rondele foarte subtiri pe care le punem intr-un bol incapator. Presaram deasupra sare grunjoasa si dam bolu-l de-oparte, ca dovleceii sa aiba tipm suficient, sa-si lase apa in exces. Apoi

    1 comentariu

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: