8844
retete

Alte sectiuni
  • Chiftelute

    Intr-un bol punem carnea si adaugam usturoiul pisat, mararul tocat marunt, condimentele, ouale si faina. Amestecam, dupa care formam chiftelutele. Le dam pe fiecare prim faina inaine de a le praji in tigaia cu ulei. Le prajim pana se rumenesc frumos.

    0 comentarii

  • Salata de boeuf

    Se taie cubulete muraturile si se pun intr-o sita la scurs. Intre timp se pun cartofii in coaja la fiert. Separat se pun la fiert si morcovii decojiti in prealabil. Dupa fierberea cartofilor, acestia se decojesc si se taie marunt cubulete. Vom taia

    0 comentarii

  • Cotlet de porc la Slow Cooker Crock-Pot

    Se spala bine cotletul, se sterge cu prosoape apoi se condimenteaza cu sare, piper si condimentele pentru friptura. Se maseaza bine carnea cu aceste condimente. Cartofii se curata, se spala si se taie in doua sau in patru pe lungime. Usturoiul se curata

    0 comentarii

  • Salata de boeuf falsa, cu pleurotus

    Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit. Morcovii se curăță și se pun la fiert întregi, în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu. Ciupercile curățate, se pun la fiert

    0 comentarii

  • Salata in straturi

    Maioneza facuta in casa se amesteca cu smantana, sare si piper dupa gust. Peste cartofi fierti si taiati cubulete adaugam cca 2 linguri de maioneza, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Asa procedam cu morcovul, pieptul de pui. Pe un platou adaugam

    0 comentarii

  • Tarta cu piersici si jambon

    Aluatul dezghetat peste noapte in frigider, il intindem usor cu facaletul si il impartim in cate mini tarte vrem. Eu am facut o tarta mare si 4 mici. Crestam un chenar in jur aluatului fara sa taiem aluattul de tot. In interiorul chenarului ungem

    0 comentarii

  • Bulete din branza

    Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie, sau răzătoarei electrice. Se adaugă cele două ouă și făina, se aseznează de sare și piper, apoi se amestecă până ce se omogenizează

    0 comentarii

  • Slanina cu boia fiarta in moare, adica zeama de varza

    Slanina cu soric, fasonata in bucati potrivite, se pune la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 minute, in zeama de varza asezonata cu mirodeniile, si cateii de usturoi, maruntiti. Apoi se scoate din zeama, se lasa la scurs si racit cca. 30 minute, apoi

    0 comentarii

  • Saleuri de casa (reteta II)

    Într-un vas adânc se amestecă 250 g făină cu apa și sarea. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină, se frământă pentru 5 minute, până se obține un aluat bun de întins, dar pufos. Până acum, e

    0 comentarii

  • Toba

    Se pârlesc rasolul și căpățâna de porc, apoi se curăță și se spală. Rasolul se feliază. Se pun într-o oală cu capacitate de 10 litri, se acoperă cu apă, se adaugă sarea (cam o lingură apoi se potrivește după gust) și

    1 comentariu

  • Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

    Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte marunt si se adauga peste carne si ciuperci. Se condimenteaza toata compozitia cu sare, piper si boia dulce afumata. Se

    1 comentariu

  • Zuchinni pizzette

    Zuchinni se spala, se sterg si se taie rondele groase de circa 1 cm. Se ung rondelele de dovlecel pe ambele parti si se condimenteaza cu sare si piper. Se taie marunt rosiile uscate. Se taie cascavalul in bucati mai mici decat diametrul rondelelor de

    0 comentarii

  • Bouyourdi

    Dovlecelul este optional. Eu l-am avut ratacit prin frigider si l-am folosit la reteta. Se feliaza dovlecelul, se sareaza, se lasa la scurs 15-20 minute. Feliile de dovlecel se tamponeaza cu servetele de hartie, se pulverizeaza putin ulei si se prajesc

    0 comentarii

  • Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

    Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde se trage si reteta mea ) si le spalam sub jet de apa rece. Scoicile care nu sunt închise perfect, le aruncam, pentru-ca

    0 comentarii

  • Limba soacrei / rulouri de vinete si dovlecel

    Spalam vânata și dovlecelul, le stergem cu un prosop de hârtie, apoi le feliem cat de subtire putem (cam 1 cm). Legumele pot fi pregătite pe gratar sau în ulei încins. Eu am ales varianta de a le coace pe gratar. Sunt mai

    0 comentarii

  • Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

    Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat macinat, putin cimbru uscat, oul si faina. Cu mainile umede

    0 comentarii

  • Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

    Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt, pentru 30-40 minute, in functie de puterea cuptorului. Cand sunt gata, ii lasam putin sa se rocareasca dupa care îi tăiem în jumatate, pe lungime. Cu

    0 comentarii

  • Rosii umplute cu crema de conopida si dovleac

    Tăiem un căpăcel la rosii şi cu o lingurita scobim tot miezul, apoi le punem cu scobitura în jos să se scurgă bine de tot. Între timp, fierbem conopida şi dovleacul. Incercăm din când în când să vedem dacă e gata.

    0 comentarii

  • Piftie de peste

    1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo 4-5 căței de usturoi), respectiv 2-3 frunze de dafin și cele 2 capuri de pește. Se fierbe totul foarte bine!Legumele

    0 comentarii

  • Porumb copt

    Se încinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz. Se desfac porumbii de frunze și se pun pe plită. Se rumenesc, întorcându-i, cu un clește, pe toate părțile, treptat și verificându-i să nu se ardă. Pentru a nu se usca,

    2 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.