8713
retete

Alte sectiuni
  • Placinta cu mozzarella si ardei

    Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de aluat (pe o suprafata de 2 degete). Tai muschiul felii si

    0 comentarii

  • Dovlecei pane

    Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga pe un tocator inclinat. Intr-un castron, se bat ouale cu un praf de sare, se adauga piper, cimbru, usturoiul pisat, iar

    0 comentarii

  • Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

    Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei), maiaua crescuta,

    0 comentarii

  • Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor

    Aceasta placinta, poate fi servita, fie ca un aperitiv delicios, fie ca o cina usoara, fiind satioasa. Este usor de preparat, nu necesita prea mult timp, iar in afara de asta este si delicioasa, aspectoasa si foarte aromata de la umputura cu carnea suculenta

    0 comentarii

  • Aperitive festive

    Bărcuţe cu brânză, ridichi-flori de cireş, castraveţi sculptaţi, toate menite să îi încânte pe cei mici sau chiar pe cei mari, la o sărbătoare în familie. Mod de preparare: Speli legumele. Într-un castronel,

    0 comentarii

  • Cornuri din aluat de cartofi

    Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul ras, faina si sarea. Se framanta un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Se intinde aluatul intr-un cerc, pe

    0 comentarii

  • Toast la cuptor

    Taiem marginile de paine. Punem cascaval si salam, paine, cascaval si mortadellla, paine, cascaval si salam si tot asa pana terminam. Taiem in patru. Punem fiecare sfert de toast pe bat, sa avem 4 sau 5 sferturi. Batem ouale cu sare, piper, ketchup si

    0 comentarii

  • Pogacele cu cascaval

    Punem faina in bol, adaugam smantana, ulei sau unt topit, sare si cascaval si amestecam bine pana se omogenizeaza. Aluatul se intinde de grosimea unui deget, se decupeaza pogacelele cu ajutorul unui pahar, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt,

    0 comentarii

  • Kaizer de casa

    Punem intr-o cratita, pe foc, apa impreuna cu zaharul, sarea, cojile de ceapa si foaia de dafin. In momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam slanina si acoperim cratita. Lasam sa fiarba lin cam o ora. Luam cratita de pe foc si lasam kaizerul

    0 comentarii

  • Rulada cu branza si legume

    Imi plac mult aperitivele cu branza, mai ales cu branza pufoasa de la Delaco. Am facut aceasta rulada cu foietaj tip foi, branza, rosioare, ardei gras verde si frunze de ceapa verde. E ideala pentru sarbatorile in familie. Intr-un castron, se amesteca

    0 comentarii

  • Placinta cu spanac si oua de prepelita

    Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul, pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si

    0 comentarii

  • Mini tarte spiralate cu legume

    Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia, sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios, adaugi galbenusul si framanti, apoi adaugi apa, putin cate putin,

    0 comentarii

  • Mini drob in foietaj

    Maruntaiele si carnea de porc spalate, se pun la fiert, intr-un vas mare, impreuna cu frunzele de dafin si 1 lingura cu sare. Dupa ce au fiert, se scot, dupa ce s-au racit putin, se trec prin masina de tocat, apoi se amesteca cu mararul taiat marunt,

    0 comentarii

  • Drob din piept de pui cu verdeata

    Speli legaturile de marar si patrunjel si le toci marunt. Pieptul de pui spalat il pui la fiert, in apa cu o lingurita de sare. Cand a fiert, il scoti si il lasi sa se raceasca, apoi il tai cubulete. Adaugi verdeata si cele 5 oua batute. Condimentezi

    0 comentarii

  • Rulada Veselie in culori

    Spanacul decongelat si scurs bine, se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt, cu cele 4 galbenusuri, cu condimentele si se amesteca bine, pana se omogenizeaza perfect; apoi, incorporam albusul batut spuma tare cu un praf de sare si faina turnata in

    0 comentarii

  • Saratele cu chimen

    Se framanta un aluat elastic, din margarina topita nu fierbinte), cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora, la frigider Se imparte aluatul in doua, apoi se intinde in foi, cu grosimea de 3-4 mm, se ung

    0 comentarii

  • Drob de miel

    Pentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel. Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30 minute, in apa rece cu otet, pentru a scoate din ei mirosul. De

    0 comentarii

  • Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

    Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea dorita. Din cand in cand, adaugi putina zeama de lamaie, pentru

    1 comentariu

  • Drob de pui cu ciuperci si leurda

    Ficateii se prajesc, impreuna cu o ceapa tocata marunt, in putin ulei. Pipotele si inimile de pui se fierb in apa, cu un cub de maggi de gaina. Ciupercile se fierb in apa, cu un cub de maggi de legume. Dupa ce s-au racit, taiem in bucati nu foarte marunte,

    0 comentarii

  • Ciupercute umplute cu mazare, mozzarella si oua de prepelita

    Ciupercile curatate de pielita si picioruse, se asaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, se sareaza si se ung cu un pic de ulei de masline, se dau la cuptor, cca. 10 minute. Intre timp, fierbem mazarea cu un praf de sare, apoi o scurgem bine.

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: