8868
retete

Alte sectiuni
  • Oua umplute

    Se fierb ouale cu sare intr-un vas aprox 20 -25 de minute, astfel incat sa fie fierte tari. Se racesc. Intre timp se face maioneza. fac maioneza cu mixerul sau de mâna.  Intr-un castron de portelan pun galbenusul de ou, mustarul si mixez

    0 comentarii

  • Toba de casa

    Stomacul de porc l-am cumparat din magazin, el trebuie spalat bine in mai multe ape caldute. Maruntaiele de porc si carnea se vor spala bine si se vor portiona in bucati potrivite si se vor pune la fiert in apa rece, circa 30 de minute, adunandu-se

    0 comentarii

  • Maios din ardeal

    Ficatul de porc se curata si se lasa in apa rece circa o ora. Gusa de porc trebuie sa fie cat mai grasa, se taie in bucati mari si se pune la fiert intr-o oala cat mai mare. Cand gusa este aproape fiarta, se pune la fiert si ficatul de porc. Ficatul

    0 comentarii

  • Lebar de casa

    Pui mațele în apă rece cu oțet o oră, apoi se spală cu apă caldă (în apă rece se strâng). Pui la fiert fleica de porc în apă cu puțină sare. Eu am fiert-o separat pentru că am avut mai multă și am făcut și tobă,

    0 comentarii

  • Piftie (racitura) din Moldova

    Se curăță bine carnea și se spală. Se pune la fiert la foc mic cu toate ingredientele, fără usturoi si se fierbe până se desprinde carnea de pe os. Se scoate carnea, se lasă să se răcească. Se adună grăsimea ridicata deasupra

    0 comentarii

  • Muschi de porc la slow cooker Crock Pot

    Am pregătit mai demult mușchi de porc la crockpot și au fost toți încântați de el, atât de fraged a ieșit că se destrăma. Singurul meu regret a fost că nu l-am marinat înainte, ar fi fost mai aromat, așa că de data aceasta,

    0 comentarii

  • Rondele de vinete la cuptor

    Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de vanata se fac niste taieturi ca forma unui grilaj. Rondelele presaram cu sare si le lasam pe o farfurie mare minim 2 ore

    0 comentarii

  • Budinca de dovlecei cu carne tocata de vita si cascaval

    Budinca de dovlecei cu carne tocata este o mâncarica satioasa, care desigur va va impresiona in mod placut. Aceasta budinca o putem servi fie la masa de prinz sau chiar la cina. Dovleceii sunt foarte îndragiti aici la noi. Poate si pentru

    0 comentarii

  • Porumb crocant cu topping de telemea

    Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul și l-am lăsat să se topească puțin. Am presărat fărâme de telemea și fulgi, dar și puțin praf magic de

    0 comentarii

  • Tarta cu branza si rosii

    Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea. Turnati apa calduta, treptat si framantati. La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat. Il acoperiti cu un prosop curat, il lasati sa creasca, la loc caldut. Umplututra: Mozzarella

    0 comentarii

  • Tarta cu branzeturi si legume

    Intr-o tava yena punem aluatul de foietaj cu tot cu hartie de copt, sa acopere si marginile, il intepam cu furculita din loc in loc si il dam 4-5 minute la cuptorul preincalzit la 190°C . Intre timp, dovlecelul il curatam de coaja si il dam pe razatoare

    0 comentarii

  • Croissant cu sunca si cascaval

    Îl întâlnim în majoritatea patiseriilor, dar este mult mai ușor și gustos de pregătit acasă, va asigur! Aluatul îl vom întinde puțin și îl vom tăia în doua (pe lungime, astfel încât

    0 comentarii

  • Omleta cu dovlecei la cuptor

    Se pun ouale intr-un bol, se adauga sare, oregano, rozmarin si se omogenizeaza compozitia. Se adauga dovlecelul,cascavalul,rosia date prin razatoare,se adauga o lingura de bulion de gogosari si cateii de usturoi taialti feliute. Se amesteca cu ajutorul

    0 comentarii

  • Rulada cu zucchini

    Pun peste ou si parmezan putina sare si amestec bine, apoi adaug zucchini ras si scurs de zeama. Amestec tot, pun in tava de 32 cm x22 cm, intind compozitia ca pe o foaie de placinta, o coc 20 min la 180 grade C. Cand este gata, scot rulada din cuptor,

    0 comentarii

  • Chec aperitiv

    Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se adauga apoi ingredientele in ordinea in care am trecut la ingrediente. Se omogenizeaza si se pune intr-o forma de copt. Se coace la o temperatura medie

    0 comentarii

  • Salata boeuf

    Se fierb ingredientele, cartofii, morcovii, carnea. Se taie cubulețe, se adaugă mazărea apoi ne ocupăm de maioneză. 2 gălbenușuri fierte, 2 nefierte, o linguriță de muștar, se mixează cu ulei, adaugăm puțină zeamă de lămâie. Mixam

    0 comentarii

  • Rulada cu bureti (opintici)

    Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini. Se da aluatul la frigider pentru cateva ore. Mod de preparare pentru compozitie: Se curata ceapa,usturoiul si se pune

    0 comentarii

  • Bulete din bureti (opintici)

    Se curata ceapa, usturoiul si dau prin robot alaturi de bureti. Se adauga sare, tarhon, oregano, piper macinat, rozmarin, faina de grau si se omogenizeaza compozitia. Se pune uleiul intr-un ceaun la fiert si se fac mici bilute din compozitie care se dau

    0 comentarii

  • Salata cu piept de pui si muschiulet de porc

    Se pun muschiul de porc si pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Se pun ouale la fiert in apa cu un praf de sare timp de 8 minute. Se scot ouale in apa rece, apoi se decojesc ,se taie pe jumatate si se separa albusurile de galbenusuri. Maioneza se

    1 comentariu

  • Rulouri cu sunca, cascaval si chives

    Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata mărunt. Foaia umplută, se rulează strâns, apoi

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.