8828
retete

Alte sectiuni
  • Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

    Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt, pentru 30-40 minute, in functie de puterea cuptorului. Cand sunt gata, ii lasam putin sa se rocareasca dupa care îi tăiem în jumatate, pe lungime. Cu

    0 comentarii

  • Rosii umplute cu crema de conopida si dovleac

    Tăiem un căpăcel la rosii şi cu o lingurita scobim tot miezul, apoi le punem cu scobitura în jos să se scurgă bine de tot. Între timp, fierbem conopida şi dovleacul. Incercăm din când în când să vedem dacă e gata.

    0 comentarii

  • Piftie de peste

    1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo 4-5 căței de usturoi), respectiv 2-3 frunze de dafin și cele 2 capuri de pește. Se fierbe totul foarte bine!Legumele

    0 comentarii

  • Porumb copt

    Se încinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz. Se desfac porumbii de frunze și se pun pe plită. Se rumenesc, întorcându-i, cu un clește, pe toate părțile, treptat și verificându-i să nu se ardă. Pentru a nu se usca,

    0 comentarii

  • Shakshouka cu rosii proaspete

    Se curata ceapa, se taie si se caleste in uleiul de masline impreuna cu usturoiul maruntit, sarea, piperul si boiaua dulce afumata. Se oparesc usor rosiile , apoi se trec prin soc termic cu apa si gheata si se curate de pielita. Se toaca marunt de tot

    0 comentarii

  • Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript

    Se spala rosiile si se scobesc pentru umplere. Capacele de la rosii se toaca marunt.Se spala castravetii si ceapa verde si se toaca marunt. Se frige macroul si se desface bucatele mici. Intr-un borcan punem bucatelele de ansoa tocate marunt, otet balsamic,

    0 comentarii

  • Sandwich-uri de legume (cartofi dulci, gulii si dovlecei) sos de iaurt cu castraveti si flori de tei

    Curatam cartoful, gulia si dovlecelul si le taiem in felii rotunde. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam feliile de legume, le stropim cu ulei de masline cu usturoi si cu putina sare si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru circa 15

    0 comentarii

  • Chec Picnic

    Tocam cubulete salamul, pastrama, apio si ardeiul. Tocam marunt ceapa verde, usturoiul verde, loboda si feliem ciupercile. Dam cascavalul pe razatoare. Mixam bine ouale cu putina sare, apoi adaugam usor uleiul, mixand in continuare. Adaugam si faina cu

    0 comentarii

  • Ardei copti cu sos de smantana si usturoi

    Ardeii se coc pe grătar sau pe o plită pusă pe ochiul aragazului. Se întorc până sunt gata. Se scot într-o pungă, se presară cu sare şi se lasă aşa vreo 10 minute, după care se curăţă şi se rup fâşii. Se zdrobeşte

    0 comentarii

  • Chiftele de cartofi cu ton

    Cartofii fierţi se decojesc şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă cu peştele din conservă bine scurs, mărar şi ceapă tocate fin, sare, piper şi făină cât să obţinem un aluat uşor modelabil. Se formează chifteluţele

    0 comentarii

  • Saratele de post cu masline

    In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam si adaugam treptat apa pana se formeaza un aluat. Framantam si adaugam maslinele, framantam cateva minute si il lasam acoperit cam jumatate de ora. Taiem

    0 comentarii

  • Chec aperitiv cu cascaval afumat si masline negre

    In general checurile sarate ne pot scoate din incurcatura de fiecare data, atunci cand suntem in lipsa de timp sau nu avem prea multa inspiratie pentru niste aperitive rapide. Ele pot fi servite la mese festive, mesele de sarbatori, ca o gustare intre

    0 comentarii

  • Chec aperitiv, cu piept de pui si ciuperci

    Eu prepar foarte des acest chec,în special de sărbători. Până acum l-am preparat cu şuncă de pui în loc de piept de pui, dar am zis să încerc şi varianta aceasta. Mi-a plăcut ca şi gust dar parcă mai avea nevoie de puţină

    0 comentarii

  • Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

    Reţeta aceasta am pregatit-o de Paşte. Am mai spus că îmi place foarte mult să pregătesc unele preparate la Slow Cooker. Mai ales în zile ca acestea când sunt multe preparate care necesită cuptorul, iar pâna când slow

    0 comentarii

  • Rulada din muschiulet de porc

    O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă este o masă mai festivă sau o sărbătoare. Noi am avut-o pe masa de Paşti alături de alte gustări,dar poate fi şi fel de bază alături de o garnitură. Chiar

    0 comentarii

  • Mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti

    Aluatul fraged sarat Linco se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite. Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele (faina, untul moale, smantana, ouale si sarea), intr-un vas incapator

    0 comentarii

  • Drob asortat

    Se clateste bucata de ficat de porc si se pune la fiert cu apa, piper, o ceapa si putin usturoi praf, cand este fiarta se scoate, se clateste si se da prin masina de carne. Se pune intr-un vas carnea tocata de porc, carnea tocata de vita, ficatul de porc

    0 comentarii

  • Drob din ficat de porc, in foietaj

    Anul acesta mi-am dorit să pregătesc un drob mai deosebit, astfel că l-am pregătit în foi de foietaj și l-am copt într-o formă rotundă. A fost crocant și foarte gustos, iar ai mei au fost încântați. Mod de preparare: Se

    1 comentariu

  • Chec in foietaj

    Tava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj, presand bine pe margini si se pune la rece pana se prepara compoztia. Intr-un vas, ouale se bat bine cu piper si cu baza pentru mancaruri, apoi se adauga

    1 comentariu

  • Salata cu file de ansoa

    Se curata cartofii, se taie cubulete mici, se spala si se pun la fiert in apa cu sare; ouale de prepelita se fierb 5 minute de la primul clocot, apoi se scurg si se baga in apa rece. Avocado se curata cu o lingurita, tot miezul in bucatele mici, mandarinele

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.