8682
retete

Alte sectiuni
  • Saratele usoare vegane

    Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul de lichida. Pe tava cuptorului, se pune o hartie de copt, se unge cu putin ulei si se toarna compozitia in tava sa fie

    0 comentarii

  • Salata usoara de rosioare cu ciuperci

    Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni; combinam totul si facem un sos din o lingura de otet cu 3 linguri de ulei de masline, putina sare si piper. Se amesteca

    0 comentarii

  • Crochete de peste

    Pestele se curata de piele, se verifica sa nu aiba vreun os. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul si dovlecelul curatate si taiate cuburi. Se paseaza pana se omogenizeaza. Se adauga oul, sarea, grisul si pesmetul. Se amesteca

    0 comentarii

  • Cartofi taranesti

    Se curăță, se spală legumele. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în apă clocotită, cu sare, apoi se scurg. Ceapa și gogoșarul se taie rondele. Se

    0 comentarii

  • Tarta tatin cu rosii

    Rosiile se taie in doua. Aprindeti cuptorul, foc mediu.Taiati si ajustati foietajul la vasul in care veti coace tarta. Topiti untul si uleiul, intr-o tigaie ( daca aveti tigaie cu maner amovibil e si mai bine, o puteti folosi si in cuptor) si puneti rosiile

    0 comentarii

  • Tarta cu dovlecel si branza

    Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la frigider. Cat timp sta aluatul la frigider, se pregateste umplutura. Dovlecelul curatat de coaja

    0 comentarii

  • Frittata cu vinete

    Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand de vinete taiate felii, un rand de ardei felii, un rand de kaizer felii si se reia operatiunea, cate un rand din fiecare,

    0 comentarii

  • Tarta morarului

    Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime, cu diametrul mai mare cu 2-3 cm decat cel al formei in care o coacem. Se unge o forma de tarta cu un pic de ulei, apoi

    0 comentarii

  • Tarta rustica cu blat aromat din gris

    Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul; se framanta bine, se inveleste cu un celofan si se lasa cca. 30 minute la frigider. Intre timp, punem buchetele de

    0 comentarii

  • Dovlecei cu parmezan

    Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe un singur rand si se pipereaza dupa gust. Se pune tava in cuptorul incins,

    0 comentarii

  • Ciuperci umplute

    Se curata de codite ciupercile spalate. Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, apoi se adauga coditele de la ciuperci tocate, sare, piper si se mai calesc putin. Dupa ce am luat de pe foc ceapa cu ciupercile calite, se amesteca cu cascavalul ras

    0 comentarii

  • Tort aperitiv cu legume

    Se spala toate legumele si se lasa la scurs. Se feliaza dovleceii, vinetele, rosiile, gogosarul, pieptul de porc afumat, o jumatate din cascaval si ardeiul kapia. Se pune intr-o tava folie de aluminiu, se unge cu ulei si se asaza un strat de felii de

    0 comentarii

  • Tort cu crema de cirese si ciocolata

    Intr-un castron, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, uleiul si laptele rece. Amestecam bine cu telul, trebuie sa obtinem o

    0 comentarii

  • Frittata cu dovlecel patisson

    Se pun intr-un vas ouale cu smantana, sare, rozmarin macinat si se mixeaza. Peste compozitie se adauga dovlecelul tocat cubulete, nu trebuie curatat de coaja deoarece este tare fraged si coaja contine multe vitamine. Se adauga ardeii capia tocati cubulete

    0 comentarii

  • Tarta cu dovlecei si morcovi

    Dovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol, adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu praful de copt, trecute prin sita, amestecam din nou, iar

    0 comentarii

  • Rulada din ardei rosii umpluta cu crema de branza

    Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, pasta de ardei, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule, unim si amestecam usor cele 2 compozitii pana omogenizam

    2 comentarii

  • Dovlecei si vinete pane

    Se taie dovleceii și vinetele rondele de aproximativ 1 cm, se sărează și se lasa sa stea 20-30 min. Apoi se spală și se acoperă cu făină. Faina rămasă se combina cu ouăle bătute, muștarul, sare și piper după gust și mărar pana are textura

    0 comentarii

  • Placinta cu mozzarella si ardei

    Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de aluat (pe o suprafata de 2 degete). Tai muschiul felii si

    0 comentarii

  • Dovlecei pane

    Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga pe un tocator inclinat. Intr-un castron, se bat ouale cu un praf de sare, se adauga piper, cimbru, usturoiul pisat, iar

    0 comentarii

  • Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

    Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei), maiaua crescuta,

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: