8746
retete

Alte sectiuni
  • Placinte sarate cu branza

    Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se activeze. Separat, într-un castron mare, se cerne făina cu sarea. Se face un locaș și se adaugă maiaua, se

    0 comentarii

  • Rulada de carne

    Carnea se taie in cubulete, apoi se toacă la robot, de preferinta, de două ori. Se adaugă sare, piper, boia. Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt/ se rad. Se adaugă peste compoziția de carne. Se adaugă și uleiul,

    1 comentariu

  • Aspic de legume si oua de prepelita

    Punem oasele de vitel la fiert in apa cu sare. In alta oala punem la fiert si broccoli, tot in apa cu sare. Punem si ouale la fiert. Intre timp curatam si feliem morcovii si radacina de patrunjel, tocam ardeii si sunca cubulete. Dupa ce spumuim bine zeama

    0 comentarii

  • Drob din carne de vita in crusta de bacon

    Carnea se spala si se fierbe pe jumatate intr-un vas cu apa cat sa o acopere si o lingurita de sare. Dupa ce s-a fiert, carnea se taie in bucati mici si se pune pe o tava. Ceapa si usturouiul se curata, se spala si se taie rondele. Se pun langa carne. Patrunjelul

    0 comentarii

  • Oua vopsite in foi de ceapa

    De seara se spala foile de ceapa foarte bine si se pun in doua vase separate, in circa 2 l apa fiecare. Se fierb aproximativ 5 minute dupa ce apa a dat in clocote, se opreste focul, iar vasele se acopera cu un capac. Se lasa asa pana a doua zi. In Joia

    0 comentarii

  • Drob de pui cu leurda

    Pentru început punem la fiert ficatul curățat, in apa fără sare. Tăiem verdețurile mărunt si le punem intr-un bol. După ce s-a răcit ficatul, il tăiem cubulețe si il adăugăm peste verdețuri. Adăugăm ouăle crude si condimente după

    0 comentarii

  • Drob de pui in aluat de foietaj

    Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert, se lasa la racit. Este de preferat ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit,

    0 comentarii

  • Drob de miel

    Intr-o oala cu apa punem carnea de miel cu tot cu os, foaia de dafin si cateva boabe de piper si o fierbem cca 40 de minute. Intre timp taiem plamanul, inima, splina si rinichii cubulete, le spalam bine si le calim impreuna cu uleiul si jumatate din cantitatea

    0 comentarii

  • Oua umplute

    Fierbem ouale timp de 10 minute (de cand incep sa dea in clocot). Intre timp coacem ardeiul pe flacara aragazului, apoi il curatam de coaja si seminte. Ceapa o calim intr-o lingura de ulei de masline, atat cat sa se inmoaie. Taiem ouale fierte pe jumatate

    0 comentarii

  • Drob cu ciuperci

    Cum nu am avut mai mult ficat de pui, am pus doar doi, mititei, la fiert timp de 10 minute. Apoi i-am tocat impreuna cu ciupercile. Intr-un castron am amestecat carnea tocata cu ciupercile si pateul. Am adaugat apoi cele 3 oua batute, verdeturile, grisul,

    0 comentarii

  • Oua vopsite

    Spalam si degresam ouale cu apa calduta, apoi le stergem cu un prosop de hartie. Le fierbem intr-o cratita, astfel incat sa fie acoperite cu apa in care am pus sare si o lingura otet,la foc potrivit. Le fierbem intre 8 si 10 minute. Punem intr-un vas

    0 comentarii

  • Drob de pui cu smantana

    Ficateii ii fierbi in multa apa rece, la foc mic, inlaturand din cand in cand spuma. Cand sunt aproape fierti, adaugi 1 lgt sare. Intre timp fierbi doua oua, speli verdeata si o toci marunt. Scurgi ficateii de apa, ii lasi sa se racoreasca si ii dai

    0 comentarii

  • Drob

    Se pun la fiert maruntaiele de la miel cu apa, sare, piper, foi de dafin. Se fierb, se clatesc si se dau prin masina de carne. Se pun intr-un vas maruntaiele date prin masina de carne, carnea tocata, albusurile, oul crud, piper macinat, sare dupa gust,

    0 comentarii

  • Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti

    Cum procedam: Se scot ouăle din frigider pentru a le aduce la temperatura camerei. Se spală şi se freacă uşor cu un bureţel curat pentru a îndepărta marcajul. Eu am pregătit 8 ouă roşii, 3 galbene, 2 albastre şi 3 verzi, de aceea pentru

    1 comentariu

  • Drob de miel in foietaj

    Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute. Separat punem la fiert in apa cu sare morcovii curatati. Punem la fiert si cele doua oua. Dupa ce au fiert maruntaiele se lasa sa

    0 comentarii

  • Aperitiv morcovi pascali

    De Paşte, am pregătit pentru ai mei câţiva morcovi din aluat foietaj pe care i-am umplut cu cremă de brânză. Mod de preparare: Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se

    1 comentariu

  • Drob de miel altfel

    Partea cea mai grea este să transezi mielul și să reușești să ridici carnea de pe coaste fără să o rupi. Între timp se pun la fiert măruntaiele de miel. Se toacă mărunt, se adaugă verdeturile tocate mărunt. Se asezonează de sare.

    0 comentarii

  • Oua vopsite cu coaja de ceapa

    Intr-un ceaun am pus un strat subtire de coaja de ceapa, apoi am asezat ouale, pe care inainte le-am spalat bine cu detergent de vase si clatite bine, asta pentru a le face mai fine, Iar peste oua am pus restul de coaja de ceapa, otetul ci am acoperit

    0 comentarii

  • Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

    Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180 de grade C. Acestia se vor desface asa cum se vede in poza, la primul din dreapta si ii vom umple cu ajutorul unei lingurite,

    0 comentarii

  • Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir

    Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem cubulete. Curatam si dam ghimbirul pe razatoarea mica. Calim ghimbirul si usturoiul intreg intr-o tigaie cu ulei incins, adaugam apoi calamarii si sotam totul cca. 3 minute la foc iute. Turnam vinul si fierbem

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: