8711
retete

Alte sectiuni
  • Barcute de andive umplute cu salata exotica

    Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia și punem semințele la scurs, tocam cubulețe ananasul și de asemenea îl punem la scurs. Desfacem andivele și

    0 comentarii

  • Chiftele frantuzesti

    Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol, batem ouale cu smantana, faina, adaugam peste carne, verdeturile tocate si amestecam bine pana ce se omogenizeaza, adaugam

    0 comentarii

  • Clatite cu pate si cascaval

     Clatite-intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam laptele, uleiul, apa minerala, amestecam adaugand treptat faina, praful de copt, piper. Amestecam bine cu mixerul (sau cu telul) acoperim cu folie alimentara si dam la rece 10 min. Ungem

    0 comentarii

  • Terina cu legume, cascaval si sunca afumata din piept de curcan

    Terina de cascaval si rulada de carne sunt aperitive delicioase si aspectoase, cu care neputem rasfata si impresiona prietenii sau rudele, atat la mesele festive cat si de Sarbatori. Dupa mine, cea mai gustoasa terina este cea cu legume. Eu am folosit

    0 comentarii

  • Pateuri cu branza vegetala

    Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam apa pana se formeaza un aluat fraged pe care il lasam sa se odihneasca jumatate de ora. Pregatim umplutura Intr-un bol

    0 comentarii

  • Traistutele lui Craciun

    Se framanta un aluat elastic din faina, ou, sare, amestecul de condimente si legumele deshidratate. Se imparte in 4 bucati care se intind cu sucitorul in discuri subtiri cu diametrul de cca 25 cm. Se curata ceapa si se taie marunt, ardeiul se taie cubulete,

    0 comentarii

  • Cartofi umpluti cu branza si piept de pui afumat

    Se fierb cartofii in apa cu sare, cca. 13 minute, sa nu fie foarte fierti, apoi se lasa sa se raceasca bine si se taie pe lung, in jumatati egale care apoi se scobesc cu o lingurita, lasand cca 0,5 cm, grosimea peretilor cartofilor. Se stropesc in interiorul

    0 comentarii

  • Rulouri din pulpe de pui cu prosciutto si patrunjel verde

    Pulpele spalate si zvantate se subtiaza cu lama unui cutit, se condimenteaza si se sareaza. Peste fiecare se asaza cate un strat de prosciuttto si se da 30 de minute la rece. Patrunjelul spalat si zvantat se toaca marunt, apoi se da la blender cu un praf

    0 comentarii

  • Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)

    Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper. Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust. Morcovul

    0 comentarii

  • Crema de somon

    Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si o adaugi in crema, apoi adaugi piperul. Umpli cosuletele cu crema astfel obtinuta si decorezi.

    0 comentarii

  • Balmos ca la Buzau

    Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga moale peste care se adauga 2 linguri de margarina si branza de oi si se mai lasa pe foc pana se leaga. Separat se

    0 comentarii

  • Ciupercute cu oua ochiuri

    Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le taiem cubulete si le punem la calit in ulei pentru 5 minute. Adaugam ardeiul cubulete si ciupercile curatate, spalate si feliate. Le lasam sa fiarba acoperit in suc propriu pentru 10 minute, dupa care punem

    0 comentarii

  • Salata din icre de crap

    Pentru salata de icre incepem sa frecam (mixam) icrele puse intr-un bol, cu zeama de lamaie si le mixam pana se albesc si incep sa creasca. Adaugam ulei putin cate putin iar la sfarsit, cand au crescut suficient de mult, mai adaugam zeama de lamaie daca

    0 comentarii

  • Rulada de carne cu prune uscate

    Muschiuletul de porc se bate cu batatorul de snitele pana se obtine o bucata mare de carne. Apoi condimentam carnea cu condimente pentru carne de porc, asezam felii de bacon, prunele uscate taiate mai marunt, apoi rulam si obtinem 2 rulade pe care le legam

    0 comentarii

  • Poienita cu ciuperci

    Cartofii in coaja se pun la fiert. Morcovii si pieptul de pui se fierb si ei. Maioneza se face din ou, mustar si ulei. Castraveciorii ii taiem cubulete. Intr-o cratita punem folie alimentara, asezam ciupercutele cu palaria in jos, apoi punem patrujelul

    0 comentarii

  • Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

    Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele de conopida si se fierb 3 minute, dupa care se scurg intr-o sita. Se incinge un pic de ulei de masline si se rumeneste

    0 comentarii

  • Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

    Pulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza. Pe fiecare bucata de pulpa se pune cate o felie de cascaval si deasupra lui, 2 jumatati de pruna, se ruleaza cu grija, apoi se prinde cu o scobitoare. Fiecare rulou

    0 comentarii

  • Salata de pui cu maioneza

    Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita usor, ii scurgem de apa, ii clatim cu apa rece si ii lasam sa se raceasca bine. Pieptul se pune la fiert cu radacinoasele

    0 comentarii

  • Rulada de carne cu sunca si felii de branza

    Intr-un vas, se amesteca carnea tocata cu oul, pesmetul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine, apoi se ia carnea si se pune pe o bucata de hartie de copt. Se intinde cu ajutorul mainilor sau al sucitorului sub forma de dreptunghi. Se

    0 comentarii

  • Polpettone umplut invelit in bacon

    Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Primele 6 ingrediente le punem intr-un bol de plastic si amestecam bine de tot sa se omogenizeze toate. Daca doriti, puteti adauga si verdeata tocata marunt. Luam o hartie de copt, o mototolim si o udam bine, o stoarcem

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: