Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive. Descopera cum sa prepari aceste placinte fragede, ideale pentru orice ocazie.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Ingrediente

  • Pentru aluat fraged:
  • 300 g faina
  • 200 g unt rece, taiat cubulete (sau 160 g untura solida)
  • 1 ou
  • o jumatate de lingurita sare
  • 3-4 linguri de apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza telemea sarata (sau branza feta)
  • 100 g branza de vaci (optional, pentru o textura mai cremoasa)
  • 1 ou
  • 1 legatura de marar (optional, pentru un plus de aroma)
  • Pentru uns:
  • 1 ou batut

Mod de preparare

1.Pregatirea aluatului fraged:
Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea.
Adauga untul sau untura rece si framanta rapid cu degetele sau cu un robot de bucatarie, pana obtii un aluat nisipos.
Adauga oul si, treptat, cate o lingura de apa rece, pana cand aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de maini.
Formeaza o bila de aluat, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru 30 de minute.

2. Pregatirea umpluturii:
Sfarama branza sarata si amestec-o cu branza de vaci (daca folosesti), oul si mararul tocat marunt.
Omogenizeaza bine compozitia pana devine cremoasa.

3. Asamblarea placintelor:
Incalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Scoate aluatul din frigider si intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, pana obtii o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime.
Taie aluatul in patrate egale de aproximativ 10x10 cm.
Asaza o lingura de umplutura in centrul fiecarui patrat.
Impatureste patratele formand placinte patrate si preseaza marginile usor pentru a sigila umplutura.

4. Coacerea:
Asaza placintele in tava si unge-le cu oul batut deasupra.
Coace placintele timp de 25-30 de minute sau pana devin aurii si fragede.

Sfaturi:
Aceste placinte sunt delicioase servite calde, dar se pastreaza bine si la temperatura camerei.
Incearca si reteta de placinte fragede cu carne tocata si cascaval, placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola sau placinte la tigaie cu branza si cascaval. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise