Placinte fragede cu carne tocata si cascaval - reteta pas cu pas

Aceasta este reteta perfecta de placinte fragede cu carne tocata si cascaval. Pas cu pas, vei invata cum sa pregatesti aceste delicii deosebite. Savureaza gustul bogat al umpluturii suculente si crusta crocanta a aluatului fraged.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Placinte fragede cu carne tocata si cascaval - reteta pas cu pas

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g unt rece, taiat cubulete
  • 1 ou
  • 50 ml apa rece
  • o jumatate de lingurită de sare
  • Pentru umpluturaa
  • 300 g carne tocata (poti folosi carne de porc, vită sau pui)
  • 1 ceapa mare, tocata fin
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • 100 g cașcaval ras
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Opțional:
  • condimente cum ar fi cimbru, oregano sau pătrunjel tocat

Mod de preparare

Intr-un castron mare amestecă faina si sarea. Adauga untul rece si freaca-l in faina pana cand amestecul devine marunt si asemanator cu pesmetul. Fa o gropita in mijloc si adaugă oul si apa rece. Amesteca pana obtii un aluat omogen, nu mai mult!

Infasoara aluatul in folie alimentara si lasă-l sa se odihneasca in frigider pentru cel putin 30 de minute.

Intr-o tigaie incalzeste uleiul de masline. Adauga ceapa si caleste-o pana devine moale si translucida. Adauga usturoiulsi caleste inca 1-2 minute. Pune si carnea tocata si prajeste-o pana cand devine rumena. Condimenteaza cu sare, piper si alte condimente care iti plac.

Lasa umplutura sa se raceasca, apoi amesteca cascavalul ras in ea.

Incalzeste cuptorul la 180°C si acopera o tava cu hârtie de copt.

Intinde aluatul pe o suprafață presarata cu faina, pana obtii o foaie cu grosimea de aproximativ 3-5 mm.

Taie aluatul in cercuri de 8-10 cm cu o forma, apoi pune umplutura in mijlocul fiecarui cerc.

Indoaie cercurile in jumatate si preseaza marginile cu degetele sau cu o furculita pentru a le sigila.

Aseaza placintele pe tava si unge-le cu un ou batut.

Coace placintele in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau pana cand devin aurii si fragede.

Lasa-le sa se raceasca putin inainte de a le servi.

Aceste placinte fragede cu carne si cascaval sunt delicioase calde sau reci si pot fi servite ca gustare sau ca aperitiv.

Va mai recomandam si reteta de placinte cu spanac si branza, placinte cu branza dulce sau placinte cu spanac si ceapa verde. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise