Aceasta este reteta perfecta de placinte fragede cu carne tocata si cascaval. Pas cu pas, vei invata cum sa pregatesti aceste delicii deosebite. Savureaza gustul bogat al umpluturii suculente si crusta crocanta a aluatului fraged.
Intr-un castron mare amestecă faina si sarea. Adauga untul rece si freaca-l in faina pana cand amestecul devine marunt si asemanator cu pesmetul. Fa o gropita in mijloc si adaugă oul si apa rece. Amesteca pana obtii un aluat omogen, nu mai mult!
Infasoara aluatul in folie alimentara si lasă-l sa se odihneasca in frigider pentru cel putin 30 de minute.
Intr-o tigaie incalzeste uleiul de masline. Adauga ceapa si caleste-o pana devine moale si translucida. Adauga usturoiulsi caleste inca 1-2 minute. Pune si carnea tocata si prajeste-o pana cand devine rumena. Condimenteaza cu sare, piper si alte condimente care iti plac.
Lasa umplutura sa se raceasca, apoi amesteca cascavalul ras in ea.
Incalzeste cuptorul la 180°C si acopera o tava cu hârtie de copt.
Intinde aluatul pe o suprafață presarata cu faina, pana obtii o foaie cu grosimea de aproximativ 3-5 mm.
Taie aluatul in cercuri de 8-10 cm cu o forma, apoi pune umplutura in mijlocul fiecarui cerc.
Indoaie cercurile in jumatate si preseaza marginile cu degetele sau cu o furculita pentru a le sigila.
Aseaza placintele pe tava si unge-le cu un ou batut.
Coace placintele in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau pana cand devin aurii si fragede.
Lasa-le sa se raceasca putin inainte de a le servi.
Aceste placinte fragede cu carne si cascaval sunt delicioase calde sau reci si pot fi servite ca gustare sau ca aperitiv.
Va mai recomandam si reteta de placinte cu spanac si branza, placinte cu branza dulce sau placinte cu spanac si ceapa verde. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii