autor:

Laura_Nechita

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placinte cu branza dulce

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 aprilie 2018

Ingrediente
aluat, 500 gr faina, 250 ml lapte dulce, 3 oua, 20 gr drojdie proaspata, 1 lgta zahar brut (pt drojdie), un praf sare, umplutura:, 700 gr branza de vaci, 4 lg smantana grasa, 50 - 60 ml sirop de artar, coaja de lamaie (bio), 3 oua, 2-3 lg gris, pentru uns:, 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle.



Intre timp, se cerne faina, se adauga un praf de sare. Se face un locas in mijoc, se adauga drojdia si se amesteca foarte usor, dupa care se adauga ouale, laptele caldut. Se framanta usor, cu mana, pana se omogenizeaza si se obtine un aluat elastic, deloc lipicios. Se acopera cu un stergar curat si se lasa deoparte, la dospit.



Eu pornesc cuptorul in acest moment, la foc mic si asez castronul cu aluat deasupra aragazului. Caldura acestuia ca fi numai potrivita pentru dospirea aluatului.



Intr-un vas, se faramiteaza branza de vaci, se adauga smantana, ouale, siropu de artar si coaja de lamaie rasa. Se omogenizeaza energic cu o lingura, apoi se adauga grisul si se amesteca de 2-3 ori. Compozitia se da la rece pana in momentul utilizarii.



Odata dospit, aluatul se transfera pe un blat infainat, se portioneaza dupa preferinte si se intinde in discuri potrivite, nu foarte groase, dar nici foarte subtiri. Intr-una din jumatatea fiecarui disc de aluat, se asaza 1-2 lg cu compozitie de branza, se acopera cu cealalta jumatate de aluat si se preseaza marginile cu o furculita.



Fiecare placinta se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt si se mai lasa la cald.



Inainte de a pune placintele la copt in cuptor, se ung cu ou batut.



Se coc la 170 grade C, aproximativ 25- 30 minute, pana se rumenesc frumos.



Se scot, se ung repede cu apa fierbinte, apoi se acopera cu un stergar curat si se lasa la termperat.



Dupa ce s-au racit de tot, se pot pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

• se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga laptele si se bat pe abur pana se ingroase ca o

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Estonian Kringel

Estonian Kringel

Puneti intr-un bol curat drojdia frecata cu 1 lingurita zahar si cu laptele caldut, nu fierbinte,

28 voturi    19 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2018

    Delicioase!

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat
  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte dulce
  • 3 oua
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lgta zahar brut (pt drojdie)
  • un praf sare
  • umplutura:
  • 700 gr branza de vaci
  • 4 lg smantana grasa
  • 50 - 60 ml sirop de artar
  • coaja de lamaie (bio)
  • 3 oua
  • 2-3 lg gris
  • pentru uns:
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

22 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Fara foto

dantes (Chef de cuisine)

Delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tartă de lămâie