172
retete
Prima pagina » Retete Traditionale
Patrunjelul se toaca marunt. Ceapa se curata , se taie in patru apoi se toaca marunt si ea. Cartofii se curata si se taie in felii
Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand faina amestecata cu drojdia in compozitia
Foile pentru Böreklik le gasiti la magazinele turcesti.Sunt specifice patiseriei turce cat si sarbesti sub denumirea de Burek .Aceste
Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in masina de nuci, iar cealalta parte
Se curata cepele si 1 morcov, se toaca marunt sau se dau prin blender si se calesc in 2-3 linguri de ulei, apoi se pun intr-un castron
Se spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja. Se taie in felii, pe lung, cu grosimea de 0,5-1 cm,
Curatam vinetele de coaja, in fasii si le taiem pe lungime in felii de 8-10mm grosime. Le punem intr-un bol si le presaram cu putina
Se macina nucile in masina de tocat; Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile cu praful de scortisoara si se imparte
Se spala castravetii, se taie un capat drept si se curata coaja foarte subtire, lasand cateva dungulite verzi pentru aspect. Cu un instrument
Pieptul de pui se fierbe,se dezoseaza si se taie in fasii subtirele.Se caleste in putin ulei pentru 5 min. adaugand sare si piper dupa
Pieptul de pui,rosiile si ardeiul sa taie in cubulete. Intr-o cratita se pune o lingura de ulei la incins,se adauga pieptul taiat cubulete
Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu
Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat până când terminăm prepararea
Se pune intr-un bol margarina si apoi si celelalte ingrediente amestecandu-se. Se imparte aluatul in 2 parti egale. In prima se adauga
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in bucati mici. Ardeii si ceapa verde se taie marunt. Burgulul se opareste si se lasa la
Framanta un aluat din apa calda, sare, zahar adaugandu-se treptat faina si se framanta foarte bine. In final aluatul trebuie sa fie
Se framanta un aluat din apa calda, sare, zahar adaugandu-se treptat faina. In final aluatul trebuie sa fie potrivit, nici tare,
Carnea de vitel sau de vita se lasa la macerat 24 de ore intr-o marinada.Marinada o faceti din ulei si otet ,o lingurita boia si condiment
Am folosit tava de cuptor;e mare.Are 40/35 cm.Pe tava se presara toata cantitatea de nuca de cocos. Intr-o cratita,se amesteca,zaharul,faina
Se toaca cepele marunt si se calesc in ulei incins. (Procurati ca tigaia in care caliti sa fie destul de incapatoare ). Cand este aproape
Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul, iar patrunjelul verde il tocam
Foile de placinta Yufka se gasesc la magazinele cu profil turcesc (ex: Cutiul de Aur, zona Ritmului) si sunt 5 bucati foi mari rotunde
Cepele se taie felii, ardeii se taie pe jumatate, se curata de cotor si se feliaza, rosiile le taiem cubulete. Intr-o tigaie cu
Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra daca ati uitat de unt ca mine. Am
1.Se pune faina intr-un bol cu sarea si ouale,si se framanta. 2.Adaugati cele 5 linguri de apa rece pentru a face aluatul coerent
1. Se framanta o coca din apa calduta, sare si faina adaugata treptat, astfel incat sa nu fie nici foarte moale, nici foarte vartoasa,
Se spala dovleceii, se usuca si se taie rondele pe diagonala. Se spala, se curata de seminte si se taie bucati mai marisoare ardeiul
Se framanta din apa calduta in care am topit jumatate de lingurita de sare si faina cernuta,un aluat elastic pe care il acoperim si
Pregatim aluatul: intr-un bol batem oul cu un praf de sare peste care turnam laptele si iaurtul, amestecam bine, punem drojdia si zaharul,
Taiem cartofii semiluna si ii fierbem timp de 15 min. Dupa ce au fiert ii condimentam cu rozmarin, sare si piper. Condimentam carnea