1049
retete

Alte sectiuni
  • Pesto de patrunjel

    Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se adauga si otetul de vin sau otet de fructe, se depoziteaza in borcanele micute si se pastreaza la rece. Se foloseste

    0 comentarii

  • Suc de rosii cu ardei kapia rosu

    Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin separator de rosii, astfel indepartand pielita si samburii rosiilor si oprind numai pulpa. Se lasa toata pulpa intr-o oala

    0 comentarii

  • Sos picant mediteranean

    Se taie ardeiul cubulete mici, apoi se oparesc un pic rosiile si se curata de pielita, dupa care se taie si ele tot cubulete mici. Ardeiul iute se curata de seminte si vinisoare, apoi se marunteste. Se pune uleiul in cratita cu fund mai gros, apoi se

    0 comentarii

  • Pui cu sos garam masala

    Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa si usturoiul taiate marunt, sare dupa gust si amestecam pana ceapa incepe sa se inmoaie, dupa care punem garam masala

    0 comentarii

  • Sos de lamaie cu ulei

    Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer vertical, amestecam bine.

    0 comentarii

  • Marinada de miel

    Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat si piper. Pregatim un vas cu capac si incepem operatiunea de condimentare, luam fiecare bucata de carne si presaram

    0 comentarii

  • Carne de pui cu smantana

    Se curata ceapa,se toaca si se undeste,se adauga peste ea morcovul ras, pastarnacul tocat marunut si se undesc pret de cateva minute,cat sa lase putina culoare de la legume si sa se intrepatrunda gusturile,apoi se adauga carnea si se inabusa pana isi schimba

    0 comentarii

  • Carne de pui cu smantana

    -Se curata ceapa,se toaca si se undeste,se adauga peste ea morcovul ras, pastarnacul tocat marunut si se undesc pret de cateva minute,cat sa lase putina culoare de la legume si sa se intrepatrunda gusturile,apoi se adauga carnea si se inabusa pana isi

    0 comentarii

  • Chiftelute in sos de legume

    Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de chiftele cu sos de legume Dam dovlecel si morcov pe razatoare mica Pentru sos, în ulei se caleste timp de 5 minute ceapa tocata, dovlecel si morcov

    0 comentarii

  • tzatziki reteta traditional greceasca

    Tzatziki - sos cu iaurt Reteta traditional greceasca, care se pregateste in 10 minute. Se poate servi cu fripturi de pui, miel sau porc, pites gyros sau ca garnitura la cartofi. Curatam usturoi. Curatam castravete si dam pe razatoare. Il punem in strecuratoare

    0 comentarii

  • Mujdei de usturoi verde

    Curatam usturoiul(lasand bulbul,tija si frunzele). Taiem usturoiul in bucati mici(de aproximativ 1-2 cm)si mixam. Adaugam rand pe rand uleiul,apa minerala si otetul sau zeama de lamaie si mixam. Transferam mujdeiul intr-un bol si adaugam sare dupa

    0 comentarii

  • Sos Tzatziki

    Castravetele se spala, se curata de coaja,dar si de samburi si se taie cubulete mici. Punem putina sare si lasam sa lase zeama, dupa care ii punem la scurs intr-i strecuratoare mica. Mararul il tocam marunt. Intr-un castron punem iaurtul, castravetii,

    0 comentarii

  • Sos de spanac

    Spanacul se spala si se opareste in apa clocotita,iar apoi se pune intr-o strecuratoare. Cand s-a mai racit, fie il tocati la mana, fie il punem in robot impreuna cu usturoiul(eu asa fac). Intr-o cratita, punem faina si uleiul si amestecam bine, pana

    0 comentarii

  • Sos de rosii Provencale

    Am tot vrut sa fac niste penne cu sos provencal, dar nu aveam in casa asa ca, m-am pus sa fac chiar eu, unul, mult mai gustos si mai sanatos decat cel de la magazin. Este tare simplu de preparat! Tocam ceapa si usturoiul marunt, rosiile cubulete. Punem

    2 comentarii

  • Muschiulet de porc in sos de soia

    -Se curăță, se spală carnea și se porționează în bucăți aproximativ egale de 4-5 cm, sau după preferință. Cu cât bucățile de carne sunt mai mici, cu atât se vot gati mai repede. (Mușchiulețul de porc este foarte fraged

    0 comentarii

  • Sos de ceapa cu ficatei de pui si piure de cartofi

    Se curata ceapa si se toaca foarte marunt, ficateii se spala si se lasa in apa rece 10 minute, si inca 10 minute in lapte rece (pentru a scoate gustul amar).Intr-o cratita se inabusa ceapa tocata cu uleiul si se adauga sare dupa gust. Cand s-a inmuiat

    1 comentariu

  • Pui pe gratar si avocado cu sos fresh de salsa

    Pieptul de pui se taie,se condimenteaza si se pune pe gratar la foc mic. Se taie avocado in 2 jumatati apoi se scoate samburele. Se toaca toaca legumele (ceapa, patrunjelul si ardeiul iute) si se pun intr-un bol, apoi se piseaza si se adauga sare

    1 comentariu

  • Salata Tzatziki

    Se spala bine castravetele, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se va stoarce bine de apa pe care o contine si o puneti intr-un castron impreuna cu iaurtul, usturoiul ras, uleiul, zeama de lamaia si amestecati bine pana se incorporeaza ingredientele.

    1 comentariu

  • Pasta pesto

    Se desprind frunzele de busuioc de pe vrej si se spala bine.  Punem frunzele in robotul de bucatarie sau in blender si adaugam treptat uleiul si restul ingredientelor. Macinam pana devine o pasta fina si o pastram intr-un borcan care se inchide

    4 comentarii

  • Sos de visine pentru friptura

    Pasul 1: Punem amidonul intr-un bol si adaugam incet supa de pui, in timp ce amestecam pana la omogenizarea completa. Pasul 2: Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul, pe care il lasam sa se topeasca. Turnam in tigaie amestecul de supa

    2 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.