autor:

Elena Mihailescu

» » Sosuri

Maioneza

Autor: Elena Mihailescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena Mihailescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
10 galbenusuri, 10 lingurite de mustar, 1/2 zeama de la o lamaie, 750 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

La fiecare galbenus de ou se adauga o lingurita de mustar. 10 galbenusuri - 10 lingurite de mustar, le punem intr-un castron mai inalt si incepem sa le mixam. In prima faza, se va folosi o singura paleta de la mixer, cea care se invarte in sensul acelor de ceasornic, pentru a nu se taia maioneza. Mixam bine punand treptat uleiul, apoi se adauga zeama de lamaie. Dupa ce am pus lamaia, putem adauga si cealalta paleta de la mixer (dupa ce am pus lamaia maioneza nu se va mai taia).
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Salata de paste cu maioneza

Salata de paste cu maioneza

Pastele fierte si date prin apa rece le asezi intr-un castron. Adaugi parizerul, ceapa si albusul

6 voturi    3 comentarii
30 min
Salate cu carne
Maioneza

Maioneza

Galbenusul fiert (rece) se marunteste foarte bine cu o furculita, se adauga mustarul si se mesteca

4 voturi    9 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 10 galbenusuri
  • 10 lingurite de mustar
  • 1/2 zeama de la o lamaie
  • 750 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Elena Mihailescu
Prajitura cu branza dietetica

Prajitura cu branza dietetica

Scurge branza de eventualul zer si trece-o printr-o sita fina, adauga smantana si amesteca pana devine

2 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, galbenusurile,

8 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu cacao si nuca

Briose cu cacao si nuca

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat alburusile spuma. Separat se face un sirop din zahar

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Vitel cu sos de usturoi si lamaie