3945
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Sarmale in varza dulce, cu orez, ciuperci si fructe uscate

    Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras, sarea, ciupercile spălate, curăţate de pieliţă şi tăiate marunt, care îşi vor lăsa sucul, apoi şi orezul spălat bine, se acoperă cu apă

    0 comentarii

  • Supa-crema de dovleac

    Nu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc. Dovleacul il aveam de la tara, mi-a mai ramas sa caut cea mai buna reteta. Fiindca dovleacul este una dintre vedetele acestui anotimp, bogat in vitamine, nu cred ca ar trebui sa lipseasca de pe

    0 comentarii

  • Bors de cartofi

    Am curățat si tăiat legumele, apoi le-am pus într-o oala la fiert, întâi ceapa, ardeii, morcovul si rădăcina de pătrunjel, iar dupa ce s-au inmuiat puțin, am adaugat rosiile si cartofii. Dupa ce s-au fiert, am adaugat bors cam

    0 comentarii

  • Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

    Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul il pastram pentru decor. Pentru umplutura: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de floarea soarelui.

    0 comentarii

  • Supa crema de dovleac cu mar

    Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in 2 litri apa. Am lasat sa fiarba aproximativ 20 minute. Daca nu aveti pui, nu este nici o problema, faceti supa doar cu legume...

    0 comentarii

  • Sarmale in dovleac

    La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul sotului, care l-a pregatit dupa indicatiile mele:)) Spalati bine dovleacul pe exterior cu apa, apoi il uscati cu prosop

    0 comentarii

  • Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

    Pentru inceput, spalati dovleacul, il taiati in felii si il puneti la copt intr-o tava mare cu hartie de copt. Daca aveti o supa de pui, asteptati sa se coaca dovleacul, daca nu, o faceti pe loc, eu asa am procedat. Am avut un pui. Am indepartat pulpele,

    0 comentarii

  • Gogosari copti cu smantana la cuptor

    Spalati gogosarii si coaceti-i pe tabla sau gratar. Curatati-i si taiati-i in fasii. Presarati-i cu baza pentru mancaruri si piper, dupa gust Rulati fasiile si puneti-le intr-un graten rezistent la cuptor, uns in prealabil cu putin ulei. Adaugati

    0 comentarii

  • Supa bulgareasca de linte si macrou afumat

    Se toaca morcovul, ardeiul si tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru de apa. Dupa ce au fiert legumele, se adauga mazarea congelata. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline impreuna cu boiaua afumata si curcuma si

    0 comentarii

  • Budinca pain perdu cu branza –budinca brutarului

    Se amesteca smantana cu ouale batute. Se da branza pe razatoare, se toaca verdeata marunt si se adauga peste smantana. Se adauga si biscuitii sarati sau painea veche uscata, ceapa verde, semintele de dovleac, se condimenteaza cu sare si piper apoi se

    0 comentarii

  • Dal indian- mancare de linte rosie

    Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei de masline, apoi se adauga piper proaspat macinat, sare, pudra de curcuma si boiaua afumata. Se spala lintea si se pune peste ceapa calita, apoi se adauga apa sau supa de pui si se lasa la fiert circa

    0 comentarii

  • Mancare taraneasca de cartofi cu gogosari in sos de rosii

    Cartofii se spala bine și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Ceapa se toacă în fâșii, la fel și șunculița și gogoșarii scurși. Rupem rozmarinul, spălăm și scurgem pătrunjelul și curățăm usturoiul. Punem

    0 comentarii

  • Ciorba de varza cu afumatura de porc

    Pregatim legumele, curatandu-le si spalandu-le, apoi le tocam in cuburi, respectiv rondele, dupa caz. Varza nu o tocam fideluta, ci mai grosier Portionam carnea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere. Cand incepe sa fiarba, dupa 2-3 clocote, scurgem

    0 comentarii

  • Ciorba de vacuta

    Carnea am taiat-o si am pus-o la fiert timp de 1 h, spumam la nevoie. Pentru ciorba de vacuta, aleg acelasi tip de carne pentru ca fierbe destul de repede si este foarte gustoasa (steaks bovine). Intre timp curatam, spalam si tocam legumele si, in cazul

    0 comentarii

  • Orez Basmati cu aripi de curcan

    Carnea o spalam si o punem la fiert separat, iar cand este cazul, o spumam. In tot acest timp tocam legumele sau le dam prin razatoarea mare. Punem ceapa la calit, iar cand prinde o culoare usor aurie, adaugam restul legumelor. Separat, spalam orezul,

    0 comentarii

  • Supa-crema de ciuperci si legume congelate

    Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, intr-o cratita incapatoare. Se adauga ciupercile si legumele congelate, cartoful taiat cubulete, usturoiul feliat si se soteaza 5 minute. Se adauga apa fiarta si se dizolva cubul pentru supa de legume, amestecand

    0 comentarii

  • Salata de cartofi cu maioneza

    Spalati cartofii si fierbeti-i in coaja. Lasati-i sa se racoreasca, cojiti-i si taiati-i in cubulete. Curatati ceapa si taiati-o pestisori. Adaugati maslinele si amestecati totul bine. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Adaugati maioneza si

    0 comentarii

  • Zacusca

    Incep prin a va marturisi ca am 25 ani si este pt prima data cand fac zacusca, desi o ador iar rezultatul a fost mult peste asteptari, DELICIOASA si o sa respect aceasta reteta an de an. Am inceput prin a coace vinetele, le-am curatat de coji am ales

    0 comentarii

  • Tocana de legume la borcan

    Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si se caleste si el. Ardeiul se curata de seminte, se spala,

    0 comentarii

  • Gogosari la otet

    Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul curatat, piper boabe si boabe de mustar si se lasa sa dea un clocot, asa cat sa se topeasca sarea si zaharul. Se curata

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.