4212
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

    Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Lasam pâna cind ceapa devine sticloasa, apoi adaugam morcovul taiat cuburi mici, 1/2

    0 comentarii

  • Ratatouille de legume cu branza

    Legumele le speli și le tai felii subțiri, rotunde, apoi în jumătăți. Câte 150 g de telemea și cașcaval le tai felii, iar restul îl dai pe răzătoarea mare. Pătrunjelul îl toci mărunt. Ungi o tavă rotundă pentru tartă

    0 comentarii

  • Risotto cu pui fript si dovlecel

    Pulpele si zucchini se condimenteaza similar, in afara faptului ca la pui adaugam usturoiul zdrobit iar la zucchini zeama de la jumatate de lamaie. Lingura de ulei se imparte la ambele preparate. De preferat este sa le tinem la marinat peste noapte, dar

    0 comentarii

  • Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

    Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite. Cand se mai racoresc se curata de pielite sub jet de apa,se scot cotoarele si se lasa la scurs pe chiuveta. Se curata

    0 comentarii

  • Salata cu ton, avocado si mozzarella

    Taiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti. Il taiati cuburi mai mari si il stropiti cu zeama de lamaie. Rosiile cherry le taiati pe jumatate, le adaugati peste avocado. Puneti si

    0 comentarii

  • Vinete cu cartofi in straturi la cuptor

    Spalati cartofii, ii puneti intr-o cratita la fiert. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii lasati sa se racoreasca 10-15 minute. Ii decojiti si ii taiati felii pe rotund. Vinetele le spalati, le taiati rondele potrivit de subtiri. Le presarati

    0 comentarii

  • Tarta cu branza si rosii

    Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea. Turnati apa calduta, treptat si framantati. La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat. Il acoperiti cu un prosop curat, il lasati sa creasca, la loc caldut. Umplututra: Mozzarella

    0 comentarii

  • Ciulama de pui cu ciuperci

    Prăjim puiul tăiat bucățele ușor condimentat în puțin ulei pana se rumenește. Îl scoatem și punem de-o parte. În același ulei în care am făcut puiul vom căli ciupercile tăiate mărunt pana când toată zeama va

    0 comentarii

  • Tarta cu branzeturi si legume

    Intr-o tava yena punem aluatul de foietaj cu tot cu hartie de copt, sa acopere si marginile, il intepam cu furculita din loc in loc si il dam 4-5 minute la cuptorul preincalzit la 190°C . Intre timp, dovlecelul il curatam de coaja si il dam pe razatoare

    0 comentarii

  • Supa crema de ciuperci cu crutoane

    Perfectă mai ales vara, servită atât caldă, cât și rece, supa cremă de ciuperci este o idee ideală pentru o masă ușoară. Se pun cartofii la fiert in apa cu sare. Ciupercile se taie in sferturi sau felii, iar ceapa julien. Intr-o

    0 comentarii

  • Spanac scazut, cu smantana

    O idee perfectă pentru vară, spanacul rămâne mereu o varianta sănătoasă și gustoasă pentru o masă ușoară. Am folosit spanac congelat, dar dacă folosiți spanac proaspăt este indicat sa îl opăriți puțin înainte și sa

    0 comentarii

  • Sarmalute cu hribi si malai

    Se clatesc frunzele de vita de vie si cele de hrean si se oparesc. Se fierbe apa si cand apa fierbe, se opreste focul si se scalda frunzele in apa clocotita,dupa care se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Se dau prin masina de carne,hribii,ceapa,morcovii

    0 comentarii

  • Omleta cu dovlecei la cuptor

    Se pun ouale intr-un bol, se adauga sare, oregano, rozmarin si se omogenizeaza compozitia. Se adauga dovlecelul,cascavalul,rosia date prin razatoare,se adauga o lingura de bulion de gogosari si cateii de usturoi taialti feliute. Se amesteca cu ajutorul

    0 comentarii

  • Rulada cu zucchini

    Pun peste ou si parmezan putina sare si amestec bine, apoi adaug zucchini ras si scurs de zeama. Amestec tot, pun in tava de 32 cm x22 cm, intind compozitia ca pe o foaie de placinta, o coc 20 min la 180 grade C. Cand este gata, scot rulada din cuptor,

    0 comentarii

  • Chec aperitiv

    Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se adauga apoi ingredientele in ordinea in care am trecut la ingrediente. Se omogenizeaza si se pune intr-o forma de copt. Se coace la o temperatura medie

    0 comentarii

  • Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon

    Legumele tăiate în cubulețe mici, le-am călit cu puțin ulei până s-au înmuiat. Apoi am adăugat apă, vegeta, sare, piper și frunzele tocate de leuștean. Când a început să fiarbă, am pus orezul și am acoperit cu

    0 comentarii

  • Salata boeuf

    Se fierb ingredientele, cartofii, morcovii, carnea. Se taie cubulețe, se adaugă mazărea apoi ne ocupăm de maioneză. 2 gălbenușuri fierte, 2 nefierte, o linguriță de muștar, se mixează cu ulei, adaugăm puțină zeamă de lămâie. Mixam

    0 comentarii

  • Rulada cu bureti (opintici)

    Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini. Se da aluatul la frigider pentru cateva ore. Mod de preparare pentru compozitie: Se curata ceapa,usturoiul si se pune

    0 comentarii

  • Bulete din bureti (opintici)

    Se curata ceapa, usturoiul si dau prin robot alaturi de bureti. Se adauga sare, tarhon, oregano, piper macinat, rozmarin, faina de grau si se omogenizeaza compozitia. Se pune uleiul intr-un ceaun la fiert si se fac mici bilute din compozitie care se dau

    0 comentarii

  • Ciorba de primavara cu zarzavat

    Se curăță și se spală ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii și rădăcinile. Morcovii și rădăcinil se dau pe răzătoarea mică. Prazul se taie cuburi, ceapa se toacă mărunt, cartofii se taie cubulețe. Se călesc legumele într-o oală de

    6 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.