3814
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Curry de naut cu conopida

    Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua linguri de apa. Cei ce nu tin dieta Rina, pot pune ulei.Cand ceapa este sticloasa, adaugam cubuletele de gogosar si

    0 comentarii

  • Supa crema de linte cu usturoi

    Se pune untul intr-un vas pe foc, se caleste ceapa, morcovul, telina si pastarnacul curatate, spalate si taiate cuburi; dupa 2 min, se adauga 3 cani cu apa, iar cand legumele sunt aproape fierte, se adauga usturoiul curatat, lintea scursa si bine clatita,

    0 comentarii

  • Supa crema de legume cu fasole verde

    Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand s-a inmuiat bine, adaugam bulionul si mai lasam 2-3 minute la calit. Taiem cartofii, morcovul si dovlecelul in cuburi si le adaugam in oala, punem sare

    0 comentarii

  • Ciorba de pui

    Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Se mai amesteca din cand in cand in ciorba, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de oala. Cand

    0 comentarii

  • Salata de conopida cu carne de curcan

    Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi. Semintele de chimen le punem intr-un mojar impreuna cu sarea si le zdrobim. Presaram

    0 comentarii

  • Ciorba de gulie cu cartofi

    Legumele le curatam de coaja. Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici. Intr-o oala, punem uleiul la incins si calim in el putin ceapa si morcovul. Morcovul

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole verde si fasole boabe

    Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte. Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei. In loc de sorici, se poate folosi sunca, bacon sau ciolan. A doua zi spalam

    0 comentarii

  • Placinta cu carne

    Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei, laptele dulce caldut, oul si se face un aluat suficient de tare, dupa care se da la frigider pana cand se pregateste

    0 comentarii

  • Supa de porumbei

    Se pun porumbeii la fiert, cu apa si putina sare, se adauga peste ei, ardeii tocati, morcovii rondele, dovlecelul tocat marunt, ceapa tocata si se fierbe totul la foc potrivit. Se curata patlagelele de pielite, se toaca cuburi si se pun la fiert in alta

    0 comentarii

  • Pui Puttanesca

    Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram calda. In uleiul ramas, punem ceapa si, cand este calita, adaugam rosiile taiate in jumatate, pasta de tomate si supa

    0 comentarii

  • Ciorba de salata verde cu omleta

    Salata se desface si se spala frunza cu frunza, sub jet de apa, pentru a indeparta toate urmele de pamant. Se scurge si se taie in fasii. Prajim slanina taiata in cubulete pentru a lasa untura. Adaugam in acesta grasime faina, amestecam repede si adaugam

    0 comentarii

  • Veggie Burgers

    Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, calim ceapa taiata in cubulete si usturoiul tocat. Cand incep sa se inmoaie, adaugam si ciupercile taiate cubulete si lasam la calit cateva

    0 comentarii

  • Paste tricolore cu masline si sos

    Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele se pun la fiert în apa clocotita, cu un vârf de sare şi puţin ulei. Separat, se căleşte ceapa tocată

    0 comentarii

  • Parjolute de curcan in sos de rosii

    Se portioneaza carnea, se curata ceapa si usturoiul si se dau prin masina de carne. Se adauga ouale, painea muiata in apa si scursa, sarea, piperul macinat, se omogenizeaza bine si se fac parjolute rotunde in podul palmei, care se pun pe un platou.   In

    0 comentarii

  • Bors de varza cu rata

    Se portioneaza carnea de rata si se pune la fiert peste varza ce a fost data prin razatoare; se adauga toate legumele tocate, mai putin leusteanul si se fierb la foc mic cu putina sare, pana se patrund si se intrepatrund gusturile, se adauga sucul de rosii,

    0 comentarii

  • Ciorba de sardine in sos tomat

    Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta. Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea galbena. Adaugam rosia si ardeiul gras taiate marunt, apoi telina si patrunjelul taiate marunt. Punem 4 litri de

    0 comentarii

  • Cartofi Dauphinoise cu piept de pui si hribi

    Se curata si se spala cartofii si morcovii. Se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare, timp de 10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Se caleste ceapa curata si taiata julien, in uleiul de masline. Se adauga pieptul de pui taiat fasii si

    0 comentarii

  • Varza a la Cluj (cu varza dulce)

    Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata (cel mai des). Eu prefer sa o fac cu varza dulce pentru ca nu imi place foarte tare varza murata in aceasta combinatie. Se curata varza de primele frunze,

    0 comentarii

  • Ardei umpluti cu carne de porc

    Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin la foc mic. Ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu orezul. Intr-un bol se pune carnea tocata impreuna cu orezul

    0 comentarii

  • Pastai in sos cu usturoi

    Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim ceapa putin sa fie putin rumenita; adaugam pastaile si usturoiul tocat si lasam sa se amestece cu ceapa, adaugam apa

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:

Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania