3896
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Vinete la cuptor, cu garnitura de orez si legume

    Este o mancare de sezon cu legume proaspete, ce contine o multime de vitamine, minerale, proteine, carbohidrati pe care organismul nostru nu le poate produce singur, de aceea trebuie sa le administram prin intermediul alimentatiei. Vinetele la cuptor sunt

    0 comentarii

  • Ciorba de legume si ciuperci proaspete

    Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de carne, deci este o ciorba pe care o putem servi si pe perioada postului. Pentru a obtine o ciorba cu un gust deosebit,

    0 comentarii

  • Rulouri cu vinete si piept de pui

    Se feliaza vanata pe verticala, se pun feliile in tava de la aragaz in care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptor pentru cateva minute, cam asa cat pregatiti restul ingredientelor, cu grija insa sa nu se patrunda, doar sa poata fi rulate; apoi se

    0 comentarii

  • Sarmalute in foi de vita cu orez si legume yalangi (arabesti)

    Sarmalutele "yalangi", sunt foarte gustoase si apetisante. Ele se servesc, fie reci fie calde. Este o reteta apreciata de toate varstele. Aceste sarmalute le vom gasi ca aperitiv in majoritatea restaurantelor orientale. Sa trecem acum la modul

    0 comentarii

  • Chiftele din cartofi noi cu marar

    Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar, piperul macinat, sare, turmeric, faina de grau si se omogenizeaza compozitia. Intr-o tava se pune hartie de copt,

    0 comentarii

  • Ciuperci cu usturoi-reteta de post

    Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline pana cand devine aurie, se pun ciupercile crude taiate felii, se adauga putina sare, se amesteca usor pret de cateva minute pana lasa zeama, se pune capac si se fierb in zeama lor pret de 15 minute,

    0 comentarii

  • Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

    Cum sa pregatesti quinoa: Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia; Adauga dublu cantitate de apa (350 ml) si putina sare; Cand incepe sa fiaba, dati focul mic si lasati sa clocoteasca aprox.

    0 comentarii

  • Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

    Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim uleiul si prajim bucatile de carne pana isi schimba culoarea si le punem deoparte. In uleiul ramas prajim legumele putin,

    0 comentarii

  • Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

    Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam bine de tot. Pulpele taiate in doua le dam prin aceasta marinata si le lasam acoperite, la rece, cat mai multe ceasuri.

    0 comentarii

  • Bors de miel

    Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa ce da in clocot, aruncam apa, punem alta (fierbinte) si mai lasam la fiert cca. 40 de minute. Se spumeaza ocazional,

    0 comentarii

  • Ciorba de dovlecei

    Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala si se lasa sa fiarba legumele la foc mic. Dupa ce au fiert, se adauga dovleceii. Dupa ce au fiert se adauga borsul. Se

    0 comentarii

  • Drob

    Se pun la fiert maruntaiele de la miel cu apa, sare, piper, foi de dafin. Se fierb, se clatesc si se dau prin masina de carne. Se pun intr-un vas maruntaiele date prin masina de carne, carnea tocata, albusurile, oul crud, piper macinat, sare dupa gust,

    0 comentarii

  • Supa crema de spanac si coaste de miel

    Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele de miel intr-un vas mai mare, adaugam vinul, uleiul de masline, cimbrisorul, apoi asezonam cu sare si piper. Acoperim

    0 comentarii

  • Drob de miel in foietaj

    Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute. Separat punem la fiert in apa cu sare morcovii curatati. Punem la fiert si cele doua oua. Dupa ce au fiert maruntaiele se lasa sa

    0 comentarii

  • Ciorba de miel

    Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde, se lasa sa fiarba doua trei clocote, apoi cu o lingura, se ia spuma de deasupra si se arunca. Se pun radacinoasele tocate marunt, ceapa tocata,mixul de gogosari, o lingura de sare rasa, cartofii

    0 comentarii

  • Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

    Carnea se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime. Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multa frunza verde si se taie in bucati

    0 comentarii

  • Ciorba de urzici cu smantana

    In oala in care vom face ciorba, punem afumatura portionata la fiert si o lasam sa fiarba cam 45 de minute. Curatam legumele si le dam pe razatoare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.Tragem la tigaie morcovul in putin unt. Adaugam peste legume

    0 comentarii

  • Bors cu carne de miel

    Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi

    0 comentarii

  • Orez cremos cu parmezan

    Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi. Caleste-le pana se rumenesc frumos, apoi scoate-le cu o paleta. Adauga

    0 comentarii

  • Salata indragostita

    Cum iti demonstrezi dragostea fata de omul cu care ai ales sa mergi mana in mana pe acelasi drum? Prin gesturi mici, dar importante. Si poti incepe cu ceea ce ii pui in farfurie. O cina perfecta poate fi si o salata. Speli legumele si le tai

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.