3857
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Sarmale cu varza dulce in vas de lut

    Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii, dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine. Intr-un

    0 comentarii

  • Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin

    Amestecam intr-un bol usturoiul dat prin presa cu sarea, boiaua, piperul, ulei si condimentele cu cafea, pana se omogenizeaza. Ungem coastele cu acest amestec, cu o pensula, punem coastele la rece, acoperite pentru macar o ora. Punem apoi coastele intr-un

    0 comentarii

  • Barcute de andive umplute cu salata exotica

    Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia și punem semințele la scurs, tocam cubulețe ananasul și de asemenea îl punem la scurs. Desfacem andivele și

    0 comentarii

  • Chiftele frantuzesti

    Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol, batem ouale cu smantana, faina, adaugam peste carne, verdeturile tocate si amestecam bine pana ce se omogenizeaza, adaugam

    0 comentarii

  • Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

    Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc de lamaie in interior si exterior. In crestaturi vom pune felii de lamaie, care vor da un gust aromat pestelui. Toate

    0 comentarii

  • Terina cu legume, cascaval si sunca afumata din piept de curcan

    Terina de cascaval si rulada de carne sunt aperitive delicioase si aspectoase, cu care neputem rasfata si impresiona prietenii sau rudele, atat la mesele festive cat si de Sarbatori. Dupa mine, cea mai gustoasa terina este cea cu legume. Eu am folosit

    0 comentarii

  • Parjolute moldovenesti in sos, cu garnitura de piure de cartofi

    Parjoalele moldovenesti, sunt de fapt chiftelute obisnuite din carne tocata, care au tot o forma rotunda, de fapt difera de la o bucatareasa la alta. Dupa ce carnea a fost curatata de pielite si eventual zgarciuri se toaca la masina de carne de doua ori

    0 comentarii

  • Supa de ghebe cu legume (proaspete)

    Inainte de a trece la prepararea supei noastre, sa va fac cunoscute cateva informatii utile de care putem tine cont atunci cand preparam aceste ciuperci delicioase. 1) Atunci cand avem la indemana mai multe ghebe de dimensiune mare este preferabil folosirea

    0 comentarii

  • Salata de cartofi

    Mazarea si morcovul le fierb in apa cu sare cateva minute si le strecor. Cartoful, ouale, castravetii si maslinele le taiem marunt, amestecam cu mazarea si morcov si le condimentam la gust, dupa care adaugam maioneza si amestecam bine; dupa care punem

    0 comentarii

  • Salata ruseasca vegetala

    In afara de cartofi, celelalte legume le fierb in apa cu putina sare 10 minute si le strecor. Cartofii, castravetii si ardeiul murat le tai cubulete si amestec totul cu legumele fierte. Condimentam salata cu sare, piper la gust si amestecam cu maioneza

    0 comentarii

  • Cartofi umpluti cu branza si piept de pui afumat

    Se fierb cartofii in apa cu sare, cca. 13 minute, sa nu fie foarte fierti, apoi se lasa sa se raceasca bine si se taie pe lung, in jumatati egale care apoi se scobesc cu o lingurita, lasand cca 0,5 cm, grosimea peretilor cartofilor. Se stropesc in interiorul

    0 comentarii

  • Rulouri din pulpe de pui cu prosciutto si patrunjel verde

    Pulpele spalate si zvantate se subtiaza cu lama unui cutit, se condimenteaza si se sareaza. Peste fiecare se asaza cate un strat de prosciuttto si se da 30 de minute la rece. Patrunjelul spalat si zvantat se toaca marunt, apoi se da la blender cu un praf

    0 comentarii

  • Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)

    Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper. Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust. Morcovul

    0 comentarii

  • Ciupercute cu oua ochiuri

    Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le taiem cubulete si le punem la calit in ulei pentru 5 minute. Adaugam ardeiul cubulete si ciupercile curatate, spalate si feliate. Le lasam sa fiarba acoperit in suc propriu pentru 10 minute, dupa care punem

    0 comentarii

  • Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

    Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa. Se pun din nou la fiert acoperite de apa impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, morcovul si radacina de patrunjel

    0 comentarii

  • Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

    Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare. Se spumeaza dupa primele clocote, apoi se adauga ciupercile curatate si feliate. Cand aripioarele au fiert, se scot din supa si se rumenesc bine in ulei. Se scot pe o farfurioara

    0 comentarii

  • Poienita cu ciuperci

    Cartofii in coaja se pun la fiert. Morcovii si pieptul de pui se fierb si ei. Maioneza se face din ou, mustar si ulei. Castraveciorii ii taiem cubulete. Intr-o cratita punem folie alimentara, asezam ciupercutele cu palaria in jos, apoi punem patrujelul

    0 comentarii

  • Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

    Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele de conopida si se fierb 3 minute, dupa care se scurg intr-o sita. Se incinge un pic de ulei de masline si se rumeneste

    0 comentarii

  • Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare

    Se spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja. Se taie in felii, pe lung, cu grosimea de 0,5-1 cm, apoi se calesc pe ambele fete in ulei incins. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga, dupa ce am presarat

    0 comentarii

  • Sufleu de conopida cu ciuperci

    Conopida se spala si se desface in buchetele care se baga in apa fiarta cu sare, se lasa sa clocoteasca cca. 10 minute, dupa care se scot si se scurg bine. Se incinge un pic de ulei si se pun la rumenit buchetelele de conopida, ciupercile feliate. Se scurg

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: