3888
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

    Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masli¸ne, vinul,zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam bine de tot . Pulpele taiate in doua le dam prin aceasta marinata si le lasam acoperite, la rece cat mai multe ceasuri.

    0 comentarii

  • Bors de miel

    Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa ce da in clocot, aruncam apa, punem alta (fierbinte) si mai lasam la fiert cca. 40 de minute. Se spumeaza ocazional,

    0 comentarii

  • Ciorba de dovlecei

    Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala si se lasa sa fiarba legumele la foc mic. Dupa ce au fiert, se adauga dovleceii. Dupa ce au fiert se adauga borsul. Se

    0 comentarii

  • Drob

    Se pun la fiert maruntaiele de la miel cu apa, sare, piper, foi de dafin. Se fierb, se clatesc si se dau prin masina de carne. Se pun intr-un vas maruntaiele date prin masina de carne, carnea tocata, albusurile, oul crud, piper macinat, sare dupa gust,

    0 comentarii

  • Supa crema de spanac si coaste de miel

    Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele de miel intr-un vas mai mare, adaugam vinul, uleiul de masline, cimbrisorul, apoi asezonam cu sare si piper. Acoperim

    0 comentarii

  • Drob de miel in foietaj

    Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute. Separat punem la fiert in apa cu sare morcovii curatati. Punem la fiert si cele doua oua. Dupa ce au fiert maruntaiele se lasa sa

    0 comentarii

  • Ciorba de miel

    Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde, se lasa sa fiarba doua trei clocote, apoi cu o lingura, se ia spuma de deasupra si se arunca. Se pun radacinoasele tocate marunt, ceapa tocata,mixul de gogosari, o lingura de sare rasa, cartofii

    0 comentarii

  • Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

    Carnea se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime. Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multa frunza verde si se taie in bucati

    0 comentarii

  • Ciorba de urzici cu smantana

    In oala in care vom face ciorba, punem afumatura portionata la fiert si o lasam sa fiarba cam 45 de minute. Curatam legumele si le dam pe razatoare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.Tragem la tigaie morcovul in putin unt. Adaugam peste legume

    0 comentarii

  • Bors cu carne de miel

    Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi

    0 comentarii

  • Orez cremos cu parmezan

    Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi. Caleste-le pana se rumenesc frumos, apoi scoate-le cu o paleta. Adauga

    0 comentarii

  • Salata indragostita

    Cum iti demonstrezi dragostea fata de omul cu care ai ales sa mergi mana in mana pe acelasi drum? Prin gesturi mici, dar importante. Si poti incepe cu ceea ce ii pui in farfurie. O cina perfecta poate fi si o salata. Speli legumele si le tai

    0 comentarii

  • Barcute inamorate

    Se spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete, apoi se taie pe lung,in 2 jumatati egale. Se indepartea miezul cu samburi, ajutandu-ne de o lingurita, fara a ajunge in capete. Se sareaza si se asaza una langa alta in tava tapetata cu

    0 comentarii

  • Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

    Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa clocoteasca un pic, apoi il scurgem si il trecem sub jet de apa rece si il lasam la scurs, apoi il tocam cu un cutit, maruntind

    0 comentarii

  • Salata Boeuf

    Cartofii se spală în coajă și se pun la la fiert, apoi carnea și legumele, spălate, se pun la fiert cu vegeta. După ce fierb și se pun la răcit, toate se amestecă într-un castron cu mazăre. Castraveții se lasă la scurs, după ce

    0 comentarii

  • Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

    Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu o lingurita, indepartand miezul , lasand cate 1 cm necuratat la capete, apoi se dau in 2-3 clocote in apa fiarta cu sare,

    0 comentarii

  • Timbale de fasole si spuma de sunca

    Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie, se sareaza si pipereaza, dupa gust. Se fierbe fasolea pastai in apa cu sare, se scurge si se trece sub jet

    2 comentarii

  • Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

    Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici, la fel si cartoful. Se incinge bine uleiul, apoi se adauga zarzavatul sa se caleasca un pic. Se adauga o ceasca de apa, se

    0 comentarii

  • Supa crema de legume si ardei copt

    Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete; morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja, se spala si se taie rondele, usturoiul se curata si se feliaza, se acopera cu apa si se pune sa fiarba bine cu un praf de sare si un

    0 comentarii

  • Supa crema de broccoli cu sticksuri de bacon

    Se curata broccoli in buchetele, se spala, apoi se pune la fiert in apa cu sare, cca. 10-15 minute, apoi se scot din apa clocotita si se trec pe sub jet de apa rece pentru a ramane de un verde crud. Se iau cate 2 felii de bacon afumat si se ruleaza usor

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: