3922
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Zacusca cu ciuperci

    Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa 30 de minute, se adauga 300 ml ulei si se lasa sa fiarba

    0 comentarii

  • Tocana de legume cu orez

    Pentru ca e sezonul legumelor si perioada perfecta pentru a ne umple camara cu bunatati de tot felul, am pregatit aceasta tocana de legume foarte gustoasa. Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga

    0 comentarii

  • Tocana de legume cu orez pentru iarna

    Legumele se curata si apoi se spala. Ceapa se taie julien, morcovii, patrunjelul si telina se dau pe razatoarea mare. Ardeii se taie felii subtiri si se calesc cu putina sare pana se inmoaie. Eu am calit ceapa separat, iar morcovii si patrunjelul impreuna

    0 comentarii

  • Salata in straturi pentru iarna

    Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul curatat se da prin razatoare, apoi se freaca si el cu un praf de sare. Sfecla curatata de coaja se da si ea prin razatoare

    0 comentarii

  • Ardei umpluti cu struguri

    Se spala toate legumele, apoi morcovul curatat se taie rondele, hreanul betisoare, ceapa solzisori, telina si sfecla se taie in bucatele, conopida se desface in buchetele. Ardeii se curata de cotoare si seminte, apoi se umplu cu boabe de struguri si se

    0 comentarii

  • Ardei umpluti cu varza si morcovi

    Se baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte. Varza rosie si cea alba se curata de primele frunze, apoi se toaca fideluta subtire. Morcovul curatat se da prin razatoare. Capatana de telina se curata

    0 comentarii

  • Ciuperci marinate

    Se curata si se spala in 2-3 ape ciupercutele, se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Intr-o craticioara cu gura mai larga se pun ciupercile impreuna cu uleiul, ceapa taiata solzisori, boabele de piper, lingura de sare, dafinul si sucul de la lamaie,

    0 comentarii

  • Zacusca de vinete si ardei

    Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează într-un vas adânc, se presară peste ei sare grunjoasă, apoi se acoperă cu un capac, pentru a se

    0 comentarii

  • Stir Fry VitAsia cu legume si taitei de sticla

    Desfacem conserva de legume asiatice (contine muguri de fasole mung, muguri de bambus, ciuperci Mu-err, mini stiuleti de porumb si morcovi), punem legumele intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga. Taiem fasii ceapa si celelalte legume, ardeiul iute

    0 comentarii

  • Salata orientala cu ton

    In castron se pun cartofii fierti, curatati de coaja si taiati cubulete sau rondele, ceapa curatata si taiata julien, castravetele cubulete si ouale de asemenea, tonul scurs si maruntit, ambele cutii cu fasole clatite cu apa rece si scurse, sare, ulei,

    0 comentarii

  • Supa crema de cartofi dulci

    Legumele curatate, spalate, taiate, se pun intr-un vas, pe foc, cu apa si putina sare, iar dupa ce au fiert bine timp de 15-20min, se scurg fara sa se arunce apa. Se paseaza bine in robot, piureul rezultat se pune din nou in vas la foc mic, se adauga

    0 comentarii

  • Turnulete de pui, vinete si dovlecei

    Taiem vanata felii rotunde, le saram si le punem la scurs. Un dovlecel il dam pe razatoarea mica, iar celalalt il taiem la fel ca pe vanata si il lasam sa se scurga. Tocam marunt ceapa verde, patrunjelul, mararul si usturoiul. Amestecam carnea tocata cu

    0 comentarii

  • Dovlecei pane cu branza de vaci

    Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam sa se scurga de apa cca 30 min-1 ora daca avem timp. Batem ouale cu condimentele, adaugam branza de vaci proaspata, amestecam

    0 comentarii

  • Vinete pane in crusta crocanta

    Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele parti. Asezam rondele in strecuratoare si lasam cca 1 ora, sa se scurga de apa. Batem ouale cu condimentele intr-un bol. In

    0 comentarii

  • Ciorba de castraveti murati cu scaricica afumata

    Spalam si curatam legumele, apoi le tocam cubulete si/ sau felii. Tocam si scaricica cubulete. Intr-o oala incapatoare, calim ceapa si ardeiul in ulei incins, adaugand apoi morcovii si scaricica. Dupa ce le calim cateva minute, adaugam cartofii si acoperim

    0 comentarii

  • Salata cu pui

    Spalam salata, o uscam bine si o taiem potrivit, clatim rosiile si le taiem in patru. Pentru aceasta salata, am folosit paste fundite pe care le fierbem, le scurgem bine si le adaugam in salata. Cu cateva zile in urma am facut un pui la rotisor din

    0 comentarii

  • Tapas cu jambon

    Intr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita, usturoiul zdrobit, ulei de masline, sare, piper; amestecam bine si dam deoparte pana ce prajim feliile de paine. Intr-un bol adaugam rosiile taiate felii, usturoiul verde taiat felii,

    0 comentarii

  • Mini ardei umpluti cu branza

    Intr-un bol amestecam branza de vaci cu telemeaua data prin razatoare, untul moale la temperatura camerei. Adaugam smantana, ouale date prin razatoare, ceapa, marul tocat marunt. Potrivim de sare si piper dupa gust, dam la rece cat pregatim ardeii. Ardeii

    0 comentarii

  • Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

    Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile caju se pun la robot cu apa si se mixeaza bine pana se obtine o smantana consistenta care se adauga peste supa obtinut;

    0 comentarii

  • Mancare de legume cu orez

    Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga, apoi se pune ceapa la calit. Se pune si morcovul si se lasa sa se caleasca 2-3 minute. Intre timp, se

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.