4151
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Escalop de vara

    De curând am descoperit carnea de vițel. Bine, o știam de mult, doar că fetița mea nu o prea agrea...până acum! Ceapa o cureți, o speli sub jet de apa rece și o toci mărunt. Ardeiul îl speli, îl cureți de nervuri și semințe

    0 comentarii

  • Varza noua cu ceapa verde la cuptor

    Varza o tocam marunt si apoi o frecam cu sare grunjoasa. Curatam ceapa o spalam si o taiem marunt. Asezam tava pe foc punem uleiul si punem la prajit costita si pieptul de porc, apoi adaugam ceapa verde. Lasam sa se caleasca cca 15 min apoi adaugam

    0 comentarii

  • Supa rece de castravete cu avocado

    Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si se pasireaza. Se taie avocado pe jumatate, se scoate samburele, se scoate miezul cu o lingurita si se pune in blender. Stropim

    0 comentarii

  • Vinete la cuptor

    Se taie felii, vinetele, patlagelele rosii, patlagelele verzi si gogosarii. Se stropeste vasul cu ulei de masline si se asaza in vas, o felie de patlagica, o felie de vanata. Pe o parte se pun intre feliile de vinete, felii de patlagele rosii si pe o parte

    0 comentarii

  • Salata calda cu pastai si patlagele

    Se curata si taie pastaile si apoi se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert, pastaile se pun in apa cu gheata ca sa isi pastreze culoarea si sa oprim procesul de gatire. Se fierb ouale de prepelita si apoi se curata de coaja si se taie in jumatati. Pieptul

    0 comentarii

  • Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

    Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt, pentru 30-40 minute, in functie de puterea cuptorului. Cand sunt gata, ii lasam putin sa se rocareasca dupa care îi tăiem în jumatate, pe lungime. Cu

    0 comentarii

  • Supa de vara de rosii coapte, cu paine prajita cu cascaval

    Se spala rosiile, se indeparteaza cotoarele si se taie in bucati mari. Se asaza rosiile in tava de copt, se stropesc cu ulei de masline, sare, piper dupa gust. Se adauga frunzulitele de busuioc si cimbru se amesteca bine si se dau la cuptor. Se tin rosiile

    0 comentarii

  • Mancarica de vara cu dovlecei, pastai, rosii si piept de pui

    Se spala, se rup capetele si atele pastailor. Se spala si apoi se taie bucatele dovleceii si rosiile. Se taie cubulete mici pieptul de pui.Se curate usturoiul si se taie marunt. Se pune la calit in ulei de masline pieptul de pui impreuna cu usturoiul,

    0 comentarii

  • Tocana de galbiori

    Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se lasa sa se patrunda, dupa care se adauga rosiile taiate cubulete, se mai adauga o canita de apa, cam 100 ml. si se lasa

    0 comentarii

  • Zucchini cu pui si mozzarella

    Se spală zucchini şi se taie în două pe lungime. Se scobeşte miezul cu o linguriţă. Se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se adaugă jumătăţile de zucchini şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute. Înre

    0 comentarii

  • Fleica de porc la grill, cu sparanghel si cartofi copti

    Îmi plac mult cartofii copți cu unt și cimbru alături de grătar. De data asta, am adăugat și sparanghel, pe care l-am pregătit în tigaia grill în care am rumenit înainte carnea, ce aromat! Se curăță și se spală

    0 comentarii

  • Salata de legume cu naut si seminte

    Aceasta salată delicioasă cu năut, legume și semințe poate fi pregatita in orice sezon pentru ca acum gasim legume proaspete mereu in supermarket, dar vara merge cel mai bine, cand am manca ceva usor, sa ne racorim. In plus, este perfectă pentru

    0 comentarii

  • Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii

    Soutzoukákia sunt chifteluțe grecești în sos de roșii, seamănă cu chiftelele noastre marinate. Există câteva diferențe, una dintre ele constă în modul de gătire a chiftelelor: noi le prăjim, ei le dau la cuptor, e drept

    0 comentarii

  • Ratatouille

    Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua rosii le dam pe zatatoare le amestecam cu putin ulei de masline si putin piper si sosul obtinut il punem pe fundul

    0 comentarii

  • Rosii umplute cu crema de conopida si dovleac

    Tăiem un căpăcel la rosii şi cu o lingurita scobim tot miezul, apoi le punem cu scobitura în jos să se scurgă bine de tot. Între timp, fierbem conopida şi dovleacul. Incercăm din când în când să vedem dacă e gata.

    0 comentarii

  • Vinete cu usturoi la cuptor

    Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii subțiri pe care le introducem printre crestături. Amestecăm uleiul de măsline cu boiaua de ardei și piperul și-l

    0 comentarii

  • Ghiveci de legume si midii afumate

    Se spala, se curata legumele si apoi se taie in bucatii de aproximativ aceeasi marime. Se caleste usturoiul impreuna cu baconul taiat foarte mic si ciupercile in ulei de masline, se adauga apoi ardeiul capia, vanata si dovlecelul. Dupa ce s-au rumenit

    0 comentarii

  • Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque

    Pentru inceput de apucam de marinada. Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa tocata marunt si amestecam 1 minut. Peste ceapa punem restul ingredientelor, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana cand sosul a scazut pana la

    0 comentarii

  • Frigarui mixte de legume si muschiulet

    Se taie carnea in bucatele de marimea ciupercutelor. Se spala, se curata si se taie legumele in bucati potrivite de aproximativ aceeasi marime cu ciupercile . Se taie porumbul in rondele de circa 1.5-2 cm grosime. Intr-un bol amestecam uleiul de masline

    0 comentarii

  • Sarmale, ardei, dovlecei, rosii si ceapa umpluta

    Se ia 1 kg de carne tocată ( 500 gr carne macră tocată de vită și 500 gr carne de porc), peste aceasta se adaugă 200 gr de orez. Luăm 2 morcovi se dau pe răzătoare sau se toacă în cubulețe mărunt, după care se pun la călit în

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.