4165
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Gulas de vita

    Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem uleiul, ceapa, morcovii, roșiile, cartofii si le călim un pic, după care adăugăm jumătate din zarzavat verde usturoiul

    0 comentarii

  • Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

    Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte marunt si se adauga peste carne si ciuperci. Se condimenteaza toata compozitia cu sare, piper si boia dulce afumata. Se

    0 comentarii

  • Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate

    Se spala conopida si broccoli si se desfac si buchetele mici. Punem apoi conopida si broccoli la steamer pentru 5 minute sau in apa fiarta cu sare si fierbem circa 5 min .Ca sa oprim procesul de gatire punem conopida si broccoli in apa rece cu gheata si

    0 comentarii

  • Zuchinni pizzette

    Zuchinni se spala, se sterg si se taie rondele groase de circa 1 cm. Se ung rondelele de dovlecel pe ambele parti si se condimenteaza cu sare si piper. Se taie marunt rosiile uscate. Se taie cascavalul in bucati mai mici decat diametrul rondelelor de

    0 comentarii

  • Bouyourdi

    Dovlecelul este optional. Eu l-am avut ratacit prin frigider si l-am folosit la reteta. Se feliaza dovlecelul, se sareaza, se lasa la scurs 15-20 minute. Feliile de dovlecel se tamponeaza cu servetele de hartie, se pulverizeaza putin ulei si se prajesc

    0 comentarii

  • Evantai de vinete

    Vinetele le spalam, iar apoi le taiem in felii pana aproape de coada. Condimentam cu sare si piper. Intre feliile de vinete punem cate o felie de rosie, una de jambon si una de mozzarella. Adaugam si cateva feliute de usturoi. Legam vinetele cu sfoara

    0 comentarii

  • Frigarui de ciupercute aromate

    Se taie ciupercutele in jumatati cu tot cu codita si se infig pe bete de frigarui care au fost inmuiate in apa. Se amesteca uleiul de masline cu boiaua dulce afumata, sarea, piperul si usturoiul maruntit. Cu amestecul de condimente ungem ciupercutele

    0 comentarii

  • Ciocanele de pui cu legume pe disc de fonta cu sos de iaurt si usturoi

    Se spala dovleceii, se usuca si se taie rondele pe diagonala. Se spala, se curata de seminte si se taie bucati mai marisoare ardeiul kapia. Se indeparteaza coditele la ciuperci. Se unge discul de fonta cu putin ulei , se lasa la incins apoi se pun legumele

    0 comentarii

  • Limba soacrei / rulouri de vinete si dovlecel

    Spalam vânata și dovlecelul, le stergem cu un prosop de hârtie, apoi le feliem cat de subtire putem (cam 1 cm). Legumele pot fi pregătite pe gratar sau în ulei încins. Eu am ales varianta de a le coace pe gratar. Sunt mai

    0 comentarii

  • Ardei umpluti

    Se toaca carnea, se amestecă cu ceapă tocata mărunt, se adaugă orezul, verdeață, mirodeniile și se amestecă toate ingredientele. Apoi se curată ardeiul și se caleste puținîn uleiul de măsline. Apoi ardeii se umple cu compoziția anterioară. In

    0 comentarii

  • Paste chinezesti cu pui si legume

    Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi morcovul, apoi se adaugă ardeiul capia și se calesc puțin, se adaugă și pieptul de pui si se calesc impreuna. Se adaugă

    0 comentarii

  • Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

    Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt. Se curata si se taie marunt morcovii. Se spala, se taie cubulete mici dovleceii si se pun impreuna cu morcovii la gatit alaturi ceapa si bacon. Se condimenteaza

    0 comentarii

  • Salata de porumb cu avocado

    Combinati toate ingredientele de salata impreuna. Intr-un bol mic, amestecati ingredientele de dressing si turnati peste salata de avocado. Asezonati cu sare daca doriti.

    0 comentarii

  • Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

    Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat macinat, putin cimbru uscat, oul si faina. Cu mainile umede

    0 comentarii

  • Escalop de vara

    De curând am descoperit carnea de vițel. Bine, o știam de mult, doar că fetița mea nu o prea agrea...până acum! Ceapa o cureți, o speli sub jet de apa rece și o toci mărunt. Ardeiul îl speli, îl cureți de nervuri și semințe

    0 comentarii

  • Varza noua cu ceapa verde la cuptor

    Varza o tocam marunt si apoi o frecam cu sare grunjoasa. Curatam ceapa o spalam si o taiem marunt. Asezam tava pe foc punem uleiul si punem la prajit costita si pieptul de porc, apoi adaugam ceapa verde. Lasam sa se caleasca cca 15 min apoi adaugam

    0 comentarii

  • Supa rece de castravete cu avocado

    Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si se pasireaza. Se taie avocado pe jumatate, se scoate samburele, se scoate miezul cu o lingurita si se pune in blender. Stropim

    0 comentarii

  • Vinete la cuptor

    Se taie felii, vinetele, patlagelele rosii, patlagelele verzi si gogosarii. Se stropeste vasul cu ulei de masline si se asaza in vas, o felie de patlagica, o felie de vanata. Pe o parte se pun intre feliile de vinete, felii de patlagele rosii si pe o parte

    0 comentarii

  • Salata calda cu pastai si patlagele

    Se curata si taie pastaile si apoi se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert, pastaile se pun in apa cu gheata ca sa isi pastreze culoarea si sa oprim procesul de gatire. Se fierb ouale de prepelita si apoi se curata de coaja si se taie in jumatati. Pieptul

    1 comentariu

  • Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

    Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt, pentru 30-40 minute, in functie de puterea cuptorului. Cand sunt gata, ii lasam putin sa se rocareasca dupa care îi tăiem în jumatate, pe lungime. Cu

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.