4195
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Salata boeuf

    Se fierb ingredientele, cartofii, morcovii, carnea. Se taie cubulețe, se adaugă mazărea apoi ne ocupăm de maioneză. 2 gălbenușuri fierte, 2 nefierte, o linguriță de muștar, se mixează cu ulei, adaugăm puțină zeamă de lămâie. Mixam

    0 comentarii

  • Rulada cu bureti (opintici)

    Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini. Se da aluatul la frigider pentru cateva ore. Mod de preparare pentru compozitie: Se curata ceapa,usturoiul si se pune

    0 comentarii

  • Bulete din bureti (opintici)

    Se curata ceapa, usturoiul si dau prin robot alaturi de bureti. Se adauga sare, tarhon, oregano, piper macinat, rozmarin, faina de grau si se omogenizeaza compozitia. Se pune uleiul intr-un ceaun la fiert si se fac mici bilute din compozitie care se dau

    0 comentarii

  • Ciorba de primavara cu zarzavat

    Se curăță și se spală ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii și rădăcinile. Morcovii și rădăcinil se dau pe răzătoarea mică. Prazul se taie cuburi, ceapa se toacă mărunt, cartofii se taie cubulețe. Se călesc legumele într-o oală de

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole galbena

    Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel. Se curăță și se spală legumele. Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa,

    0 comentarii

  • Frigarui cu porc si legume

    Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii scurte, dar groase. Șunca țărănească se taie fâșii mici.

    0 comentarii

  • Pot roast, pui grecesc cu lamaie pe pat de legume gatit in cratita de fonta

    Se condimenteaza puiul atat la exterior cat si la interior cu sare, piper proaspat macinat si cimbru , se stropeste cu ulei de masline si se maseaza bine. Dupa ce a fost condimentat puiul se introduce in interior cateva fire de cimbru, o foaie de dafin

    0 comentarii

  • Salata cu piept de pui si muschiulet de porc

    Se pun muschiul de porc si pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Se pun ouale la fiert in apa cu un praf de sare timp de 8 minute. Se scot ouale in apa rece, apoi se decojesc ,se taie pe jumatate si se separa albusurile de galbenusuri. Maioneza se

    0 comentarii

  • Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

    Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei de floarea soarelui si prajim copanelele pe care le-am condimentat putin pe o parte si cealalta. Dupa ce le-am prajit

    0 comentarii

  • Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie

    Prima oara taiem ceapa marunt, morcovii rondele sau jumatati daca sunt mai grosi, ardeiul julien, apoi si radacina de patrunjel feliute. Calim legumele in 2-3 linguri ulei de masline, le lasam sa se inmoaie putin si adaugam apa. Se curata si se taie sfecla

    0 comentarii

  • Supa de galuste cu ciuperci

    Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se lasa sa devina aurie. Se taie ciupercile in felii si se adauga peste ceapa prajita.Se lasa sa se patrunda ciupercile,amestecandu-se din cand in ele pana se va evapora lichidul

    0 comentarii

  • Stufat de rata

    Se pune intr-un vas vinul, ceapa si usturoiul tocat, bulionul de gogosari, sarea, piperul, condimentele, chili, leusteanul tocat marunt si se amesteca. Se pune jumatate din cantitate intr-o tava. Se adauga bucatile de carne si se toarna cealalta jumatate

    0 comentarii

  • Cozonaci din carne de porc

    Se portioneaza carnea de porc si se pune la foc cu apa si putina sare, se lasa sa clocoteasca vreo zece minute, dupa care se opreste focul si se clateste carnea cu apa rece. Asa cozonacii vor iesi curati si frumosi. Se da carnea si painea inmuiata in lapte

    0 comentarii

  • Drob de miel

    Organele de miel spalate foarte bine, tinute cam 15-20 minute in apa rece, le fierbem in apa multa cu o lingura de sare si un fir de leustean verde.Aveti grija sa le spumiti pentru ca vor face multa spuma. Cand sunt fierte le scoatem pe o tava sau intr-un

    0 comentarii

  • Rulada de spanac cu branza

    Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine de apa) cu cele 3 galbenusuri si smanatana pana devine ca o crema apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si

    0 comentarii

  • Supa crema cu broccoli

    Intr-o craticioara punem la fiert apa cu putina sare si apoi adaugam broccoli. Lasam sa fiarba 7-8 minute. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intre timp calim in ulei ceapa taiata marunt. Dupa ce s-a fiert broccoli, se strecoara dar pastrand apa in care

    0 comentarii

  • Ciorba de loboda

    Se pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba. Morcovii se curata si se taie rondele, ardeiul de taie cubulete, se calesc in uleiul incins pentru 2-3 minute. Se adauga apoi ceapa verde taiata in bucati de aproximativ 1 cm. Se continua

    0 comentarii

  • Tocana de iepure

    Am transat iepurele in bucati, iar pentru tocana am folosit doar pulpele. Din muschiuleti am facut ceva sofisticat, iar din restul o ciorbita… Am pus toate bucatile de iepure intr-un castron mare, am adaugat vinul si 1 lingura de sare cu verdeturi.

    0 comentarii

  • Supa de rosii cu naut

    Se pune uleiul la incins, se adauga baconul sau sunca taiata fasii. Se prajeste la foc mic pana devine crocanta. Baconul prajit se scoate pe o farfurie. Se adauga ceapa taiata marunt si se prajeste 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga untul si usturoiul

    0 comentarii

  • Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

    Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute. Se scoate conopida si in aceeasi apa se pun la fiert pastele timp de 5-8 minute. Dupa ce fierb pastele se scurg de apa si se trec sub un jet de apa rece. Se spala rosiile

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.