3746
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Ciorba de pui de casa

    Pui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. Lasi sa fiarba la foc mediu si aduni spuma formata. Eu am transferat apoi in oala sub presiune si am fiert carnea timp de 40 de minute, deoarece fiind pui de tara, ar fi

    0 comentarii

  • Ciorba de sfecla rosie cu cartofi

    Sfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor. Cureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul

    0 comentarii

  • Dovlecei pane

    Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga pe un tocator inclinat. Intr-un castron, se bat ouale cu un praf de sare, se adauga piper, cimbru, usturoiul pisat, iar

    0 comentarii

  • Shakshuka

    Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie, dupa care se adauga baconul taiat fasii subtiri. Se adauga conserva de rosii si se lasa la fiert cateva minute. Daca se ingroasa, se pune putina apa ca sosul sa se subtieze si se condimenteaza. Cand

    0 comentarii

  • Minestrone cu ciuperci si smantana

    Ceapa si ardeiul se taie marunt, iar morcovul se rade; se trag la tigaie pana se inmoaie. Se taie ciupercile si se trag si acestea la tigaie, impreuna cu ardeiul, ceapa, morcovul, pentru ca gusturile sa se imbine, iar legumele sa imprumute arome una de

    0 comentarii

  • Supa crema de dovleac servita in paine

    Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele

    0 comentarii

  • Iepure cu vegetale si smantana

    Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock Pot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare. Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent,

    0 comentarii

  • Ciorba de iepure

    Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă și praz dinstuit. După ce legumele

    0 comentarii

  • Copanele de pui cu orez cu ciuperci

    Se pun intr-o tava 2 linguri de ulei. Se adauga o ceapa tocata solzisori si 4 catei de usturoi. Se spala bine pulpele, se pun 2 cani de apa, se adauga condimente de pui, piper,chimen, busuioc si cimbru. Se pun la cuptor, la 180 grade C, aproimativ 40

    0 comentarii

  • Sarmalute in foi de hrean

    Poate multi dintre noi nu cunoastem ca frunzele de hrean pot inlocui cu succes frunzele de vita de vie sau cele de varza, obtinand niste sarmalute cu un gust deosebit de placut si putin amarui. Nu vreau sa va enumar beneficiile hreanului, eu cred ca stim

    0 comentarii

  • Cartofi noi inabusiti, cu salata de varza

    Se taie cartofii în felii destul de groase. Ceapa se toaca, ardeiul si usturoiul, felii și se pun în uleiul încălzit. Se adaugă cartofii, se acopera cu un capac și se lasă la foc mic. După 10 minute se pun 3-4 linguri apa, sare

    0 comentarii

  • Ciorba de varza

    Se toaca ceapa, se rade fin morcovul, se călesc în puțin ulei, 2-3 minute. Apoi se adaugă faina desfăcuta în 500 ml apa, se lasă să dea în clocot, si se adaugă restul de apa. Când compoziția începe sa fiarbă, se adaugă

    0 comentarii

  • Supa de rosii cu orez si legume pasate

    Supa de rosii cu orez, este, desigur, una din supele care le putem face cat mai des in sezonul de vara. Rosiile contin in mod natural, cantitati reduse de sodiu, grasimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate in cadrul unei diete sanatoase

    0 comentarii

  • Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

    Inainte de a trece la modul de preparare a spanacului, sa facem totusi o mica introducere. Despre beneficiile spanacului, s-a scris si s-a vorbit mult, dar, e posibil ca multi dintre noi sa nu cunoastem ca aceasta planta simpla, pe care o avem toti la

    0 comentarii

  • Ciorba de loboda

    Se spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde, intr-o oala de ciorba incapatoare, in care am incins putin ulei. Se adauga apoi morcovul ras, cartofii taiati cubulete mari, rosiile si loboda taiata marunt. Se umple

    0 comentarii

  • Supa picanta cu dovlecel si ciuperci

    Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa sa fiarba impreuna cu 1 lgt sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu telina. Intr-o

    0 comentarii

  • Rata gotica umpluta cu carnati afumati

    Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata, dupa caz si se curata de pene in curtea casei, apoi se parleste cu o lampa speciala cu gaz, se scot intestinele si maruntaiele, se spala bine pe interior, dar si pe exterior si se pune la scurs pe chiuveta. Se

    0 comentarii

  • Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )

    Se toaca ceapa si se pune la prajit, se adauga dovleceii taiati cubulete, morcovii taiati rondele, rosia felii julien, pieptul taiat cuburi si se prajesc usor pana cand isi schimba culoarea si gusturile se intrepatrund. Spre final, se adauga si costita

    0 comentarii

  • Supa de verdeturi

    Punem supa la fiert si cand da in clocot, adaugam pastele. Le lasam sa fiarba 7-8 minute. Intre timp, spalam verdeturile si le mixam bine impreuna cu uleiul. Adaugam galbenusul si turnam amestecul de verdeturi, sare si piper dupa gust in supa. Infierbantam

    0 comentarii

  • Stufat de iepure

    Se pun intr-un vas vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure si se lasa peste noapte la macerat. Dupa circa 12 ore, se prajeste carnea in ulei incins, se scoate si se asaza pe un platou. Se toaca ceapa si usturoiul si se prajesc in uleiul ramas de

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: