3785
retete

»

Mancaruri cu legume si zarzavaturi

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Ficatei de pui cu mazare

    Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se rumenesc, se adauga ceapa maruntita, usturoiul tocat fin si mazarea scursa si se soteaza. Se adauga apa fiarta si se

    0 comentarii

  • Salata usoara de rosioare cu ciuperci

    Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni; combinam totul si facem un sos din o lingura de otet cu 3 linguri de ulei de masline, putina sare si piper. Se amesteca

    0 comentarii

  • Tarta cu spanac si branza sarata

    Pentru aluat, folosim robotul de bucatarie. Punem ingredientele in robot si cu pulsuri facem aluatul-se aduna faramiturile pana este aluat si se lasa la rece cateva minute. Se pregateste umplutura-spanacul curatat si spalat, il prajim intr-o tigaie cu

    0 comentarii

  • Cartofi taranesti

    Se curăță, se spală legumele. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în apă clocotită, cu sare, apoi se scurg. Ceapa și gogoșarul se taie rondele. Se

    0 comentarii

  • Tarta tatin cu rosii

    Rosiile se taie in doua. Aprindeti cuptorul, foc mediu.Taiati si ajustati foietajul la vasul in care veti coace tarta. Topiti untul si uleiul, intr-o tigaie ( daca aveti tigaie cu maner amovibil e si mai bine, o puteti folosi si in cuptor) si puneti rosiile

    0 comentarii

  • Pui la cuptor pe pat de legume

    Aceasta mâncare este de sezon, după cum vedeți, sunt majoritatea legumelor pe care le găsim momentan pe piață, carnea de pui fiind mult mai usoara. Si acum sa trecem la modul de preparare. Puiul, după ce l-am spălat bine, il frecam cu putina

    0 comentarii

  • Tarta cu dovlecel si branza

    Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la frigider. Cat timp sta aluatul la frigider, se pregateste umplutura. Dovlecelul curatat de coaja

    0 comentarii

  • Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

    Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la cuptor fie la ceaun, la foc mai iute, dar in ambele modalitati, vom obtine acelasi rezultat. Dupa cum vedeti si din ingredientele

    0 comentarii

  • Fasole galbena cu legume

    In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga fasolea curatata si se lasa la fiert cu capac, amestecand din cand in cand. Spre final, cand fasolea e aproape

    0 comentarii

  • Frittata cu vinete

    Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand de vinete taiate felii, un rand de ardei felii, un rand de kaizer felii si se reia operatiunea, cate un rand din fiecare,

    0 comentarii

  • Paste cu ton si dovlecel

    Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o tigaie, calim usturoiul pisat in uleiul incalzit, cca. 1 min (avem grija sa nu se arda), apoi adaugam dovlecelul taiat

    0 comentarii

  • Tarta rustica cu blat aromat din gris

    Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul; se framanta bine, se inveleste cu un celofan si se lasa cca. 30 minute la frigider. Intre timp, punem buchetele de

    0 comentarii

  • Vinete - evantai

    Atunci cand ai la dispozitie o gradina ca a parintilor mei, mancarurile cu legume devin preferatele familiei. Mi s-a facut dor de vinetele mamei si, desi nu are ...inca!...in gradina, nu mi-a fost greu sa le pregatesc. Vinetele le speli bine si le

    0 comentarii

  • Ciorba de vara cu dovlecel

    Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se stinge cu apa, apoi se adauga ceapa si telina. Se lasa sa

    0 comentarii

  • Dovlecei cu parmezan

    Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe un singur rand si se pipereaza dupa gust. Se pune tava in cuptorul incins,

    0 comentarii

  • Ciuperci umplute

    Se curata de codite ciupercile spalate. Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, apoi se adauga coditele de la ciuperci tocate, sare, piper si se mai calesc putin. Dupa ce am luat de pe foc ceapa cu ciupercile calite, se amesteca cu cascavalul ras

    0 comentarii

  • Tortelloni cu sos de patlagele galbene

    Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se curata ceapa, se toaca si se prajeste, cand este rumena, se adauga suc cu patlagele, bulion de gogosari si se

    0 comentarii

  • Legume de vara la cuptor

    Legumele se spala, se curata si se taie fasii sau felii. Se pregateste o tava, se asaza legumele in straturi alternative, se condimenteaza. Se pune tava in cuptor, la foc potrivit, pana se coc legumele. Se pot servi si cu ciuperci inabusite intr-o lingurita

    0 comentarii

  • Linte verde cu lamaie si carne de porc

    Lintea se clateste in apa rece, apoi se fierbe in apa cu sare. Se curata si se taie ceapa, rosiile, usturoiul. Se calesc in putin ulei, se adauga si carnea cuburi si se inabusa pe foc, adaugand din cand in cand, apa calda. Cand sunt gata, se amesteca

    0 comentarii

  • Tort aperitiv cu legume

    Se spala toate legumele si se lasa la scurs. Se feliaza dovleceii, vinetele, rosiile, gogosarul, pieptul de porc afumat, o jumatate din cascaval si ardeiul kapia. Se pune intr-o tava folie de aluminiu, se unge cu ulei si se asaza un strat de felii de

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: