autor:

GabrielaG

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez

Autor: GabrielaG (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 august 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GabrielaG (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 august 2020

Ingrediente
1.5L zeama de pui, 1 dovlecel, 1/2 vanata, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 1 ceapa, 2 morcovi, 3 cartofi, 8 ciuperci, 3 catei de usturoi, 1 conserva rosii in bulion, 1/2 cana de orez, 1 legatura de patrunjel, 2 linguri ulei, 1 lingurita boia iute sau dulce, Sare, Piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare punem ceapa si ardeiul la calit, dupa un minut punem dovlecelul si vanata cu un praf de sare. Dupa doua minute punem morcovul si ciupercile si calim pana legumele isi lasa apa.



Tocam felii subtiri usturoiul si il adaugam in oala. Turnam rosiile in bulion, cartofii, orezul si 1L din zeama de pui. Adaugam boiaua, sare si piper si lasam la fiert.



Cand lichidul scade completam cu restul de supa. In momentul in care cartofii au fiert iar orezul nu mai e tare deloc tocam legatura de patrunjel si adaugam jumate in ghiveci. Cu cantitatea ramasa putem orna farfuriile. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci  de legume  cu  orez

Ghiveci de legume cu orez

Se prajeste ceapa, se adauga morcovii si patrunjelul taiati felii subtiri, se calesc toate,

21 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1.5L zeama de pui
  • 1 dovlecel
  • 1/2 vanata
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 8 ciuperci
  • 3 catei de usturoi
  • 1 conserva rosii in bulion
  • 1/2 cana de orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia iute sau dulce
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de GabrielaG
Inghetata cu arome fresh

Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la

1 vot    0 comentarii
40 min
Inghetate
Pandispan cu cirese si visine

Pandispan cu cirese si visine

Batem albușurile spuma, iar apoi adăugăm jumătate din cantitatea de zahar. Gălbenușurile împreună

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Limonada de pepene

Limonada de pepene

Lamaile se storc bine si se amesteca cu zaharul. Separat, pepenele se amesteca la blender si

1 vot    0 comentarii
20 min
Sucuri si compoturi de fructe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Chec aperitiv Chec aperitiv

Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se adauga apoi ingredientele in

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Aperitive
Tocana de cocosei americani