141
retete

Alte sectiuni
„De ce gătim carnea la temperatură joasă, timp îndelungat, de ce gatim la slow cooker? Pentru gustul care se dezvoltă în timp, pentru frăgezime, pentru nutrienti. Dacă pentru a găti carnea în felul acesta într-un cuptor trebuie să te pricepi și să fii oarecum pe fază , la Crock Pot lucrurile sunt mai simple. E destul să pui ingredientele în oală, să pui capacul și să setezi treapta de temperatură (low/high), respectiv timpul de gătire” Chef Adrian Hadean
„Nimic nu se dezintegreaza, totul este fraged si-si pastreaza forma si consistenta. Carnea ramane rozalie la interior. Culmea este ca pulpele de curcan au iesit rumene de-acolo. Carnea pica de pe oase dar era roza!„ Oana Igretiu, sursa adihadean.ro
  • Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

    Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm în vasul slow cooker-ului şi setăm timpul pentru o oră jumătate folosind funcţia high. Adăugăm apoi legumele tăiate în rondele/cuburi

    0 comentarii

  • Melcisori cu scortisoara - de post la slow cooker Crock-Pot

    Melcisori cu scortisoara - de post la slow cooker Crock-Pot

    Pentru ca suntem in perioada postului incerc sa vin in ajutorul vostru cu cateva retete numai bune pentru aceasta perioada. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite

    0 comentarii

  • Ardei umpluti cu carne de vitel

    Ardei umpluti cu carne de vitel

    Imi plac mult ardeii umpluti si am vrut sa ii testez si la noul meu aparat Crock Pot. Normal ca am avut un rezultat pe masura asteptarilor pentru ca totul a fost gatit la temperatura joasa si nici nu a trebuit sa stau langa aparat. Tocam carnea cu masina

    0 comentarii

  • Ciorba cu varza rosie si suc de rosii la slow cooker Crock-Pot

    Ciorba cu varza rosie si suc de rosii la slow cooker Crock-Pot

    Pentru cei care nu mananca carne, care postesc sau care doresc pur si simplu o mancare doar din legume, am aici o ciorba gustoasa cu varza rosie, multe alte legume si suc de rosii, facut de mama, din rosii de gradina. Eu am ales sa fac fac ciorba la

    0 comentarii

  • Piept de pui cu legume la Crock Pot

    Piept de pui cu legume la Crock Pot

    Daca vreti un pranz usor, va recomand aceasta reteta cu piept de pui si legume. Eu am facut acest preparat la aparatul de gatit Crock Pot slow cooker 4.7 L, Digital dar pentru cei care nu detin acest aparat, se poate face reteta si la cuptor. Cu acest

    0 comentarii

  • Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot

    Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot

    Pentru început am curățat carnea de somon îndepărtându-i pielița. Am tăiat-o pe mijloc astfel încât să obțin o bucată mai lunguiață. Am pus într-un castron untul și piperul roșu. Am omogenizat după care am adăugat hribii tăiați

    0 comentarii

  • Ardei umpluţi (slow cooker)

    Ardei umpluţi (slow cooker)

    Curăţăm ardeii, îi spălăm în interior şi îi lăsăm să se scurgă de apă. Ceapa şi morcovul tocate mărunt se călesc, în câteva linguri cu ulei, până se pătrund bine. Se adaugă sucul de roşii şi se omogenizează. După ce s-a răcit

    0 comentarii

  • Placinta invartita cu nuca si portocala - de post, la slow cooker Crock-Pot

    Placinta invartita cu nuca si portocala - de post, la slow cooker Crock-Pot

    Pentru ca v-am promis cateva retete de post, o sa va prezint si azi un desert simplu cu foi de placinta, nuca si portocala, facut la aparatul Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital. O sa facem 2 rulouri, fiecare din cate 8 foi de placinta. Pe rand cele

    1 comentariu

  • Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

    Negresa de post, la slow cooker Crock-Pot

    Punem intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao si praful de copt. Amestecam ingredientele uscate. Adaugam uleiul, apa minerala, esenta si gemul. Daca nu aveti gem de caise puteti folosi si alt gem cu conditia sa fie acrisor. Amestecam

    0 comentarii

  • Legume cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot

    Legume cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot

    Imi plac mult mancarurile din legume si incerc toate variantele care imi trec prin minte si le combin cu arome diferite de fiecare data. In mancarea aceasta am adaugat ardei copti si pudra de ghimbir, curry si chimen, obtinand o mancare de legume super

    0 comentarii

  • Chec cu cirese confiate la slow cooker Crock Pot

    Chec cu cirese confiate la slow cooker Crock Pot

    Mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam pe rand mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula. Ungem

    0 comentarii

  • Paprikas de pui la Crock Pot

    Paprikas de pui la Crock Pot

    Curatam si spalam dupa caz ceapa si ardeiul, le tocam marunt si le adaugam in vasul de ceramica. Adaugam rosia decojita si tocata marunt. Amestecam legumele peste care am adaugat si cele doua linguri de ulei. Adaugam pulpele, sarea, piperul si boiaua

    0 comentarii

  • Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot

    Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot

    Pieptul de rata se spal, se tamponeaza cu servetele de hartie de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa. Se cresteaza partea cu piele si grasime pe orizontala si pe verticala.Se condimenteaza carnea cu sare roz de Himalaya cu chili pe ambele parti,

    0 comentarii

  • Ghiveci de legume la slow cooker Crock Pot

    Ghiveci de legume la slow cooker Crock Pot

    Pentru ca vasul crock pot-ului se poate folosi si pe flacara aragazului l-am detasat de vas si l-am pus pe aragaz la foc mic. Am adaugat uleiul si ceapa taiata fideluta si am calit-o pana a devenit translucida. Mutam vasul in slow cooker si adaugam dovleceii

    0 comentarii

  • Pui asiatic cu portocale la slow cooker Crock Pot

    Pui asiatic cu portocale la slow cooker Crock Pot

    Taiem pieptul de pui cuburi si le punem intr-un vas. Turnam pest ele sucul de la portocale si sosul de soia. Pisam usturoiul si radem ghimbirul. Omogenizam si dam la frigider pentru 15-20 minute. Adaugam amidonul si amestecam pana la omogenizare. Adaugam

    1 comentariu

  • Ciorba de legume de post la slow cooker Crock Pot

    Ciorba de legume de post la slow cooker Crock Pot

    Inca o ciorba numai si numai din legume facuta cu ajutorul prietenului meu Crock-Pot :). Mie imi plac mult ciorbele acestea simple si dulci cu gust de legume si atat. Voi puteti adauga bulion sau bors sau ce credeti voi ca o face mai pe gustul vostru. Curatam

    0 comentarii

  • Ratatouille la slow cooker Crock-Pot

    Ratatouille la slow cooker Crock-Pot

    Ratatouille este o mancare simpla doar din legume care se potriveste perfect acestei perioade dar nu numai, mai ales ca mie imi place tare mult sa mananc orice mancare de legume. Am ales sa fac si acest preparat la aparatul Crock Pot , prietenul meu

    0 comentarii

  • Sarmale in foi de varza, la slow cooker

    Sarmale in foi de varza, la slow cooker

    Tocam marunt ceapa si o calim in ulei doar cat sa devina translucida. Adaugam doua linguri de bulion si orezul (orezul il punem in prealabil la hidratat cu putina apa si apoi il scurgem) si amestecam continuu circa jumatate de minut. Adaugam carnea de

    0 comentarii

  • Tartă cu spanac și brânzeturi la Crock Pot

    Tartă cu spanac și brânzeturi la Crock Pot

    Am pus spanacul decongelat și stors de apă într-un vas împreună cu brânzeturile, iar după ce le-am amestecat am adăugat sarea, un ou și 50 g de pesmet, apoi am omogenizat totul. Pe masa de lucru am întins aluatul de patiserie cu ajutorul

    0 comentarii

  • Rulada de porc cu mazare pe pat de legume, la slow cooker Crock Pot

    Rulada de porc cu mazare pe pat de legume, la slow cooker Crock Pot

    Incepem cu inceputul :). Punem mazarea la fiert in apa cu putina sare timp de aprox 10 minute. Strecuram mazarea si o trecem pe sub un jet de apa rece. Facem mazarea pasta folosind un mixer vertical. Punem piureul de mazare intr-un bol si adaugam sarea,

    2 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Informeaza-te
Tehnica revolutionara

„slow cooking”

, ultimul trend in materie de gatit sanatos, presupune

gatirea lenta

a ingredientelor la temperaturi joase. Prin gatirea la temperaturi joase, nutrientii se pastraza in intregime in mancare, rezultand intotdeauna

preparate sanatoase

si mult mai

savuroase

. Vei redescoperi gustul tocanitelor aromate, al carnii fragede si suculente si chiar al deserturilor pufoase si aromate.

Prin

gatirea slow cooking

obtii un plus de savoare, un gust care se dezvoltă în timp, o carne foarte frageda si legume perfect gatite, care isi pastreaza consistenta. Si in plus mentii in mancare toate vitaminele si nutrientii de care ai nevoie.

Cu 2 setari de gatire‚ High si Low, slow cooker-ul poate fi programat si lasat nesupravegheat in deplina siguranta, asa cum lasi si frigiderul. Atat pe modul High, cat si pe modul Low se ajunge la aceeasi  temperatura, diferenta fiind doar de timpul necesar pentru a atinge punctul de fierbere (100°C). Consumul de energie al

aparatului electric Crock-Pot

este redus, echivaland cu energia consumata de un bec. Slow cooking sau cel mai simplu mod de a gati gustos si sanatos.
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: