189
retete

Alte sectiuni
„De ce gătim carnea la temperatură joasă, timp îndelungat, de ce gatim la slow cooker? Pentru gustul care se dezvoltă în timp, pentru frăgezime, pentru nutrienti. Dacă pentru a găti carnea în felul acesta într-un cuptor trebuie să te pricepi și să fii oarecum pe fază , la Crock Pot lucrurile sunt mai simple. E destul să pui ingredientele în oală, să pui capacul și să setezi treapta de temperatură (low/high), respectiv timpul de gătire” Chef Adrian Hadean
„Nimic nu se dezintegreaza, totul este fraged si-si pastreaza forma si consistenta. Carnea ramane rozalie la interior. Culmea este ca pulpele de curcan au iesit rumene de-acolo. Carnea pica de pe oase dar era roza!„ Oana Igretiu, sursa adihadean.ro
  • Escalop de vara

    De curând am descoperit carnea de vițel. Bine, o știam de mult, doar că fetița mea nu o prea agrea...până acum! Ceapa o cureți, o speli sub jet de apa rece și o toci mărunt. Ardeiul îl speli, îl cureți de nervuri și semințe

    0 comentarii

  • Somon crocant cu legume

    Deși știu câte beneficii are asupra organismului, gătesc destul de rar somon. Poate datorită faptului că nu pot întotdeauna să aleg cel mai bun produs ( de multe ori peștele expus în galantare nu este foarte proaspăt) și aleg

    0 comentarii

  • Inghetata de lavanda si zmeura

    Lavanda este un dar oferit noua, oamenilor, de catre natura: culoare, aroma, beneficii. Si minune in bucatarie as adauga eu. Dar sa vedem ce idee mi-a venit dupa ce am cules un bol de zmeura din gradina... Florile de lavanda si zmeura le speli sub

    0 comentarii

  • Tochitura din carne de porc si carnati

    Carnea de porc și cea de pui, se spală apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, slow cooker-ul Crock- Pot botezat Alin;).  Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent

    1 comentariu

  • Iepure aromat la slow cooker Crock-Pot

    Pentru ca duminica este pentru familie si, practic, singura zi din saptamana in care ne intalnim toti la masa, imi permit sa ii rasfat pe cei dragi cu retete sofisticate, delicioase si sanatoase in acelasi timp. Cum reusesc acest lucru? Invatand!

    0 comentarii

  • Mazare cu pulpe dezosate de pui, gatita la slow cooker Crock-Pot Manual 3.5 l

    Se spala, se scurg de excesul de apa si se taie in bucatele pulpele dezosate de pui. Se pun bucatelele de carne in vasul slow cooker Crock- Pot Manual 3.5l . Se curata de coaja si se taie bucatele morcovul, apoi se pune peste carne alaturi de mazare. Se

    1 comentariu

  • Humus gatit la slow cooker Crock-Pot 3.5 l

    Se pune nautul spalat in vasul slow cooker Crock Pot 3.5 l impreuna cu 2 l de apa, sare si piper. Se lasa la gatit pe functia high timp de 4 ore. Dupa ce a fiert nautul, il scurgem de apa in care a fiert, dar oprim putina. Pasam nautul cu blenderul

    0 comentarii

  • Supa de pui cu legume dreasa cu ou gatita la Crock Pot Digital 4.7l

    Se spala carnea de pui si se pune cu 2 l de apa, sare si piper in vasul slow cooker-ului Crock-Pot digital 4.7l. Se spala, se curata si se taie marunt morcovul, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul gras si se adauga la supa. Se lasa la gatit pe functia

    0 comentarii

  • Muschi de porc- pastrama, gatit la slow cooker Crock-Pot

    Intr-un castronel se amesteca uleiul de masline cu boiaua dulce afumata, sarea, piperul proaspat macinat si cimbrul. Cu pasta formata masam bine muschiul de porc. Legam muschiul de porc cu sfoara alimentara, il impachetam in mai multe straturi de folie

    0 comentarii

  • Supa crema de linte cu rosii uscate si broccoli, gatita la slow cooker Crock Pot Manual 3.5l

    Se spala lintea si se pune in vasul slow cooker-ului Crock-Pot manual 3.5l alaturi de broccoli rupt in bucatele si rosiile uscate. Se adauga 1.5 l apa, sare si piper dupa gust si se porneste slow cooker-ul pe functia high timp de 2 ore. (eu am folosit

    0 comentarii

  • Pateu de ficat de pui gatit la slow cooker Crock-Pot Digital 4.7l

    Se spala ficatul, se curata si se taie marunt. Se scurge ficatul, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce afumata si putin cimbru uscat maruntit. Se pune ficatul la gatit in slow cooker–ul Crock-Pot digital de 4.7l pe functia high timp de 2

    0 comentarii

  • Ciorba ardeleneasca de oase afumate la slow cooker Crock-Pot Digital 4.7 l

    Se spala bine oaselele afumate si se pun la fiert in slow cooker Crock-Pot digital 4.7 l Se toaca ceapa marunt, se da morcovul pe razatoare si se adauga impreuna cu orezul peste oasele afumate la fiert pe functia high timp de 3 ore. Se testeaza zeama

    2 comentarii

  • Ostropel de pui cu mamaliguta, gatite la slow cooker Crock-Pot

    Se sigileaza ciocanelele de pui intr-o tigaie in putin ulei, apoi se pun in vasul slow cooker-ului Crock-Pot. In uleiul in care s-au sigilat ciocanelele, se caleste usor usturoiul tocat marunt. Se toaca marunt rosiile in bulion si se adauga peste usturoi.

    1 comentariu

  • Ardei umpluti cu carne de curcan si mozzarella, gatiti la slow cooker Crock-Pot Digital 4.7 l

    Se spala ardeiul, se indeparteaza cotorul si se curata de seminte. Se pune orezul la umflat in apa calda. Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline. Carnea tocata de curcan se pune la calit alaturi de ceapa. Dupa ce s-au

    0 comentarii

  • Zacusca de vinete la slow cooker Crock-Pot digital 4.7 l

    Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline. Ardeiul copt si vinetele se toaca marunt. Tocam marunt si rosiile din bullion. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot se pun vinetele, ardeiul, ceapa calita, pasta de ardei kapia,

    0 comentarii

  • Mamaliguta cu branza si smantana la slow cooker Crock-Pot

    Se pune in vasul slow cooker-ului Crock-Pot malaiul, sarea si apa calda. Se amesteca bine si se seteaza pe functia high timp de 2 ore. La jumatatea timpului de gatire se ridica capacul si se amesteca bine. La final, inainte de servire, se adauga untul

    0 comentarii

  • Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post, la slow cooker Crock-Pot

    Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea fina. Se caleste

    0 comentarii

  • Rata picanta, umpluta cu napi la slow cooker Crock-Pot

    Se pun condimentele si sarea intr-un vas si se omogenizeaza. Se unge rata prin interior si prin exterior cu amestecul de condimente si restul de condimente se pune peste napi. Se umple rata cu napi, felii de carnati, foi de dafin si se pune in vasul slow

    0 comentarii

  • Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot

    Pentru inceput se coc ardeii capia pe o plita. Se pudreaza cu sare, se pun intr-un castron apoi se acopera cu folie alimentara sau o punga. Se curata de coaja, seminte si cotoare. Se lasa sa se scurga, apoi se dau prin masina de tocat carne. Ceapa se

    0 comentarii

  • Pulled pork la slow cooker Crock-Pot

    Se pun toate ingredientele pentru saramura intr-un vas, se amesteca cu o lingura pana se topeste sarea. Se spala carnea si se pune in saramura. Aceasta sa fie suficienta incat sa acopere bucata de carne. Se da totul la frigider pentru 24-36 ore. Eu am

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Informeaza-te
Tehnica revolutionara

„slow cooking”

, ultimul trend in materie de gatit sanatos, presupune

gatirea lenta

a ingredientelor la temperaturi joase. Prin gatirea la temperaturi joase, nutrientii se pastraza in intregime in mancare, rezultand intotdeauna

preparate sanatoase

si mult mai

savuroase

. Vei redescoperi gustul tocanitelor aromate, al carnii fragede si suculente si chiar al deserturilor pufoase si aromate.

Prin

gatirea slow cooking

obtii un plus de savoare, un gust care se dezvoltă în timp, o carne foarte frageda si legume perfect gatite, care isi pastreaza consistenta. Si in plus mentii in mancare toate vitaminele si nutrientii de care ai nevoie.

Cu 2 setari de gatire‚ High si Low, slow cooker-ul poate fi programat si lasat nesupravegheat in deplina siguranta, asa cum lasi si frigiderul. Atat pe modul High, cat si pe modul Low se ajunge la aceeasi  temperatura, diferenta fiind doar de timpul necesar pentru a atinge punctul de fierbere (100°C). Consumul de energie al

aparatului electric Crock-Pot

este redus, echivaland cu energia consumata de un bec. Slow cooking sau cel mai simplu mod de a gati gustos si sanatos.
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.