142
retete

Alte sectiuni
„De ce gătim carnea la temperatură joasă, timp îndelungat, de ce gatim la slow cooker? Pentru gustul care se dezvoltă în timp, pentru frăgezime, pentru nutrienti. Dacă pentru a găti carnea în felul acesta într-un cuptor trebuie să te pricepi și să fii oarecum pe fază , la Crock Pot lucrurile sunt mai simple. E destul să pui ingredientele în oală, să pui capacul și să setezi treapta de temperatură (low/high), respectiv timpul de gătire” Chef Adrian Hadean
„Nimic nu se dezintegreaza, totul este fraged si-si pastreaza forma si consistenta. Carnea ramane rozalie la interior. Culmea este ca pulpele de curcan au iesit rumene de-acolo. Carnea pica de pe oase dar era roza!„ Oana Igretiu, sursa adihadean.ro
  • Iepure cu vegetale si smantana

    Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock Pot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare. Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent,

    0 comentarii

  • Ardei umpluţi (slow cooker)

    Curăţăm ardeii, îi spălăm în interior şi îi lăsăm să se scurgă de apă. Ceapa şi morcovul tocate mărunt se călesc, în câteva linguri cu ulei, până se pătrund bine. Se adaugă sucul de roşii şi se omogenizează. După ce s-a răcit

    3 comentarii

  • Dulceata cu pepene galben , piersici , afine si nuci

    Fructele se spala, se curata si se taie cubulete (pepenele si piersicile) . Le-am asezat in vasul de la slow cooker ,am adaugat si afinele. Zaharul si zeama de lamaie le-am pus peste fructe si le-am lasat sa stea vreo 2 ore asa. Am pornit slow cookerul

    0 comentarii

  • Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

    Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm în vasul slow cooker-ului şi setăm timpul pentru o oră jumătate folosind funcţia high. Adăugăm apoi legumele tăiate în rondele/cuburi

    0 comentarii

  • Pulpa de miel la CrockPot

    Carnea de miel o spalam bine in apa rece si o lasam sa se scurga si sa se usuce. Intr-un bol punem pudra de curcuma ,50 ml vin rosu, boia , sare,piper si mustarul si omogenizam . Cu aceasta marinata frecam bine carnea (ii facem un masaj bun ) pe toate

    0 comentarii

  • Tocanita persana de miel cu ierburi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

    Carnea de miel se amesteca bine cu sucul de lime, sarea, piperul si ierburile uscate. Daca aveti, puteti folosi si ierburi proaspete. Se pune in caserola pentru marinare rapida, se inchide ermetic prin intoarcerea butonului pe pozitia "inchis".

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole cu suc de rosii

    Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul decojit il taiem cubulete mici. Ardeiul rosu il taiem cuburi, pastarnacul il tocam cat mai marunt. Mararul verde spalat, il tocam si indepartam coditele. In vasul aparatului Crock Pot punem uleiul si legumele ce

    0 comentarii

  • Rulou cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata, de post

    Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si amestecam cu o lingura. Incorporam coaja rasa de lamaie, vanilia, apoi apa minerala calduta, treptat. Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen si elastic. La final punem uleiul,

    0 comentarii

  • Ciorba cu urzici si ghebe

    Spalam bine ghebele, le punem in apa la desarat. Dupa ce s-au desarat bine le tocam marunt. Urzicile le spalam bine in multe ape si le curatam coditele. Le punem la scurs intr-o sita. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata si curatata o

    0 comentarii

  • Tocanita cu ghebe si ciuperci

    Ghebele le spalam bine si le lasam in apa rece la desarat. Schimbam apa, cam o data la jumatate de ora. Dupa ce s-au desarat, le tocam, dar nu foarte marunt. Ciupercile le scurgem de zeama, le spalam si le mai taiem putin. Ceapa o curatam si o tocam

    0 comentarii

  • Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

    Intai prajim usor nuca si o tocam grosier. Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il deschidem pentru ca este ceva mai grosut. Intr-un bol punem laptele de cocos cu zaharul si le amestecam cu un tel. Incorporam uleiul treptat. Cernem faina,

    0 comentarii

  • Mancare de dovlecei, cu ceapa verde si rosii

    Spalam dovleceii, indepartam capetele. Ii taiem in doua pe lungime, apoi ii feliem cat mai subtire. Ceapa verde o curatam si o taiem rondele, rosiile decojite le facem cuburi. In vasul Crock Pot punem uleiul, ceapa verde, dovleceii si rosiile. Boabele

    0 comentarii

  • Supa crema de fasole cu usturoi copt la Slow Cooker Crock-Pot – de post

    1. In primul rand lasam fasolea la hidratat aproximativ 12 ore. Ideal ar fi sa si schimbam apa in care stau macar o data. 2. Punem fasolea, 3 catei de usturoi, apa si frunzele de salvie in oala noastra Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital. Setam temperatura

    0 comentarii

  • Budinca de orez cu cocos la Slow Cooker Crock-Pot – de post

    1. Punem in oala noastra Crock-Pot orezul, laptele de cocos, laptele de migdale, esenta de vanilie, esenta de migdale, scortisoara si nucsoara. Setam temperatura aparatului Crock Pot slow cooker 4,7 L Digital pe HIGH timp de 2 ore. 2. Cand este orezul

    0 comentarii

  • Risotto de post cu ciuperci la slow cooker Crock-Pot

    Curatam ceapa si usturoiul, le taiem marunt si le calim in 3 linguri de ulei de masline pe foc mic. Adaugam orezul, il calim 2 minute, apoi transferam totul in vasul aparatului Crock-Pot. Turnam supa de legume fierbinte, punem sare si lasam sa fiarba 2

    0 comentarii

  • Tocanita in stil marocan cu linte si cartof dulce - de post la Crock-Pot

    Curatam ceapa si o taiem marunt. Curatam morcovul, il taiem rondele. Curatam cartoful dulce si il taiem cuburi. Spalam lintea si o adaugam impreuna cu celelalte legume, supa, pasta de tomate, sarea, turmericul, ghimbirul si tulpinile de coriandru in

    0 comentarii

  • Prajitura de post cu dovleac si nuci pecan

    Macinam semintele de in si le amestecam cu 5 linguri de apa. Curatam bananele si le transformam in piure cu un blender. Punem dovleacul ras intr-o sita si il apasam bine, ca sa iasa zeama in exces din el. Amestecam apoi toate ingredientele, umede si

    0 comentarii

  • Prajitura de post cu ciocolata si sfecla rosie la slow cooker Crock-Pot

    Curatam sfecla si o dam pe razatoarea mare. Macinam nuca - mie imi place sa las un sfert din ea taiata in bucati mari. Radem coaja de portocala si stoarcem sucul din ea. Topim ciocolata la bain marie si o amestecam cu zaharul (toate celelalte ingrediente

    0 comentarii

  • Supa crema de morcovi cu curry - de post, la slow cooker Crock-Pot

    Se curata morcovii, ceapa si telina, se taie in bucati si se pun impreuna cu supa de legume si condimentele in vasul aparatului Crock-Pot. Selectam temperatura HIGH si timp de gatire 2 ore, punem capacul si lasam oala Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital

    0 comentarii

  • Supa crema de stevie - de post, la slow cooker Crock-Pot

    Se curata cartofii, telina si ceapa, se taie in bucati nu foarte mici si se pun in vasul aparatului Crock-Pot impreuna cu supa de legume si 1/3 lingurita sare. Setam pe temperatura ridicata, 2 ore, punem capacul si ne vedem de alte treburi. Cand a trecut

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Informeaza-te
Tehnica revolutionara

„slow cooking”

, ultimul trend in materie de gatit sanatos, presupune

gatirea lenta

a ingredientelor la temperaturi joase. Prin gatirea la temperaturi joase, nutrientii se pastraza in intregime in mancare, rezultand intotdeauna

preparate sanatoase

si mult mai

savuroase

. Vei redescoperi gustul tocanitelor aromate, al carnii fragede si suculente si chiar al deserturilor pufoase si aromate.

Prin

gatirea slow cooking

obtii un plus de savoare, un gust care se dezvoltă în timp, o carne foarte frageda si legume perfect gatite, care isi pastreaza consistenta. Si in plus mentii in mancare toate vitaminele si nutrientii de care ai nevoie.

Cu 2 setari de gatire‚ High si Low, slow cooker-ul poate fi programat si lasat nesupravegheat in deplina siguranta, asa cum lasi si frigiderul. Atat pe modul High, cat si pe modul Low se ajunge la aceeasi  temperatura, diferenta fiind doar de timpul necesar pentru a atinge punctul de fierbere (100°C). Consumul de energie al

aparatului electric Crock-Pot

este redus, echivaland cu energia consumata de un bec. Slow cooking sau cel mai simplu mod de a gati gustos si sanatos.
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: