Somotei cu ierburi aromate si otet balsamic gatit in dovleac la slow cooker Crock Pot

Se spala, dovleacul se inteapa putin cu furculita.

Timp pregatire
250 minute
Complexitate
medie
Somotei cu ierburi aromate si otet balsamic gatit in dovleac la slow cooker Crock Pot

Ingrediente

  • Un dovleac care să încapă în vasul slow cooker-ului
  • Somotei 1-2 buc in funcție de mărime
  • Câteva fire de chives
  • 1 ardei iute roșu
  • Patrunjel verde creț
  • 1 crenguța de cimbru
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • Sare,piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri oțet balsamic
  • ½ linguriță boia dulce afumată

Mod de preparare

Se spală, dovleacul se înțeapă puțin cu furculița. Se decupează un capac și se curăță de semințe.

Se condimentează dovleacul pe interior cu sare și piper.

Peștele curățat se condimentează cu sare, piper și boia dulce afumată și se masează cu puțin ulei de mîsline.

Se introduce peștele în dovleac împreună cu ceapa tăiată julienne, usturoi tăiat mărunt,patrunjel , chives, ardeiul iute întreg și cimbru.

Se pune capacul la dovleac și se gateste la slow cooker Crock Pot de 4.7 l pe funcția High timp de 3.5-4 ore .

Se scoate apoi dovleacul, se îndepărtează capacul, ierburile aromate și se stropește cu puțin ulei de măsline și oteț balsamic.

Ca să poata fi servit ușor se taie dovleacul felii și se scoate peștele pe farfuria de servire.

Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni