277
retete

Alte sectiuni
  • Covrigi de primavara

    Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa ce am intins umplutura pe toata fasia, incep sa o lipesc de-a lungul ei ca si cum as face un sticks, apoi dau forma covrigului,

    0 comentarii

  • Carnati din carne de porc si vitel

    Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie pentru a obtine si bucatele mai mari de carne fata de carnea tocata prin masina). Usturoiul se curata de foi, se clateste

    0 comentarii

  • Chiftelute

    Intr-un bol punem carnea si adaugam usturoiul pisat, mararul tocat marunt, condimentele, ouale si faina. Amestecam, dupa care formam chiftelutele. Le dam pe fiecare prim faina inaine de a le praji in tigaia cu ulei. Le prajim pana se rumenesc frumos.

    0 comentarii

  • Salata de boeuf

    Se taie cubulete muraturile si se pun intr-o sita la scurs. Intre timp se pun cartofii in coaja la fiert. Separat se pun la fiert si morcovii decojiti in prealabil. Dupa fierberea cartofilor, acestia se decojesc si se taie marunt cubulete. Vom taia

    0 comentarii

  • Cotlet de porc la Slow Cooker Crock-Pot

    Se spala bine cotletul, se sterge cu prosoape apoi se condimenteaza cu sare, piper si condimentele pentru friptura. Se maseaza bine carnea cu aceste condimente. Cartofii se curata, se spala si se taie in doua sau in patru pe lungime. Usturoiul se curata

    0 comentarii

  • Salata in straturi

    Maioneza facuta in casa se amesteca cu smantana, sare si piper dupa gust. Peste cartofi fierti si taiati cubulete adaugam cca 2 linguri de maioneza, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Asa procedam cu morcovul, pieptul de pui. Pe un platou adaugam

    0 comentarii

  • Slanina cu boia fiarta in moare, adica zeama de varza

    Slanina cu soric, fasonata in bucati potrivite, se pune la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 minute, in zeama de varza asezonata cu mirodeniile, si cateii de usturoi, maruntiti. Apoi se scoate din zeama, se lasa la scurs si racit cca. 30 minute, apoi

    0 comentarii

  • Toba

    Se pârlesc rasolul și căpățâna de porc, apoi se curăță și se spală. Rasolul se feliază. Se pun într-o oală cu capacitate de 10 litri, se acoperă cu apă, se adaugă sarea (cam o lingură apoi se potrivește după gust) și

    4 comentarii

  • Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

    Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte marunt si se adauga peste carne si ciuperci. Se condimenteaza toata compozitia cu sare, piper si boia dulce afumata. Se

    1 comentariu

  • Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

    Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde se trage si reteta mea ) si le spalam sub jet de apa rece. Scoicile care nu sunt închise perfect, le aruncam, pentru-ca

    0 comentarii

  • Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

    Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat macinat, putin cimbru uscat, oul si faina. Cu mainile umede

    0 comentarii

  • Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

    Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt, pentru 30-40 minute, in functie de puterea cuptorului. Cand sunt gata, ii lasam putin sa se rocareasca dupa care îi tăiem în jumatate, pe lungime. Cu

    0 comentarii

  • Frigarui mixte de legume si muschiulet

    Se taie carnea in bucatele de marimea ciupercutelor. Se spala, se curata si se taie legumele in bucati potrivite de aproximativ aceeasi marime cu ciupercile . Se taie porumbul in rondele de circa 1.5-2 cm grosime. Intr-un bol amestecam uleiul de masline

    0 comentarii

  • Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

    1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte: moale, pufos, elastic fara a se lipi de degete. 2. Coca rezultata o lasam la dospit...apoi realizam purcelusii ca pe

    0 comentarii

  • Chec aperitiv, cu piept de pui si ciuperci

    Eu prepar foarte des acest chec,în special de sărbători. Până acum l-am preparat cu şuncă de pui în loc de piept de pui, dar am zis să încerc şi varianta aceasta. Mi-a plăcut ca şi gust dar parcă mai avea nevoie de puţină

    0 comentarii

  • Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

    Reţeta aceasta am pregatit-o de Paşte. Am mai spus că îmi place foarte mult să pregătesc unele preparate la Slow Cooker. Mai ales în zile ca acestea când sunt multe preparate care necesită cuptorul, iar pâna când slow

    0 comentarii

  • Rulada din muschiulet de porc

    O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă este o masă mai festivă sau o sărbătoare. Noi am avut-o pe masa de Paşti alături de alte gustări,dar poate fi şi fel de bază alături de o garnitură. Chiar

    0 comentarii

  • Drob asortat

    Se clateste bucata de ficat de porc si se pune la fiert cu apa, piper, o ceapa si putin usturoi praf, cand este fiarta se scoate, se clateste si se da prin masina de carne. Se pune intr-un vas carnea tocata de porc, carnea tocata de vita, ficatul de porc

    0 comentarii

  • Drob din ficat de porc, in foietaj

    Anul acesta mi-am dorit să pregătesc un drob mai deosebit, astfel că l-am pregătit în foi de foietaj și l-am copt într-o formă rotundă. A fost crocant și foarte gustos, iar ai mei au fost încântați. Mod de preparare: Se

    1 comentariu

  • Drob de pui

    O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat care poate fi consumat cu mare drag la masa pascala. Se fierb 15 minute ficateii de pui in apa cu sare, dupa ce i-am curatat si spalat

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.

Cookie Settings