173
retete

Alte sectiuni
  • Frigarui de miel cu legume

    Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa, asa ca eu am ales o pulpa nu prea mare, ca sa fiu sigura ca este o carne frageda si sa se gateasca repede. Carnea mai intai, o vom curatata de pielite si o vom taia cuburi, dar

    0 comentarii

  • Placinta cu piept de pui

    Placinta cu piept de pui

    O placinta excelenta, buna si la mic dejun si la picnic si la pachet. Aluat: dizolvam drojdia in 4-5 linguri de apa calduta. Cernem faina intr-un castron si punem apa calduta,oul , praful de sare , drojdia dizolvata si uleiul. Framantam pana obtinem

    0 comentarii

  • Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled  Kibbeh )

    Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled Kibbeh )

    Nu se poate sa nu facem si o introducere despre aceste Kibbeh-uri, care sunt niste preparate din carne si grau, ceapa, condimente, pe care le vom gasi sub diverse forme, fie prajite, coapte, fierte la abur, fie la gratar, dar uneori chiar se pot consuma

    0 comentarii

  • Rulada din carne de vita si miel invelita in prapure

    Rulada din carne de vita si miel invelita in prapure

    Carnea, dupa ce a fost curatata de grasimi si pielite, se toaca la masina, impreuna cu ceapa. Dupa ce am tocat-o, se amesteca cu usturoiul pisat, ouale crude, 2 linguri de pesmet, zeama de carne sau apa calduta, sarea si piperul, desigur, dupa gustul fiecaruia.

    0 comentarii

  • Ciuperci umplute cu carne si oua de prepelita in cuib de cascaval

    Ciuperci umplute cu carne si oua de prepelita in cuib de cascaval

    Se indeparteaza cu grija piciorusele la ciuperci, apoi le curatatam de pielita si le asezam cu scobitura in sus, in tava in care am pus hartie pentru copt. Se sareaza si se stropesc cu un pic de ulei de masline fiecare scobitura a ciupercilor, apoi se

    0 comentarii

  • Toba de pasare

    Toba de pasare

    Dezosam pulpa si pieptul de pasare si le taiem in fasii lungi si subtiri. Presaram boia, busuioc, sare si piper dupa gust. Adaugam usturoiul pisat si pudra de gelatina si amestecam bine. Punem compozitia intr-o punga pentru friptura, o legam la gura si

    0 comentarii

  • MELCI  CU CARNE TOCATA

    MELCI CU CARNE TOCATA

    Mod de preparare Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min. Intre timp se caleste ceapa la foc mediu, apoi se adauga sare, piper, ardeii taiati bucatele si carnea. Se amesteca compozitia si

    0 comentarii

  • Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

    Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

    Se fierb spaghetele in apa cu sare, apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece, apoi se asaza sub forma de cuiburi, in forme unse cu ulei de masline, forme de briose, de preferat din silicon. Legumele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg bine. Carnea

    0 comentarii

  • Salata de pui cu legume si maioneza

    Salata de pui cu legume si maioneza

    Se spala carnea si se pune la fiert. Legumele se curata si se fierb la foc potrivit. Cartofii se fierb separat, in coaja. Dupa fierbere, se toaca totul marunt carnea si legumele, inclusiv gogosarii si castravetii (care trebuiesc bine scursi de

    0 comentarii

  • Chiftele in aluat de bere

    Chiftele in aluat de bere

    Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute. Aluat: Punem faina intr-un

    2 comentarii

  • SFIHA CU CARNE TOCATA-arabic pizza

    SFIHA CU CARNE TOCATA-arabic pizza

    Mod de preparare Aluatul: Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min. Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, uleiul si sarea si vom continua framantatul, pana cand aluatul se desprinde

    0 comentarii

  • Rulada Curcubeu

    Rulada Curcubeu

    Pieptul spalat si zvantat, se taie pe lung, pe mijloc si in lateral, pe ambele parti, astfel incat sa formam 3 buzunarele. Eu am avut 2 jumatati de piept in caserola si am fost nevoita sa fac cate un buzunarel la fiecare, apoi le-am suprapus si ,,lipit"

    0 comentarii

  • Pui Kiev

    Pui Kiev

    Untul il amestecam cu usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si mararul, potrivim de sare si piper si punem pasta rezultata intr-o folie de plastic, iar cu ajutorul foliei facem un baton (foto), pe care il bagam la frigider sa se intareasca. Pieptul

    0 comentarii

  • Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua

    Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua

    Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din verdeata pe care o tocam (eu am pus doar patrunjel), mai lasam cateva minute si oprim focul. Scurgem surplusul

    0 comentarii

  • Cozonac de carne

    Cozonac de carne

    Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt, in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O ungi cu ulei. Cele 600 g de piept de pui, le tai pe lung, in fasii cat mai mari si le bati cu un ciocan de snitele, dar nu foarte tare, sa nu fie prea subtiri.

    0 comentarii

  • Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

    Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

    Se spala bine cartofii cu tot cu coaja, apoi se pun la fiert, acoperiti de apa, cu un praf de sare. Se lasa sa fiarba, nu foarte tare, se lasa sa patrunda mai greu furculita in ei, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca un pic. Se prepara piureul de spanac,

    0 comentarii

  • Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

    Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

    Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua si patrunjelul, iar la final, usturoiul pisat. Se amesteca bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se

    0 comentarii

  • Spirale cu sunca si cascaval

    Spirale cu sunca si cascaval

    Poate fi un mic dejun satios, o cina sau chiar pachetel pentru scoala sau serviciu! Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face in mijloc o gropita, se pune drojdia, se presara zaharul si se toarna putina apa calduta. Se lasa sa

    0 comentarii

  • Budinca de cartofi cu piept de pui

    Budinca de cartofi cu piept de pui

    Un preparat foarte gustos atunci cand nu stii ce sa faci cu pieptul de pui ramas de la un pui facut la cuptor! Cartofii ii curatam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert atat cat sa poate intra furculita in ei. Intre timp taiem pieptul de pui si ardeiul

    0 comentarii

  • Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

    Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

    Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si absoarbe toata apa. Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam la

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: