180
retete

Alte sectiuni
  • Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

    Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul de pui se curata de pielite si de grasime, se spala bine, apoi se sterge cu hirtie. Se taie pieptul in 2, se da

    0 comentarii

  • Placinta cu mozzarella si ardei

    Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de aluat (pe o suprafata de 2 degete). Tai muschiul felii si

    0 comentarii

  • Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor

    Aceasta placinta, poate fi servita, fie ca un aperitiv delicios, fie ca o cina usoara, fiind satioasa. Este usor de preparat, nu necesita prea mult timp, iar in afara de asta este si delicioasa, aspectoasa si foarte aromata de la umputura cu carnea suculenta

    0 comentarii

  • Chiftelute cu cartofi la cuptor

    Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat, ceapa taiata foarte marunt, oul si painea, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam bine, pana obtinem o compozitie omogena, apoi formam chiftelutele. Intr-o tava unsa cu ulei, asezam chiftelutele,

    0 comentarii

  • Rulada din piept de curcan in crusta de mustar

    Se separa carnea de os si se fac doua foi din piept, cu tot cu piele. Se bat putin cu ciocanul de facut snitele, se sareaza, se unge carnea cu mustar, se presara putin rozmarin si usturoi verde tocat. Se toaca ardeiul, rosia, se amesteca cu ouale batute

    0 comentarii

  • Pogacele din foietaj

    Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem salam, cascaval si susan. Acoperim cu un alt disc de aluat. Ungem o tava cu ulei si punem pogacelele. Preincalzim cuptorul

    0 comentarii

  • Burrito

    In primul rand, ne ocupam de piept; se dezoseaza, se feliaza, se condimenteaza cu plicul de condimente, se pune intr-un bol si se adauga zeama de lamaie, uleiul; se amesteca bine, se acopera bolul si se lasa la frigider 1 h, dar ideal ar fi pana a doua

    0 comentarii

  • Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled Kibbeh )

    Nu se poate sa nu facem si o introducere despre aceste Kibbeh-uri, care sunt niste preparate din carne si grau, ceapa, condimente, pe care le vom gasi sub diverse forme, fie prajite, coapte, fierte la abur, fie la gratar, dar uneori chiar se pot consuma

    0 comentarii

  • Frigarui de pui stropite cu ulei de masline si busuioc

    Se taie puiul bucatele potrivite pentru betele de lemn sau metal pe care se monteaza frigaruiele. Se tavalesc prin condimentele specificate si stropite cu uleiul de masline. La aceleasi dimensiuni, se taie ardeii si ceapa. Se monteaza cu drag !

    0 comentarii

  • Frigarui de miel cu legume

    Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa, asa ca eu am ales o pulpa nu prea mare, ca sa fiu sigura ca este o carne frageda si sa se gateasca repede. Carnea mai intai, o vom curatata de pielite si o vom taia cuburi, dar

    0 comentarii

  • Kaizer de casa

    Punem intr-o cratita, pe foc, apa impreuna cu zaharul, sarea, cojile de ceapa si foaia de dafin. In momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam slanina si acoperim cratita. Lasam sa fiarba lin cam o ora. Luam cratita de pe foc si lasam kaizerul

    0 comentarii

  • Drob umplut

    Tocam carnea si odata cu ea ceapa, usturoiul si patrunjelul verde curatate si spalate. Condimentam dupa gust, cu sare si piper. Punem amestecul intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de ulei.    Dam la foc potrivit si tinem,

    0 comentarii

  • Rulada din carne de vita si miel invelita in prapure

    Carnea, dupa ce a fost curatata de grasimi si pielite, se toaca la masina, impreuna cu ceapa. Dupa ce am tocat-o, se amesteca cu usturoiul pisat, ouale crude, 2 linguri de pesmet, zeama de carne sau apa calduta, sarea si piperul, desigur, dupa gustul fiecaruia.

    0 comentarii

  • Chiftele de ton si salsa de porumb

    Se scurge tonul, se pune intr-un castron, se adauga painea stoarsa, ceapa tocata marunt si morcovul ras fin, calite in 2 linguri ulei, patrunjel taiat marunt, faina, sare, piper si se amesteca foarte bine compozitia. Cu palmele umede, se formeaza chiftelute

    0 comentarii

  • Rulada cu spanac, oua si friptura de miel

    Sunca o taiem felii si o rumenim frumos in unt si ulei, pe toate partile. Friptura o taiem cubulete mici sau o dam prin masina de tocat. Ceapa si usturoiul verde le tocam marunt, rosiile le taiem in 4, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica. In tigaia

    0 comentarii

  • Mini drob in foietaj

    Maruntaiele si carnea de porc spalate, se pun la fiert, intr-un vas mare, impreuna cu frunzele de dafin si 1 lingura cu sare. Dupa ce au fiert, se scot, dupa ce s-au racit putin, se trec prin masina de tocat, apoi se amesteca cu mararul taiat marunt,

    0 comentarii

  • Drob din piept de pui cu verdeata

    Speli legaturile de marar si patrunjel si le toci marunt. Pieptul de pui spalat il pui la fiert, in apa cu o lingurita de sare. Cand a fiert, il scoti si il lasi sa se raceasca, apoi il tai cubulete. Adaugi verdeata si cele 5 oua batute. Condimentezi

    0 comentarii

  • Suberek cu carne de curcan

    Se amesteca apa calduta cu praful de sare si drojdia, apoi se face o gaura in mijlocul gramezii de faina, se toarna amestecul de apa calda si se framanta un aluat elastic, potrivit de tare care sa nu se lipeasca de degete. Se acopera cu un prosopel si

    0 comentarii

  • Rulada Curcubeu

    Pieptul spalat si zvantat, se taie pe lung, pe mijloc si in lateral, pe ambele parti, astfel incat sa formam 3 buzunarele. Eu am avut 2 jumatati de piept in caserola si am fost nevoita sa fac cate un buzunarel la fiecare, apoi le-am suprapus si ,,lipit"

    0 comentarii

  • Drob de miel

    Pentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel. Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30 minute, in apa rece cu otet, pentru a scoate din ei mirosul. De

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: