195
retete

Alte sectiuni
  • Platou mixt cu friptura si legume

    Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti şi ardei copţi :) Coşuleţul este din napolitană şi e decorativ doar, întrucât se înmoaie de la

    0 comentarii

  • Sandwich cu pastrama de vita

    Carnea de piept de vita se taie felii subtiri ca o pastrama. Intr-o tigaie unduiesc o ceapa pana se prajeste auriu si se raceste. Pregatim sos de tahini-la un sfert pahar de tahini gros neprelucrat, se adauga un sfert de pahar de apa rece, un catel de

    0 comentarii

  • Salata de conopida cu carne de curcan

    Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi. Semintele de chimen le punem intr-un mojar impreuna cu sarea si le zdrobim. Presaram

    0 comentarii

  • Placinta cu carne

    Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei, laptele dulce caldut, oul si se face un aluat suficient de tare, dupa care se da la frigider pana cand se pregateste

    0 comentarii

  • Varza a la Cluj (cu varza dulce)

    Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata (cel mai des). Eu prefer sa o fac cu varza dulce pentru ca nu imi place foarte tare varza murata in aceasta combinatie. Se curata varza de primele frunze,

    0 comentarii

  • Shaorma cu tortilla si salata

    Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2 lingurita de paprica dulce, 1/2 lingurita de ardei iute cayene, putin curcuma, putin cardomon,sare si foarte putin piper

    0 comentarii

  • Tarta cu ton si legume

    Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul il taiem marunt. Pregatim aluatul-punem ingeidientele in robotul de bucatarie si cu pulsuri vom face un aluat;

    0 comentarii

  • Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

    Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec din crupe (adica pe intelesul tuturor faina de porumb macinata mai mare, orez, ceapa tocata si jumari). Taiem jumarile

    0 comentarii

  • Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

    Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care se poate folosi ca chisleac sau cum se zice mai nou, iaurt de casa. Mod de preparare pentru alivanca: Se pune branza

    0 comentarii

  • Crochete de peste

    Pestele se curata de piele, se verifica sa nu aiba vreun os. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul si dovlecelul curatate si taiate cuburi. Se paseaza pana se omogenizeaza. Se adauga oul, sarea, grisul si pesmetul. Se amesteca

    0 comentarii

  • Cartofi taranesti

    Se curăță, se spală legumele. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în apă clocotită, cu sare, apoi se scurg. Ceapa și gogoșarul se taie rondele. Se

    1 comentariu

  • Cheesecake cu jeleu de zmeura

    Blat: Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit. Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se asaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider. Crema de branza: Se pune o cratita cu

    0 comentarii

  • Frittata cu vinete

    Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand de vinete taiate felii, un rand de ardei felii, un rand de kaizer felii si se reia operatiunea, cate un rand din fiecare,

    0 comentarii

  • Tort aperitiv cu legume

    Se spala toate legumele si se lasa la scurs. Se feliaza dovleceii, vinetele, rosiile, gogosarul, pieptul de porc afumat, o jumatate din cascaval si ardeiul kapia. Se pune intr-o tava folie de aluminiu, se unge cu ulei si se asaza un strat de felii de

    0 comentarii

  • Mancare de legume la Crock Pot

    Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam toate legumele in vasul de la oala Crock Pot, condimentam cu sare si putin piper, apa si uleiul, amestecam putin si

    0 comentarii

  • Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

    Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul de pui se curata de pielite si de grasime, se spala bine, apoi se sterge cu hirtie. Se taie pieptul in 2, se da

    0 comentarii

  • Placinta cu mozzarella si ardei

    Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de aluat (pe o suprafata de 2 degete). Tai muschiul felii si

    0 comentarii

  • Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor

    Aceasta placinta, poate fi servita, fie ca un aperitiv delicios, fie ca o cina usoara, fiind satioasa. Este usor de preparat, nu necesita prea mult timp, iar in afara de asta este si delicioasa, aspectoasa si foarte aromata de la umputura cu carnea suculenta

    0 comentarii

  • Chiftelute cu cartofi la cuptor

    Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat, ceapa taiata foarte marunt, oul si painea, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam bine, pana obtinem o compozitie omogena, apoi formam chiftelutele. Intr-o tava unsa cu ulei, asezam chiftelutele,

    0 comentarii

  • Rulada din piept de curcan in crusta de mustar

    Se separa carnea de os si se fac doua foi din piept, cu tot cu piele. Se bat putin cu ciocanul de facut snitele, se sareaza, se unge carnea cu mustar, se presara putin rozmarin si usturoi verde tocat. Se toaca ardeiul, rosia, se amesteca cu ouale batute

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: