autor:

andraconstantinescu

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Carnati din carne de porc si vitel

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2020

Ingrediente
6,7 kg pulpa de porc, 5,4 kg slanina de porc, 4,5 kg pulpa de vitel, 600 g usturoi, 5 linguri boia de ardei dulce, 1 lingura piper negru macinat, 4 linguri cimbru, 6 linguri sare (sau dupa gust), 30 ML mate de oaie, 20 ML mate de porc

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie pentru a obtine si bucatele mai mari de carne fata de carnea tocata prin masina).

Usturoiul se curata de foi, se clateste cu putina apa si se zdrobeste.

Carnea se amesteca cu usturoiul, boiaua de ardei dulce, piperul, cimbrul si sarea.

Matele se pun in apa. Se ia cate unul (se clateste cu apa si in interior) si se aseaza cu grija pe tubul de umplut al masinii de tocat carne. Se leaga la capat. Se da amestecul cu carne prin masina pentru a umple matul, iar cand se formeaza un carnat de circa 10-15 cm se rasuceste matul si tot asa pana cand se ajunge la celalalt capat, unde se leaga matul din nou, cu ata.

Carnatii se lasa la uscat 3-4 zile si se afuma cu lemn de fag timp de 2 zile.

Se consuma proaspeti, la gratar, sau se prajesc si se pastreaza in untura, la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati din carne de porc si vitel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Salata Mos Craciun

Salata Mos Craciun

Fierbeti legumele, le scurgeti, le tocati marunt si le amestecati cu porumbul si mazarea. Adaugati

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Polpettone umplut invelit in bacon

Polpettone umplut invelit in bacon

Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Primele 6 ingrediente le punem intr-un bol de plastic si amestecam

27 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 6,7 kg pulpa de porc
  • 5,4 kg slanina de porc
  • 4,5 kg pulpa de vitel
  • 600 g usturoi
  • 5 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 4 linguri cimbru
  • 6 linguri sare (sau dupa gust)
  • 30 ML mate de oaie
  • 20 ML mate de porc

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Chiftelute Chiftelute

Intr-un bol punem carnea si adaugam usturoiul pisat, mararul tocat marunt, condimentele, ouale si faina. Amestecam, dupa care formam

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Cotlet de porc la Slow Cooker Crock-Pot
Cookie Settings