1786
retete

Alte sectiuni
  • Pizza cu foietaj

    Scoatem foietajul din congelator și lăsăm să se dezghețe. După ce s a dezghetat, il întindem puțin. Amestecam ketchup cu sare, piper, oregano și ulei. Ungem foietajul cu aceasta compoziție. Punem feliile de salam, mortadella, jambon, cașcaval

    0 comentarii

  • Paste cu sos de ciuperci galbiori

    In vasul cu ulei, se caleste usturoiul intreg, fara sa se arda, doar cat isi elimina aroma si se scoate; se adauga apoi ceapa tocata marunt, ciupercile foarte bine spalate, scurse si taiate marunt. Dupa ce a scazut apa din ele, se adauga vinul si se lasa

    0 comentarii

  • Paste cu piept de pui

    Pieptul dezosat, spalat, se taie cubulete si se soteaza in ulei cu putina apa, impreuna cu ceapa taiata marunt, sare, piper dupa gust si dafin. Dupa 3-4min, se adauga 2 cani cu apa fierbinte, mazarea, pasta de rosii si se lasa pe foc 10 minute. Spre final,

    0 comentarii

  • Macaroane cu branza si stafide

    Punem apa cu sare, unt, coniac si ceapa in cratita si lasam sa fiarba. Cand clocoteste, scoatem ceapa si adaugam macaroanele, lasam 10-12 minute sa fiarba. Scurgem de apa si le punem in bol cu unt, adaugam branza sarata si stafide si servim. Pofta buna!

    0 comentarii

  • Mini pizza

    Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Lasam aluatul acoperit cu folie alimentara, pentru 30 de minute. Impartim aluatul si facem pizza. Amestecam ulei cu pasta

    0 comentarii

  • Spaghetti Cacio e Pepe

    În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se înmoaie, se opeste focul și se lasă la răcit, până

    0 comentarii

  • Paste de casa, cu hribi si bacon

    Se pregătesc pastele, pentru a le putea lăsa puțin la uscat. Într-un castron, se mixează cele două ouă și cele două albușuri cu un praf de sare. Se adaugă treptat făină, câte o lingură de ulei și se frământă până

    0 comentarii

  • Tagliatelle cu varza creata si sunca

    Prajim feliile de sunca intr-un strop de ulei, apoi le scoatem pe hartie absorbanta si le lasam sa se raceasca, devin mai crocante atunci. Le rupem cand sunt reci. Luam frunzele mai verzi de la varza creata si le oparim in apa cu sare, pina se inmoaie

    0 comentarii

  • Fusilli tricolori picanti cu surimi

    Se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot, se scufunda fusilli si se lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se scurg si se trec sub jet de apa rece. Se lasa sa se scurga bine. Batoanele de surimi se taie in bucati mai mici si se prajesc numai

    0 comentarii

  • Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

    Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune in vasul termorezistent, impreuna cu usturoiul taiat, buchetele de brocoli, fiert in apa cu putina sare, apoi scurs, vinul, uleiul turnat deasupra; se lasa 20 minute la cuptor, iar dupa ce este

    0 comentarii

  • Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

    Se fierb spaghetele in apa cu sare, apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece, apoi se asaza sub forma de cuiburi, in forme unse cu ulei de masline, forme de briose, de preferat din silicon. Legumele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg bine. Carnea

    0 comentarii

  • Spaghete bolognese cu sos de spanac si menta

    Se fierb pastele in apa cu sare, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se caleste piureul de spanac in 2 linguri de ulei de masline, impreuna cu un catel de usturoi zdrobit, cu un praf de sare, o lingurita de amestec de legume deshidrate

    0 comentarii

  • Steak de miel carbonara

    Carnea de miel se alege si se spala, apoi se toaca fin impreuna cu ceapa, usturoiul, menta si patrunjelul. Se condimenteaza. Se imparte in 10 portii si se modeleaza in forme ovale. Tagliatelele se fierb in apa cu sare. Sosul se face din 150 grame de

    0 comentarii

  • Spaghete carbonara cu spanac si carne tocata

    Se pune apa cu o lingurita de sare, la fiert, iar cand da in clocot, se dauga spaghetele, fara sa le rupem, la fiert cca. 10 minute. Intre timp calim baconul taiat marunt in ulei impreuna cu piureul de spanac.Calim intr-o picatura de ulei carnea tocata

    0 comentarii

  • Penne cu carne tocata de pui si mazare

    Pastele se fierb intr-o craticioara in apa cu sare. Carnea de pui tocata se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa putina sa se prajeasca. Se pune putina apa si vinul alb, lasam la foc potrivit sa fiarba. Dupa circa 10 minute, se pune

    0 comentarii

  • Salata de tortelini si rosii cherry

    Punem 500 ml apa la fiert, iar cand clocoteste, adaugam tortelinii. Lasam la fiert aproximativ 3 minute (nu mai mult ca incep sa se desfaca si obtinem un terci). Taiem varza marunt si rosiile in jumatati. Punem toate ingredientele intr-un castron,

    0 comentarii

  • Furnici in copac

    Se caleste in ulei ceapa, usturoi si radacina de ghimbir curatate si tocate marunt, se adauga ciupercile feliate, ardeiul iute tocat sau adaugat intreg, apoi scos si carnea. Dupa ce totul este rumenit si s-a evaporat apa lasata de carne si ciuperci, se

    0 comentarii

  • Furnici in copac

    Peste carnea tocata, adaugam lingura de amidon, sosul de soia, sosul de Worcester, o lingura de ulei de susan, piper, amestecam si lasam la rece 20 de minute. Punem la fiert, apa cu sare si cand clocoteste, bagam taiteii de orez si ii lasam sa fiarba

    0 comentarii

  • Paste cu chiftele si sos

    Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea, facandu-le un sos si constituind astfel un alt fel principal. Pentru ca iubesc pastele, eu am pregatit paste cu chiftele si sos, iar la final, le-am mai dat la cuptor cu putin cascaval

    0 comentarii

  • Lasagna cu pui

    Tocam ardeii, rosiile si ceapa. Calim legumele pentru 10 minute aproximativ, adaugam sucul de rosii, condimentele si busuiocul tocat, continuand fierberea pentru 5 minute. Punem pieptul de pui tocat, amestecam cu grija si pastram vasul pe foc pana ce

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: