1799
retete

Alte sectiuni
  • Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

    Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp ne ocupam de rosii. Le spalam si le punem intr-o alta craticioara cu apa fierbinte. Le lasam 1 minut, apoi le scoatem

    0 comentarii

  • Pizza cu oua de prepelita

    Se framanta din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea si drojdia si lingura de ulei de masline, un aluat elastic, framantat bine si lasat sa se opdihneasca cca. 15 minute dupa care se intinde cu un sucitor intr-o foaie groasa de cca 5 cm care

    0 comentarii

  • Pizza Regala

    Intr-un castron mare vom amesteca faina, berea, uleiul, sarea si drojdia uscata. Framantam putin pana obtinem o coca elastica. Acoperim si lasam la cald sa dospeasca o ora. Intre timp vom felia toate ingredientele pentru topping: sunca, ciupercile si

    0 comentarii

  • Pizza cu cascaval

    Se framanta un aluat din faina si apa calduta in care am dizolvat drojdia si sarea si am pus si o lingura de ulei de masline. Se intinde cu un sucitor in foaie de 0,5 cm grpsime, de dimesiunea formei in care coacem pizza. Se unge forma cu un pic de ulei, 

    0 comentarii

  • Rulouri de pita cu zacusca si branza galbena

    Intai pregatim aluatul-eu l-am pregatit la mixer ptr ca trebuie bine framantat. Am pus faina, drojdia uscata, zaharul si uleiul si am pornit mixerul sa amestece ingredientele; adaugam treptat apa si la urma sarea si lasam sa framante 10 minute pana aluatul

    0 comentarii

  • Paste tricolore cu masline si sos

    Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele se pun la fiert în apa clocotita, cu un vârf de sare şi puţin ulei. Separat, se căleşte ceapa tocată

    1 comentariu

  • Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare

    Punem spaghetele negre cu cerneala de sepie, intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie si gatim usturoiul si chili pana cand acesta devine moale, dar sa nu se

    0 comentarii

  • Paste cu sos picant de vinete

    Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din gradina.O vanata o feliem pe lungime,o condimentam si o punem pe gratar pentru ca o sa ne fie necesara la decorul final. Intr-o

    0 comentarii

  • Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

    Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg cu prosoape de hartie. Se combina intr-un castron mare crevetii cu sare, suc de lamaie si usturoi tocat. Se amesteca

    0 comentarii

  • Paste cu ton si dovlecel

    Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o tigaie, calim usturoiul pisat in uleiul incalzit, cca. 1 min (avem grija sa nu se arda), apoi adaugam dovlecelul taiat

    0 comentarii

  • Tortelloni cu sos de patlagele galbene

    Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se curata ceapa, se toaca si se prajeste, cand este rumena, se adauga suc cu patlagele, bulion de gogosari si se

    0 comentarii

  • Farfalle cu branza dulce si portocale

    Farfallele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si se adauga cubulete si zeama de la portocale. Dupa ce pastele au fiert, se scurg bine si se amesteca cu compozitia de branza si portocale. Se unge cu unt

    0 comentarii

  • Farfalle cu rosii coapte si bacon

    Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Rosiile și usturoiul se stropesc cu ulei și se coc in cuptor. Ulterior, se scot și se toaca mărunt. Baconul se taie și se prăjește. Apoi, se adauga roșiile și usturoiul și se călesc

    0 comentarii

  • Paste cu dovlecei si ciuperci

    Ciupercile se spala si se curata, apoi se taie felii. Dovlecelul se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Ardeiul se taie bastonase mici. Intr-o tigaie, se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile. Se presara

    0 comentarii

  • Paste cu dovlecei

    Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei. Jumatate din fasii se calesc acoperite cu capac, amestecand din cand in cand, se scot pe o farfurie, se calesc si restul fasiilor tot la fel, apoi se amesteca

    0 comentarii

  • Pizza cu foietaj

    Scoatem foietajul din congelator și lăsăm să se dezghețe. După ce s a dezghetat, il întindem puțin. Amestecam ketchup cu sare, piper, oregano și ulei. Ungem foietajul cu aceasta compoziție. Punem feliile de salam, mortadella, jambon, cașcaval

    0 comentarii

  • Paste cu sos de ciuperci galbiori

    In vasul cu ulei, se caleste usturoiul intreg, fara sa se arda, doar cat isi elimina aroma si se scoate; se adauga apoi ceapa tocata marunt, ciupercile foarte bine spalate, scurse si taiate marunt. Dupa ce a scazut apa din ele, se adauga vinul si se lasa

    0 comentarii

  • Paste cu piept de pui

    Pieptul dezosat, spalat, se taie cubulete si se soteaza in ulei cu putina apa, impreuna cu ceapa taiata marunt, sare, piper dupa gust si dafin. Dupa 3-4min, se adauga 2 cani cu apa fierbinte, mazarea, pasta de rosii si se lasa pe foc 10 minute. Spre final,

    0 comentarii

  • Macaroane cu branza si stafide

    Punem apa cu sare, unt, coniac si ceapa in cratita si lasam sa fiarba. Cand clocoteste, scoatem ceapa si adaugam macaroanele, lasam 10-12 minute sa fiarba. Scurgem de apa si le punem in bol cu unt, adaugam branza sarata si stafide si servim. Pofta buna!

    0 comentarii

  • Mini pizza

    Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Lasam aluatul acoperit cu folie alimentara, pentru 30 de minute. Impartim aluatul si facem pizza. Amestecam ulei cu pasta

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: