1790
retete

Alte sectiuni
  • Paste cu ton si dovlecel

    Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o tigaie, calim usturoiul pisat in uleiul incalzit, cca. 1 min (avem grija sa nu se arda), apoi adaugam dovlecelul taiat

    0 comentarii

  • Tortelloni cu sos de patlagele galbene

    Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se curata ceapa, se toaca si se prajeste, cand este rumena, se adauga suc cu patlagele, bulion de gogosari si se

    0 comentarii

  • Farfalle cu branza dulce si portocale

    Farfallele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si se adauga cubulete si zeama de la portocale. Dupa ce pastele au fiert, se scurg bine si se amesteca cu compozitia de branza si portocale. Se unge cu unt

    0 comentarii

  • Farfalle cu rosii coapte si bacon

    Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Rosiile și usturoiul se stropesc cu ulei și se coc in cuptor. Ulterior, se scot și se toaca mărunt. Baconul se taie și se prăjește. Apoi, se adauga roșiile și usturoiul și se călesc

    0 comentarii

  • Paste cu dovlecei si ciuperci

    Ciupercile se spala si se curata, apoi se taie felii. Dovlecelul se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Ardeiul se taie bastonase mici. Intr-o tigaie, se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile. Se presara

    0 comentarii

  • Paste cu dovlecei

    Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei. Jumatate din fasii se calesc acoperite cu capac, amestecand din cand in cand, se scot pe o farfurie, se calesc si restul fasiilor tot la fel, apoi se amesteca

    0 comentarii

  • Pizza cu foietaj

    Scoatem foietajul din congelator și lăsăm să se dezghețe. După ce s a dezghetat, il întindem puțin. Amestecam ketchup cu sare, piper, oregano și ulei. Ungem foietajul cu aceasta compoziție. Punem feliile de salam, mortadella, jambon, cașcaval

    0 comentarii

  • Paste cu sos de ciuperci galbiori

    In vasul cu ulei, se caleste usturoiul intreg, fara sa se arda, doar cat isi elimina aroma si se scoate; se adauga apoi ceapa tocata marunt, ciupercile foarte bine spalate, scurse si taiate marunt. Dupa ce a scazut apa din ele, se adauga vinul si se lasa

    0 comentarii

  • Paste cu piept de pui

    Pieptul dezosat, spalat, se taie cubulete si se soteaza in ulei cu putina apa, impreuna cu ceapa taiata marunt, sare, piper dupa gust si dafin. Dupa 3-4min, se adauga 2 cani cu apa fierbinte, mazarea, pasta de rosii si se lasa pe foc 10 minute. Spre final,

    0 comentarii

  • Macaroane cu branza si stafide

    Punem apa cu sare, unt, coniac si ceapa in cratita si lasam sa fiarba. Cand clocoteste, scoatem ceapa si adaugam macaroanele, lasam 10-12 minute sa fiarba. Scurgem de apa si le punem in bol cu unt, adaugam branza sarata si stafide si servim. Pofta buna!

    0 comentarii

  • Mini pizza

    Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Lasam aluatul acoperit cu folie alimentara, pentru 30 de minute. Impartim aluatul si facem pizza. Amestecam ulei cu pasta

    0 comentarii

  • Spaghetti Cacio e Pepe

    În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se înmoaie, se opeste focul și se lasă la răcit, până

    0 comentarii

  • Paste de casa, cu hribi si bacon

    Se pregătesc pastele, pentru a le putea lăsa puțin la uscat. Într-un castron, se mixează cele două ouă și cele două albușuri cu un praf de sare. Se adaugă treptat făină, câte o lingură de ulei și se frământă până

    0 comentarii

  • Tagliatelle cu varza creata si sunca

    Prajim feliile de sunca intr-un strop de ulei, apoi le scoatem pe hartie absorbanta si le lasam sa se raceasca, devin mai crocante atunci. Le rupem cand sunt reci. Luam frunzele mai verzi de la varza creata si le oparim in apa cu sare, pina se inmoaie

    0 comentarii

  • Fusilli tricolori picanti cu surimi

    Se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot, se scufunda fusilli si se lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se scurg si se trec sub jet de apa rece. Se lasa sa se scurga bine. Batoanele de surimi se taie in bucati mai mici si se prajesc numai

    0 comentarii

  • Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

    Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune in vasul termorezistent, impreuna cu usturoiul taiat, buchetele de brocoli, fiert in apa cu putina sare, apoi scurs, vinul, uleiul turnat deasupra; se lasa 20 minute la cuptor, iar dupa ce este

    0 comentarii

  • Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

    Se fierb spaghetele in apa cu sare, apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece, apoi se asaza sub forma de cuiburi, in forme unse cu ulei de masline, forme de briose, de preferat din silicon. Legumele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg bine. Carnea

    0 comentarii

  • Spaghete bolognese cu sos de spanac si menta

    Se fierb pastele in apa cu sare, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se caleste piureul de spanac in 2 linguri de ulei de masline, impreuna cu un catel de usturoi zdrobit, cu un praf de sare, o lingurita de amestec de legume deshidrate

    0 comentarii

  • Steak de miel carbonara

    Carnea de miel se alege si se spala, apoi se toaca fin impreuna cu ceapa, usturoiul, menta si patrunjelul. Se condimenteaza. Se imparte in 10 portii si se modeleaza in forme ovale. Tagliatelele se fierb in apa cu sare. Sosul se face din 150 grame de

    0 comentarii

  • Spaghete carbonara cu spanac si carne tocata

    Se pune apa cu o lingurita de sare, la fiert, iar cand da in clocot, se dauga spaghetele, fara sa le rupem, la fiert cca. 10 minute. Intre timp calim baconul taiat marunt in ulei impreuna cu piureul de spanac.Calim intr-o picatura de ulei carnea tocata

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: