1782
retete

Alte sectiuni
  • Pizza cu porumb

    Blat: Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma; Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul

    9 comentarii

  • Pizza pas cu pas

    Pizza pas cu pas

    • Se amestecă drojdia cu zahărul, o parte din laptele călduţ şi făină să fie ca o smântână groasă şi se lasă la crescut.Când s-a dublat volumul, se adaugă restul de lapte călduţ şi se amestecă.În apa călduţă se dizolvă sarea,

    4 comentarii

  • Paste cu sos rosu by copilou

    Paste cu sos rosu by copilou

    Intr-o oala cu apa se pune un praf de sare si cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele, in functie de tipul de paste folosit se lasa sa fiarba (10-15 min). Intre timp se curate legumele si se taie marunt, se desfac maslinele de pe os si se taie cat

    5 comentarii

  • Pizza cu blat de mamaliga

    Pizza cu blat de mamaliga

    Intr-un bol se pune faina de malai cu apa si o ligurita de sare. Se pune in cuptorul cu microunde la temperatura maxima 5 minute. Se amesteca bine cu telul mamaliga si se mai da inca 3 minute la cuptorul cu microunde la temperatura maxima. Cascavalul

    10 comentarii

  • Lasagna cu legume

    Lasagna cu legume

    Se călesc legumele în ulei. Se adaugă sare, piper, ras-el-hanout, sos de soia şi plicul de pesto cu seminţe, precum si susanul prăjit putin. Se prepară separat sosurile. Foile de lasagna se fierb( ale mele au fost făcute de mine). Cele din comerţ

    9 comentarii

  • Pizza cu aluat fraged de casa

    Pizza cu aluat fraged de casa

    Punem intr-un lighean apa, laptele caldut, uleiul si amestecam bine;apoi adaugam zaharul, sarea si drojdia. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza totul. Turnam apoi faina treptat, amestecand intai cu o lingura, apoi cu mana, pana cand obtinem un

    0 comentarii

  • Pizza a la Adriana :)

    Pizza a la Adriana :)

    Am pregatit astfel: -am desfacut cele 2 blaturi din comert, le-am pus pe tavile de pizza, iar pe partea inferioara a blatului am uns cu margarina, iar pe partea superioara am inmuiat purin blatul cu 3 lg de lapte apoi am intepat blatul cu furculita peste

    7 comentarii

  • Pizza de casa

    Pizza de casa

    Blatul Se amesteca faina cernuta cu drojdia instantanee 1 minut, apoi se adauga se celelalte ingrediente; se prepara o coca. Se lasa sa creasca cel putin o ora. Se framanta din nou si se imparte in doua. Se intind 2 foi care se aseaza in 2 tavi de

    10 comentarii

  • CRATICIOARA CU SURPRIZE

    CRATICIOARA CU SURPRIZE

    Cu aceasta reteta am castigat un concurs pe blogul Teo\'s Kitchen. 1. Preparam din 250 grame de faina, un ou, un varf de cutit de sare si apa un aluat, pe care il framantam aproximativ 5 minute. 2/3 din aluat a luat forma unei craticioare, iar o treime

    29 comentarii

  • Fusilli  la cuptor cu piept de pui, ciuperci si sos bechamel

    Fusilli la cuptor cu piept de pui, ciuperci si sos bechamel

    Pieptul de pui se taie fasii nu prea lungi si se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si o jumatate de ceapa taiata in 2 bucati. Deci sa tinem cont, pieptul se taie fasii inainte de fierbere. Daca folositi pulpe de pui le puteti dezosa inainte sau

    0 comentarii

  • Fettuccine cu piept de pui si crema la cuptor

    Fettuccine cu piept de pui si crema la cuptor

    Trebuie sa recunostem ca este o mancare foarte gustoasa si satioasa, dar ce-i drept contine multe calorii.De aceea nu o repetam prea des, dar trebuie incercata, macar o data pe luna sau doua. Pastele fettuccine, eu una le consider mai gustoase decat celelalte

    0 comentarii

  • Tarta cu dovlecel si branza sarata

    Tarta cu dovlecel si branza sarata

    Curatam (sau nu) dovlecelu-l de coaja, il spalam si il taiem in rondele foarte subtiri pe care le punem intr-un bol incapator. Presaram deasupra sare grunjoasa si dam bolu-l de-oparte, ca dovleceii sa aiba tipm suficient, sa-si lase apa in exces. Apoi

    1 comentariu

  • Fusilli tricolori picanti cu surimi

    Fusilli tricolori picanti cu surimi

    Se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot, se scufunda fusilli si se lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se scurg si se trec sub jet de apa rece. Se lasa sa se scurga bine. Batoanele de surimi se taie in bucati mai mici si se prajesc numai

    0 comentarii

  • Spaghete cu carne tocata si legume la cuptor

    Spaghete cu carne tocata si legume la cuptor

    Se fierb spaghetele in apa cu sare si o lingura de ulei, ca sa nu se lipeasca intre ele. Se scurg de apa(nu se vor da sub jet de apa rece, pentru ca sosul de rosii intra mai bine in ele.) Se caleste putin ceapa in uleiul de masline, apoi se adauga, ardeiul

    0 comentarii

  • Pizza Capriciosa Ank

    Pizza Capriciosa Ank

    Aluat: Se amesteca drojdia ,apa si zaharul si se lasa la dizolvat 30 de minute. Se pune intr-un bol amestecul de mai sus se adauga uleiul si faina. Se framanta pana se obtine un aluat compact tare, care se lasa la dospit timp de jumatate de ora. Acest

    4 comentarii

  • Pizza cu ciuperci si masline si cu marginile umplute cu branza

    Pizza cu ciuperci si masline si cu marginile umplute cu branza

    Am vrut sa fac o pizza mai speciala si am folosit un aluat frantuzesc, cumparat gata facut.Am pus intr-o tava mare hartie de copt (traiasca aceasta mica minunatie care nu ne mai arde nici o prajiturica sau vreun blat de tort!) , am intins aluatul, am pus

    25 comentarii

  • Carnaciori cu penne si ciuperci

    Carnaciori cu penne si ciuperci

    Se taie carnatii felii, ceapa se taie jumatati de rondele, iar usturoiul se marunteste. Se pun toate intr-o tigaie cu o lingura de unt, si ciupercile din conserva. Se prajesc la foc mic, fara capac. Cand incep sa se prinda, se adauga 2-3 linguri de vin.

    9 comentarii

  • Lasania

    Lasania

    Mai intii gatim carnea. Carnea o feliem in lung si punem sare si piper dupa gust. Taiem in lung si ceapa, morcovul il dam prin rozatoare. Jumatate din unt si cam 30 ml de ulei punem in tigaie la foc si prajim ciapa dar nu pana la sfirsit, aproape sa

    17 comentarii

  • Lasagna cu foi de casa

    Lasagna cu foi de casa

    Pentru sosul Ragu: Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii, adaugam carnea si lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana observam ca s-a separat carnea. Pe urma, adaugam sosul bolognese, conservele de rosii

    0 comentarii

  • Paccheri umpluti cu carne de curcan

    Paccheri umpluti cu carne de curcan

    Aceste paste fainoase sunt obtinute din gris de grau dur, sunt scurte si se pot umple usor cu diferite umpluturi. Sunt delicioase!! Carnea de lucru de curcan se toaca la masina. Ceapa curatata se taie marunt, radacina de patrunjel se curata de coaja si

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: