1808
retete

Alte sectiuni
  • Macaroane taranesti

    Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat se taie in felii. Jambonul se taie in cubulete. Intr-un vas (ceramic am folosit eu) pun cateva bucatele din toate felurile

    0 comentarii

  • Cuibulete de fidea delicioase si aromate

    Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea si lasam la foc mic 4-5 minute, apoi le scoatem cu o spumiera si le punem in strecuratoare, le trecem sub jet de apa rece

    0 comentarii

  • Paste cu carne tocata de pui si mozzarela

    Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga condimentele de ierburi si boia, se amesteca repede apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca si se lasa la calit pana se albeste binecarnea

    0 comentarii

  • Spaghete picante cu afumatura si cas

    Se scufunda spaghetele in apa cu sare care clocoteste si lasam sa fiarba atat cat este indicat pe pachet. Se scurg si se trec sub jet de apa rece, se lasa sa se scurga bine. Incingem un pic de ulei de masline si calim iute inele din ardeiul iute, curatate

    0 comentarii

  • Bolognez vegan

    Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar nu tare adanca, punem la incalzit uleiul si prajim ceapa taiata marunt ardeiul si morcovul-pe un foc potrivit cateva minute,

    0 comentarii

  • Timbale de paste cu ghebe si sunca

    Intr-o oala punem la fiert apa cu sare. Cand fierbe apa, punem pastele, putin ulei de masline si le fierbem timp de 8 minute. Pastele trebuie sa fie fierte ''al dente'', altfel vor fi moi si fara gust. Cand sunt fierte, le scurgem, le stropim

    0 comentarii

  • Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

    Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de coaja cartofii si se zdrobesc ca pentru piure. Eu am folosit o presa pentru cartofi. Se lasa sa se raceasca. Se adauga restul

    0 comentarii

  • Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

    Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul de masline. Amestecam cu mana toate ingredientele si incepem sa punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat

    0 comentarii

  • Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

    Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia rezultata se torna peste faina amestecata cu malai si se framanta bine aluatul. Aluatul rezultat se unge

    0 comentarii

  • Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

    Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp ne ocupam de rosii. Le spalam si le punem intr-o alta craticioara cu apa fierbinte. Le lasam 1 minut, apoi le scoatem

    1 comentariu

  • Pizza cu oua de prepelita

    Se framanta din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea si drojdia si lingura de ulei de masline, un aluat elastic, framantat bine si lasat sa se opdihneasca cca. 15 minute dupa care se intinde cu un sucitor intr-o foaie groasa de cca 5 cm care

    0 comentarii

  • Pizza Regala

    Intr-un castron mare vom amesteca faina, berea, uleiul, sarea si drojdia uscata. Framantam putin pana obtinem o coca elastica. Acoperim si lasam la cald sa dospeasca o ora. Intre timp vom felia toate ingredientele pentru topping: sunca, ciupercile si

    0 comentarii

  • Pizza cu cascaval

    Se framanta un aluat din faina si apa calduta in care am dizolvat drojdia si sarea si am pus si o lingura de ulei de masline. Se intinde cu un sucitor in foaie de 0,5 cm grpsime, de dimesiunea formei in care coacem pizza. Se unge forma cu un pic de ulei, 

    0 comentarii

  • Rulouri de pita cu zacusca si branza galbena

    Intai pregatim aluatul-eu l-am pregatit la mixer ptr ca trebuie bine framantat. Am pus faina, drojdia uscata, zaharul si uleiul si am pornit mixerul sa amestece ingredientele; adaugam treptat apa si la urma sarea si lasam sa framante 10 minute pana aluatul

    0 comentarii

  • Paste tricolore cu masline si sos

    Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele se pun la fiert în apa clocotita, cu un vârf de sare şi puţin ulei. Separat, se căleşte ceapa tocată

    1 comentariu

  • Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare

    Punem spaghetele negre cu cerneala de sepie, intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie si gatim usturoiul si chili pana cand acesta devine moale, dar sa nu se

    0 comentarii

  • Paste cu sos picant de vinete

    Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din gradina.O vanata o feliem pe lungime,o condimentam si o punem pe gratar pentru ca o sa ne fie necesara la decorul final. Intr-o

    0 comentarii

  • Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

    Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg cu prosoape de hartie. Se combina intr-un castron mare crevetii cu sare, suc de lamaie si usturoi tocat. Se amesteca

    0 comentarii

  • Paste cu ton si dovlecel

    Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o tigaie, calim usturoiul pisat in uleiul incalzit, cca. 1 min (avem grija sa nu se arda), apoi adaugam dovlecelul taiat

    0 comentarii

  • Tortelloni cu sos de patlagele galbene

    Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se curata ceapa, se toaca si se prajeste, cand este rumena, se adauga suc cu patlagele, bulion de gogosari si se

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.