Aluat pentru pizza

Reteta de aluat pentru pizza. Aluat pentru pizza reteta simpla pas cu pas. Reteta rapida de aluat pentru pizza. Reteta de aluat dospit pentru pizza.

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Aluat pentru pizza

Ingrediente

  • 500 g făină de grâu (de tip 00)
  • 300 ml apă călduță
  • 7 g drojdie uscată (1 plic)
  • 10 g sare
  • 15 ml ulei de măsline
  • optional: 1 linguriță de zahăr

Mod de preparare

Reteta de aluat pentru pizza este simpla si se prepara foarte usor.

Într-un bol amestecă făina cu sarea.
Într-un alt vas, dizolvă drojdia uscată în apa călduță și lasă amestecul să stea 5 minute. Dacă vrei să accelerezi activarea drojdiei, adaugă zahărul, opțional.

Adaugă treptat amestecul de drojdie și uleiul de măsline în castronul cu făină, amestecând continuu cu spatula de lemn. Frământă aluatul timp de 10 minute, până devine elastic și omogen. Dacă este necesar, adaugă făină sau apă pentru a ajusta consistența.
Acoperă castronul cu un prosop umed și lasă aluatul să dospească timp de 1-2 ore, sau până își dublează volumul.

Preîncălzește cuptorul la 220°C (428°F) și pregătește tava de pizza cu hârtie de copt.
Împarte aluatul pentru pizza în două părți egale și întinde fiecare bucată într-o formă rotundă sau în forma dorită.
Adaugă toppingurile preferate și coace pizza timp de 10-12 minute, sau până când blatul devine auriu și crocant. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise