Aluat pentru pizza

Reteta de aluat pentru pizza. Aluat pentru pizza reteta simpla pas cu pas. Reteta rapida de aluat pentru pizza. Reteta de aluat dospit pentru pizza.

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Aluat pentru pizza

Ingrediente

  • 500 g făină de grâu (de tip 00)
  • 300 ml apă călduță
  • 7 g drojdie uscată (1 plic)
  • 10 g sare
  • 15 ml ulei de măsline
  • optional: 1 linguriță de zahăr

Mod de preparare

Reteta de aluat pentru pizza este simpla si se prepara foarte usor.

Într-un bol amestecă făina cu sarea.
Într-un alt vas, dizolvă drojdia uscată în apa călduță și lasă amestecul să stea 5 minute. Dacă vrei să accelerezi activarea drojdiei, adaugă zahărul, opțional.

Adaugă treptat amestecul de drojdie și uleiul de măsline în castronul cu făină, amestecând continuu cu spatula de lemn. Frământă aluatul timp de 10 minute, până devine elastic și omogen. Dacă este necesar, adaugă făină sau apă pentru a ajusta consistența.
Acoperă castronul cu un prosop umed și lasă aluatul să dospească timp de 1-2 ore, sau până își dublează volumul.

Preîncălzește cuptorul la 220°C (428°F) și pregătește tava de pizza cu hârtie de copt.
Împarte aluatul pentru pizza în două părți egale și întinde fiecare bucată într-o formă rotundă sau în forma dorită.
Adaugă toppingurile preferate și coace pizza timp de 10-12 minute, sau până când blatul devine auriu și crocant. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise