1117
retete

Alte sectiuni
  • Cartofi noi inabusiti, cu salata de varza

    Se taie cartofii în felii destul de groase. Ceapa se toaca, ardeiul si usturoiul, felii și se pun în uleiul încălzit. Se adaugă cartofii, se acopera cu un capac și se lasă la foc mic. După 10 minute se pun 3-4 linguri apa, sare

    0 comentarii

  • Inghetata vegana

    Se taie bananele in bucatele, se pun intr-o punga si se baga la congelator, timp de 2 ore. Dupa cele 2 ore, se scot si se pun in blender, impreuna cu cele 2 linguri de unt de arahide, lingura de ulei de cocos si nucsoara (pt o aroma mai deosebita). Se

    0 comentarii

  • Prajitura cu capsuni

    Se pun in robot toate ingredientele pentru blat, iar dupa ce a rezultat un aluat lipicios, se rastoarna in forma mica de tort (18cm diametru), se preseaza bine cu lingura sau cu mana. Dpa ce blatul s-a format si s-a fixat perfect, se lasa la congelator

    0 comentarii

  • Salata de mai

    Spalam si curatam ceapa, salata si rosia. Taiem salata, apoi o frecam putin cu sare, adaugam ceapa si rosia taiata, piper, ulei si otet si servim cu friptura sau cartofi prajiti.

    0 comentarii

  • Tocanita de iarba grasa (baqleh)

    Mai intai, ar trebui sa facem o introducere, sa va facem cunoscut ce este aceasta iarba grasa, poate multi dintre noi nu o cunoastem sau daca o cunoastem, ii zicem ca este doar o buruiana care impiedica cultura, sau este o hrana perfecta pentru pasari

    0 comentarii

  • Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

    Intr-o oala cu apa, se pune usturoiul pisat, sare, piper, cimbru si snitelele de soia; se lasa la fiert 15-20 min, dupa acest timp, se scurg; dupa ce s-au racit putin, se preseaza in palme sa se scurga apa de la fiert, nu se elimina usturoiul sau cimbrul

    0 comentarii

  • Bomboane raw cu quinoa si cocos

    Aceste bomboane sunt foarte usor de preparat, la fel ca toate felurile de dulciuri raw.  In vasul robotului, punem curmalele, fulgii de cocos, semintele de canepa, quinoa fiarta in prealabil (la o ceasca de seminte quinoa, se pun 3 cani de

    0 comentarii

  • Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

    Blat - Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare; - Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă; - Acoperiți aluatul în folie alimentară și

    0 comentarii

  • Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella

    -Se spală toate legumele și se curăță dovleceii de coajă. -Dovleceii, roșiile și mozzarella se taie rondele subțiri, se toacă mărunt frunzele de busuioc (păstrând câteva pentru decor), usturoiul se curăță și se taie mărunt

    1 comentariu

  • Zacusca cu ardei capia si ciuperci (hulughite)

    -Se coc ardeii capia urechi de elefant (sunt ardei foarte mari si foarte carnosi, sunt tare dulci si plini de vitamine), se curata de seminte, cotoare, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne. -Se coc vinetele, la foc

    0 comentarii

  • CUIBURI (LAPTE DE PASARE) CA LA CARTE

    Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi le punem în boluri separate. Punem câte un vârf de cuţit de sare la fiecare (e important). Batem albuşurile cu telul (mie cu mixerul nu îmi ies la fel de bune) şi când au început să se întărească

    0 comentarii

  • Mancare munteneasca de vinete cu ciuperci si sos de rosii

    Spălăm vinetele şi le tăiem în felii de 0.5 - 1 cm grosime. Le presărăm cu sare şi le lăsăm într-un vas cu strecurător, cel puţin o oră, ca să se scurgă din ele cât mai mult lichid amar Spălăm bine restul legumelor. Rupem

    0 comentarii

  • DOVLECEI PANE

    Spălăm dovleceii, îi curăţăm de coajă şi le tăiem cotorul (codiţa). Tăiem dovleceii pe lungime, în felii de 1/2 cm grosime şi 6 cm lungime. Dacă la mijloc au sâmburi prea mari, îndepărtăm acea porţiune, dar sâmburii

    0 comentarii

  • Ardei grasi umpluti cu orez

    Se spală orezul în 2-3 ape şi se lasă la înmuiat în apă curată cu o oră înainte. Curăţăm ceapa, o spălăm împreună cu pepperoni şi ardeii graşi. Tăiem codiţele ardeilor şi cu o linguriţă scoatem seminţele

    0 comentarii

  • Mancare de morcovi sote

    Spălăm morcovii, îi curăţăm de coajă cu un cuţit sau chiar cu o spălătoare de vase de sârmă, îi clătim bine şi apoi, după ce s-au scurs, îi tăiem bastonaşe de 2-3 cm sau chiar mai lungi puţin. Într-o cratiţă

    0 comentarii

  • Rulada raw vegana

    Punem in apa curmalele si nucile, in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore. In vasul unui mixer punem ingredientele pentru blat: taratele, curmalele hidratate mierea, scortisoara, untul de cacao lichid si mixam pana obtinem o compozitie

    0 comentarii

  • Creste multicolore cu topping de rosii si busuioc

    Punem la fiert pastele (crestele) în apă clocotită în care am adăugat o lingură de ulei. Peste aproximativ 10 minute le tragem de o parte şi le lăsăm acoperite cu capacul să mai crească în apă. Spălăm bine roşiile, le tăiem

    0 comentarii

  • Conopida gratinata cu sos de patrunjel

    Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonat cam o jumate de ora. Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fiarba. Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida si putina sare si am lasata

    0 comentarii

  • Ghiveci de vara

    Curatam ceapa si o taiem solzisori, apoi o tragem in putin ulei ,in cratita in care vom face ghiveciul. Rosiile spalate si sterse le-am taiat marunt, la fel si ardeii si ii punem peste ceapa unde ii lasam acoperiti cam 10 minute, dar amestecam de cateva

    0 comentarii

  • Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu

    Legumele le spalam si le curatam de coaja . Dam pe razatoarea mica dovlecelul si il punem deoparte sa stea putin . Il stoarcem si il punem in bol. Dam si restul legumelor pe razatoarea mica si le punem in bol . Peste ele punem pesmetul, tofu maruntit

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: