1131
retete

Alte sectiuni
  • Saratele usoare vegane

    Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul de lichida. Pe tava cuptorului, se pune o hartie de copt, se unge cu putin ulei si se toarna compozitia in tava sa fie

    0 comentarii

  • Dulce cu susan

    Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga susanul si celelalte ingrediente si se amesteca repede ca sa nu se intareasca si se intinde intr-un strat subtire pe o

    0 comentarii

  • Fasole galbena cu legume

    In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga fasolea curatata si se lasa la fiert cu capac, amestecand din cand in cand. Spre final, cand fasolea e aproape

    0 comentarii

  • Ciorba de vara cu dovlecel

    Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se stinge cu apa, apoi se adauga ceapa si telina. Se lasa sa

    0 comentarii

  • Sorbet de pepene galben cu sarut de ciocolata

    Iubesc inghetata! Ador pepenele galben! Stiti voi, acela cu coaja galbena si mici vinisoare verzi ( bunica le spunea "rapati") , miezul portocaliu, zemos si aromat. Iar cadura de afara m-a facut sa ma gandesc la ...inghetata. Si un secret:

    0 comentarii

  • Terci cu fulgi de ovaz si fructe

    Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele, iar dupa ce s-au procesat, se rastoarna in cupe, se orneaza cu fructe si se serveste cu lingurita. Este cea mai simpla,

    0 comentarii

  • Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

    Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate se pun intr-un castron, se adauga 1 lingura rasa cu sare, se amesteca si se lasa deoparte 20 minute. Dupa ce si-au lasat zeama, se ia din compozitie cate

    0 comentarii

  • Ratatouille la cuptor

    Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o tava rotunda, asezam hartie de copt, punem uleiul de masline si incepem sa asezam legumele de jur imprejur, pana

    0 comentarii

  • Ratatouille

    Legumele se toaca și se prăjesc pe rând in tigaie. Ceapa se calește ultima și când este ușor sticloasa, se adauga rosiile si se lasă sa fiarba. Ulterior, se adauga restul legumelor amestecând ușor. Se mai lasă pe foc 10 minute

    0 comentarii

  • Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

    Blatul: Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata. Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine. Adaugi compozitia moale peste cea uscata si omogenizezi bine. Eu am folosit mana pentru a simti mai bine consistenta,

    0 comentarii

  • Nectar de caise

    Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de dulci si eu pun si cateva cristale de sare marina. Dupa ce au fiert bine, se rastoarna in robot, piureul rezultat se trece

    0 comentarii

  • Dovlecel umplut cu legume

    Dovleceiii folositi de mine sunt acei dovlecei mici si rotunzi, dar daca sunt lasati mai mult, asa se fac mari; ei sunt tot atat de fragezi, cu seminte putine, la fel ca si dovleceiii mici. Intr-un vas cu ulei si o ceasca cu apa, se pun morcovii, patrunjelul,

    0 comentarii

  • Legume sote la tigaie

    Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai crocante. Dupa ce scoatem semintele de susan, in tigaia deja

    0 comentarii

  • Dovlecei si vinete pane

    Se taie dovleceii și vinetele rondele de aproximativ 1 cm, se sărează și se lasa sa stea 20-30 min. Apoi se spală și se acoperă cu făină. Faina rămasă se combina cu ouăle bătute, muștarul, sare și piper după gust și mărar pana are textura

    0 comentarii

  • Cartofi noi inabusiti, cu salata de varza

    Se taie cartofii în felii destul de groase. Ceapa se toaca, ardeiul si usturoiul, felii și se pun în uleiul încălzit. Se adaugă cartofii, se acopera cu un capac și se lasă la foc mic. După 10 minute se pun 3-4 linguri apa, sare

    0 comentarii

  • Inghetata vegana

    Se taie bananele in bucatele, se pun intr-o punga si se baga la congelator, timp de 2 ore. Dupa cele 2 ore, se scot si se pun in blender, impreuna cu cele 2 linguri de unt de arahide, lingura de ulei de cocos si nucsoara (pt o aroma mai deosebita). Se

    2 comentarii

  • Prajitura cu capsuni

    Se pun in robot toate ingredientele pentru blat, iar dupa ce a rezultat un aluat lipicios, se rastoarna in forma mica de tort (18cm diametru), se preseaza bine cu lingura sau cu mana. Dpa ce blatul s-a format si s-a fixat perfect, se lasa la congelator

    0 comentarii

  • Salata de mai

    Spalam si curatam ceapa, salata si rosia. Taiem salata, apoi o frecam putin cu sare, adaugam ceapa si rosia taiata, piper, ulei si otet si servim cu friptura sau cartofi prajiti.

    0 comentarii

  • Tocanita de iarba grasa (baqleh)

    Mai intai, ar trebui sa facem o introducere, sa va facem cunoscut ce este aceasta iarba grasa, poate multi dintre noi nu o cunoastem sau daca o cunoastem, ii zicem ca este doar o buruiana care impiedica cultura, sau este o hrana perfecta pentru pasari

    0 comentarii

  • Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

    Intr-o oala cu apa, se pune usturoiul pisat, sare, piper, cimbru si snitelele de soia; se lasa la fiert 15-20 min, dupa acest timp, se scurg; dupa ce s-au racit putin, se preseaza in palme sa se scurga apa de la fiert, nu se elimina usturoiul sau cimbrul

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: