1160
retete

Alte sectiuni
  • Granita de pepene rosu

    Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă compoziţia într-o tavă şi se dă la congelator. Se amestecă din când în când cu o furculiţă. Se

    0 comentarii

  • Ratatouille

    Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua rosii le dam pe zatatoare le amestecam cu putin ulei de masline si putin piper si sosul obtinut il punem pe fundul

    0 comentarii

  • Rosii umplute cu crema de conopida si dovleac

    Tăiem un căpăcel la rosii şi cu o lingurita scobim tot miezul, apoi le punem cu scobitura în jos să se scurgă bine de tot. Între timp, fierbem conopida şi dovleacul. Incercăm din când în când să vedem dacă e gata.

    0 comentarii

  • Vinete cu usturoi la cuptor

    Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii subțiri pe care le introducem printre crestături. Amestecăm uleiul de măsline cu boiaua de ardei și piperul și-l

    0 comentarii

  • Salata de bulgur cu rosii, castraveti si patrunjel

    Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul. Între timp se curăță

    0 comentarii

  • Humus gatit la slow cooker Crock-Pot 3.5 l

    Se pune nautul spalat in vasul slow cooker Crock Pot 3.5 l impreuna cu 2 l de apa, sare si piper. Se lasa la gatit pe functia high timp de 4 ore. Dupa ce a fiert nautul, il scurgem de apa in care a fiert, dar oprim putina. Pasam nautul cu blenderul

    0 comentarii

  • Zacusca de vinete la slow cooker Crock-Pot digital 4.7 l

    Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline. Ardeiul copt si vinetele se toaca marunt. Tocam marunt si rosiile din bullion. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot se pun vinetele, ardeiul, ceapa calita, pasta de ardei kapia,

    0 comentarii

  • Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

    Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciurecile curățate și tăiate grosier. Se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit acoperit cca. 30 de

    0 comentarii

  • Sarmale de post

    Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe sa preparati sarmalele; Orezul integral se fierbe inainte deoarece este mai tare decat cel alb; Hrisca si ea trebuie

    0 comentarii

  • Supa crema de broccoli si cartofi la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

     Cum se face supa crema de broccoli si cartofi. Setam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe modul Brown/Sote. Pe display apare HEAT, iar in momentul in care aparatul este incalzit se va auzi un semnal sonor. Punem untul, apasam

    0 comentarii

  • Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

    Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu si in Balcani. Sigur ca retetele difera usor, dar cea care l-a facut pe imam sa lesine e probabil si cea mai simpla: vinete

    0 comentarii

  • Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

    Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de coaja cartofii si se zdrobesc ca pentru piure. Eu am folosit o presa pentru cartofi. Se lasa sa se raceasca. Se adauga restul

    0 comentarii

  • Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

    Încingi o tigaie neaderentă, adaugi uleiul de măsline și ceapa tăiată cubulețe peste care presari puțină sare. Lași ceapa să se înmoaie puțin (1-2 minute), amestecând continuu. Adaugi ardeiul gras, chimenul, boiaua si amesteci

    0 comentarii

  • Ardei umpluti cu crupe si hribi - reteta de post

    Se curata ceapa si se mixeaza, se adauga hribii mixati, morcovul mixat, orezul, crupele spalate cu apa rece, sare dupa gust, ierburile aromate,(cimbrisor, rozmarin, maghiran), boiaua de ardei, pasta de tomate si se omogenizeaza compozitia. Se scot cotoarele

    0 comentarii

  • Pesto de patrunjel

    Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se adauga si otetul de vin sau otet de fructe, se depoziteaza in borcanele micute si se pastreaza la rece. Se foloseste

    0 comentarii

  • Castraveti bulgaresti

    Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se asaza cate 6 pe verticala in borcan si celorlalti 2 le facem loc deasupra. Intre ei, cand ii asezam, aranjam crengutele

    0 comentarii

  • Frunze de vita oparite

    Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand clocoteste, se da la o parte de pe foc si se scufunda frunzele de vita de vie. Se lasa cca. 5 minute acoperite de apa fiarta,

    0 comentarii

  • Stir Fry VitAsia cu legume si taitei de sticla

    Desfacem conserva de legume asiatice (contine muguri de fasole mung, muguri de bambus, ciuperci Mu-err, mini stiuleti de porumb si morcovi), punem legumele intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga. Taiem fasii ceapa si celelalte legume, ardeiul iute

    0 comentarii

  • Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

    Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile caju se pun la robot cu apa si se mixeaza bine pana se obtine o smantana consistenta care se adauga peste supa obtinut;

    0 comentarii

  • Chiftele din cartofi noi cu marar

    Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar, piperul macinat, sare, turmeric, faina de grau si se omogenizeaza compozitia. Intr-o tava se pune hartie de copt,

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.