1137
retete

Alte sectiuni
  • Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

    Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, apoi se imparte compozitia in cupe, deasupra se pun fructe si se lasa la frigider pana in

    0 comentarii

  • Mix de fasole batuta

    Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita cu bicarbonat; folosind aceasta metoda, nu mai e nevoie ca sa fie pusa fasolea de seara in apa si totodata fierbe foarte

    0 comentarii

  • Pere posate in visinata

    Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute sa se intrepatrunda. Pentru cei care iubesc caramelul sarat, se va pune sare afumata. Va iesi o minunatie. Intr-o alta

    0 comentarii

  • Curry de naut cu conopida

    Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua linguri de apa. Cei ce nu tin dieta Rina, pot pune ulei.Cand ceapa este sticloasa, adaugam cubuletele de gogosar si

    0 comentarii

  • Veggie Burgers

    Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, calim ceapa taiata in cubulete si usturoiul tocat. Cand incep sa se inmoaie, adaugam si ciupercile taiate cubulete si lasam la calit cateva

    0 comentarii

  • Vegeta de casa

    Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze si sa-si pastreze aroma. Mi-a placut foarte mult mirosul lor, la final: aveau aroma supelor sanatoase si gustoase din copilarie… Mod

    1 comentariu

  • Saratele usoare vegane

    Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul de lichida. Pe tava cuptorului, se pune o hartie de copt, se unge cu putin ulei si se toarna compozitia in tava sa fie

    0 comentarii

  • Dulce cu susan

    Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga susanul si celelalte ingrediente si se amesteca repede ca sa nu se intareasca si se intinde intr-un strat subtire pe o

    0 comentarii

  • Fasole galbena cu legume

    In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga fasolea curatata si se lasa la fiert cu capac, amestecand din cand in cand. Spre final, cand fasolea e aproape

    0 comentarii

  • Ciorba de vara cu dovlecel

    Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se stinge cu apa, apoi se adauga ceapa si telina. Se lasa sa

    0 comentarii

  • Sorbet de pepene galben cu sarut de ciocolata

    Iubesc inghetata! Ador pepenele galben! Stiti voi, acela cu coaja galbena si mici vinisoare verzi ( bunica le spunea "rapati") , miezul portocaliu, zemos si aromat. Iar cadura de afara m-a facut sa ma gandesc la ...inghetata. Si un secret:

    0 comentarii

  • Terci cu fulgi de ovaz si fructe

    Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele, iar dupa ce s-au procesat, se rastoarna in cupe, se orneaza cu fructe si se serveste cu lingurita. Este cea mai simpla,

    0 comentarii

  • Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

    Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate se pun intr-un castron, se adauga 1 lingura rasa cu sare, se amesteca si se lasa deoparte 20 minute. Dupa ce si-au lasat zeama, se ia din compozitie cate

    0 comentarii

  • Ratatouille la cuptor

    Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o tava rotunda, asezam hartie de copt, punem uleiul de masline si incepem sa asezam legumele de jur imprejur, pana

    0 comentarii

  • Ratatouille

    Legumele se toaca și se prăjesc pe rând in tigaie. Ceapa se calește ultima și când este ușor sticloasa, se adauga rosiile si se lasă sa fiarba. Ulterior, se adauga restul legumelor amestecând ușor. Se mai lasă pe foc 10 minute

    0 comentarii

  • Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

    Blatul: Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata. Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine. Adaugi compozitia moale peste cea uscata si omogenizezi bine. Eu am folosit mana pentru a simti mai bine consistenta,

    0 comentarii

  • Nectar de caise

    Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de dulci si eu pun si cateva cristale de sare marina. Dupa ce au fiert bine, se rastoarna in robot, piureul rezultat se trece

    0 comentarii

  • Dovlecel umplut cu legume

    Dovleceiii folositi de mine sunt acei dovlecei mici si rotunzi, dar daca sunt lasati mai mult, asa se fac mari; ei sunt tot atat de fragezi, cu seminte putine, la fel ca si dovleceiii mici. Intr-un vas cu ulei si o ceasca cu apa, se pun morcovii, patrunjelul,

    0 comentarii

  • Legume sote la tigaie

    Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai crocante. Dupa ce scoatem semintele de susan, in tigaia deja

    0 comentarii

  • Dovlecei si vinete pane

    Se taie dovleceii și vinetele rondele de aproximativ 1 cm, se sărează și se lasa sa stea 20-30 min. Apoi se spală și se acoperă cu făină. Faina rămasă se combina cu ouăle bătute, muștarul, sare și piper după gust și mărar pana are textura

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: