Vinete cu usturoi la cuptor

Spalam vinetele si le taiem in jumatate, pe lungime.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Vinete cu usturoi la cuptor

Ingrediente

  • 2 vinete,
  • sare, piper, boia de ardei, dolma (un condiment turcesc care miroase demential de bine)
  • ulei de măsline,
  • usturoi 5-6 cătei,
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime.

Le crestăm și le frecăm bine cu sare.

Tăiem usturoiul felii subțiri pe care le introducem printre crestături.

Amestecăm uleiul de măsline cu boiaua de ardei și piperul și-l turnăm peste vinete, având grijă, să intre prin toate tăieturile. (vinetele sunt ca un buretel, absorb foarte mult ulei)

Dam tava la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute, stropind între timp vinetele cu uleiul din tava.

Noi am servit vinetele cu sos de smântână și usturoi, presărate cu pătrunjel proaspăt.

Merg foarte bine si ca garnitură, dar și ca fel principal.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc