1158
retete

Alte sectiuni
  • Supa crema de mazare cu jambon

    In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se adauga 2-3 cani cu apa si se lasa la fiert 40 minute. Dupa acest timp se strecoara, legumele se paseaza bine cu blenderul

    0 comentarii

  • Supa de ceapa

    Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg (sa nu se arda). Se lasa la calit pana ceapa devine transparenta. Dupa ce s-a calit, se pune faina, amidonul de porumb, sarea si piperul. Se lasa un minut pana se omogenizeaza,

    0 comentarii

  • Supa crema de linte cu usturoi

    Se pune untul intr-un vas pe foc, se caleste ceapa, morcovul, telina si pastarnacul curatate, spalate si taiate cuburi; dupa 2 min, se adauga 3 cani cu apa, iar cand legumele sunt aproape fierte, se adauga usturoiul curatat, lintea scursa si bine clatita,

    0 comentarii

  • Supa crema de legume cu fasole verde

    Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand s-a inmuiat bine, adaugam bulionul si mai lasam 2-3 minute la calit. Taiem cartofii, morcovul si dovlecelul in cuburi si le adaugam in oala, punem sare

    0 comentarii

  • Ciorba de pui

    Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Se mai amesteca din cand in cand in ciorba, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de oala. Cand

    0 comentarii

  • Ciorba de gulie cu cartofi

    Legumele le curatam de coaja. Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici. Intr-o oala, punem uleiul la incins si calim in el putin ceapa si morcovul. Morcovul

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole verde si fasole boabe

    Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte. Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei. In loc de sorici, se poate folosi sunca, bacon sau ciolan. A doua zi spalam

    0 comentarii

  • Supa de porumbei

    Se pun porumbeii la fiert, cu apa si putina sare, se adauga peste ei, ardeii tocati, morcovii rondele, dovlecelul tocat marunt, ceapa tocata si se fierbe totul la foc potrivit. Se curata patlagelele de pielite, se toaca cuburi si se pun la fiert in alta

    0 comentarii

  • Ciorba de salata verde cu omleta

    Salata se desface si se spala frunza cu frunza, sub jet de apa, pentru a indeparta toate urmele de pamant. Se scurge si se taie in fasii. Prajim slanina taiata in cubulete pentru a lasa untura. Adaugam in acesta grasime faina, amestecam repede si adaugam

    0 comentarii

  • Supa crema de dovleac cu fructe

    Dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat cubulete, la fel si fructele, ceapa, morcovul si telina, lamaita spalata, toate se adauga intr-un vas cu apa,1 lingurita cu sare si se lasa la fiert 40 minute. Dupa ce totul a fiert foarte bine, se strecoara

    0 comentarii

  • Ciorba de pui de casa

    Pui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. Lasi sa fiarba la foc mediu si aduni spuma formata. Eu am transferat apoi in oala sub presiune si am fiert carnea timp de 40 de minute, deoarece fiind pui de tara, ar fi

    0 comentarii

  • Ciorba de sfecla rosie cu cartofi

    Sfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor. Cureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul

    0 comentarii

  • Minestrone cu ciuperci si smantana

    Ceapa si ardeiul se taie marunt, iar morcovul se rade; se trag la tigaie pana se inmoaie. Se taie ciupercile si se trag si acestea la tigaie, impreuna cu ardeiul, ceapa, morcovul, pentru ca gusturile sa se imbine, iar legumele sa imprumute arome una de

    0 comentarii

  • Supa crema de dovleac servita in paine

    Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele

    0 comentarii

  • Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

    Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la fiert; se ia spuma cu o spumiera. Apoi, se curata legumele: ardeiul, ceapa, telina, morcovii si rosiile. Prazul si varza

    0 comentarii

  • Ciorba de varza

    Se toaca ceapa, se rade fin morcovul, se călesc în puțin ulei, 2-3 minute. Apoi se adaugă faina desfăcuta în 500 ml apa, se lasă să dea în clocot, si se adaugă restul de apa. Când compoziția începe sa fiarbă, se adaugă

    0 comentarii

  • Supa de rosii cu orez si legume pasate

    Supa de rosii cu orez, este, desigur, una din supele care le putem face cat mai des in sezonul de vara. Rosiile contin in mod natural, cantitati reduse de sodiu, grasimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate in cadrul unei diete sanatoase

    0 comentarii

  • Ciorba de loboda

    Se spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde, intr-o oala de ciorba incapatoare, in care am incins putin ulei. Se adauga apoi morcovul ras, cartofii taiati cubulete mari, rosiile si loboda taiata marunt. Se umple

    1 comentariu

  • Supa picanta cu dovlecel si ciuperci

    Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa sa fiarba impreuna cu 1 lgt sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu telina. Intr-o

    0 comentarii

  • Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

    Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert cu putina sare, iar cand da in clocot, reducem focul si adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel, cam

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: