1176
retete

Alte sectiuni
  • Ciorba de legume si ciuperci proaspete

    Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de carne, deci este o ciorba pe care o putem servi si pe perioada postului. Pentru a obtine o ciorba cu un gust deosebit,

    0 comentarii

  • Ciorba de dovlecei

    Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala si se lasa sa fiarba legumele la foc mic. Dupa ce au fiert, se adauga dovleceii. Dupa ce au fiert se adauga borsul. Se

    0 comentarii

  • Supa crema de spanac si coaste de miel

    Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele de miel intr-un vas mai mare, adaugam vinul, uleiul de masline, cimbrisorul, apoi asezonam cu sare si piper. Acoperim

    0 comentarii

  • Ciorba de urzici cu smantana

    In oala in care vom face ciorba, punem afumatura portionata la fiert si o lasam sa fiarba cam 45 de minute. Curatam legumele si le dam pe razatoare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.Tragem la tigaie morcovul in putin unt. Adaugam peste legume

    0 comentarii

  • Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

    Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici, la fel si cartoful. Se incinge bine uleiul, apoi se adauga zarzavatul sa se caleasca un pic. Se adauga o ceasca de apa, se

    0 comentarii

  • Supa crema de legume si ardei copt

    Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete; morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja, se spala si se taie rondele, usturoiul se curata si se feliaza, se acopera cu apa si se pune sa fiarba bine cu un praf de sare si un

    0 comentarii

  • Supa crema de broccoli cu sticksuri de bacon

    Se curata broccoli in buchetele, se spala, apoi se pune la fiert in apa cu sare, cca. 10-15 minute, apoi se scot din apa clocotita si se trec pe sub jet de apa rece pentru a ramane de un verde crud. Se iau cate 2 felii de bacon afumat si se ruleaza usor

    0 comentarii

  • Supa crema de napi

    Se curata toate legumele, se spala, se taie, apoi se pun intr-un vas cu apa si 1 lingurita cu sare pe foc. Dupa ce au fiert bine, se rastoarna cu tot cu apa de la fiert in blender si se paseaza (apa dupa ce au fiert, nu trebuie sa fie mai mult de 500-600

    0 comentarii

  • Supa crema cu spanac

    Taiem ceapa si usturoiul julienne si le calim in ulei de masline, atat cat sa se inmoaie. Punem bulionul si mai lasam la calit 2-3 minute. Dovlecelul, cartofii si morcovul se curata si se taie grosier, apoi se adauga peste ceapa. Punem apa atat cat sa

    0 comentarii

  • Supa de ghebe cu legume (proaspete)

    Inainte de a trece la prepararea supei noastre, sa va fac cunoscute cateva informatii utile de care putem tine cont atunci cand preparam aceste ciuperci delicioase. 1) Atunci cand avem la indemana mai multe ghebe de dimensiune mare este preferabil folosirea

    0 comentarii

  • Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

    Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa. Se pun din nou la fiert acoperite de apa impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, morcovul si radacina de patrunjel

    0 comentarii

  • Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

    Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se acopera cu apa, se sareaza si pipereaza si se lasa sa fiarba domol pana se inmoaie bine mazarea. Se da de pe foc, se lasa

    0 comentarii

  • Supa crema de dovleac

    Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Se curata morcovii, ceapa, pastarnacul si telina. Ceapa se taie in bucati mai mari, restul legumelor

    0 comentarii

  • Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

    Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai lasa putin la foc pana se evapora alcoolul. Se adauga apa si se pune la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de naut. Cealalta

    0 comentarii

  • Bors moldovenesc cu fasole, ca la mama acasa (de post)

    Desigur, borsul de fasole in regiunea Moldovei, se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si pentru ca deja am intrat in postul Craciunului, m-am gandit ca nu ar fi rau sa va gatesc acest bors, care este usor de preparat si

    1 comentariu

  • Supa crema de brocoli, telina apio si praz, cu bacon

    Se toaca ceapa, prazul si tija de apio marunt si se calesc in putin ulei de masline, apoi se pun la fiert impreuna cu broccoli, intr-un litru de apa sau supa de pui. Dupa ce a fiert se paseaza cu blenderul, se adauga uleiul de masline si se condimenteaza

    0 comentarii

  • Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant

    Se spala arpacasul si nautul si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce arpacasul si nautul au dat in clocot, se alege spuma si se adauga morcovul tocat marunt  Intr-o tigaie non aderenta se frige baconul pe ambele parti pana devine crocant. Se scoate

    0 comentarii

  • Supa crema de mazare cu jambon

    In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se adauga 2-3 cani cu apa si se lasa la fiert 40 minute. Dupa acest timp se strecoara, legumele se paseaza bine cu blenderul

    0 comentarii

  • Supa de ceapa

    Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg (sa nu se arda). Se lasa la calit pana ceapa devine transparenta. Dupa ce s-a calit, se pune faina, amidonul de porumb, sarea si piperul. Se lasa un minut pana se omogenizeaza,

    0 comentarii

  • Supa crema de linte cu usturoi

    Se pune untul intr-un vas pe foc, se caleste ceapa, morcovul, telina si pastarnacul curatate, spalate si taiate cuburi; dupa 2 min, se adauga 3 cani cu apa, iar cand legumele sunt aproape fierte, se adauga usturoiul curatat, lintea scursa si bine clatita,

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.