1167
retete

Alte sectiuni
  • Supa de ghebe cu legume (proaspete)

    Inainte de a trece la prepararea supei noastre, sa va fac cunoscute cateva informatii utile de care putem tine cont atunci cand preparam aceste ciuperci delicioase. 1) Atunci cand avem la indemana mai multe ghebe de dimensiune mare este preferabil folosirea

    0 comentarii

  • Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

    Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa. Se pun din nou la fiert acoperite de apa impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, morcovul si radacina de patrunjel

    0 comentarii

  • Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

    Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se acopera cu apa, se sareaza si pipereaza si se lasa sa fiarba domol pana se inmoaie bine mazarea. Se da de pe foc, se lasa

    0 comentarii

  • Supa crema de dovleac

    Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Se curata morcovii, ceapa, pastarnacul si telina. Ceapa se taie in bucati mai mari, restul legumelor

    0 comentarii

  • Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

    Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai lasa putin la foc pana se evapora alcoolul. Se adauga apa si se pune la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de naut. Cealalta

    0 comentarii

  • Bors moldovenesc cu fasole, ca la mama acasa (de post)

    Desigur, borsul de fasole in regiunea Moldovei, se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si pentru ca deja am intrat in postul Craciunului, m-am gandit ca nu ar fi rau sa va gatesc acest bors, care este usor de preparat si

    0 comentarii

  • Supa crema de brocoli, telina apio si praz, cu bacon

    Se toaca ceapa, prazul si tija de apio marunt si se calesc in putin ulei de masline, apoi se pun la fiert impreuna cu broccoli, intr-un litru de apa sau supa de pui. Dupa ce a fiert se paseaza cu blenderul, se adauga uleiul de masline si se condimenteaza

    0 comentarii

  • Supa de arpacas, naut, ciuperci, cu bacon crocant

    Se spala arpacasul si nautul si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce arpacasul si nautul au dat in clocot, se alege spuma si se adauga morcovul tocat marunt  Intr-o tigaie non aderenta se frige baconul pe ambele parti pana devine crocant. Se scoate

    0 comentarii

  • Supa crema de mazare cu jambon

    In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se adauga 2-3 cani cu apa si se lasa la fiert 40 minute. Dupa acest timp se strecoara, legumele se paseaza bine cu blenderul

    0 comentarii

  • Supa de ceapa

    Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg (sa nu se arda). Se lasa la calit pana ceapa devine transparenta. Dupa ce s-a calit, se pune faina, amidonul de porumb, sarea si piperul. Se lasa un minut pana se omogenizeaza,

    0 comentarii

  • Supa crema de linte cu usturoi

    Se pune untul intr-un vas pe foc, se caleste ceapa, morcovul, telina si pastarnacul curatate, spalate si taiate cuburi; dupa 2 min, se adauga 3 cani cu apa, iar cand legumele sunt aproape fierte, se adauga usturoiul curatat, lintea scursa si bine clatita,

    0 comentarii

  • Supa crema de legume cu fasole verde

    Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand s-a inmuiat bine, adaugam bulionul si mai lasam 2-3 minute la calit. Taiem cartofii, morcovul si dovlecelul in cuburi si le adaugam in oala, punem sare

    0 comentarii

  • Ciorba de pui

    Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Se mai amesteca din cand in cand in ciorba, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de oala. Cand

    4 comentarii

  • Ciorba de gulie cu cartofi

    Legumele le curatam de coaja. Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici. Intr-o oala, punem uleiul la incins si calim in el putin ceapa si morcovul. Morcovul

    0 comentarii

  • Ciorba de fasole verde si fasole boabe

    Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte. Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei. In loc de sorici, se poate folosi sunca, bacon sau ciolan. A doua zi spalam

    0 comentarii

  • Supa de porumbei

    Se pun porumbeii la fiert, cu apa si putina sare, se adauga peste ei, ardeii tocati, morcovii rondele, dovlecelul tocat marunt, ceapa tocata si se fierbe totul la foc potrivit. Se curata patlagelele de pielite, se toaca cuburi si se pun la fiert in alta

    0 comentarii

  • Ciorba de salata verde cu omleta

    Salata se desface si se spala frunza cu frunza, sub jet de apa, pentru a indeparta toate urmele de pamant. Se scurge si se taie in fasii. Prajim slanina taiata in cubulete pentru a lasa untura. Adaugam in acesta grasime faina, amestecam repede si adaugam

    1 comentariu

  • Supa crema de dovleac cu fructe

    Dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat cubulete, la fel si fructele, ceapa, morcovul si telina, lamaita spalata, toate se adauga intr-un vas cu apa,1 lingurita cu sare si se lasa la fiert 40 minute. Dupa ce totul a fiert foarte bine, se strecoara

    0 comentarii

  • Ciorba de pui de casa

    Pui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. Lasi sa fiarba la foc mediu si aduni spuma formata. Eu am transferat apoi in oala sub presiune si am fiert carnea timp de 40 de minute, deoarece fiind pui de tara, ar fi

    0 comentarii

  • Ciorba de sfecla rosie cu cartofi

    Sfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor. Cureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: